Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Zadałem już to pytanie kiedyś,ale nikt nie odpisał.Może teraz będzie inaczej.Jaka jest różnica w pre phono między PMA 720AE,a PMA 2020AE ( poza MC)Czy różnica będzie tak duża na korzyść 2020,że nie będzie potrzebny zewnętrzny pre np za ok 2 tys zł. ?

Nie słuchałem pma 720, ale ten z 2020 (miałem) ma w miarę odseparowane zasilanie, więc powinien być lepszy.

Ale i tak nie jest dobry jak osobny, dedykowany przedwzmacniacz. A taki z 2k pln "kładzie go na łopatki".

Bez żartów żeby porównywać wzmacniacz za 1300zł do modelu za 8000zł .

Używałem dwóch gramofonów z PMA2020AE i z jednym na wkładce MM grał lepiej niż M2TECH Young te same nagrania więc preamp musi mieć dobrej klasy .

Bez żartów żeby porównywać wzmacniacz za 1300zł do modelu za 8000zł .

Ale różnica w sekcji gramofonu wcale nie musi być powalająca

Muda, poddałeś się w kwestii gramofonów dość szybko, więc proszę nie uogólniaj.

PMA2020 to zaj...sty wzmak i płyt analogowych "da się posłuchać", ale to wszystko.

Nie ma porównania do dedykowanych preampów phono; i to już z tymi ze średnio-niskiej półki cenowej

Edytowane przez mrb

No daj spokój . Topowa integra na wiele rynków i drugi model od dołu ;)

Do tego zanim sygnał trafi do pre out to też trafia na różne układy ale chyba nikt nie będzie wyciągał sygnał z gramofonu z pre out czy rec out .

A jak nie to już całkiem nie ma co porównywać .

Masz absolutną rację, tylko że kolega smax pytał li-tylko o różnice w sekcji pre-phono

Może zaniedbał fakt, że nawet takie same układy sekcji gramofonowej , będą grały różnie w każdym z tych klocków.

Na korzyść 2020 oczywiście..

Witam jestem na etapie kompletowania nowego zestawu stereo oczywiście marki denon. Wzmacniacz jaki planuje kupić to model pma-1055 ewentualnie jak się trafi ładny egzemplarz w dobrej cenie to 1500ar. Dziś jadę obejrzeć odtwarzacz cd dcd-1450ar, dość długo go szukałem ale się trafił w końcu. Możecie mi coś o nim powiedzieć jeszcze ? sporo czytałem ale świeże info też si,ę przyda. Ile dać żeby nie przepłacić za ten model ? Jak z dostępnością lasera ? Może też ktoś wie jaki model pasuje do niego bo ten co mam na oku jest bez pilota. I ostatnia sprawa czy pilot od wzmacniacza pma-1055 lub 1500 obdłuży oba urządzenia ? czy musza być 2 piloty ?

Przecież 1450AR jest jak psów, laser Sharpa za 80zł do kupienia, nawet taniej. Każdy pilot od Denona będzie pasował, ten od wzmacniacza też. Z tym że ma mniej funkcji. A jak chcesz to pisz, bo mam chyba ze dwa piloty nie potrzebne w domu do CD. 1450AR jest dobry do tuningu, ale w oryginale 1550AR gra ciekawiej.

?👈

Czy ktoś porównywał PMA1510ae z Nad 375bee. Co by się zmieniło po zmianie 1510 na 375 z Focal Aria 936 ? Który lepszy z tych dwóch do Arii. Czy lepiej dołożyć i zamiast Nada brać 2020 ?

Czy ktoś porównywał PMA1510ae z Nad 375bee. Co by się zmieniło po zmianie 1510 na 375 z Focal Aria 936 ? Który lepszy z tych dwóch do Arii. Czy lepiej dołożyć i zamiast Nada brać 2020 ?

