Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonatem takich wymian w ciemno raczej nie jestem, 30cm z tyłu na 52SE - to za mało, a z tym palisandrem na plecach by mnie żona pogoniła :))

Więc odpada.

Pytałem pół żartem o wagę grzechu po prostu.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Tak, były dobrze przyjęte, tylko że to były inne czasy. Dynaudio nie stosowało esoteców w bardziej przystępnych cenowo seriach.

Taaak, to były inne czasy, 52 SE to jeden z epigonów starego brzmienia Dynaudio, mało rozdzielczego ale wciągającego. Głośniki z duszą. Gdy się ich posłucha dajmy na to godzinę w salonie, można zapytać się - o co chodzi, skąd te pochwały, ale gdy da się im trochę czasu, można docenić ich spójnośc. I po prostu fakt, że grają muzykę. Mi się swego czasu udało wypożyczyć je do siebie na weekend, w piątek i w sobotę zastanawiałem się jakim cudem zbierają te wszystkie pochwały, a w niedzielę popołudniu wiedziałem już że muszę je mieć:).

Edytowane przez JarlBjorn

whiter,

tu masz Pana z Lublina, pogadaj żeby Ci wypożyczył swoje Adasie:

http://allegro.pl/adam-compact-mk-2-i2082878304.html#tabsAnchor

chociaż wiesz, że ja czym chciał żebyś został w klubie;)

Ktos wie z Kolegów kto sprzedaje te 52SE? adres [email protected] nie działa...

Do tej pory albo już popełnił seppuku nie otrzymawszy ku swemu zdumieniu ani jednej oferty. Albo śmieje się na myśl o setnym emailu wysyłanym na nieistniejący adres który ...podał, no tak -podał nieistniejący adres tuman:)

Edytowane przez Jakew

whiter,

...

chociaż wiesz, że ja czym chciał żebyś został w klubie;)

Nie martw się,

napisałbym, zadzwonił ... ;)

A do gościa się nie mogę dodzwonić :(

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

* powyżej miało być - "bym chciał".

Dzwoń, dzwoń, nie poddawaj się;) Sprzedający trochę już się z nimi buja więc jakby Ci zagrały to i cenę zrobi lepszą.

Przednia ścianka to podobny patent co w dynkach - sandwich.

Jakby Ci się spodobały a basu byłoby za dużo to sobie przypomnij o HM2;)

* powyżej miało być - "bym chciał".

Dzwoń, dzwoń, nie poddawaj się;) Sprzedający trochę już się z nimi buja więc jakby Ci zagrały to i cenę zrobi lepszą.

Przednia ścianka to podobny patent co w dynkach - sandwich.

Jakby Ci się spodobały a basu byłoby za dużo to sobie przypomnij o HM2;)

Dodzwoniłem się.

Ma mi dać znać, czy będzie w przyszły weekend w Lublinie.

Jeśli tak, to dziewczyny spróbuję do teściów ;) i posłucham.

O HM2 pamiętam i podobno są jaśniejsze, więc mogłyby być lepszym rozwiązaniem w moim przypadku.

Ale nie ma co gdybać. Fajnie, jak się uda posłuchać.

A że w tym momencie to nie najlepszy moment n zmiany u mnie, to parcia nie ma.

Gorzej, jak mnie zauroczą ;)

P.S. A gość nie z Lublina, do mnie ma 100 km, ale w Lublinie bywa.

A, i dzięki za namiar :)

Chciałbym zapytać znawców który głośnik Dynaudio będzie najlepszym towarzyszem dla wzmacniacza Musical Fidelity a3 (80 W na 8 ohm ale silne, zdaje się dual mono, i z dużą wydajnościa prądową) oraz odtwarzacza Musiacl Fidelity 3.5? Oczywiście - uprzedzając słuszne podpowiedzi, poprawki - chodzi o parę głośników Dynaudio:)

test x16

Dzięki za wklejenie.

Najważniejszą rzeczą jaką się z tego testu dowiedziałem to to, że kontrola jakości w excite jest na wysokim poziomie i prawa kolumna pasuje do lewej.

Nie śmiejcie się, to jest ważne dla stereofonii i przy prostych filtrach nie takie proste do osiągnięcia.

