Skocz do zawartości
IGNORED

MHZS CD88E - kupno z chin

M@riusz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Przepraszam że się wcinam, ale czy tutaj nie można już dyskutować normalnie? To przecież chyba wstyd, sami dorośli ludzie w końcu, a kłócą się jak babiny na targu przed wojną. Pierwszą! Nie wiem, czy na prawdę koniecznie musimy wycinać niektórym karnie połowę wpisów, żeby skończyły się osobiste napaści pod pretekstem dyskusji merytorycznych, czy też dorośli ludzie potrafią się sami opanować.

Marcin9999

Napisz w jakiej konfiguracji słuchałeś MHZS CD88E - z jakimi lampami, jaki wzmacniacz, kolumny, okablowanie (XLR czy RCA), sieciówki.

W jakim aspekcie MHZS Cię zawiódł ? Wysokie tony, rozdzielczość, bas, średnica, scena, głębia ?

Bardzo jestem ciekaw opinii.

Jeśli MHZS to taki syf, niedługo się przekonamy. 10.05 u mnie będzie spotkanie i będą ludzie z różnymi CD, porówanamy i kolektywnie stwierdzimy co wart jest MHZS.

Dzięki Tobie spotkanie zapowiada się ciekawie, bo wyjaśnimy kontrowersyjny temat.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

witam, słuchałem go z pliniusem 9200 na kablach wireworld polaris 5 i kolumnach sonus faber amati homage. To pewnie też dobry powód do tego żeby teraz zwalić że albo nie słuchałem w ogóle albo kable były może nie te...albo w ogóle ten plinius...albo pewnie prąd był gorszy.albo że podpięty rca a nie xlr .. Jednego nie zmienicie pozostałe odtwarzacze podpinane zaraz po nim grały dużo lepiej a nie były to jakieś cuda bo ciężko cudem nazwac denona dcd-1500. Szczytem było to jak stary odtwarzacz Panasonica DVD-RA71 zagrał lepiej niż to cudo na BB1742. Panowie żegnam piszcie co chcecie - wasza sprawa ja wysiadam.

marcin9999 -> myślę, że miejsce na słownictwo spod budki z piwem jest ... pod budką z piwem.

Jak mozna wogóle tak do kogos powiedzieć ?

Jak czytam takie wpisy to staję sie gorącym zwolennikiem banowania. Może wtedy kolejna osoba, zanim odezwie się do kogoś per "śmieciu", 3x się nad tym zastanowi.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

a druga sprawa TomekL3 przyznaj sie ze jesteś posranym klientem McGyvera na jego lewe przeróbki kolumn - gdzie twoja niezależność - nagle znalazł sie przyjaciel - weź spadaj na drzewo - chronicie tylko swój gówniany zakup żeby móc się z niego jeszcze wycofać rekiem po jako takiej cenie. Spadaj do chin pierdoło - mogę cię tak nazywać ile chce pierdoło bo ty raczyłeś to zrobić pierwszy w stosunku do mnie.

Ze względu na to że TomekL3 narusza moje dobre imię w rażący sposób zwracam sie tym razem nie z prośba ale żądaniem usunięcia mojego konta jako protest przeciwko brakowi reakcji na to co ten człowiek uprzednio na mój temat pisał. Nie chce mieć nic więcej z tym forum wspólnego . Jeżeli ktoś ma przeciwstawną opinię na temat sprzętu to niech ją wyraża - ale atak na osobę to już przesada. Kiedyś prosiłem o zamknięcie konta- teraz żądam i mam do tego prawo.

Przynajmniej coś konkretnego.

Ja z kolei porównywałem MHZS z przetwornikiem Stelmacha (uważam go za króla budżetówki) i Roksan Caspian CD. MHZS zdecydowanie był najlepszy (RCA). Po przejsciu na XLR dużo jeszcze zyskał.

MHZS nie jest taki banalny - to w pełni zbalansowna konstrukcja. Bezpośednią konkurencją dla niego są CEC 3300R i Esound CD-5E.

