Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do 1200zł

dropson123

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM poszukuję dobrego amplitunera stereo do DVD.

Jeśli chodzi o wymiary pokoju i gatunki muzyki jakie mały by być na nim odsłuchiwane:

pokoj 3.5x3.5 m

muzyka: techno, trance, rmb,

na poczatek amplituner za ok 1200zl (myslalem o denonie 1306). Jeżli uważacie, że w tej cenie zakupie coś lepszego biorą pod uwagę moje wymagania proszę o poradę.

Do tego poczatkowo planuję zakup 1 parę głośników (rozgladalem sie za JBL e30 lub tannoy mercury F1 lub F2) pozniej chcialbym dokupic rowniez dodatkowe 2 monitorki (porozstawiac na stojakach w rogach pokoju) i moze jakis centralny (gdyby sie zachcialo obejzec jakis film).

sprzet glownie do sluchania muzyki. wazna jest kompatybilnosc z kompem. wiec pytanie tez jaka bylaby do tego dobra karta.

Proszę o doradzenie dobrego AMPLITUNERA kina domowego do 1000-1200zł (może Amplituner Yamaha

RX-496 RDS??) oraz jakie najlepiej zakupić monitorki do tego (jbl czy tannoy??)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17742-100004633 1208800461_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/41964-amplituner-do-1200z%C5%82/

1. Jak amplituner do kina to nie w dziale stereo.

2. Mam 1306, bo przeżywałem zajawke na 5.1 i to był mój błąd, ponieważ teraz kasy na głośnki trzeba wydać x krotnie więcej żeby w miare to zagrało.

3. Jednak gatunki które wymieniłeś nie są zbytnio wymagające i nie ma sensu sie pakować w high-end z techno, to moge go polecić, a w miarę przypływu gotówki można zawsze jakiś fajny zestaw 5.1 zkleić.

sebastiano, 21 Kwi 2008, 20:21

>sprzet glownie do sluchania muzyki

Nie rozumiem więc dlaczego pytasz o amplituner 5.1

Zdecydowanie wzmacniacz, do muzyki jakiej słuchasz poszukaj czegoś jak np. NAD352 może nawet gdzieś używkę 370, niedawno poszedł na allegro 319 za 1kzł. Może jakiegoś chinola typu xindak, vincent...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Słuchałem ostatnio denona 1306 z Wharfedale crystal2-40 i było całkiem ciekawie jak na kino domowe. Odsłuchiwałem płyty Vanessa Mae, Mike Oldfield, Suzanne Ciani (klasyka). Sprzęt zagrał przestrzennie, i żywo czego nie spodziewałem sie po kinie za ok 3kzł.

Do techna bym polecał coś z mocniejszym zasilaczem (denon 1306 ma 350W) bo będziesz chciał sobie pogrzmieć. Pomyśl o sprzęcie z drugiej ręki Yamahy, Harman Kardona lub denona. Amplitunery bardzo szybko tanieją więc warto sie rozejrzeć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.