Skocz do zawartości
IGNORED

zbalansowana integra do 10k

holy

Rekomendowane odpowiedzi

ELb

W teście w AUDIO testowałeś 6900 i Calisto 2100 a nie 2200, a to jest zasadnicza różnica, bo 2100 i 2200 grają duzo inaczej :).

za duzo sprzętu i potem sie wszystko myli :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Faktycznie :-) Callisto 2200 miałem u siebie znacznie wcześniej.

Ale oznacza to tylko tyle, że porównywanie 2200 do Krella 400xi ma jeszcze mniejszy sens, bo różnica w cenie była jeszcze wieksza niż napisałem (nie 2.5x a 3x więcej).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

JarlBjorn:

>A jaka jest w przyblizeniu cena Callisto 2200 SH?

Strzelałbym, że gdzieś w okolicach 15k zł. Na audio-markt wisi obecnie oferta z wywoławczą 4k euro, czyli circa 14,5 k zł. Z kolei na allegro ktoś życzył sobie niedawno 18k zł. - raczej mało atrakcyjna oferta.

Trawestujac, dopoki nie uslysze na wlasne uszy, nie uwierze... Na serio, dwukrotna roznica w cenie to sporo, w tej cenie mozna juz upolowac dzielonego Passa... Czy mozna gdzies w Wawie posluchac 2200?

Witaj w Klubie.

Dlaczego 505 a nie 550 ? kosztują prawie tyle samo a w 550 masz 20 pierwszych Wattów w klasie A .

Czyżby zaważyła ochrona środowiska bo "ciepłe" Watty nie są tendy ?

Zaważyło to, że Luxman na codzień musi grać zarówno jako integra, jak i końcówka mocy, a 550 - w przeciwieństwie do 505 - nie ma niestety przełącznika pomiędzy tymi dwoma trybami. Gdyby nie to wybrałbym 550.

Wyciagasz zworki /łączące pre z końcówkami/ na tylnej ściance i masz rozłączone.

Ja w mojej 590 miałem takie krótkie kabelki chyba miedziane ale posłuchałem rady Pana Wojtka Pacuły

i wymieniłem na srebrne ,zrobił mi je Pan Ryszard Szafraniec z Argentum.

Tu recenzja Pana Wojtka Pacuły na temat 505f

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Wyciagasz zworki /łączące pre z końcówkami/ na tylnej ściance i masz rozłączone.

>Ja w mojej 590 miałem takie krótkie kabelki chyba miedziane ale posłuchałem rady Pana Wojtka Pacuły

>i wymieniłem na srebrne ,zrobił mi je Pan Ryszard Szafraniec z Argentum.

wiem, ale przecież nie będę codziennie wyciągał integry i babrał się ze zworkami i kablami za każdym razem, gdy zmieniam tryb pracy - nie jestem masochistą ;)

no i znalazlo sie troche recenzji o 505u i 550AII

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

wlasnie zauwazylem, a jak sie osluchasz troche to skrobniesz kilka zdan chociaz? Tez sie powoli przymierzam do takiego zakupu i mam podobny dylemat, 550 (czy bedzie na tyle mocny) czy tez 505...

• 2 tygodnie później...

przepraszam że w tym temacie 10K, ale Koledzy są znawcami w zakresie krelli itp.: co byście wybrali powiedzmy do dynek 52SE za ok 5-6k.:

- używane krelle np. 300kav (tu boję się tych przróbek dot. napięcia)

- używane classe np. to które jest na allegro za 4800 zł (chyba cena trochę za wysoka)

- nowego baltlaba 3,

czy przwaga tych niższych hiendów jest na tyle widoczna żeby ryzykwać używane.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.