Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Wcale nie trzeba i nawet jest to nieopłacalne. Z recenzji wynika,że charakter brzmieniowy tego klocka jest taki sam jak pma1500ae, plus zewnętrzny dac za 2 tysiące zł i nie stracimy takiej kwoty jakiej sobie tzw mądrale życzą. A jak się już ktoś na to szarpnie to jakiś jelop napisze po pewnym czasie że to budżetowka -piepszeni kanciarze :p

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Za pol ceny 1600ne mozna teraz kupic nowy 1520ae ...

A to to samo tylko bez bajerów. ...

I to też jest jakiś sposób nie dania się wepchnąć w "maliny niby nowości" :)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

piepszeni kanciarze

Może już czas aby rozważyć wniesienie powództwa. Pociągnąć do odpowiedzialności cały koncern, a jeśli i tylko lokalnie, to przynajmniej krajowego dystrybutora. Nie może być, tyle napsuli Tobie krwi, masz nocne koszmary i przerywany sen. Jak tak dalej pójdzie to i moczu nie będziesz mógł oddać, a wszystko za sprawą tego niewytłumaczalnie głupiego pomysłu, dołożenia dac do urządzenia. I ta horrendalna cena. Leć bracie, leć i wytocz proces.

Ps. Tak, tak, tak, zgadzam się z Tobą na maliny należy uważać.

Z przymrożeniem oka i wyrazami uszanowania dla Ciebie :)

Edytowane przez Darth Vader

Po tych twoich skojarzeniach chorobowo- moczowych, to sądzę, że masz z tym duży problem w praktyce bo tak go szczegółowo znasz, a tak poza tym po takich tekstach to nie życzę sobie od ciebie nawet z przymrużeniem oka żadnych wyrazów uszanowania. Jesteś nienormalny albo ukryta tzw. audiofilska branża. Bez odbioru.

Czy jest to jakiś posiadacz nowego odtwarzacza Denona DCD 2500 i może coś konstruktywnego napisać poza opisami branży? Czy opisywana neutralność to w praktyce suchość? Czy jednak jest jakaś barwa w dźwięku z tego źródła? I jaka jest realna cena zakupu?

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Tak z ciekawosci chcialem zapytac czy ktos zna z doswiadczenia konfiguracje pre/mono ,ktora zagra wyraznie nazwijmy to "lepiej" ?

a bedzie kosztowac w okolicach 15k w gre wchodzi sprzet nowy i uzywany.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Tak z ciekawosci chcialem zapytac czy ktos zna z doswiadczenia konfiguracje pre/mono ,ktora zagra wyraznie nazwijmy to "lepiej" ?

Chodzi Tobie o monobloki???

Sam się kiedyś nad nimi zastanawiałem ale hmmm....może kiedyś :)

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Chodzi Tobie o monobloki???

Sam się kiedyś nad nimi zastanawiałem ale hmmm....może kiedyś :)

Dokladnie. Taka glupia ;) mysl mi przeszla. Zastanawialem sie (jesli jest to mozliwe) ile trzeba by wylozyc na monobloki kasiory, zeby wyraznie lepiej zagrao od Denona 2020.

Dokladnie. Taka glupia ;) mysl mi przeszla. Zastanawialem sie (jesli jest to mozliwe) ile trzeba by wylozyc na monobloki kasiory, zeby wyraznie lepiej zagrao od Denona 2020.

Ale chodzi lepiej grało w stereo czy w kd.

Hmmm....czy coś lepiej może zagrać niż 2020ae??? Ja patrzyłem na poa6600a lub poa4400, już miałem brać ale jednak jakoś mi ta idea zgasła hehe.

Nie wiem czemu ale bardzo za mną chodzi Emotiva marka, naczytalem się jak i naoglądałem różnych testów i filmów i jakoś mi ta Emotiva bardziej do gustu przypada niż stare poa6600a.

Ale chodzi lepiej grało w stereo czy w kd.

Hmmm....czy coś lepiej może zagrać niż 2020ae??? Ja patrzyłem na poa6600a lub poa4400, już miałem brać ale jednak jakoś mi ta idea zgasła hehe.

Nie wiem czemu ale bardzo za mną chodzi Emotiva marka, naczytalem się jak i naoglądałem różnych testów i filmów i jakoś mi ta Emotiva bardziej do gustu przypada niż stare poa6600a.

Chodzi o stereo.

Użytkownicy

1480 postów

Napisano 04.03.2017 - 18:14

Teoretycznie można i za 10.000 tyś PLN.

Rozwiązaniem będzie używana konfiguracja - Electrocompaniet EC 4.7 + AW 180.

Niby nie możliwe a jednak można :) Przedwzmacniacz i dwa monobloki.

Przedwzmacniacz: https://www.olx.pl/oferta/przedzwzmacniacz-electrocompaniet-e-c-4-7-CID751-IDigY9l.html#

Końcówki mocy: http://www.kalaydo.de/kleinanzeigen/verstaerker/electrocompaniet+aw+180/a/a013b6ed/

Jak widać, cena oscyluje w granicach 10.000 tyś PLN, to o 1/3 mniej niż zakładałeś. Inna Opcja, droższa, kupić przedwzmacniacz EC 4.8, będziesz miał normalną ergonomię a cena nie przekroczy zakładanego budżetu. I co najważniejsze, zagra lepiej od przytoczonego wzmacniacza :)

Szkoda ,ze firmy nie chwalą się ( może nie mają czym ), ile sprzedają w ciągu roku sprzętu .Fajnie by było wiedzieć ile Denon sprzedał np PMA 2020ae lub w chwili obecnej PMA 2500NE :)

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Chodzi o stereo.

Daj znać jak 2020ae będziesz się pozbywać :)

• 2 tygodnie później...

Panowie jaki laser siedzi w Denonie DCD 1450 AR ? Obiło mi się o uszy, że to sharp lecz nie wiem jaki konkretnie model. Czy jest do dostania i jaki mniej więcej byłby koszt. I jeszcze jedno czy laser jest wymienny jako sam laser czy z mechanizmem.

Możesz sobie wymienić sama główkę, albo cały mechanizm.

http://blog.radioserwis.waw.pl/naprawa-rtv-spis-laserow/

Dzięki za link tylko nie orientuję się, który z tej listy będzie pasował można prosić o jakąś wskazówkę który? :)

O ile dobrze widzę i dobrze rozumiem to masz kod odpowiadający H8147AF=RCTRH8147AF=HPC1CC

Wygoogluj to powinieneś odp znaleźć.

9ce6afa0dbf833b107eac7f40bdf9b7a.jpg

Edytowane przez BaliGdynia

Niech już nie szuka :D

Jak zwykle w Impel dostępny :)

http://www.impelshop.com/?item=6098

Model RCTRH8147AF SHARP

Edytowane przez kapusta7
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.