Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i życzę w obecnym roku wszystkiego co najlepsze. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to jestem zdecydowany na zakup końcówki mocy 10-kanałowej Denon POA-A1HDCI. Jest to końcówka w kolorze wyłącznie czarnym produkowana na rynek amerykański i japoński. Kolor srebrny mogę kupić nawet w Polsce, ale poszukuję czarny kolor.Jeżeli ma ktoś jakiś kontakt - naprawdę będę wdzięczny. Preamp w kolorze czarnym już posiadam. Jeszcze raz pozdrawiam denonoholików.

Edytowane przez PIGMENT33

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

• 2 tygodnie później...

W klubie Accu, jadą po Denonie :)

Jeśli wzmacniacz Accu 270 kosztuje 20 tys to najdroższy Denon ile powinien ? Moim zdaniem nie więcej niż 5000. Tymczasem około 12.000 tys za PMA-2500.

A gra to .... za 1000

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Przecież to wypowiedzi z czerwca.

Po drugie fani Accu raczej mierzą wszystkich miarą pieniędzy, ich produkty nie są tanie. To kwintesenscja stereo, w brzmieniu, budowie i wyglądzie. Flagowy Denon jest niestety tani w porównaniu do Accu. A jak brzmi w porównaniu do nich? Szkoda że budową i brzmieniem nowy model nie wyróżnił się zbytnio od najstarszego brata PMA-2000R, którego można nabyć za 2tys zł.

?👈

Przecież to wypowiedzi z czerwca.

Po drugie fani Accu raczej mierzą wszystkich miarą pieniędzy, ich produkty nie są tanie. To kwintesenscja stereo, w brzmieniu, budowie i wyglądzie. Flagowy Denon jest niestety tani w porównaniu do Accu. A jak brzmi w porównaniu do nich? Szkoda że budową i brzmieniem nowy model nie wyróżnił się zbytnio od najstarszego brata PMA-2000R, którego można nabyć za 2tys zł.

Może masz i rację,ale przeczytałem wszystkie posty z ich klubu i.. 250,260, 270 wełlug nich nie gra 350,360,370 też nie gra.Przecież te Accu kosztują prawie 30 k i nie grają ???

Edytowane przez smax

A post #2106, czytałeś? Jeśli nie to podpowiem Tobie, że w tym poście to ja pojechałem po pewnych stereotypach osób uprzedzonych do takiej marki jak Denon.

A dwa. Po co przywołujesz tamte wpisy, z klubu Accuphase skoro one i tak nic nie znaczą ! (w odniesieniu do twojego kontekstu wypowiedzi).

Po drugie fani Accu raczej mierzą wszystkich miarą pieniędzy

To zbyt ogólne stwierdzenie. Ja ludzkiej przywary nie utożsamiałbym z danym klubem czy marką.

Może masz i rację,ale przeczytałem wszystkie posty z ich klubu i.. 250,260, 270 wełlug nich nie gra 350,360,370 też nie gra.Przecież te Accu kosztują prawie 30 k i nie grają ???

Temat rzeka. Musielibyśmy usiąść przy piwie i porozmawiać. Na trzeźwo nie da się tego opowiadać , zbyt dużo :)

Wszystko zalezy od miejsca w ktorym sie znajdujemy, jakie doswiadczenie mamy, im wyzej jestesmy tym wieksze wymagania mamy do sprzetu, jestem w stanie uwierzyc ze dla kogos seria 2 i 3 accu nie gra a dopiero 4 i 5 tak, osobiscie moim faworytem ogolnie w kategorii wzmacniacze jest accuphase E-305, ale nic wyzszego nie slyszalem jesli chodzi o integry

ef5994c2fcf0.jpg

Edytowane przez Bumpalump

Chciałem wymienić Pma 1520ae na Pma 2500.Po odsłuchu spodobał mi się dzwięk dopiero przy kolumnach Dali Rubicon 6.Przy Rubicon 8 dzwięk był taki,że byłbym zadowolony z Pma 2500 i kolumn. Ale.. ,poszedłem dalej.Posłuchałem Luxmana L-505ux . W tej chwili jest promocja z 18,5 k na 13,5,więc niedużo więcej nic Denon. Dzwiek z Luxmana bardziej mi sie podobał,większa scena,poszczególny instrumenty były lepiej słyszalne. Poszedłem więc dalej, może Accuphase E-270 ? Poczytałem wątek o Acuu i zgłupiałem. Chyba wyżej Luxmana nie ma się co pchać, bo ciągle będzie mało,a kasy tyle nie ma :)

jestem w stanie uwierzyc ze dla kogos seria 2 i 3 accu nie gra a dopiero 4 i 5 tak, osobiscie moim faworytem ogolnie w kategorii wzmacniacze jest accuphase E-305

