Skocz do zawartości
IGNORED

Lampucera DAC

Rekomendowane odpowiedzi

zulus, 4 Gru 2008, 21:55

>To można wlutować 98 zamiast 97 czy nie?

Czytaj. Obojętnie co, wpisy, datasheety, ale czytaj - to się dowiesz. Chyba że nie rozumiesz słowa pisanego? No to wtedy zostaje porównywanie obrazków. Odpowiednie obrazki znajdziesz w ... datasheetach ;-)))

>>To można wlutować 98 zamiast 97 czy nie?

>

>Czytaj. Obojętnie co, wpisy, datasheety, ale czytaj - to się dowiesz. Chyba że nie rozumiesz słowa

>pisanego? No to wtedy zostaje porównywanie obrazków. Odpowiednie obrazki znajdziesz w ...

>datasheetach ;-)))

Generalnie takie wpisy mnie wkurzają. Jak wiesz to dlaczego nie powiesz. Każdemu można na tym forum w ten sposób opowiedzieć. Nie wiesz jak pomierzyć poczytaj sobie podstawy miernictwa, nie wiesz jak policzyć kup sobie książkę z elektrotechniki. Chyba nie o to w tym chodzi!

A ja mógłbym napisać że takie pytania mnie wkurzają, tym bardziej że odpowiedź już padła, i to nawet w tym wątku. Wystarczy czytać zamiast pytać.

Chodzi o to żebyś odrobił lekcje zamiast wymagać od innych podania na tacy gotowego rozwiązania. Datasheety są dostępne w sieci za darmo, wystarczy po nie sięgnąć. Ba, wystarczy mieć otwarte oczy i czytać to co ludzie piszą na forum.

gdzie można kupić takie piękne płyteczki pod lampy jak pokazywał McGyver ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wojkubi, 5 Gru 2008, 12:35

>McGyver

>W którym miejscu na płytce daca podłączasz masę?

>Proszę, nie pisz,że gdzieś na dwudziestu stronach o tym ktoś pisał.

Najczęściej na złączu zasilania.

utopia., 6 Gru 2008, 18:14

>gdzie można kupić takie piękne płyteczki pod lampy jak pokazywał McGyver ?

w AVT. To są płytki od KITu 2690, aczkolwiek ja na tym nie zmontowałem bufora, tylko SRPP, nie zbudowałem też zasilania wg. schematu z KITu (powielacz zasilany z 12V) tylko dałem normalne trafo wysokonapięciowe.

McGyver

tyle już tych zlampizowanych "klamotów" popełniłeś i nigdy nie miałeś ochoty pociągnąć lampizacji na maxa, czyli z porządnym zasilaniem na jakimś lampowym prostowniku i z kilogramem :) dławików?

pozdrawiam

pawcio, 6 Gru 2008, 22:24

>McGyver

>tyle już tych zlampizowanych "klamotów" popełniłeś i nigdy nie miałeś ochoty pociągnąć lampizacji na

>maxa, czyli z porządnym zasilaniem na jakimś lampowym prostowniku i z kilogramem :) dławików?

>pozdrawiam

Nie. Bo IMHO na krzemowym zasilaniu gra lepiej. Tylko nie na pierwszym lepszym, diodki trzeba wybrać starannie, a nie wsadzać co sie nawinie.

Mc - czy zmiana napedu z małego Onkyo na 7711 dała jakies rezultaty w postaci poprawy brzmienia ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zrobiłem dzisiaj układ lampowy do lampucery na 2 lampach e88cc tesla goldpin. Napięcie anodoweto 225V. Prąd jaki uzyskałem to 5,5mA przy rezystorze 680R. Nie jest to za dużo?Mogę zawsze zwiększyć rezystor ale czy jest to potrzebne?

Mogę spróbować na 6n6p na trafie mam uzwojenie do żarzenia 2A więc powinno pociągnąć. Na zasilaniu anodowym mam 225V więc w układzie srpp jedna lampa powinna widzieć połowę napięcia. Powinienem podnosić na żarnikach napięcie poprzez zastosowanie dzielnika napięcia na zasilaczu anodowym żeby nie doszło do przebicia w lampie?Jaki prąd ustawić dla tej lampki przy 225V anodowego?Co do e88cc słyszałem że prąd powinien się wachać od 3-6mA dlatego zrobiłem 5,5mA. Lepiej założyć 6n6p tesli czy szukać zamienników np telefunkena czy siemensa?Może ma ktoś NOSY do sprzedania.

a 6n1p próbowaliście???Czytałem że lampy e88cc mają wewnętrzny ekran. Trzeba go podłączqćdo masy?Każdy sygnał mam na osobnej lampie a 9 nóżkę w podstawce obciąłem;/

A jakie dvd nadaje się do "lampucery" na dobry transport? Nie dam rady przebrnąć znowu przez cały wątek.A zapomniałem.Jest wogóle jakieś nadające się?.I tanie!

bonaventura

pionki

dv300 dv400 dv380 dv585 dv600

ten wątek jest ciekawy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

adigrzelczak, 8 Gru 2008, 09:01

Ja próbowałem 6N1P. Dobrze grają. Można je stosować bezpośrednio zamiast 6CG7, a nawet zamiast 6SN7 na przejściówce. Jak dla mnie ruskie 6N1P grają lepiej.

Witam

Zmarł mi zlampizowny cd sony i zostałem z fatalnym onkyo dx 7511.

Wymieniłem w tym onkyo kondy wyjsciowe na ruskie 0,22 uf ( czy na pewno wyjsciowe ).Gra lepiej bo spokojniej.I już nie bola uszy az tak dotkliwie.

Wiem ze to dobre nosidło do lampucery ale czy mozna cos z nim zrobic tak na przetrwanie.

Ukryta Zawartość

post-7608-100009264 1229176687_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

No faktycznie gra te onkyo fatalnie.Mylałem ze ktos właczył jakas piłe tarczowa.Chyba kupie ta lampucere ;-).Chociaz jedno mi odpowiada w tym onkyo a jest to szybkosc dzwieku.Tutaj tda 1541 z lampami to misio taki.Chociaz tesknie za tym miskiem.

Grundig High Fidelity

Do wnętrza CD mała lampucera. Duża za diabła nie wlezie ani w NAD ani "pod" ;-)))

Możesz wziąć nawet bez zasilacza, jak chcesz ją zaintubować to i tak lepiej zrobić zasilacz po swojemu.

• Pokaż nowe odpowiedzi