Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  201 członków

Creek Klub
IGNORED

KLUB POSIADACZY CREEKA

Rekomendowane odpowiedzi

Keola. Skoro ten jest tani; weź drogi i będzię po problemie.

Próbowałem wszystkie, które wymieniłem kilka postów wyżej; NE5532 jest tam bardzo dobrze dobrany i cokolwiek innego oprócz NE5534 psuło balans tonalny. LME49990 jeszcze dobrze brzmiało, ale miało znowu zbyt lekkie i wyprane z emocji brzmienie, w dodatku jest przesadnie drogie.

też mnie zawsze nurtowało co by było jakby trochę te op-ampy pozmieniać...

też mam amp evo pierwszej serii a więc na podstawkach, przydałoby się mu dać więcej powietrza bo taki mało zwiewny on trochę,

co do wad - dodam, że irytuje mnie bardzo wyjście słuchawkowe a właściwie poziom szumów słyszalny w słuchawkach, może gdybym dał jakieś 300ohmowe nauszniki było by lepiej ale na moich CAL jest szum masakra :(

Witam szanownych kolegów od Creeka. Czy znajdzie się ktoś kto słuchał wzmacniacza Creek Destiny 1 (pierwszy wypust) z głośnikami ProAc Response 1SC ? Chciałbym znać Wasze opinie jak to grało i w jakich warunkach lokalowych. Jeśli ktoś się jednak znajdzie kto przerobił to zestawienie, proszę opisać poszczególne pasma dźwięku, znikanie kolumn na tym wzmaku, przestrzeń, źródła pozorne, bardzo ważne dla mnie jakość i charakter wokalu, wielkość i szybkość basu, charakter wysokich (czy wyraźne, męczące czy niemęczące).

pozdrawiam

Witam szanownych kolegów od Creeka. Czy znajdzie się ktoś kto słuchał wzmacniacza Creek Destiny 1 (pierwszy wypust) z głośnikami ProAc Response 1SC ? Chciałbym znać Wasze opinie jak to grało i w jakich warunkach lokalowych. Jeśli ktoś się jednak znajdzie kto przerobił to zestawienie, proszę opisać poszczególne pasma dźwięku, znikanie kolumn na tym wzmaku, przestrzeń, źródła pozorne, bardzo ważne dla mnie jakość i charakter wokalu, wielkość i szybkość basu, charakter wysokich (czy wyraźne, męczące czy niemęczące).

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witajcie,

Dołączam do klubu z Creekiem 4330 i cd43mk2.

Mam tylko problem z cd, a mianowicie wiesza sie czasami. Np przy zmianie płyty odpowiada posłuszeństwa, nie wczytuje i nie da sie go wyłączyć. Tylko odepniecie kabla z sieci na kilkadziesiąt sec. pomaga. Czy mozna to naprawić ?

• 3 tygodnie później...

Cześć!

Jeśli użytkowanie Creeka Evo 2 (wzmacniacz i CD) upoważnia do karty klubowej, to ja poproszę.

Mam też pytanie do szanownych, doświadczonych klubowiczów: jaki interkonekt i jakie przewody byłyby najstosowniejsze (zestaw gra z Sonus Faber Toy Tower).

Zaproponowano mi Chord Odyssey 2. Czy ktoś miał z nimi styczność?

Cześć!

Jeśli użytkowanie Creeka Evo 2 (wzmacniacz i CD) upoważnia do karty klubowej, to ja poproszę.

Mam też pytanie do szanownych, doświadczonych klubowiczów: jaki interkonekt i jakie przewody byłyby najstosowniejsze (zestaw gra z Sonus Faber Toy Tower).

Zaproponowano mi Chord Odyssey 2. Czy ktoś miał z nimi styczność?

Chord jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Zarówno IC jak i głośnikowe. Im wyższy model tym lepiej. U mnie sprawdziły się też nasze Albedo podobne do Chorda.

Chord jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Zarówno IC jak i głośnikowe. Im wyższy model tym lepiej. U mnie sprawdziły się też nasze Albedo podobne do Chorda.

