Skocz do zawartości
IGNORED

primare czy krell ??

vargas

Rekomendowane odpowiedzi

Niech se Krell zaleca co chce... Na moim 300i wpływ sieciówek słychać wyraźnie.

Z Northem było tak sobie. XLO nadał potęgi, gęstości i tłustości jednak bas stał się za wielki. Fajnie grał z Artechem, aczkolwiek siadła nieco barwa. Z Robert Audio ZTS nieprawdopodobna przestrzeń, powietrze, szybość i detal, ale niestety sucho i za lekko. Na razie zostałem przy Ansae Imix, który jest kompromisem między pozostałymi,aczkolwiek jest najsłabszy pod względem przestrzenności.

Kable - także sieciówki - to taki sam element toru audio jak elektronika, głośniki, pokój i słuchacz.

Pozdrawiam Stempur

czy ktos wie gdzie mozna dostac chip dopasowujacy wersje 60Hz do europejskiej 50Hz dla 400xi, i

>bedzie tak laskawy podzielic sie wiedza? poprosze info na pw.>

Napisz bezpośrednio do KRELLa - powinni pomóc.

Paru moich znajomych korzystało z tej formy i nigdy nie odmawiali.

Części dochodziły błyskawicznie.

Przeważnie nie brali za pomoc złamanego dolara.

pozdr.

i tu moge Ciebie zaskoczyc , odsłuchiwałem u siebie MA Platinum 100 , JmLab 1007be , Dali helicon 300 , i dla mnie najlepiej grały własnie MA Gold20 !!! , ale nie spieram sie , mam za mało doswiadczenia i za mało słuchałem róznych ustrojstw azeby sie wypowiadac na ten temat co z czym gra lepiej , kazdy ma swoje ucho i kazdemu odpowiada co innego , i dobrze bo gdyby wszyscy lubili to samo to byłoby straaaasznie nudno na tym świecie :)

A co, planujesz sprowadzić 400xi ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth,

Pytasz sie Abs czy chce sprowadzic sobie Krella bo obawiasz sie o swoj interes?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie martw sie takiego potentata i importera jak Ty nie ma :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ludzkie pojęcie przechodzi co dzieje sie na tym forum.....prosiłem o moderację tego wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 3 dni temu i dupsko ! - wpisy nadal istnieją....natomiast w tym ktoś ośmielil się napisać, że Elb handluje Krellami wklejając 3 linki do aukcji wygranych przez niego i już po prau godzinach wpisy znikają....

Otóz Elb wyjaśnił mi na PW, że kupuje i sprzedaje klocki forumowiczom, bo dobrze zna angielski ma wysoki status na audiogonie itd......nie biorąc za to złotówki, nie mam powodów by mu nie wierzyć, choć akurat też ostatnio sprzedawał jakiegos Krella pewnie kumplowi......wkur... mnie tylko szybka moderacja tego wątku, bo paniskoi Elberoth zainterweniował.....jak zwyczajny forumowicz zainterweniuje jozwa ma to głęboko w du....!!!!

Ukryta Zawartość

Zyzio, czy ty wystawił byś do sprzedaży urządzenie na Audiogonie i je sprzedał. Myślę, że Elberoth może w ten sposób pomóc. Jest to o tyle ważne, że u nas w kraju nie można sprzedać drogich klocków.

W związku z powyższym Zyzio przestań piepszyć, masz problem to wykup to Forum i wprowadź nowe zasady.

Mireczku, piepRZyć jeśli już :)))) Wiem,że Elbik prowadzi za rączkę co poniektórych jak dobry, bezinteresowny samarytanin, trudno się dziwić skoro polski tak kaleczą, z angielskim ni w ząb sobie nie poradzą :))) W sumie to dobry ten Elb, kupuje, sprzedaje klocuszki bez żadnej prowizji i ja nic do Niego nie mam, wskazuję na inne przypadłoścvi tego forum, więc nie wtrącaj się Mireczku proszę :)))

Prawda jest też nie do końca tak różowa, bo

Elb sprzedawał i to niejedną 400-tkę. Elb bardzo czesto kupuje na Ebay jak rowniez na www.audio-markt.de i paru innych stronach. Na Allegro sprzedaje pod różnymi nickami. Dobroduszny mikolaj, ktory za to nie bierze zlotowki. Ja nie mam nic do tego że sprzedaje, niech sobie dorabia. Super ze ma z tego kase, kazdy ma prawo do tego. Wkurza mnie tylko krycie sie z tym. Wszystkie Krelle sprowadzane przez niego sprzedaje jako oryginalnie europejskie wersje co niekoniecznie jest prawdą. Są one najpradopodobniej przerabiane przez Niego. Poczytajcie sobie wątek na diyaudio:

