Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable sieciowe (prądowe)

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

yancho, 22 Kwi 2008, 00:25

>Dajcie panowie spokój. Takiego gnoja i trolla dawnośmy tu nie mieli. Jedynym celem kutasa jest nas

>zezłościć. Myślę, że ban za uporczywy trolling byłby ok. Może trzeba by o tym pogadać? (nie z panem

>kutasem oczywiście)

Pozwolę sobie zacytować jeden z punktów regulaminu forum:

10. Swoim prywatnym animozjom dawaj wyraz wyłącznie w listach prywatnych, e-mailem lub w inny niepubliczny sposób. Nie ma nic bardziej denerwującego i żenującego niż oglądanie grona publicznie wyzywających się osób. Takie wpisy będą usuwane.

Niniejszym zgłaszam Twój wpis do moderacji, dawno przejawu takiego hamstwa tutaj nie spotkałem.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość

(Konto usunięte)

yancho

Twój poziom jest poniżej gruntu, ale potrafię Cię zrozumieć (nawet płazy potafię :), w końcu atakuję Twojego Bożka, a nic tak wyznawców nie wścieka jak podważanie boskości ich bożka :)))

Może zapiszesz się do jakiejś grupy wsparcia ?

nie pozdrawiam

Paweł

Znalazlem odpowiedz dlaczego Nasz byly kolega audiofil bXYZ nie slyszy kabli sieciowych, otoz napisal o sobie, ze w audio siedzi od 25 lat, czyli zwyczajnie niewiele juz slyszy i czas aby odszedl na audiofilska emeryture i nie zasmiecal forum DLA SŁYSZĄCYCH kolego XYZPawel :)

Azorsky, 22 Kwi 2008, 00:25

Pomógł mi ten wątek o tyle, że zgłosiło się

>parę osób na priva z propozycją odsprzedaży swoich :)

No i super. Za jakiś czas daj znać jaki kabel ostatecznie wybrałeś do swojego systemu.

XYZPawel,

zwyczajnie boję się ludzi nawiedzonych, a ty ewidentnie do nich należysz,

wszystko kojarzy ci się i miesza z religią i kaznodziejstwem, a twój okultyzm zaczyna przybierać niebezpieczne rozmiary,

poza tym zabierasz głos nieproszony, a w dodatku nie na temat!

w realu (jeśli w ogóle wychodzisz z domu, bo twoja przypadlość wydaje się co najmniej dziwna) też dosiadasz się do ludzi, których nie znasz i wtrącasz się do ich rozmowy głosząc 'swoją jedynie słuszną mądrość'?!

strach pomyśleć, co robisz gdy zwracają Ci uwagę, że przeszkadzasz w ich dyskucji - przecież masz ich wtedy w zasięgu ręki...

Zyzio niestety sieciowke Nudy ma moj kolega, wiec na razie ze zdjecia nici. Ale jest bardzo gietka, wogole kabel niepozorny, wyglada jak niegdys kabel od UKF, tyle, ze jest koloru czarnego.

I wlasnie kolega, ktory mial NEEL 14 Gold, wlasnie pozbyl sie go i zamowi Nude, a reszte przeznaczy na dlugi weekend majowy ;)

Aha, jesli ktos jest esteta, to raczej Nuda nie przypadnie do gustu, ale za to gra.

A teraz troche o roznicach pomiedzy Neel 14 Gold, a Nuda. Wlasciwie wszystko na korzysc NV.

Mianowicie: tony wysokie gladkie perliste, Neel wyostrza; srednica z blaskiem, u Neela jakby lekko sciszona; bas u Nudy lzejszy, ale dokladny. Nuda sie nie narzuca.

-> Azorsky

"potrzebuję dobrze ekranowanych kabli sieciowych bo komputerowe "sieją" trochę na kabel sygnałowy od gramofonu"

To uważaj na drogie, audiofylske, hajendowe sieciówki, bo czasem są zbudowane jak ten klasyk na zdjęciu. Ekranowania tam nie uświadczysz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

a ja mam tak: w ślepym teście jestem w stanie ocenić różnice w brzmieniu systemów na różnych kablach, ale muszę do tego użyć trochę płyt i czasu. Muszę poznać charakter kabli, no i najlepsze bezpośrednie porównanie, gdyż różnice są niekiedy subtelne. Generalnie uważam , iż jeśli ktoś nie chce się wyzbywać systemu, który konfigurował przez lata, to ucieszy go nawet poprawa tych 5% poprzez kable, już taka natura hobby...

Azorsky, 22 Kwi 2008, 00:25

>Pomógł mi ten wątek o tyle, że zgłosiło się parę osób na priva z propozycją odsprzedaży swoich :)

Czyż to nie urocze? I zastanawiające...

