Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  201 członków

Creek Klub
IGNORED

KLUB POSIADACZY CREEKA

Rekomendowane odpowiedzi

Nabyłem 2 letniego CREEK EVO 2.

Odtwarzacz nie czyta płyt wypalanych na komputerze. Ma też problemy z lekko zarysowanymi płytkami.

Laser przeczyściłem izopropanolem , cały napęd jest czyściutki , jak nowy.

Nic nie pomogło.

Czyli CD już po gwarancji. Najlepiej poszukaj w Twojej okolicy punktu który naprawia sprzęt Audio. Samemu trudno zdiagnozować problem. Możesz też zadzwonić do dystrybutora sprzętu CREEK czyli Audiosystem i tam uzyskasz jakieś informacje.

Czyli CD już po gwarancji. Najlepiej poszukaj w Twojej okolicy punktu który naprawia sprzęt Audio. Samemu trudno zdiagnozować problem. Możesz też zadzwonić do dystrybutora sprzętu CREEK czyli Audiosystem i tam uzyskasz jakieś informacje.

Dzięki za radę.

Dzwoniłem do serwisu CREEK. Proponują wymianę napędu.

Czy ktoś z kolegów zna typ napędu w Evolution 2 ?

Możn abyłoby wymienić samemu i byłoby taniej.

Pozdrawiam

Jacek

Dzięki za radę.

Dzwoniłem do serwisu CREEK. Proponują wymianę napędu.

Czy ktoś z kolegów zna typ napędu w Evolution 2 ?

Możn abyłoby wymienić samemu i byłoby taniej.

Pozdrawiam

Jacek

Przepraszam za błąd.

Oczywiście miało być: Można byłoby

Przepraszam za błąd.

Oczywiście miało być: Można byłoby

Odradzam grzebanie, wyślij do serwisu i będziesz miał pewność, że zrobią to dobrze i dadzą gwarancję na tą usługę.

pozdrawiam

Proszę jeszcze o informację o stopniu gramofonowym w formie płytki montowanej do wzmacniaczy Creek.

Jakie macie doświadczenia z tymi urządzeniami , za jakimi wkładkami współpracują najlepiej ?

Pozdrawiam

Witam,

Wstrzymaj się z tym serwisem CD. Miałem Creeka Evo (nie II) i też odkryłem, że nie czyta nagrywanych.

Jednak okazało się, że nie czytał konkretnych 3-ch płytek nagranych "na szybko" przez znajomego i chyba bez opcji "zamknięcia sesji". Gdy je przegrałem jeszcze raz sam - odczytywał.

Trzeba po prostu odpowiednio nagrywać.

Pozdrawiam.

Proszę jeszcze o informację o stopniu gramofonowym w formie płytki montowanej do wzmacniaczy Creek.

Jakie macie doświadczenia z tymi urządzeniami , za jakimi wkładkami współpracują najlepiej ?

Pozdrawiam

Witam ja dłbym spokój z tą płytką, lepiej kupić przedzwmacniacz gramofonowy np. firmy NAD lub inny i po sprawie. Po co grzebać we wzmaku.

Z tym "nieczytaniem" cd-rów przez Evo to podobnie jak przy Destiny, też piszą i twierdzą, że ma problemy. Jednak jakoś mój egzemplarz tego nie potwierdza, wystarczy odpowiedni program do wypalania, max. prędkość x16 i zamknięcie sesji.

jkoval>

popróbuj z różnymi ustawieniami nagrywania, może obędzie się bez serwisu;-)

• 1 miesiąc później...