Ukryta Zawartość

Elberoth przeprogramowuje sam chipy wzmacniaczy, aby przystosowac je do naszego 50hz, bo napiecie nie stanowi problemu(mozna przelaczyc wewnatrz wzmaka na nasze napiecie). A na forum radzi kup sobie w Audioklanie za 15000zł. Dla mnie to dwulicowość, a w wyjasnieniu pisze do jednego z forumowiczów - że sie boi telefonu z Audioklanu, więc co jest tutaj grane ?. Nie mowie już o Jego recenzjach, jeśli coś chwali to na bank to sprzedaje lub za moment bedzie sprzedawał.

No i oczywiście wszyscy Jego znajomi nie umieją się posługiwać allegro i innymi stronami, aby coś wystawić na sprzedaż, biedak sam bierze to na siebie bo inni tego nie potrafią. Ja nie lubię, krętactwa i oszukiwania dlatego sie wkurzylem.

Wykasowanie wpisów to juz mnie wnerwiło na maksa i nie tylko mnie zresztą....

pozdrawiam

Radek

Ukryta Zawartość

ABs,

>czy ktos wie gdzie mozna dostac chip

Dokładnie tak jak napisał marekzawa, uderz bezpośrednio do producenta. Bardzo solidna firma i nie będziesz mieć żadnego problemu.

Pomoc i podpowiedzi forumowych postaci, zwłaszcza tych hmm... na siłę zjawiskowych omijaj szerokim łukiem, pzdr.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Less

Dobieram wszystko do wszystkiego bo gra cały system, i czasem zmiana "głównego" elenemtu (kolumn czy źródła) daje minimalne zmiany. A w innych wypadkach zmiana czegoś co wydaje sią mieć mniejsze znaczenie (sieciówka, podkładka antywibracyjna, samopoczucie słuchającego) może zburzyć wypracowaną równowagę i zniszczyć brzmienie. W tym hobby nie ma sztywnych zasad, wszystko trzeba sprawdzać. Ale przecież to wiesz, to audiofilskie ABC...

A swoją drogą były już na forum wpisy, w których forumowicze zasanawiali się,, jakby to było zbudowa- system zaczynając od zsilania.

Pozdrawiam Stempur

stempur, 23 Maj 2008, 10:05

>Dobieram wszystko do wszystkiego

ale chyba od czegoś zaczynasz, podejrzewam, że masz jakąś hierarchię i raczej nie dobierasz wzmacniaczy do podkładek antywibracyjnych.

>A swoją drogą były już na forum wpisy, w których forumowicze zasanawiali się,, jakby to było

>zbudowa- system zaczynając od zasilania.

Był jeden taki wątek, wyraźnie jajcarski.

Pokpiwam sobie lekko, mimo że słyszę sieciówki. Ale nie lubię przesady, która tylko dostarcza argumentów obozowi głuchych technokratów.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)

zyzio

>coś chwali to na bank to sprzedaje lub za moment bedzie sprzedawał.

>No i oczywiście wszyscy Jego znajomi nie umieją się posługiwać allegro i innymi stronami, aby coś

>wystawić na sprzedaż, biedak sam bierze to na siebie bo inni tego nie potrafią. Ja nie lubię,

>krętactwa i oszukiwania dlatego sie wkurzylem.

he, he :))

Od początku tak podejrzewałem, zresztą gościu jest jawnie związany z biznesem audiofilskim. Powinien mieć etykietkę przy swoim nicku: Uwaga, wypowiedź sponsorowana :)))

Nie dziwi, że atakuje wszystkich wątpiących w audiovoodoo, on z tego żyje :)))

pozdro

Paweł

Nie ma to jak odkryć następna teorię spiskową... zyzio, XYPawel zazdrość Was żżera, że tak nie potraficie, czy też Elb Was skrzywdził?

Jak sobie handluje sprzętem to jego interes i nic Wam do tego. Jak się rozlicza z partnerami to też jego sprawa i Wam do tego wara. Jak ktoś będzie poszkodowany i to opisze, to inni to ocenią, a na razie snujecie domysły i szczekacie jak kundel podwórkowy na wszystko co zobaczycie. Przestańcie już bo przykro się robi, że następny wątek zaśmiecacie.

