Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Jak drogi ?? Używka denon 1500 to 350/500 euro

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

ja rozumiem że drogi to pojęcie względne, ale biorąc do jakości to jest drogo, dcd-1500ae to nie jest jakiś pancerny czołg, może i warto jako odtwarzacz, ale transport na pewno znajdzie się lepszy w niższej cenie. Tyle że pewnie nieco starszy.

Jeżeli ktoś by reflektował mam 1450 AR na E88CC do odsprzedania.

To nie jest kryptoreklama czy spamowee ogłoszenie jestem chyba jednym z większych fanów tego modelu i marki do tego stopnia że posiadam w swojej kolekcji skrzętnie "zbieranych" kilka sztuk tego modelu.

Pozdrawiam klubowiczów.

Wiesz nigdy dobrze nie przygladalem się temu denonowi . Plan jest u mnie taki ze najpierw cd które później będzie robić jako transport . Bo niestety nie wyrobie z żoną tak by kupić transport i daca do 4 k w tym samym czasie . To musi być rozłożone w czasie

Wiesz nigdy dobrze nie przygladalem się temu denonowi . Plan jest u mnie taki ze najpierw cd które później będzie robić jako transport . Bo niestety nie wyrobie z żoną tak by kupić transport i daca do 4 k w tym samym czasie . To musi być rozłożone w czasie

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Nie lepiej jeden porządny CD?

W Polsce dalej cena za PMA 2020 AE wynosi 9 tys. zł. Natomiast w Niemczech od 2 miesięcy 1528 E,czyli 6,5 tys zł

https://www.hifi-schluderbacher.de/de/specials/highlights.html?manufacturer=31

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

na alle uzywki od prywatnej osoby i to jeszcze na gwarancji raczej predko nie zobaczysz....

Dwa już sie sprzedaly na gwarancji ������

No pewnie, że Patryk ma rację

Jeden to był mój :-)

Po co wprowadzasz w zakłopotanie kolegów z sąsiedniego klubu ?

Ja , sprzedawszy swojego Denka 2020, trochę szukałem, ale zostałem rzucony na kolana

.... przez Naima SuperUniti

Każdy ma swoje uszy, warunki akustyczne i oczekiwania. I to jest w tym szukaniu fajne

na alle uzywki od prywatnej osoby i to jeszcze na gwarancji raczej predko nie zobaczysz....

Przecież sam do mnie pisałeś na aukcji mojego 2020. Nie byłeś zbyt zdecydowany

Edytowane przez mrb

Przecież sam do mnie pisałeś na aukcji mojego 2020. Nie byłeś zbyt zdecydowany

a tego jakos sobie nie przypominam ... amnezja :)?, wiem ze pisalem do kogos o 2010, ale nie chcial nawet na paliwo opuscic, wiec ja odpuscilem

do mudy bylo nie az tak daleko, ale brak czasu, wiec kupilem wkoncu nowego.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

a tego jakos sobie nie przypominam ... amnezja :)?

eee...chyba coś innego; mało komunikatywne były twoje maile ;-))))))))

Jak to tak bez interkonektów ?

;)

Nareszcie bez plątaniny kabli;-)

jeden dobry kabel zasilający i jeden głośnikowy i wszystko gra i śpiewa

Edytowane przez mrb
Gość Junior_AudioMix_Konin

(Konto usunięte)

Witajcie.

Jestem nowy ;)

Użytkuję Denona 1500 AE. Śmiga z Paradigmami 3v3 i cd Marantza.

Jestem zadowolony, bowiem do mojego gustu - ostra muzyka, hard rock, heavy, thrash, death.. jest bardzo ok. Z jazzem sobie radzi, ale docelowo nie jestem skłonny słuchać jazzu ciągle. Lubię jako odskocznię.

pozdrawiam

Gość Junior_AudioMix_Konin

(Konto usunięte)

ten wzmak ze wszystkim sobie radzi, podobnie jak cała seria 15xx.

No, raczej tak. Bardzo dobre urządzenie, jednak nie wiem czemu uparcie wszyscy wymyślają zawsze coś innego, nie zawsze lepszego. Czyżby wina polityki Horn Distribution albo po prostu słabych, tanich modeli ?

Zanim wystawię na sprzedaż zapytam w klubie, bo warto. Może ktoś by chciał PMA-1500AE + DCD-1500AE. Super stan, piloty, kable. Z PL dystrybucji, jeden właściciel w srebrnym kolorze. Jak coś na PW.

?👈

No każdy ma swoje gusta dla mnie naim gra dobrze ale denon lepiej to moje zdanie i moje uszy itd

Poza tym na kozyszcz denona przemawia jakość wykonania,nie zawodność ( to nie mój pierwszy sprzęt tej firmy mam amplituner kd 8 lat użytkuje co dziennie w pokoju żony bez żadnych problemów a nie jest to jakiś wysoki model ) Przez dwa lata użytkowania suprnite dwa razy wysylalem go do naprawy . Nie wiem może trafiłem na jakiś gorszy sort ale panowie wznak za 3500 euro !!! Wygląd może się podobać lub nie ale buczenie w wzmacniaczy za te kasę .. No nie dla mnie takie wzmaki

Właśnie w denonie nic nie buczy wszystko jest wykonane jak w najwyższym standardzie

. Jakość wykonania mogę porównać śmiało do wzmaka classe audio cap 2100 którego kiedyś miałem tyle że on kosztował ponad 5 tys euro . Denon gra jak gra może się podobać lub nie musi dla mnie jest to mega dobry i uniwersalny wzmacniacz ale to dla mnie każdy inaczej słyszy

Również jak stałem przed wyborem wzmacniacza przerabiałem przedziwne marki, ale jakoś Denona nikt nie mógł mi wmówić.

Czemu? Nie potrafię wyjaśnić.

Były Nady, Vincenty, Cambridge, Peachtree. Ten ostatni grał akurat najlepiej (220se) ale jakość wykonania pokrętła głośności i jego sterowania wołała o pomstę do nieba...

Teraz mam kawał solidnego klocka uczciwie grającego i wzorowo wykonanego :)

Akurat to ja w wielu wątkach zacząłem zachwalać PMA2020AE i było to spotykane z podejrzliwością ze strony osób które nigdy tego wzmacniacza nie słuchały tak jak i nie słuchały modyfikowanych NADów ;)

Czy w 1500 jest takie samo pre gramofonowe MM,jak w 2020 AE ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

W szampańskich kolorkach się widzimy.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.