Co do CD - to najlepsza będzie integracja z Creek Evo 2, zresztą do Creek 5350 jest dedykowany (patrz niżej)

http://www.creekaudio.com/integrated-amplifiers/evolution-5350/

Wszystko zgoda, tylko, że EVO2 nie czyta niczego poza CD/CD-R. W Pioneerze PD50 mam usb pod jabłko i czyta praktycznie wszystko, łącznie ze ścieżką dźwiękową z DVD/BluRay

Witam

Zabieram się za zakup wzmaka Creeka do Phoebe III jak sójka za morze. Póki co wybrałem CD-ka. Będzie to Pioneer PD50. Bardzo dobre recenzje, świetny bas, odtwarzanie plików, USB pod jabłuszko itd. Jak sądzicie ??

I mam jeszcze kilka pytań.

1.Czy ktoś z szanownych wielbicieli Creeka słuchał kolumn AA Phoebe III jak grają wspólnie z Creekiem? I pod którym z ew. modeli

2.Czy ma ktoś wiedzę na temat ponoć mającego się ukazać jesienią nowego wzmaka 100A ( warto czekać ?; jaka przypuszczalna cena ?? )

3.Czy są jakieś plany co do nowego CD z możliwością chociaż MP3 ( ...wiem, wiem ;-) )

Pozdrawiam serdecznie

Atoll AM 200 + ATOLL ST200 ( RCA TQ Ultra Black ) + CA CD Azur 651 C ( S/PDIF Wireworld Starlight Siver 7 )  + ( ELAC 247.3+ TQ Black II ) + Beyerdynamic Dt 860

Witam

Zabieram się za zakup wzmaka Creeka do Phoebe III jak sójka za morze. Póki co wybrałem CD-ka. Będzie to Pioneer PD50. Bardzo dobre recenzje, świetny bas, odtwarzanie plików, USB pod jabłuszko itd. Jak sądzicie ??

Nie sugeruj się opiniami, najlepiej samemu posłuchać sprzętu i dopiero potem dokonać wyboru zakupu. Creek Evolution 2 CD - to typowy odtwarzacz płyt CD i takie jest jego zadanie. W swoim przedziale cenowy jest rewelacyjny.

3.Czy są jakieś plany co do nowego CD z możliwością chociaż MP3 ( ...wiem, wiem ;-) )

Zadzwoń do Dystrybutora CREEK na Polskę - AUDIOSYSTEM i zapewne wiedzą kiedy pojawi się w sprzedaży

http://www.audiosystem.com.pl/

Evolution 100A będzie mocny , lekki i w klasie D , natomiast 50C to CD/DAC w stylu Audiolaba 8200 . Oba urządzenia w sprzedaży w październiku

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 4 tygodnie później...

Witam

Moja krótka przygoda z Creekiem dobiegła końca. Powodem nie jest niezadowolenie, bo to absolutny lider w swojej klasie...ale są zabawki fajniejsze :-)

Jeśli ktoś poszukuje CD evo 2 w idealnym stanie (jeszcze 20 m-cy gwarancji) oraz kilkuletni wzmacniacz Evo 1 w bd. stanie proszę info na priv.

Pozdrawiam klub

Witam serdecznie.

Noszę się z zamiarem zmiany denona pma 710 AE na jakiś inny wzmacniacz zintegrowany.

Szukam czegoś, co potrafi zagrać ciepło z większą rozdzielczością, łagodniejszą, niedominującą górą, lepszą średnicą oraz dobrym niskim, miękkim dołem.

Może to dziwne ale uwielbiam utwory z dość nisko schodzącym basem, miękkim, kontrolowanym, delikatnym.

Dlatego zależałoby mi na klocku w którym nie zabraknie pokrętła basu, obojętne czy to analogowego czy cyfrowego.

Czy model CREEK Evolution 50A może pasować do moich wymagań ?

Muzyka jakiej słucham to delikatniejsze granie tzn Sting, Dire Straits, Celine Dion, Andrea Bocelli, Allan Taylor itp. oraz odrobinę nowoczesnego popu, elektroniki, 0 ostrego grania.

Kolumny, które są w moim posiadaniu to Monitor Audio RX2 na ciężkich wypełnionych standach.

Kable - Real Cable 2x 2,5m

Metraż - 16m2.

