Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór kabelkow

indyk9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich .wlasnie przymiezam sie do zakupu kabli glosnikowych do systemu "o mnie" ,maja to byc kabelki uzywane w cenie do 600zl (jesli bedzie warto to doloze jeszcze troszke) ,moze ktos z forumowiczow polecil by mi jakis konkretny model ktory sprawidzil by sie w moim systemie ,stawialbym raczej na kabelki ktore przyciemnia brzmienie i dodadza ciezaru w najnizszych rejestrach jednak niechcialbym stracic dynamiki jak i szybkosci przekazu jaki jest teraz ,nie mam zabardzo mozliwosci odsluch jakichkolwiek kabli wiec stad prosba o pomoc :)) , hmm co myslicie o Van Den Hul The Wind Mk II ?

https://www.audiostereo.pl/topic/41471-dob%C3%B3r-kabelkow/

Żaden kabelek nie dociąży najniższych rejestrów tego systemu. Stelmachowi brakuje najniższego basu i nic tego nie naprawi. Albo się z tym żyje ciesząć się z innych zalet: szybkość, dynamika, rozdzielczość albo wymienia CD na inny.

Popieram tadeo odnośnie Anticable. To są bardzo neutralne kabelki. Można je brać w ciemno.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

hmmm dziekuje wszystkim za wpisy jak i za zainteresowanie tematem jednak troszke mi sie spieszylo z kupnem kablekow /ah ten pospiech :) / a wiem ze Anticable tak jak polecaliscie dostac jest ciezko wiec wybor padl na Audionova Quasarus Standard noo cozz beda u mnie w przyszlym tygodniu i mam nadzieje ze sie nie zawiode na tych kabelkach /posluchamy zobaczymy/ ,moze ktos slyszal ? i moze cos powiedziec o tych drutach ?

audionova... a to nie wydmuszka marketingowa?

Anti są fajne, ale czy nie utną już całkiem dołu? według mnie możesz mieć jeszcze mniej dołu niż teraz. Van den hule są raczej znane z mocnego dołu i sprężystości... kolega ma i chwali bardzo...

tylko ze teraz gram na kablu za 5zl mb tak ze ... zobaczymy jak bedzie z dolem ,bo w tej chwili na tym kablu to ciezko mowic o jakikolwiek brzmieniu ,a czy wydmuszka jest czy nie to nie mnie to oceniac bo zamalo slyszalem kabli zeby miec jakies porownanie jednak mam IC Audionovy i sobie chwale bardzo ...

Mam quasarusa i co jak co ale on nie przyciemni i raczej nie doda masy na dole.

Będzie przejrzyście, neutralnie, może trochę jasno, wyraziście.

Sam chciałbym wiedzieć jaki kabelek za 600 zl zagra tak jak pytałeś w poście.

Mi trochę tez tego brakuje w nowych musicalach a5.

Audionova to inna szkoła dźwięku.

pzdr

dagi a czy probowales wpinac jakis inny kabelek w system ,czy miales cos na oku /uchu/ co by Cie natyle zaciekawilo ze zmienilbys quasarusa na inny ?jakbys ocenil ten kabel patrzac na caloksztalt :) ,bo mi z kolei bardzo podoba sie wlasnie takie granie przejrzyste ,neutralne,wyraziste z duza dawka dynamiki i szybkosci i ataku ,brakuje troszke tego najnizszego basu jednak nie jest to jakis straszny niedostatek a tak jak juz pisalem oceniam system na jakis zwyklych drutach co pewno tylko prad przewodza :)tak ze moze z jednej strony quasarusa doda mi tego basu i poprawi reszte albo tak jak pisal Piopio //Żaden kabelek nie dociąży najniższych rejestrów tego systemu. Stelmachowi brakuje najniższego basu i nic tego nie naprawi. Albo się z tym żyje ciesząć się z innych zalet: szybkość, dynamika, rozdzielczość albo wymienia CD na inny.// ...no coz zdania sa podzielone ale wydaje mi sie ze poczesci Piopio ma sporo racji :) ..pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.