Bardzo fajnie gra 2020 z Ariami. Jest super bas i przejrzystość

Co do denka 1450ar to szczerze polecam do lampizacji. Efekt który otrzymujemy w relacji jakość cena rewelacyjny.Tylko nie wolno oszczędzać na kondach .Sam używam mundorfa suprem silver gold oil jest super tylko wygrzewa się ok 200g. Na początku była totalna kicha ale z czasem wszystko dochodzi.Same cd kupiłem za 600zł plus lampizacja +wymiana gniazd rca+gnizdo zasilania+wytłumienie matą bitumiczną z lapami wyszło mnie ok 2000zł Uważam że warto było

A cóż to było 200g. Dwie sety i już wygrzany. To niektórym zajmie mniej jak 5 minut ;-)

A tak na serio to potwierdzam że ładnie gra ten egzemplarz. Choć ja osobiście wolał bym brzmienie ze zwykłym Supreme, lub Jupiterem Copper.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

375BEE a PMA2020AE to zupełnie inne brzmienie.

To znaczy jaka jest różnica ? Jakieś porównanie cech brzmienia co lepsze tu a co tam. Tak łopatologicznie proszę. Edytowane przez mcr1

Znowu się zaczyna, gdzie nie wleziesz musisz się przebijac przez ten belkot. Wstydu nie masz chłopie, wstaw se te bianialuki w stopke i każdy sobie będzie czytał.

?👈

NAD w kocu zrobił dobry wzmacniacz?? Nie do wiary prawie 25 lat trzeba było czekać :-) W lepszych czasach nawet na laminacie pcb oszczędzali, do dziś pamiętam jak w ich cd na oczach kolegi wyjąłem z druku stabilizator LM317T razem z radiatorkiem !!!!!!!

a co to dokładnie oznacz dociążone ? Mniej sopranów ?

Tak naprawdę ogromne znaczenie mają kolumny. Muda słucha na Kef-ach ( których brzmienie mi np. w ogóle nie leży) więc nad mu pasuje bardziej.

Od wczoraj mój Denon napędza harbethy 5 plus i jest to bardzo ciepłe muzykalne brzmienie a bas miodzio....wcześniej z Focalem Arią bas był przepotężny i a góra bardzo przyjemnie muzykalna. W stosunku do Focala piatki są bardzie równe w całym zakresie pasma i budują mega przestrzeń. Fajne jest to, że na tym wzmacniaczu, bardzo dobrze słychać różnice pomiędzy kolumnami, warto do niego dobrać odpowiednie kolumny i cieszyć się super brzmieniem.

Nie chodzi o kolumny.

PMA2020AE to bardzo dobry wzmacniacz i można z nim złożyć świetny system ale nie ma tej rozdzielczości i naturalności co C356 z modem.

Myślę że większe znaczenie mają kolumny. Akurat moim zdaniem Denon jest bardzo rozdzielcze i naturalny. Może nawet za bardzo , dlatego pozbyłem się AP Yara II superior bo było zbyt rozdzielczo brakowało dociążenia średnicy.

NAD a nie slyszalem , wiec nią mam zdania możliwe, że są aspekty brzmienia, w których jest lepszy.

Akurat moim zdaniem Denon jest bardzo rozdzielcze i naturalny

Nie jest naturalny , gra dynamicznie ale nieco technicznie .

bo było zbyt rozdzielczo brakowało dociążenia średnicy.

Dociążenie średnicy to nie rozdzielczość . 2020AE po prostu nie przenosi tyle detali , tych delikatnych wybrzmień , powietrza dookoła każdego dźwięku .

Harbeth Ci się podoba bo to polipropylen który gra barwnie a reszta to grające precyzyjne metalowe przetworniki .

Nie jest naturalny , gra dynamicznie ale nieco technicznie .

Dociążenie średnicy to nie rozdzielczość . 2020AE po prostu nie przenosi tyle detali , tych delikatnych wybrzmień , powietrza dookoła każdego dźwięku .

Jak miałeś 2020 to nic o technicznym brzmieniu nie pisałeś....hehe, NIe słyszę żadnego technicznego brzmienia....nie jest przymulony a to najważniejsze, słyszałem lepszy bas z ECI 5 i bardziej ciepłe brzmienie, ale to już dwa razy droższy wzmak

"Harbeth Ci się podoba bo to polipropylen który gra barwnie a reszta to grające precyzyjne metalowe przetworniki ."

Z Focalem też mi się bardzo podoba....tylko z AP coś mi nie grało

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.