Muzyka we flac,kach, źródło PC.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Edytowane przez lolinio

Szukam czegoś, co potrafi zagrać ciepło z większą rozdzielczością, łagodniejszą, niedominującą górą, lepszą średnicą oraz dobrym niskim, miękkim dołem.

Może to dziwne ale uwielbiam utwory z dość nisko schodzącym basem, miękkim, kontrolowanym, delikatnym.

Dlatego zależałoby mi na klocku w którym nie zabraknie pokrętła basu, obojętne czy to analogowego czy cyfrowego.

Czy model CREEK Evolution 50A może pasować do moich wymagań ?

http://www.audiosystem.com.pl/media/reviews/Evolution_50A_-_HFCh_2013-04.pdf
<br />1.Czy ktoś z szanownych wielbicieli Creeka słuchał kolumn AA Phoebe III jak grają wspólnie z Creekiem? I pod którym z ew. modeli<br />

Słuchałem u siebie z Creek'iem a50ir. Wrażenia bardzo pozytywne, ale niestety brakowało drive'u, troszkę jednak za słaby do tych kolumn.

Słuchałem dzisiaj na odsłuchu zestawu Paradigm Studio Reference 20 v.5 z Creekiem, dźwięk był NIEZIEMSKI. Głośniki wypożyczyłem do domu, podpiąłem do mojego Rotela i spotkał mnie straszliwy zawód, brzmią bowiem okropnie sucho i są jakby wyprane z emocji. Z innymi głośnikami miałem ten sam problem, zamierzam więc wymienić wzmacniacz - właśnie na Creeka. Waham się między Evolution 1-2 a Evolution 50a - słuchałem właśnie tego drugiego i nie wiem, jak się porównuje z wcześniejszymi modelami, biorąc pod uwagę mniejszą moc.

Ponadto - jeśli ktoś ma Creeka na sprzedaż lub byłby skłonny na wymianę za praktycznie nowego Rotela RA-10 (21 miesięcy gwarancji) z moją dopłatą - proszę o PW :)

Edytowane przez Keola

Witam posiadaczy Creek-a!

Może wkrótce też stanę się szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza tej marki. Proszę Was o podpowiedź - jaka jest rozsądna cena zakupu używanego amp. Creek EVO1?

Witam posiadaczy Creek-a!

Może wkrótce też stanę się szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza tej marki. Proszę Was o podpowiedź - jaka jest rozsądna cena zakupu używanego amp. Creek EVO1?

1200 - 1600 zł (wszystko zależy od stanu wzmacniacza)

Witam szanownych miłośników marki Creek :)

Jakiś czas temu zapisałem się do szanownego klubu , obecnie chciałem się wypisać.;) Sprzedałem odtwarzacz Evo2 i tym samym nie posiadam klocków Creeka.

Taka ciekawostka, sprzedawałem Creek 4330 zakupionego w 2000 roku. Wystawiłem na znanym portalu i miałem 26 obserwujących, sporo zapytań, telefonów. W tym samym czasie sprzedawałem Eposy 16 i tylko trzech obserwowało. Cena moja za dwuletnie 2000 zł a nowe kosztują 4500 zł. Mimo tego ciężko było sprzedać.

13 lat miałem ten wzmacniacz i byłem bardzo zadowolony z niego. Kupujący Eposy przyjechał ze swoimi klockami Arcama , poprosił o podłączenie też pod Creeka 4330. Powiedział, że tyle dał za Arcama a jednak Creek gra lepiej.

Odtwarzacz sprzedawałem prawie trzy miesiące i obnizałem cenę z 2200 na niższą , niższą i "poszedł" za 1300 zł. Był jeszcze na gwarancji , tak się zastanawiam czy to efekt popularności plików i braku zainteresowania odtwarzaczami czy coś innego.