Woofery (tweetery są mniej podatne) nawet z jednej partii potrafią znacząco się różnic charakterystyką i parametrami T-S.

Ta gazeta ma problemy z pomiarami, nie wiem jak oni te x16 mierzyli, ze wyszedł peak 1,4k i zapadłość przy 2k.

Częstotliwość strojenia się zgadza a efektywność nie.

Min. impedancji też jest ok, x16 są 6-omowe a nie 4-omowe jak to podaje producent.

Opisu brzmienia nie będę komentował, panowie (chyba) recenzenci przy ślepym teście doszli do różnych wniosków:)

dwasześćzero :)

Osobiście u siebie myślałem o 220 ale metraż nie pozwala. ;) Czasem mam ochotę posłuchac bardziej głośno niż głośniej a na to 140-stki nie pozwalają. ;)

test x16

Tam podają "Bass Extension" ... ale przy jakim spadku? 2dB, 3dB, a może 16 dB? Biorąc pod uwagę, że podają wartości pokroju 26Hz dla niektórych z tych podstawkowców, to chyba ten spadek wynosi lekko 30dB wzgl. średniego SPL x-P ... szkoda że jeszcze nie podają mocy PMPO tych kolumn x-P Fajna "gazetka" nie ma co.

Edytowane przez Kyle

Na poważnie, udało Ci sie zmieścić S25 w 18 m2?? Mi się ledwo Contour 1.4 na niewiele większym metrażu mieści, i to z bólem:). Moze wypróbuj w pierwszej kolejności C1 (?). No i co z graniem S25 sprawia, ze myślisz o zmianie?

Na poważnie, udało Ci sie zmieścić S25 w 18 m2?? Mi się ledwo Contour 1.4 na niewiele większym metrażu mieści, i to z bólem:). Moze wypróbuj w pierwszej kolejności C1 (?). No i co z graniem S25 sprawia, ze myślisz o zmianie?

C1 nie wchodzą w grę!Dynki s25 grają pięknie i wyglądają pięknie-kolor mocca.Jeżeli c2 zagrają lepiej w moim pokoju,to poważnie się zastanowie nad zmianą.Ale mam obawy!

podlogowe dobrze zagraja i w Twoim pomieszczeniu- u mnie troche w wiekszym focusy podlogowe sa wpasowane idealnie, marketing inzynieryjno-akustyczny pewnie tez ma cos do powiedzenia ale jest idealnie- stawiam, ze bedzie dobrze ale lepiej poeksperymentowac u siebie, jak masz taka mozliwosc przed zakupem..

Pozdr..

C1 nie wchodzą w grę!Dynki s25 grają pięknie i wyglądają pięknie-kolor mocca.Jeżeli c2 zagrają lepiej w moim pokoju,to poważnie się zastanowie nad zmianą.Ale mam obawy!

Przecież C2 to kolumny podłogowe, a S25 to monitory. To są zupełnie dwie inne konstrukcje i na pewno bliżej C1 do C2 niż S25, które to bazują na dzwięku starej linii Contour. Zastanów się jaki dzwięk chcesz osiągnąć, bo jeżeli C1 nie wchodzą w grę, to uważam że nie ma co się rzucać na C2. Na pewno C1 w początkowej fazie posiadania i grania nie rzucają na kolana, a to wynika między innymi z bardzo liniowego przekazu i niestety głośniki te nie grają konturowo.

Moim zdaniem, S25 w 18m2 spełniają swoje zadanie o wiele bardziej niż C2, ale jak kto woli. Najlepiej pożyczyć, ustawić i przekonać się na własne uszy. Zarówno C1, C2 jak i S25 to konstrukcje wybitne. Najlepiej posiadać wszystkie trzy pary, wtedy być może próżność człowieka audiofioła będzie zaspokojona i niech będzie pochwalony cały tor Dynaudio, począwszy od wąskotorówki, a skończywszy na super-expresach typu Consequence Ultimate Edition i Evidence Master.

Pozdr, M.

Parker's Mood

i jeszcze jedna kwestia- zadna kolumna podstawkowa nie da takiego basu jak podlogowa- fokusy z basem wymiataja i zapewne tez c2- w moim przypadku sub zostal odsprzedany jak zakupilem focusy..

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.