Lubię słuchać muzyki! :)

Ciekawe czy obaj, a w szczególności XYZ ma coś do powiedzenia n/t "primare czy krell". Chętnie poczytam.

Poza tym w misjonarstwo XYZ nie wierzę tak samo jak ON w to co głosi na forum.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zyzio - przeczytałem twoich kilka wpisów, i po opanowaniu początkowej złości, zacząłem się zastanawiać, co to kieruje osobą która ich dokonała ? Zazdrość, zawiść ? A może jeszcze coś innego ?

Przypomnę, że zaczeło się od twoich wpisów w moim watku, gdzie nie omieszkałeś wyśmiać faktu, że sprzedaję swój przedwzmacniacz ARC 3. Faktów oczywiście nie mających pokrycia w rzeczywistości, bo rzeczony preamp nie nalezy do mnie tylko do jednego z forumowiczów, który jeżeli będzie chciał, sam o tym poinformuje.

Dlaczego sprzedaję nie swój preamp ? Sprawa jest wbrew pozorom dość prosta - mam bardzo wysoki rating na AudiogoNie, a bez tego możesz zapomnieć o sprzedaży CZEGOKOLWIEK. Równolegle sprzedaję m.in. CD Krella należący do Twonka. Wcześniej sprzedałem jeszcze kilka rzeczy należących do moich znajomich i różnych forumowiczów, a nawet pewien CD na prośbę ... samego dystrybutora.

Z tego samego względu kupuję różne rzeczy na AudiogoNie, zarówno dla siebie, jak i dla różnych znajomych. Nawet w tej chwili sprowadzam Mardukowi Thetę Gen Va, bo i on spotkał się z typowym problemem AudiogoNu - po prostu ludzie nie chca wysyłać rzeczy za granice ludziom z niskim ratingiem.

Wszystkie te transakcje miały jeden wspólny mianownik - nic za nie nie wziąłem, mimo że każdorazowo kosztowało mnie to kupę czasu i energii (dziesiątki maili, pakowanie, wysyłka).

To jest kłamstwo #1. Kłamstwem #2 jest to, że sam programuję chipy, podczas gdy w praktyce kupiłem je w serwisie Audio Klanu (nawet aktualnie czekam na kolejnego chipa, tak dobrze idzie mi to "programowanie"). Kłamstwem #3 jest to że sprzedałem amerykańską wersję 400xi, jako wersję europejską. I kłamstwem #4 jest fakt, że sprzedaje rzeczy pod różnymi nickami na Allegro.

Jeżeli nie przestaniesz (z powodów mi nieznanych) oczerniać mojej osoby na forum podając kłamliwe informacje, to naprawdę zmusisz mnie do działań, których chciałbym uniknąć. A gwarantuje ci, że żadnego z kłamstw które napisałeś, nie będziesz w stanie obronić. Tego możesz być pewien.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

Drodzy panowie, trudno o bardziej offtopikowe działania jak to, co się tu wyprawia. Rozumiem, że wyłoniły się tutaj dwie strony, z których każda strona ma swoje racje, jednak żadna z tych racji nie ma nic wspólnego z pytaniem autora wątku. Proponuję resztę wyjaśnić sobie na PW, ja natomiast poproszę moderatorów, żeby za chwilę usunęli wpisy niezgodne z tematem.

Dla mnie Elb sprowadzal zza oceanu pre. Nie mam slowa zastrzezenia do calej transakcji. To ja Mardukowi poradzilem, zeby zapytal Elba czy nie bedzie mogl mu pomoc w sprawie sprowadzenia Thety - nawet nie widzialem, ze skorzystal z porady - ale z tego co napisal Elb wynika, ze tak. Moze panowie rzucajacy oskarzenia pod adresem Elba sami zakasaja rekawy i pomoga Mardukowi?

Witam wszystkich;

Wygląda na to, że Elberoth ma problemy dlatego, że pomaga innym i to bez korzyści finansowych. Wielu w to nie wierzy ale ja uważam, że jest to b. prawdopodobne. Sam korzystałem kiedyś z pomocy kolegi forumowego Dartmana, który kupił na ebay-u niemieckim dla mnie wzmak ( ma wysokirating) i nie wziął za to złotówki. Elberoth szacunek za pomoc innym;

Pozdrawiam wszystkich audiofili

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.