Może jestem głuchy ale ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Jak na moje ucho gra świetnie jak na swoją cenę 2k. Oczywiście z CD za 4k pewnie przegra, ale w okolicach 2k trudno znaleźć coś sensowniejszego (no może cd-5e).

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

marcin9999, 27 Kwi 2008, 22:48

>Ze względu na to że TomekL3 narusza moje dobre imię w rażący sposób zwracam sie tym razem nie z

>prośba ale żądaniem usunięcia mojego konta jako protest przeciwko brakowi reakcji na to co ten

>człowiek uprzednio na mój temat pisał. Nie chce mieć nic więcej z tym forum wspólnego . Jeżeli ktoś

>ma przeciwstawną opinię na temat sprzętu to niech ją wyraża - ale atak na osobę to już przesada.

>Kiedyś prosiłem o zamknięcie konta- teraz żądam i mam do tego prawo.

Rażący przejaw mentalności Kalego. Nie dalej jak wczoraj w sąsiednim wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zwymyślałeś mnie od pierdół, a teraz się plujesz o to, że TomekL3 zrobił to samo w stosunku do ciebie?

Teraz powiedz czy to co napisałeś w tamtym wątku nie było "naruszeniem mojego dobrego imienia w rażący sposób"? Czy nie było "atakiem na moją osobę"? Wszak użyłeś wobec mnie identycznego określenia jak TomekL3 w stosunku do ciebie. I dlaczego uzurpujesz sobie prawo do specjalnego traktowania? Dlaczego niby tobie miałoby być wolno bezkarnie obrzucać innych inwektywami, podczas gdy domagasz się natychmiastowej reakcji w przypadku, gdy ciebie ktoś brzydko określi?

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Przeczytalem ten watek od poczatku do konca i mi sie umysl rozjasnil. Juz wiem dlaczego te firmy hi endowe licza sobie tyle za sprzet. Wyceniaja sobie klocka na 20tys zl, ktorego wykonanie bylo powiedzmy 2x drozsze niz klocka kosztujacego 2tys zl. A dlaczego tak robia? Ano dlatego, ze ludzie to kupia :) Gdzies tu rzucila mi sie w oczy nawet opinia, ktora w skrocie przedstawia sie tak: "jak koszty pracy w chinach dorownaja tym w japonii i sprzet przez to rowniez dorowna cenami do sprzetow japonskich to wtedy bedzie mozna sie temu blizej przyjrzec, ale poki co jest to tak tanie ze az brzydko gra" Dobry a tani jest tylko Gainclone no nie? Ale jakbyscie takiego gainclona poznali z chinskiego klocka a nie z forum to byscie go zlinczowali... Smutna prawda ktora z dzwiekiem nie ma nic wspolnego.

Policz koszty zbudowanie prototypu takiego urządzenia, ilości godzin spędzonych na jego testowaniu, podmienianiu elementów, materiałó tłumiących mechnizm, samych mechnizów i właściwie wszystkich detali samochodu. Po prostu płacisz za wiedzę i doświadczenie. To również kosztuje.

Ukryta Zawartość

Poczytajcie. To CD nie gra jakoś nadzwyczajnie, nie jest żadnym liderem, nawet w swojej klasie cenowej. Zapewne jest warte swojej ceny, ale niewiele ponadto. Może się kiedyś nauczą, ale jak na razie nie robią nic niezwykłego. Ot, kolejny odtwarzacz o efektownym wyglądzie i przyzwoitym, ale nie powalającym dźwięku.

