Skocz do zawartości
IGNORED

McIntosh MA6900 ...

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Amati Homage grają zbyt gęstą barwą do Maca. Razem to już za dużo dobrego, IMO. Co innego Cremony - te są dość suche, więc MA6900 może być dla nich strzałem w 10kę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

a dziś rano podpiałem Klimo Merlin jako preamp do E550 w trybie końcówki mocy. Ech - Klimo z A30 byłoby super zestawienie. Dźwięk spójny, koherentny, sybilanty nabrały plastyczności i kolorytu, wypełnienia ciekawszego niż z samą E550.

Póki co wystawiłem na allegro, ale nawet jak nikt nie kupi to się nie zmartwię - zostanie zapakowany na "lepsze czasy", gdy dokupie np. A45 ;-))))))

=> adam3city :)))

Na miejscu Twojej baby wypędziłbym Cię z domu, kupujesz sprzęt za grubą kapuchę, a za chwilę sprzedajesz za sporą stratą na allegro :))) To normalnie wręcz nienormalne jest :)))

-> POMIDOR

Piszę o starej Cremonie, Cremona M, której nie słyszałem, jest chyba na innych przetwornikach (aluminium?) i nie wiem jak zagra z MA6900. Cremonę z MA6900 słyszałem ,z ProAc Response 2.5 lub 3.8 też sądzę, że będzie dobrze.

Do zestawienia MA6900 z Amati Homage (nie w wersji Anniversario) trzeba mieć dużo odwagi z dwóch powodów:

1. MA 6900 raczej ich nie uciągnie

2. Nałoży się efekt gęstego, ciut spowolnionego grania...

Pozdr.

Etam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Znajomy miał kiedyś 6500 (albo 6300 - taki za 16kzł, bez autoformerów). Wyglądał świetnie, ale grał przeciętnie. Szybko sprzedał.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

PS. IMO jeżeli brać Maca to tylko z autoformerami. Od tego zaczynali, na tym zbudowali swoją reputację i tego trzeba sie trzymać.

warto byłoby zalicytować...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U nas również są już pierwsze egzemplarze na sprzedaż:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

no wlasnie czy chodzi o tzw. pierdolniecie czy cos jeszcze lepiej sie dzieje, o czym mozna powiedziec? jak dlugo byly sluchane i porownywane wzmaki? czy prosta zamiana 1 do 1 i nokaut? :-))

ps

fajny meczyk graja teraz na wodzie

Accuphase A30 przegrał z Mcintoshem 252 pod każdym względem.

Pierwsze wrażenie po ok.2godzinach wygrzewania - A30- mały dźwięk, robię głośniej zadyszka - takie zjawisko jakbym jadąc autem ,chciał wyprzedzić, dusze gaz ,a tam pedał wpada do środka ;-)

Zero basu jakieś niewyraźne gumowe pomruki.

Zero dynamiki - rytmu.

Wokal słabszy - słabe nasycenie, jakby mało składowych, spodziewałem się tu dużo więcej,

pianino słabiutkie.

Wysokie oszczędniejsze ,ale precyzje -ładne, akurat to mi się podobało.

Po całonocnym wygrzewaniu ,poprawa w barwie - lepsze pianino, wokal nadal cienki, dynamika i bas słabo,za to dźwięk zyskał na kulturze, szlachetności,precyzji, ale ogólnie ............

Mac dużo lepsza dynamika,bas ,a wokale i pianino powalają, większy dźwięk i zapas mocy.

Ogólnie odniosłem wrażenie ,że A30 to nie ta klasa co Mac 252 - i piszę to człowiek zakochany w Accu.;-)

Niektórych płyt typu M.Miller czy The Kinsey Report nie szło słuchać.

Może kolumny powinny być bardziej skuteczne ?

To co napisałem odnosi się do porównania tych dwóch klocków w moim systemie,

a nie w kategoriach bezwzględnych.

Ponieważ Accu pokazał lwi pazur myślę o wyższym modelu.

Jeszcze parę słów ,w Macu dużo większa namacalność dźwięku - realizm.

Tylko charakterem do kolumn bardziej mi pasował Accu dlatego zamiast kombinować z nowymi kolumnami pomyślałem o wyższym modelu Accu takim ,który pobije Maca i zgra się z kolumnami bo tutaj 30 wypadła dobrze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.