Skocz do zawartości
IGNORED

Dali 450 vs Acoustic Energy Evo 3

belmondo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam propozycję zamiany moich 450 na Evo3. Niestety kolega oferujący zamianę jest z daleka i nie mam możliwości

odsłuchu. Kiedys słuchałem Evo 1 i byłem pod wrażeniem. Jak myślicie czy ta zamiana ma sens?

https://www.audiostereo.pl/topic/41905-dali-450-vs-acoustic-energy-evo-3/

Masz fajny zestaw,jeśli masz niedosyt to pokombinuj z akustyką pomieszczenia,ewentualnie z izolacją cd od drgań.Ja ostatnio wpierniczyłem na cd dwa bloki granitowe(służyły kiedyś jako"czapki"do dociążenia kolumn)i muszę ci powiedzieć,że różnicę słychać od razu.Po dociążeniu dżwięk się wyszczuplił,ale zyskał na precyzji,klarowności,stereofonii.Nie w każdym systemie to musi zadziałać,ale granity i tak walały mi się w piwnicy.

Jeżeli masz "parcie na zmiany" to obecnie najmocniejszym elementem Twojego zestawu są kolumny, a najsłabszym CD. Mnie się nigdy CD6000 nie podobał. Jeżeli już coś zmieniać to zacząć od CD.

Wzmacniacz jest całkiem OK. Można go stuningować wg. forumowych wskazówek (wątek o tuningu PM68/PM78). Z tym, że w wypadku PM8000 który ma klasę A diody soft recovery koniecznie trzeba dać na radiatorze, bo w trybie klasy A będą się trochę grzać.

Oj! Przepraszam za niedopatrzenie. Marantzów już nie mam. Podstawowym źródłem został Thorens TD160 z wkładką Shure V15 i CS BLUE... Kopmakt to stary Philips kiedys do tuningu, ale na razie rządzi vinyl:)

W kazdym razie z pomysłu zamiany wyleczyliście mnie.

Nie wspomniałem o amplifikacji. W tej chwili nic, ale Music Angel KT88 juz chyba jedzie. Ot takie zmiany:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.