Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz 2500-300 - again

M@riusz

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm

Od razu mówie że wyszukiwarka u mie działa, ale im więcej szukam tym większy mętlik, zatem prosze o wyrozumiałość

Otóz dostałem zielone światło na zmiane wzmacniacza w ww kwocie.

Poszukiwania podzieliłem na etapy, pierwszy znich znaleść faworytów na sucho, których póżniej będe mógł odsłuchać w trójmieście, a ostatni etap kupno.

Skłaniał bym sięza uzywanym, nie mam jakiś uprzedzeń, ale może być problem z odłuchem.

Co do dzwięku.

Zależy mi na bezpośrednim przekazie, obcowaniu z muzyką, emocjach zawartych w przekazie, na przepięknej barwie, przestrzeni, namacalności, niech wokale lekko wychodzą przed kolumny, dzwięk bardziej ocieplony niż szczegółowy, ale szczegóły też bardzo lubię. Chciałbym żeby mię wciągnął na długo

Obecny system (w opisie) jest jaki jest, CA duzo osób zna, dla mie największą zaletą jest przestrzeń oraz wysokie (delikatne z systemu fajnie wpółpracują z metalową kopułką ) srednica troche bez wyrazu, taka jest bo jest troszkę spowolniona może Cardasem, bas chodzi natomiast swoimi drogami, nie ma emocji w przekazie, dzwięk jest namacalny obecny ale nie tak jak bym chciał.

Mam oczywiście faworytów:

Baltlab Epoca 2 - chyba numer jeden, ale troszkę się boję podobno pokazuje skrzydła z lepszym sprzętem toważyszącym, wtedy do wymiany chyba CD

Copland CSA 8 - kolejny ciekawe urządzenie ale troszkę boję sie suchosci tego wzmacniacza, ale w moim systemie moze by się odnalazł

Te dwa to moi faforyci, ale problem z odłuchem (może ktos z trojmiasta posiada ww wzmaki)

Kolejne ciekawe to Naim Nait 5i, Audiolab, Creek 5335, może CA 740A

Panowie proszęo wyrozumiałość i pomoc, nie spieszy mi się , zależy mi na znalezieniu TEGO wzmacniacza

Dzieki i Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/41190-wzmacniacz-2500-300-again/

Witaj

Aktualnie jestem posiadaczem Baltlaba Epoca 1v3 - ma powymienianą sekcję zasilania, potencjometr Alps, okablowanie - brzmi naprawdę świetnie jak na swoją cenę. Jest to jednak wzmacniacz przejrzysty, neutralny, on ocieplenia na pewno nie będzie Ci dawał. Ale za to na pewno usłyszysz powietrze, przestrzeń i dobrą muzykalność. Mi akurat te cechy bardzo odpowiadają - niektórzy polecali mi lekkie "ocieplenie" systemu ciepłym CD'kiem - natomiast nie miałem jeszcze możliwości przesłuchania go w połączeniu z jakimiś ciepłymi źródłami. W tej chwili jestem na etapie "testowania" audio-PC - z kartą RME 96/8 PAD. Jak osłucham się z systemem i stwierdzę, że "to nie to" to pewnie będę poszukiwał standardowego źródła. Ale wiem jedno - muszę sprawdzić źródło u mnie w systemie zanim kupię. Nie można opierać się tylko na opiniach innych - bo zawsze najlepszym doradcą powinno być własne ucho :).

Podsumowując temat - dla mnie Baltlab jest naprawdę zacnym i rewelacyjnym wzmacniaczem. Mogę go polecić z czystym sumieniem.

A propos - Baltlaba przecież produkują w Trójmieście - przejedź się i posłuchaj - naprawdę warto najpierw posłuchać zanim się kupi!!!

Jeśli chińszczyzna Ci nie straszna to może spróbuj Jungston JA-88D - pracuje w kalsie A - dzwięk przestrzenny i ocieplony, świetny bas, szczegółowa góra.

Problem, że nie można tego wzmaka posłuchać w Polsce - trzeba go ściągnąć w ciemno z Niemiec.

Recenzje ma świetne - ma zajebisty stosunek cena/jakość.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Baltlab taaaak to bardzo dobry wzmacniacz. Konieczne jest DOBRE CD i nie gorsze kolumienki.

Dopisałbym na Twoim miejscu KONIECZNIE amplifikatora do listy.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Ja tez stawiam na Baltlaba i twierdze, ze nie ma lepszego wzmacniacza seryjnie produkowacego, w cenie Baltlaba, rownie dobrego. Ale jest jedno ale... Epoca 1v3 - 2 nie stawia na waty, lecz na dzwiek, wiec kolumny sa dla niego sztandarowym krokiem, z niskoefektywnymi nie pokarze co potrafi, sam tego doswiadczylem. Swietnie zagral u mnie z kolumnami na revelatorach scan speaka.

Witam,

Dziekuje wszystkim za podpowiedzi,

Widzę że jednak Baltlab bedzie urządzeniem które pierwsze pojdzie na testy, tylko jestem z trojmiasto Baltlab też, ale o ile dobrze pamiętam były jakieś problemy z odsłuchem u producenta, tylko u detalistów, ale zadzwonie i się dowiem.

Jeżeli chodzi o chiński sprzęt nie mam żadnych urzedzeń, oby był czarny i przyzwoicie wyglądał, no i nie zaryzykuje kupywać w ciemno.

Accuphase (mam nadzieje że dobrze napisałem) pewnie sprzęt którego nie łatwo znaleść.

A co sądzicie o Copland, i innych wzmacniaczach??

Pozdrawiam

Ja jak zawsze, do znudzenia ,ale nie, jeśli chodzi o dźwięk -muzykę. W tej cenie niezawodny : Roksan CASPIAN

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam

Panowie,

dzieki za bardzo ciekawe uwagi, zabawe zacznę jednak od Baltlaba, firma w trojmieście nawiedzę ją niebawiem.

Jeszcze jedno,

przy zakupie swojego systemu, zwłaszcza przy wyborze głośników do kolumn oraz kabli, sugierowałem się opiniami użytkowników, powiem że większaść opini zgadzała się z tym co usłyszałem, wierze w to co piszecie,

zatem mam pytabie do znawców:

Co mogę uzyskać w moim systemie po zmianie wzmacniacza, tak troszkę pogdybać sobie, byłbym wdzięczny za sugestie.

Wiem czego mogę spodziewać się po wzmacniaczu Baltlab (po lekturze forum), ale co pokaże wtedy CD i kolumny, z kolumnami może być problem ale załóżmy ze wiemy co porafią głośniki, nie zwracając uwagę na zwrotkę o obudowy (powiem tu Pan Witek naprawde pokazał klasę patrząc na komponenty zwrotki),

I jeszcze drugie ;),

W top hi-fi jest ciekawa oferta Jolida, ciekawe cenny, co o tej ofercie myślicie, np. JD 202A

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

M@riusz

a sprawdzałeś czy to jeszcze aktualne?!...ja kilka tygodni temu chciałem kupić MF A3.5 cd, który znalazłem na ich stronie...jednak pan w sklepie - z rozbrajającą szczerością - powiedział, że ta oferta na stronie już daaaaawno jest nieaktualna i nie ma sensu się nią sugerować...jak widzę do dziś nie mieli czasu, na jej aktualizację...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.