Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

https://vimeo.com/170476788

galeria:

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=125913

Witam czy kto posiada denona avr 2200 i ma przy połaczeniu Bluetooth takie znikajace pasy?

Moj denon chyba jest wadliwy. Jak przełaczylem na inne źródło obraz jest normalny lub jak wyłacze amplituner z gniazdka i na nowo podłacze.

Pozatym nie pamieta ostatnio połaczonego zrodła. Ciagle na nowo musze go sparowac z telefonem

galeria:

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=125913

Chodzi o tzw. dźwięk zrównoważony, jednak z lekkim ociepleniem i dobrym basem a góra dająca sporo informacji jednak nie dominuje. Dobry bas to nie bas bułowaty, który trzyma rytm; środek pasma niewycofany i niepodkreślony to tyle w skrócie o dobrym brzmieniu ;)

Gra cały system, w którego skład wchodzą również akustyka, kable i preferencje słuchającego...

Nie miałem okazji porównywać bezpośrednio tych klocków, ale 2020 był u mnie bardzo równo grającym wzmakiem.

Mój znajomy, który słuchał go u mnie (a miał kiedyś 2000) , stwierdził, że jego PMA2000 był bardziej "drapieżny" ....

Wyświetl postUżytkownik smax dnia 05.06.2016 - 13:15 napisał

Czy ktoś wie czy w 720AE,1520AE,2020AE jest taki sam pre gramofonowy MM ,czy w 2020 jest juz bardziej rozbudowany ( nie chodzi mi o MC) ?

Nikt nie wie ?

Miałem 1510AE i 2020AE.

Z pre gramofonowego korzystałem sporadycznie, bardziej z ciekawości, bo raczej używam dedykowanych klocków

Ten z 1510 wydawał się trochę szczuplejszy w brzmieniu, ale może to być wynik lepszego zasilania w 2020 i wypasionych terminali....

• 2 tygodnie później...

Wpadły mi dziś w łapy takie prosiaki. Jeszcze trochę to w ogole telewizor mi zasłonią te piece.

afb6e18073a5c78dfccbf57856ac7954_1.jpg

802c80130efbdc0b7657eacb7f6850a6_1.jpg

1dc01f1860ff6b36f6c786f9da60b1fe_1.jpg

Niestety w DAPie wyłamana klapka :(

?👈

Wpadły mi dziś w łapy takie prosiaki. Jeszcze trochę to w ogole telewizor mi zasłonią te piece.

Skrobniesz jakas opinie?

Mialem te klocki tylko bez preampa, to calkiem fajny sprzet, bezposrednio porownywany wtedy do Accuklona P-4100, mniej wiecej poziom TA-N80ES

Musze dłużej posłuchać, ale granie podobne do tych starszych Denonów typu PMA-1520. W integrze byl wiele lepszy DAC. Tutaj pożałowali, 2 x PCM-61 tylko o ile pamiętam. Za to sterowanie z pilota gdzie w DAP-5500 brak, ale ten drugi to już bezkompromisowa maszyna.

Musze rozebrac monobloki, bo w środku jest centymetr kurzu, nikt tam nie zaglądał od lat. Grały chyba z T+A Criterion 160 na dwóch 20cm z tego co wiem. Potem leżało wszystko w garażu chyba dość długo.

?👈

Syf osadzał się tam chyba sto lat:

9dcbfeaf4e0ab3473faff66ee0c8874f_1.jpg

Mi takie granie pasowalo, stary 1560 tez fajnie gral

Nie miałem 1560, tylko 1060. W ogole inne granie jak starsza seria x20. Suchy, dużo jazgoczącej góry, chudziutki bas.

?👈

Każdy ma inne oczekiwania. Ja lubie przede wszytkim z konkretnym zejściem. Może na dużych podłogówkach bylo by nieco lepiej. Bloki grają dośc silną średnicą, ale w cale ona nie denerwuje. Wokal jest nieco uwypuklony, ale nie męczy.

?👈

Witam Panowie, posiadam wzmacniacz Denon pma 720 ae i planuję do niego kupić odtwarzacz cd. Pytanie brzmi czy brać dcd 720 ae czy może tańszy model dcd 520 ae ? Czy są jakieś różnice w brzmieniu, czy na wyższą cenę 720-stki ma wpływ tylko wyjście słuchawkowe i gniazdo usb ? Oba odtwarzacze mają o ile się nie mylę takie same 32 bitowe przetworniki. I drugie pytanie, czy któryś z wymienionych modeli zagra lepiej od posiadanego obecnie dcd 735 ? Dodam że zestaw w przyszłości będzie grał z kolumnami STX Electrino (prawdopodobnie).