Też tak miałem, kiedy sprzedawałem "jedynkę", no może nie zaczynałem aż z takiego pułapu;-). Ja obstawiam popularność plików, kupujący ode mnie też wyraził podobny pogląd.

Różne są gusta i poglądy na pewne sprawy. Osobiście nie jestem przekonany do czegoś , czego nie mogę dotknąć, położyć na półkę. Urządzenie "padnie" i muzyka też znika. Tylko płyty mnie przekonują. Każdy ma prawo wyboru, ja wybrałem płyty.

• 4 tygodnie później...

Witam wszystkich miłośników tej firmy !

Jestem posiadaczem zestawu Creek Evo ( cd plus wzmacniacz ) od 2006 roku. Odtwarzacz nie był jakoś szaleńczo eksploatowany. Od jakiegoś czasu tacka napędu nie zawsze się wysuwa, czasami trzeba ją lekko docisnąć palcem, żeby się wysunęła. Wiem, że był już zgłaszany ten problem na forum w dwóch tych samych modelach tego cd, ale nie odnalazłem sposobu na jego rozwiązanie.Co może być przyczyną ?

Styki końcowe tacki trzeba wyczyścić.

Nie wiem jak się to fachowo nazywa.

BYć może coś się zabrudziło, albo cos na zębach od przekładni mechanicznych ...

Edytowane przez Croowab

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Witam

Tata będzie sprzedawał swojego 13-letniego CREEKA 4330. Może ktoś podpowie jaka będzie uczciwa cena za taki wzmacniacz, żeby za bardzo się nie wygłupić. Stan techniczny bardzo dobry.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam w klubie. Krótko opiszę swoje doświadczenia z nowym Evolution 50 A. Zastąpiłem nim amplituner stereo Marantza. Jest to sprzęt sypialniany więc musiał mieć wbudowany tuner FM. Jest to opcja dodatkowego modułu do samodzielnego montażu. Zamówiłem wszystko w Q21 gdzie Panowie zmontowali szystko razem. Efekt przeszedł moje oczekiwania ! Wzmacniacz z tunerem bije na głowę Marantza. Sam tuner jest bardzo czuły wpięty bezpośrednio w płytkę przedwzmacniacza- co daje silny sygnał bez dodatkowych połączeń. Dodam ze antena zewnętrzna. Nie będę się rozpisywał nad walorami sonicznymi bo nie jestem recenzentem lecz powiem krótko jest streofonia, głębia sceny , równowaga tonalna oraz bajkowa średnica- wszystko tak jak lubię.

Teraz kilka gorzkich słów- Efekt ostateczny osiągnięty po kilku modyfikacjach-

Rezonująca obudowa jak blaszany garnek- wykleiłem matą bitumiczną.

Tragiczne terminale głośnikowe - b płytkie , mieściły tylko połowę banana, z gównianymi plastikowymi nakrętkami. Po wymianie na Furutechy inny świat jakości audio.

Okablowanie wewnętrzne do terminali głośnikowych wykonane z gównianych chińkich drucików- Wymienione na Chorda odysseya.

Dłubiąc w środku nie mogłem się oprzeć i wymieniłem bezpieczniki na Padisy (1x5A i 2x6,3A)

Reasumując- polecam zwłaszcza po modyfikacjach - bardzo dobry wzmak dający duzo radości ze słuchania muzyki.

Pozdrawiam Igor

I jeszcze jedno.

Jest przełącznik napięcia sieciowego na tylnej ściance.

Co myślicie jak by go wyeliminować z toru zasilania?

Z góry dziękuję za sugestie i podpowiedzi

Pozdrawiam Igor

Witamy w Klubie

W środku kable nie wyglądają tragicznie (Creek Evolution 50 A). W wzmacniaczu Creek Evolution 2 terminale głośnikowe są jednak lepiej wykonane (2 zdjęcie).

post-13965-0-29469000-1356403398.jpg

Creek_Evo2_amp_srodek.jpg

Edytowane przez mdavis
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.