Dzięki za odpowiedź. Wziąłem Chorda Odyssey 2 i Cadenza Reference.

Jedyny problem jest taki, że na kablu głośnikowym od strony kolumn powinienem mieć wtyki widełkowe, a są bananowe. Na razie włożyłem je w otwory do gołych kabli, ale wypadałoby je zmienić na widełki, prawda? Tylko jeśli to zrobię, to konfekcjonowanie nie będzie już oryginalne od Chorda. Co powinienem zrobić?

Edytowane przez franko

Zrób tak aby Tobie było wygodnie. Banany są lutowane więc zawsze można przywrócić stan fabryczny. Możesz zostawić tak jak jest , zmiana na widły nic w dzwięku nie zmieni chyba ze zainwestujesz w rodowane wtyki i gniazda zarówno we wzmacniaczu jak i kolumnach. Sam tak zrobiłem i różnica jest na plus !!!

• 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...

W Creeku Evolution 1 wszystkie trzy są na podstawkach.

Waham się tylko cały czas, czy przejście z NE5532 na NE5534 to dobry pomysł, bo choć skok jakościowy jest spory, to dołu jednak trochę brakuje. Ale to jednak i tak tani op-amp :P

Hej, ja w swoim evo, po wielu godzinach zabawy, powtykałem od lewej: OPA2111, AD8066 i zostawiłem tego NE5532. Miałem mieszane odczucia, do momentu kiedy zamiast tego stockowego, współczesnego 5532 wlożyłem starego Sygnetics. Spora zmiana na lepsze. Na razie nie planuję dalszych zabaw w wymianę op-ampów.

• 1 miesiąc później...

Panowie chciałbym poprawić dynamikę w moim systemie Creek 4330 i Eposy 15.2. Przy muzyce z gatunku epic (duże orkiestry, chóry) ewidentnie wzmacniaczowi brakuje prądu. Myślę nad końcówką mocy, na którą chciałbym wydać do 1500 zł. To jest lepszy pomysł niż sprzedaż 4330 i zakup innego wzmaka np evo? Nie podpinałem nigdy końcówki mocy do mojego Creeka. Brzmienie 4330 mi bardzo odpowiada, ale niestety słychać, że nie radzi sobie w 100% z tymi kolumnami przy takiej złożonej muzyce. Jeśli końcówka to czego szukać. A43 od Creeka? Może jakieś NADy, AMC? Zacznę pewnie od posłuchania jakiś nowych produktów, żebym mógł je wypożyczyć do domu. Czyli załóżmy, że nowa może kosztować do ok 3000 zł. Dobrze kombinuję?

:D Właśnie miałem napisać identycznego posta, tylko, że z mój maluszek gra z Dali 710 :O Nie powiem, on daje radę, ale słyszę, że przydało by mu się wsparcie.

Problem polega na tym, że jestem z tego zestawu bardzo zadowolony i nie chcę niczego zmieniać w brzmieniu. Gdziekolwiek nie pójdę i czegokolwiek nie posłucham, brakuje mi... 4330 :) To samo odczucie na pewno towarzyszyło użytkownikowi GOŁĄB69, strach przed popsuciem tego, co ma, więc go doskonale rozumiem. Ponowię więc jego pytanie, czy jest sens zestawiać 4330 z końcówką mocy, czy ryzykować wymianę wzmaka? Nie chcę rozpoczynać od nowa poszukiwań idealnego brzmienia.

Destiny1 chodzą po 3-4 tysie

Destiny2 myśle że gdzieś po 5-6,5 tysie

Absolutnie lepiej używke Destiny aniżeli niższe serie.

Na allegro używka Destiny2 CD jest za około 4-5 tysia.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

pzdr.

Dodam,ze chodzilo mi o wzmacniacz,bo sie nie okreslilem wlaściwie,dzieki za odpowiedź

pzdr.

chyba dużo taniej:

http://allegro.pl/wzmacniacz-zintegrowany-creek-destiny-2-gw-i4449499509.html

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.