• 2 tygodnie później...

Dla zainteresowanych starszym Denonem - końcówka wzmacniacza PMA-737. Te cztery Sankeny są wyjątkowo efektywne, duża moc, membrany wysterowane aż miło, do monitorków aż strach podłączyć :-)

20160704_110247.jpg

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gra cały system, w którego skład wchodzą również akustyka, kable i preferencje słuchającego...

Nie miałem okazji porównywać bezpośrednio tych klocków, ale 2020 był u mnie bardzo równo grającym wzmakiem.

Mój znajomy, który słuchał go u mnie (a miał kiedyś 2000) , stwierdził, że jego PMA2000 był bardziej "drapieżny" ....

mrb dzięki za wyłożenie tego o co mi chodziło, teraz wiem, że moim docelowym wzmacniaczem będzie pma2020ae ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Dla zainteresowanych starszym Denonem - końcówka wzmacniacza PMA-737. Te cztery Sankeny są wyjątkowo efektywne, duża moc, membrany wysterowane aż miło, do monitorków aż strach podłączyć :-)

20160704_110247.jpg

Na zdjeciu wygladaja moze na male ale to sa 130W tranzystory o pradzie chyba 15A, prawidlowo zasilone wystarcza do wiekszosci kolumn

Ale chłodzenie to jakieś słabe :)

One są umieszczone pod radiatorem, żeby się do nich (tranzystorów) dostać musisz odkręcić spód obudowy a nie górę:-) Powtórzę, że to jest wzmacniacz z serii PMA-7XX, który najlepiej "trzyma kolumny za twarz".

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• 3 tygodnie później...

Pobor W denona 2020ae to 360w a nowego modelu 2500ne 310w czyli tyle samo co model 2010ae..... zgadza sie ?? zrobili bardziej eco :))

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Ale chłodzenie to jakieś słabe :)

Ja również stałem, się posiadaczem monoblocku denona poa4400a.. Zamierzony,ma 176 przy ośmiu omach, będzie napędzal tylko głośnik centralny.. Sprawdzę go dopiero po powrocie z urlopu.. Został przeprowadzony kapitalny remont itd.. zobaczymy co wniesie dobrego

Pamiętam opowieść kolegi z branży agd, technolodzy mieli zaprojektować lodówkę aby była bardziej w klasie a++...myślicie lepsze blachy, otuliny izolacja. Nic z tych rzeczy dali mniejszy agregat bierze mniej prądu, wytrzyma z 4 lata a potem niech się klient martwi. Ekologicznie się martwi.

• 2 tygodnie później...

Witam.

Mam tuner analogowy Denona TU 1500 ae zakupiony w 2008 roku. Gra to do dzisiaj, nawet w dobie kiedy radia internetowe, i to cyfrowe, są wszechobecne i na każdym urządzeniu - czy to w telewizorze czy w komputerze. Tuner jest podłączony pod wzmacniacz Denona PMA 1500 ae i... w sumie wszystko gra. Tyle tylko, że mam na zewnątrz wywaloną na balkon jakąś antenę radiową, taką półokrągłą za jakieś 20 złotych i nie jestem zadowolony z odsłuchu. Nie chodzi o jakość dźwięku tylko o wieczne szumy i inne zakłócenia. Jestem w temacie totalnym neptykiem :) Da się to podłączyć pod jakiś wzmacniacz antenowy, żeby ten archaiczny sygnał analogowy brzmiał czyściutko bez zakłóceń? A jeśli tak - to gdzie to kupić i jak podłączyć - jeżeli ktoś może niech podeśle jakieś linki, za co z góry dziękuję :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie chodzi o jakość dźwięku tylko o wieczne szumy i inne zakłócenia.

Są tunery z których będzie słychaś " świergot ptaszków " i nawet najlepsze anteny nie pomogą .

Duża odległość do nadajnika ?

Nie mam pojęcia jak daleko jest nadajnik. Kablówki w domu nie mam. Miałem kiedyś i radyjko grało pięknie, ale parę lat temu wyłączyli radiowy sygnał analogowy i musiałem założyć tę nieszczęsną antenę zewnętrzną. I teraz jest jak jest :(

Aha - a dipol.pl to strona o... blokadach do samochodowych skrzyń biegów :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.