Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie, że się nadaje. Zależy co się komu podoba i jakiego brzmienua się szuka.

Mi bardziej chodzi o wysterowanie. Czy caspian da radę? Wyłączył się po 30 minutach słuchania focusów.

Może monobloki. Jak to z nimi jest. Każdy z osobna zasila pojedynczy głośnik?

Mi bardziej chodzi o wysterowanie. Czy caspian da radę? Wyłączył się po 30 minutach słuchania focusów.

Dokladnie - na jeden glosnik jedna koncowka mocy.ahoj

Zajrzyj do klubu Hegla tam połączenie z dynaudio jest często spotykane, jak np h100 z Contour 1.4. Po lekturze forum można dojść do wniosku że to mocne równo grające wzmacniacze ceny używek ~40% atrakcyjnie patrząc że to nie leciwe. Tylko zastanawia dlaczego ich tyle na rynku wtórnym, użytkownicy zachwalają, prasa dobra, jaki może być powód ?

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Zajrzyj do klubu Hegla tam połączenie z dynaudio jest często spotykane, jak np h100 z Contour 1.4. Po lekturze forum można dojść do wniosku że to mocne równo grające wzmacniacze ceny używek ~40% atrakcyjnie patrząc że to nie leciwe. Tylko zastanawia dlaczego ich tyle na rynku wtórnym, użytkownicy zachwalają, prasa dobra, jaki może być powód ?

No własnie?

A accuphase to ni cholery a cenę trzymają.

O roksana też jakoś łatwo nie jest.

Z 1.4 to rozumiem ale żeby z focusami caspian miał problem?

Nowa wersja Audience 50?

Nowa seria kolumn budżetowych od Dynaudio - EMIT i model 20...przypomina mi wizualnie trochę 50.

Cena 700 Euro

dyn_emit_m20.jpg

Fajnie, że Dynaudio zrobiło coś za mniejsze pieniądze. Jak kupowałem 50 z 15 lat temu to ze standami z pewnej polskiej firmy płaciłem poniżej 3000 PLN za 50 ale to były wtedy takie pieniądze jak dziś 6000 PLN. Więc nowe kolumienki w takim rozmiarze za 700 Euro to na dzien dzisiejszy może być fajna propozycja. Pytanie tylko jak to gra...

Fajnie, że Dynaudio zrobiło coś za mniejsze pieniądze. Jak kupowałem 50 z 15 lat temu to ze standami z pewnej polskiej firmy płaciłem poniżej 3000 PLN za 50 ale to były wtedy takie pieniądze jak dziś 6000 PLN. Więc nowe kolumienki w takim rozmiarze za 700 Euro to na dzien dzisiejszy może być fajna propozycja. Pytanie tylko jak to gra...

Fakt, prezencja pierwsza klasa (zawsze podobała mi się ich klasyczna forma).

Jak gra? Czekam z niecierpliwością na pierwsze opinie.

Mam nadzieję, że to nadal Made In Danmark

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Witam

Sprzedaję ,może ktoś poszukuje

http://allegro.pl/dynaudio-contour-s-3-4-stan-idealny-nowe-25000-i5842388923.html

Pozdrawaim

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

http://www.dynaudio.com/home-audio/excite/x18/

nowe modele excite, x18 budową zbliżony do 160

Podobno grają nawet bardzo podobnie do Focusów, różnice są na tweeterze.

Niezbyt miłą informacją jest natomiast fakt, iż kończy się cała seria Focus, więc kto miał na nią chęć niech się spieszy (sam testuje 160-tki i biję się z myślami czy zastąpić swoje x14).

Dla 25SE mniejszy metraż niż 20m2 to może być problem (czego jak czego, ale basu im nie brakuje). W 20 jest szansa, że już zagrają. Niemniej warto, żeby nie stały zbyt blisko ścian bocznych. Jak je "opanujesz wzmakiem" to będzie sporo wyrafinowania na górze i frajdy... udanych odsłuchów

Podobno grają nawet bardzo podobnie do Focusów, różnice są na tweeterze.

Niezbyt miłą informacją jest natomiast fakt, iż kończy się cała seria Focus, więc kto miał na nią chęć niech się spieszy (sam testuje 160-tki i biję się z myślami czy zastąpić swoje x14).

Możesz podzielić się wrażeniami i w jakim metrażu grają? Słuchałem kiedyś x14 i x34 w ok.16m2 i x34 zdecydowanie lepsze wypełnienie na basie. Niestety 160 nie mieli na stanie.

Co to znaczy KOŃCZY SIĘ???

To znaczy, że producent kończy lub już skończył produkcję tej serii - potwierdzone info.

Możesz podzielić się wrażeniami i w jakim metrażu grają? Słuchałem kiedyś x14 i x34 w ok.16m2 i x34 zdecydowanie lepsze wypełnienie na basie. Niestety 160 nie mieli na stanie.

Gram na tą chwilę w podobnym metrażu jak ten o którym piszesz. Focus to według mnie połączenie przejrzystości z Excite ze słodkością, miękkością z dawnych modeli. Grają lepiej, dojrzalej w każdym aspekcie brzmienia. To taki trochę inny świat - musisz sam spróbować czy się w nim odnajdziesz ;)

Także po dwóch dniach przygody z Focusami jestem zdecydowany je kupić ( automatycznie moje X14 w zacnym białym HG są na sprzedaż gdyby ktoś reflektował).

<br />Co to znaczy KOŃCZY SIĘ???<br /><br />To znaczy, że producent kończy lub już skończył produkcję tej serii - potwierdzone info.<br /> <br />

może będzie model Focus 170... bądź z innym oznaczeniem, trochę dziwne jakby z całej serii Focus zrezygnowali bo to dość popularna seria

może będzie model Focus 170... bądź z innym oznaczeniem, trochę dziwne jakby z całej serii Focus zrezygnowali bo to dość popularna seria

Ponoć wejdą nowe Countury za jakiś czas, a rozbudowanie serii Excite miało na celu zapewne częściowe zapełnienie luki po Focusach. Szkoda, seria Focus to już niemalże żywa legenda.

Edytowane przez Whyduck
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.