Skoro mowa o integrach Accu. E-305 to już historyczny model. Daleko jemu do tego co reprezentuje swoją klasą brzmienia E-650. Posłuchaj kiedyś :)

Chciałem wymienić Pma 1520ae na Pma 2500.Po odsłuchu spodobał mi się dzwięk dopiero przy kolumnach Dali Rubicon 6.Przy Rubicon 8 dzwięk był taki,że byłbym zadowolony z Pma 2500 i kolumn. Ale.. ,poszedłem dalej.Posłuchałem Luxmana L-505ux . W tej chwili jest promocja z 18,5 k na 13,5,więc niedużo więcej nic Denon. Dzwiek z Luxmana bardziej mi sie podobał,większa scena,poszczególny instrumenty były lepiej słyszalne. Poszedłem więc dalej, może Accuphase E-270 ? Poczytałem wątek o Acuu i zgłupiałem. Chyba wyżej Luxmana nie ma się co pchać, bo ciągle będzie mało,a kasy tyle nie ma :)

Posłuchaj E-360. Patrząc na powyższe, nic lepszego więcej nie potrzebujesz. A kupując wymieniony model będziesz, bardziej niż zadowolony. Używki w rewelacyjnym stanie i na rocznej gwarancji to koszt około 15 tyś PLN.

Skoro mowa o integrach Accu. E-305 to już historyczny model. Daleko jemu do tego co reprezentuje swoją klasą brzmienia E-650. Posłuchaj kiedyś :)

Posłuchaj E-360. Patrząc na powyższe, nic lepszego więcej nie potrzebujesz. A kupując wymieniony model będziesz, bardziej niż zadowolony. Używki w rewelacyjnym stanie i na rocznej gwarancji to koszt około 15 tyś PLN.

To dlaczego piszą,że nawet E-370 nie gra i wymieniają na E-470 ?

Edytowane przez smax

Bezsesu dostawianie Denona do Accu po co ?? chocby ze wzgledu na cene... mam wzmacniacz za 5k co mnie obchodzi Accu za 30k ja nie kaman :) dokladac mozna tak bez konca... teoretycznie zawsze bedzie cos lepszego.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

To dlaczego piszą,że nawet E-370 nie gra i wymieniają na E-470 ?

Pisałem Ci, że zbyt dużo tłumaczenia ale uparty jesteś. Zatem posłużę się pewnego rodzaju uproszczeniem, bo chce temat zamknąć w kilku zdaniach. Wasz Denon 2500 czy poprzednie wersje to w skali jakości od 0 do 10 taka 3. Accuphase E-370 to powiedzmy 5. A większość audiofili toleruje jakość od 6 ortodoksi to tylko 9 i 10.

Mam nadzieję, że teraz rozumiesz. Skoro podoba Ci się 3 to 5 pokryje wszystkie twoje oczekiwania

Pisałem Ci, że zbyt dużo tłumaczenia ale uparty jesteś. Zatem posłużę się pewnego rodzaju uproszczeniem, bo chce temat zamknąć w kilku zdaniach. Wasz Denon 2500 czy poprzednie wersje to w skali jakości od 0 do 10 taka 3. Accuphase E-370 to powiedzmy 5. A większość audiofili toleruje jakość od 6 ortodoksi to tylko 9 i 10.

Mam nadzieję, że teraz rozumiesz. Skoro podoba Ci się 3 to 5 pokryje wszystkie twoje oczekiwania

Czyli uważasz,że używana E-360 zagra dużo lepiej od nowego Luxmana L-505ux ?

Dużo lepiej nie, ale lepiej.

Wzmacniacz musi grać,ale jeszcze musi wyglądać. Nie ukrywam,że Accuphase podoba mi się lepiej od Luxmana.

Najgorzej to uczepić się jakiś marek, kupujcie to co Wam gra i pasuje, bez przesadnej lojalności do określonych firm :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Moderatorzy

Panowie w bd Denona jest wyjście cyfrowe (nie optyk) o jakiejś dziwnej nazwie.

Czy to jest coaxial, który mogę podłączyć do DACa czy jakiś wynalazek dedykowany wyłącznie do ampli Denona ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.