Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

zdaję sobie sprawę że to pewnie kosztem sterylnosci, neutralnosci, ale chyba warto było.

Możesz mi wyjasnić co dokładnie masz na myśli. O jaką sterylnosci i neutralność chodzi?

mi się wydaje że nie są tak podbarwione jak 1520ae, stąd wrażenie suchosci, sterylnosci,to podbarwienie nadaje charakteru także słabszym nagraniom, slabszemu źródłu.

Choć poprzedni właściciel sprzedał mi go właśnie dlatego, że brakowało mu w nim "fajerwerków".:)

Dużo zależy od reszty toru i upodobań, dlatego moje dywagacje proszę traktować jako bardzo subiektywne.

Edytowane przez costa brava

Dużo zależy od reszty toru i upodobań, dlatego moje dywagacje proszę traktować jako bardzo subiektywne.

“wszystko znaleźy od wszystkiego" Nadal nie wiem o czym piszesz. A chciałem się dowiedzieć o jaką neutralność i sterylnosci chodzi.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich. Mam do sprzedania CD DENON 1550AR koloru czarnego z pilotem. Stan okreslam na bardzo dobry biorac pod uwage uplyw czasu. Cena to 110£. Plus polowa przesylki z uk druga polowe pokryje ja. Wiecej na pw jezeli ktos zainteresowany.Mysle zo to uczciwa cena .

Edytowane przez nissio100

Witam wszystkich!

Długo myślałem nad tym czy zgłosić swoje uczestnictwo w tym Klubie ,czy to aby na pewno to co szukam!!!!,ale chyba nadszedł czas na zakończenie drogi poszukiwań !!!!

Jak można to Panowie-no i Panie zapisuję się do Klubu z moim Denon-em pma-a100 :))))

Gra to z Sonus Faber Elektra Amator 2 i jest naprawdę Bardzo Fajnie ,nawet powiem Super!!!

Pozdrawiam serdecznie

Mirek

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

Chcialbym dodac ze mam takze na sprzedaz koncowke mocy DENON POA T10 kolor szampan stan okreslam na bardzo dobry. Jak zwykle info na pw. Orginalny kabel karton i manual. Cena do uzgodnienia. Pisze na str klubu bo mozliwe ze ktorys z klubowiczow ma zamiar zakupic p/w piecyk.

Edytowane przez nissio100

pma-a100 to taki czarny odpowiednik pma-2020ae :) Cena bardzo podobna, ktoś kiedyś pisał że nieco gorszy, ale ja już tu mało komu wierzę, każdy ma inny sprzęt, inny gust i inny... interes :)

Nie czytam opinii tylko słucham muzyki w swoim pomieszczeniu i to urządzenie zagrało najbardziej uniwersalnie z wszystkich jakie miałem u siebie ....

A miałem oj wiele....

Tak na marginesie to nie bardzo lubię wdawać się w dyskusję bo zawsze kończy się to ....wiemy jak:) ,ale odpowiem.

Pokonał hm ...to zbyt mocno powiedziane były takie co zagrały lepiej ale kosztowały 4x tyle ,ale ogólnie chodzi mi o uniwersalność no i zdrowy rozsądek w wydawaniu pieniędzy.

Tak w skrócie dość mocny uniwersalny wzmacniacz który zagra nam praktycznie wszystko od Rocka po Jazz z filmem włącznie. .

A tak aby kolega nie myślał że się migam od odpowiedzi to np.

ASR Emitter 2 HD 130 kg wagi i do oglądanie filmu się kompletnie nie nadaje w Rocku też szału nie ma ..... za takie cacko po 2000-tyś roku trzeba około 20 tys zapłacić

o grzaniu ponad godzinę całości aby zagrało to już nie wspomnę:( ....no fakt jest taki że jak już go nagrzejemy to łzy potrafi z oczu wycisnąć :),ale czy warto ..dla mnie nie!!

Ja wybrałem Denona ot i kropka:))

Pozdrawiam

Mirek

.

Witam wszystkich!

Długo myślałem nad tym czy zgłosić swoje uczestnictwo w tym Klubie ,czy to aby na pewno to co szukam!!!!,ale chyba nadszedł czas na zakończenie drogi poszukiwań !!!!

Jak można to Panowie-no i Panie zapisuję się do Klubu z moim Denon-em pma-a100 :))))

Gra to z Sonus Faber Elektra Amator 2 i jest naprawdę Bardzo Fajnie ,nawet powiem Super!!!

Pozdrawiam serdecznie

Mirek

Gratuluje zakupu.

U mnie taki niby malo wyszukany wzmacniacz jak pma 2020 gra z pl200 i tez jest super napewno bede go trzymac ladne pare lat ;)

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Ładny ten "zestawik" :)

Napisz proszę, ciekawi mnie czym to spiąłeś - interkonekt i głośnikowy.

Pozdrawiam.

Witam

Głośnikowy to Qed Ruby oczywiście bi -amp,a IC dość wysoki model Heavens Gate modelu nie pamiętam z odcinka 1,50 m zrobiłem 2 po 075 cm i ten z org wtykami sprzedałem bo był mi nie potrzebny.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony bo EA 2 grają stonowanym potężnym dźwiękiem ,a Denon je rozjaśnia i super kontroluje stąd synergia całości :)

A, mam jeszcze filtr sieciowy Esa Silk 221 i sieciówki od P. Jeremiego z Allegro koszt nie duży ja uważam że warto, no i jeszcze jakieś tam ustroje antywibracyjne :).