>Cały mój problem jest prosty potrzebuję dobrze ekranowanych kabli sieciowych bo komputerowe "sieją" trochę na kabel sygnałowy od gramofonu.

No proszę! To jest sedno problemu, od tego należało zacząć. Rozumiem, że po wybraniu wejścia gramofonowego słyszysz zakłócenia? A skoro podejrzewasz sieciówkę, to jest to przydźwięk sieciowy, charakterystyczne buczenie na niskiej częstotoliwości. Czy tak? Opisz jak najdokładniej wszystkie objawy. Być może kabel sieciowy nie ma z tym żadnego związku.

Gość

(Konto usunięte)

don genaro

>a ja mam tak: w ślepym teście jestem w stanie ocenić różnice w brzmieniu systemów na różnych

>kablach, ale muszę do tego użyć trochę płyt i czasu.

To ciekawe, byłbyś pierwszy na świecie. Możesz dokładnie opisać przebieg tego testu i jego wyniki ?

pozdro

Paweł

Zapewne jest bardzo dużo dobrych kabli na naszym rynku. Szkoda tylko, że to co dobre często jest też i bardzo drogie. Sieciówki N.V sprawdzałem u siebie bezpośrednio porównując je z sieciówkami dwóch kolegów z forum (B i Z ). Jako ciekawsze pozostały w systemie.

Jak się nie mylę Zyziu posiadasz obie (tak wskazuje opis w zakładce opinie).

Panie Iks Igrek Zet Pawle ...

Skoro jest Pan osoba technicznie wykszatłcona , powinien wiedzieć jako technik co to jest prawo Ohma.

Rozumiem że jeśli słyszy Pan kable połączeniowe i głośnikowe ( to juz i tak chyba sukces) to zgodzi sie że jest jakis pośredni wpływ na "zjawiska" soniczne samych kabli i urządzeń z nimi połączonych.

Kable zsilające stanowią "inny" problem ... i wiele osób ma kontrowersyjne opinie .

Były na ten temat inne wątki - proszę udać sie za wyszukiwarką .

Ja proponuję inne rozwiązanie ;

wiekszosć "konstruktorów" i "Odbiorców" sugeruje sie kablami o wiekszych przekrojach , lepszych przewodnikach itd.,itd.

Proszę wykonać doswiadczenie z odwrotnej strony - zamiast kabla komputerowego 3x 1,0 mm zastosować kabel 3x 0,1mm i podłączyć do jakiegokolwiek Klocka ( CD , Wzmacniacz , itd ).

Proszę wtedy wykonać test w ciemno .

A to jaki efekt bedzie napisać .

Ja zacytuję siebie z innego wątku ; "jakich predkosci w Amperach potrzebuje prąd aby zachować stabilność Voltów ?"..... jeśli wie Pan jak pracuje prostownik na diodach krzemowych.

Dla ciekawosci podam że częstotliwość pracy sieci w USA ma 60 Hz i 120 V .

pozdrawiam

ps. w technice impulsowej nie ignoruje się wielu elementów .

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja też zaczynam myśleć o sieciówkach, ale raczej pod kątem wyglądu - gruby jak wąż kabelek z ładnym oplotem cieszy jednak oko. Może jakieś zdjęcia/propozycje ładnym kabelków do powiedzmy 400zł za sztukasa?

To może ja się przyłącze. Oto zdjęcie kabla Nudy Veritas - kabel jest brzydki sztywny i nieekranowany. Nie mam go ale go chyba zamówię na próbę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

Testowałem i posiadałem kilka sieciówek, m.in. Vincent, Bartek mkII, Piotrek608, DHLabs i zostałem przy....Zelum Power AC Zydelka....ale Piotrek608 też jest dobry (mam na czarną godzinę w szufladzie). Za kable w cenie kzł nie brałem się...bo kasy żal..;)

sieciówka jak sieciówka, albo przewodzi albo nie ;)) jak nie ma na niej zadnych magnesow to niczym roznic sie nie bedzie od innych sieciowek panowie ;)

ale ic to juz inna bajka...

A gdzie jest kolega tomaen on testował ten kabel więc może coś powiedzieć, Wg niego jest lepszy od Neel 14ES gold. Kable kosztuje 170 bez ferrytu i 200zł z ferrytem. Za prezsyłkę i pakowanie chce 30 zł.

Panowie a posluchsac najpierw a pozniej debatowac czy dziala czy nie... fakt wyglada jak kabel od ,,prodiza,, (to takie cus do wypieku buleczek i ciast dla wiadomosci mlodych).

NV gra bardzo dobrze jest przejrzystym kabelkiem jesli ktos ma zamulony system napewno wyratuje nieco z opresji.

Nie jest tez to ,,zwykly,, kabel bo chlopaki z NV jakos tam je wypalaja czy cos w tym rodzaju (wystarczy zadzwonic i zapytac producenta).

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.