Ukryta Zawartość

Nie ujmujac nikomu wycwiczonego sluchu, ale podobne porownania sprzetu sa dla mnie zupelnie bezwartosciowe. I beda bezwartosciowe dopoki ktos sie nie odwazy na porownanie "w ciemno". Dlaczego jeszcze nikt sie nie odwazyl zakryc porownywanych klockow parawanem? A moze sie odwazyl tylko ze wzgledu na wynik ow porownania nie ma odwagi sie przyznac :) Zeby byla jasnosc - nie bronie chinszczyzny ani niczego innego. Tylko na mojej twarzy pojawia sie ironiczny usmiech kiedy ktos najpierw zaglada do sprzetu, pozniej na podstawie uzytych elementow i rozwiazan wyrabia sobie opinie, a na koncu dokonuje odsluchu, ktory wydaje sie byc juz tylko formalnoscia. Bo miejsce sprzetu w szeregu z gory okresla cena i marka. Pewnie dlatego na sprzet audio w Polsce mamy chyba najwyzsze ceny w skali swiata :)

Proszę zwrócić uwagę, że opis brzmienia MHZS CD 88 Z Sosnowieckiego wątku pokrywa się z opisami brzmienia lamp EH ECC 83 Gold w wątkach im poświęconym (za ostra góra, do kitu średnica, itd). Te lampy właśnie tak grają, i nie odważyłbym się CDka z nimi stawiać do porównań, bo przecie słychać że jest mocno średnio. Wiem - taki był, i taki został rzetelnie oceniony. Ale można iść dalej - wsadzić mu węgierskie Tunsramy, i napisać że jest to najgorsze CD świata za te pieniądze. Tylko po co?

Nie chcę się kłócić, chciałbym tylko na ten aspekt zwrócić uwagę.

Panowie, różnice były tak ewidentne, że nakrycie cedeków kocem nic by nie zmieniło.

Poza tym zwróćcie uwagę na to, że były tam dwa identyczne modele Onkyo, z tym, że jeden z nich miał w środku wbudowany DAC z lampowym wyjściem, a drugi był oryginalny. Według Waszych teorii słuchacze powinni je ocenić jako jednakowo grające, tymczasem oryginalny Onkyo zajął ostatnie miejsce w rankingu, a przerobiony zająłby pierwsze gdyby nie było Meridiana G06. My nie mamy żadnych uprzedzeń wobec odsłuchiwanego sprzętu. Zasłanianie klocków szmatami uważamy za zbędną fatyge i stratę czasu. A wy nie czytajcie pierdół wypisywanych przez XYZ, bo i wam się zacznie udzielać ta paranoja.

jak widac spotkanie ptowierdzilo ze ten odtwarzacz jest cienki, ale kiedy to pisalem to wszyscy wielce sie rzucali ze to jakies cudo co miażdy wszystko do kwoty X.

Co do Meridiana G06 , mamay obecnie polski odtwarzacz Amplifikatora Bitofon który spokojnie z nim konkuruje w aspekcie dynamiki go przewyzsza.

Bzdury wygadujesz. Nikt nie twierdził że to szczyt hiendu, za to wszyscy twierdzili że jest wart swojej ceny, nic więcej. Mieszałeś z błotem MHZSa jakby to było najostatniejsze dziadostwo niewarte nawet 200zł. A tymczasem jest to niedrogi odtwarzacz wyróżniający się solidnością wykonania, i w niczym nieustępujący odtwarzaczom ze swojej półki cenowej, a nawet przewyższający co niektóre. Taki np. Onkyo DX-7711 jeszcze jakieś 5 lat temu był w sprzedaży w cenie 2800zł. Niemodyfikowany egzemplarz zagrał gorzej niż MHZS

O tym jak zagrał oryginy niski model Sony szkoda wspominać.

• 5 miesięcy później...

Prośba o poradę odnośnie wymiany lamp w MHZS 33E . Jest to mój pierwszy kontakt z lampami i mam pewne problemy , aby to zrobić . Posiadam lampki 5670 , które mają zastąpić te fabryczne i odkręciłem pokrywkę . Lampy znajdują się na podstawkach i próbowałem je delikatnie wyjąć , co się nie udało . Czy trzeba do tego użyć większej siły , czy może zabrać się do tego w inny sposób ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.