Pozdrawiam

Mirek

A tak to wygląda :) sory za kreskę na fotce:))

post-32025-0-09758300-1461608823_thumb.jpg

Edytowane przez mirunias38

Kable z pierwszego planu należało by pochować :)

Nie mniej jednak dziękuję za opis oraz za nadprogramowe zdjęcie :)

Teraz to jeszcze do klubu Sonus Faber należy się zapisać, oczywiście o ile chcesz :)

• 2 tygodnie później...

Cześć Mariusz. Widzę, że zdjęcia wszystkich Denonów to miałeś czas porobić i wkleić- ale przedryndać do kolegi to nie masz czasu......Gratuluję sprzętu i pozdrawiam.

Edytowane przez PIGMENT33

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Szyba piękne zestaw, gratuluję bo prezentuje się świetnie. Napisz coś jak gra w porównaniu do poprzedniego zestawu..

Gdzie Ci się udało wyrwać całą trójkę bo ja polowałem na ta końcówkę i nie mogłem jej nigdzie trafić?

Miałem w serwisie 1500ae oraz czas by sie blizej wsłuchać.

Z wierzchu wyglada solidnie, zdecydowanie lepiej niz konkurencyjne nalesniki. Z jednej strony mamy cala mase Elna Silmic II a z drugiej najtanszego Alpsa za 2 dolary, to trochę razi w oczy. Końcówka mocy oparta na pojedynczych parach tranzystorow mosfet produkcji toshiby, 2 trafa EI z pojedynczymi uzwojeniami wtornymi polaczonymi szeregowo, dosc male kondensatorki glowne o pojemności 8200uF.

Wzmacniacz stosunkowo nowy, jednak wymagal juz regeneracji potencjometrow i przelacznikow, dodatkowo wsystkie PCB nadawaly sie jedynie do oczyszczenia ze spoiwa bez dodatku olowiu i ponownemu polutowaniu cyna 60/40.

Dzwiekowo, na twarz dostajemy ogromna ilosc basu jednak jak sie szybko idzie przekonac z bardzo kiepska kontrola, średnica jest gdzies bardzo daleko jeszcze dalej za i tak moim zdaniem wycofana góra pasma, co skutecznie utrudnia lokalizację instrumentow czy cieszenie sie szeroka scena.

Kolumny uzyte do odsluchu Sony SS-F7ES DIY

Odtwarzacze uzyte do odsluchu Sony CDP-338ESD, Philips CD151, CA D500.

Śmieszne spostrzeżenia, bo u mnie ten wzmak rozniosl oslawione 707ES. Nie ten wymiar grania, basu jest sporo to fakt, ale na pewno się nie leje. I gdzie ta wycofana gora? Może średnica wydawać się nieco cofnieta przez wyeksponowany bas, ale bez przesady. Chyba rzeczywiście z tymi twoimi kolumnami, albo ustawieniem jest coś nie tak.

?👈

Zgadzam się z Rafałem. Miałem okazję kilka razy słuchać 1500ae, 1520ae i oba nie miały wycofanej góry. Były dość mocno podkreślone skraje pasm. Owszem bas, ten wyższy, jest wyraźnie zaznaczony. Trzeba do nich dobierać kolumny raczej neutralne wtedy pojawi się więcej średnicy, która jest w tych Denonach lekko cofnięta.

Edytowane przez Silver_85

a nie miałeś wrażenia że 1500ae gra bardziej "sucho" od 1520ae? Ja tak, ale był słuchany w gorszych warunkach akustycznych, może to dlatego.

PS Kolumny z wyeksponowaną średnicą to np Tannoy.

Nie podejmę się szczegółowego porównanie bo odsłuchiwałem w innych systemach. 1520ae znam bardziej bo miałem okazję dłużej go posłuchać i to nie raz. Oba wzmacniacze do barwnie grających nie należą, ale suchymi bym ich nie nazwał. Ale jak wiadomo to wszystko też kwestia kolumn.

Śmieszne spostrzeżenia, bo u mnie ten wzmak rozniosl oslawione 707ES. Nie ten wymiar grania, basu jest sporo to fakt, ale na pewno się nie leje. I gdzie ta wycofana gora? Może średnica wydawać się nieco cofnieta przez wyeksponowany bas, ale bez przesady. Chyba rzeczywiście z tymi twoimi kolumnami, albo ustawieniem jest coś nie tak.

Miales Denona i Sonego w jednym czasie? nie wiem co masz na mysli poprzez wymiar grania, ale wlasnie Sony czy Krell gral z duzo wiekszym rozmachem i swoboda.

Problem z kolumnami jest taki ze sa bardzo wymagajace wzgledem mocy i pradu ze wzmacniacza dlatego te slabsze graja tak zle.

No jak temu denkowi brakuje też rozmachu to ja wysiadam :D

Twoje oponie robią się coraz mniej miarodajne. Sony goni Denony, Krele, wszystko w sumie. Nawet modele ze środka półki wszystko gonią.

Edytowane przez rafal735r

?👈

1500ae to model ciut nizej niz srodek oferty, nowy kosztował tyle ile uzywany 25 letni sony wiec to oczywiste ze roznica klas jest duza.

Krell byl porównywalny, a w pewnym aspekcie nawet lepszy wiec juz sobie nie dodawaj, monobloki denona poa 4400 to byl dopiero rozmach, wyraznie lepsze granie niz sony, tak więc czytaj wszystko co pisze bo wyrywanie z kontekstu to wiesz...

1500ae to model ciut nizej niz srodek oferty, nowy kosztował tyle ile uzywany 25 letni sony wiec to oczywiste ze roznica klas jest duza.

Tia, szczególnie po zachwytach na forum ceny raptem się napompowały. POA 4400 to żaden szczyt.

?👈

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.