Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

>nautilus81

koniecznie zmień standardowe sieciówki, przynajmniej do cd.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Gość

(Konto usunięte)

grzechniks, 16 Cze 2008, 22:48

>Właściciel z pewnością jest fajnym gościem.

Może jest fajnym gościem, ale po cholerę wydaje kasę na sprzęt, jak nie ma podstawowego pojęcia o akustyce ?!?

>Te forum coraz mniej mi się podoba.

Myślę, że jeszcze trochę pracy i uda się zaszczepić trochę krytycyzmu i obiektywizmu na tym forum :))

Czy wtedy będzie zupełnie do d... ? ;)

>Zyzio,

Ty tak na poważnie czy żarty sobie robisz?

Co to jest "MCKenic żółty"?

>Edward,

ELF-100e niestety istnieje, jest to miernik natężenia pola elektrycznego, producent jest inny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

XYZ,

cyt.:

>Może jest fajnym gościem, ale po cholerę wydaje kasę na sprzęt, jak nie ma podstawowego pojęcia o

>akustyce ?!?

Żeby wydać kasę trzeba mieć o czymś pojęcie, czy trzeba ją TYLKO mieć?

I tak muza u niego jest zajebista. Wielkość pokoju robi swoje ;)

Zresztą gorszy sprzęt, grałby tylko gorzej :D

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Molibden, 16 Cze 2008, 23:08

>>Edward,

>ELF-100e niestety istnieje, jest to miernik natężenia pola elektrycznego, producent jest inny.

>

Ukryta Zawartość

O matko! A to żeś mnie zaskoczył! Jak Ty to znalazłeś? :-D

Ukryta Zawartość

Molibden, 16 Cze 2008, 23:08

>>Zyzio,

>Ty tak na poważnie czy żarty sobie robisz?

>Co to jest "MCKenic żółty"?

Oto i on

Akurat nawet go mam ale do czyszczenia styków używam akurat preparatów serii KONTAKT są do tego wg mnie lepiej przeznaczone.

Jest to akurat chyba jedyna rzecz wymieniona w tym wątku której używam. Nie przysłuchiwałem się czy są jakieś różnice, po prostu wolę mieć czyste styki i tyle.

Tak samo jak nie widzę podstaw teoretycznych do tego by położenie fazy na wtyczce miała wpływ na pracę transformatora i nie analizowałem tego osłuchowo to jednak skoro norma techniczna określa położenie na wtyczce IEC położenie tej fazy to się do tego stosuje podłączając listwę zasileniową tak by faza dobrze wypadała.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nautilus81

>włascicel tego systemu to kretyn z 2 powodów:

(...)

XYZPawel

>Może jest fajnym gościem, ale po cholerę wydaje kasę na sprzęt

Bo ma taka cholerną, egoistyczną zachciankę. Jasne?! Poza tym jest inteligentny, ma dobry smak i fajne podejście do życia. Totalne zaprzeczenie tego co Ty reprezentujesz. Podajcie sobie z nautilus-em81 ręce, jesteście siebie warci.

grzechniks, 16 Cze 2008, 22:48

>Te forum coraz mniej mi się podoba.

Nie tylko Tobie...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

gagacek, 17 Cze 2008, 08:06

>Bo ma taka cholerną, egoistyczną zachciankę. Jasne?! Poza tym jest inteligentny, ma dobry smak i

>fajne podejście do życia. Totalne zaprzeczenie tego co Ty reprezentujesz. Podajcie sobie z

Podajcie sobie ręce z tym gościem, albo się przytulcie lepiej, podobny poziom reprezentujecie, pseudo miłośnicy muzyki.

W tak beznadziejnie zrobionym akustycznie pokoju najwspanialsza muzyka nie będzie brzmiała, na najlepszym sprzęcie.

Facet jest po prostu miłośnikiem sprzętu (i lamp) i zbieraczem płyt, muzyki pewno nie słucha, albo słucha, ale jest głuchy.

XYZ Pawel

"W tak beznadziejnie zrobionym akustycznie pokoju najwspanialsza muzyka nie będzie brzmiała, na

najlepszym sprzęcie. "

Święta racja, a może te lampy grają tak ciepło, że nie ma trzepotania ani pogłosu, chyba że gościu zatrzepoce rzęsami. :o)

Te stożki są antywibracyjne i jeszcze coś tam nie pamiętam, gdzieś widziałem w testach akcesorii do sprzętu niby poprawiają brzmienie coś jak płytki Holfi.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Redaktorzy

"nautilus81

>włascicel tego systemu to kretyn z 2 powodów:

(...)

XYZPawel

>Może jest fajnym gościem, ale po cholerę wydaje kasę na sprzęt"

Chyba jednak nie osiągniecie porozumienia, "właściciel tego systemu" ma akurat taki sprzęt, jaki ma nautilus81 wpisany w "o mnie". Różnica w bloczkach granitowych, które nautilus chyab uznał za nieestetyczne (?). Jak dla mnie są całkiem ładne.

Redakcja,

Co to wszystko ma do rzeczy wobec prymitywnych tekstów oceniającego? Rozumiem, że gdyby autor fotki położył sprzęt na odwróconych miednicach to autor komentarza byłby usatysfakcjonowany? ps. TACD, wt40, WLM znam doskonale.

jar1

Święta racja

xyz

>W tak beznadziejnie zrobionym akustycznie pokoju najwspanialsza muzyka nie będzie brzmiała

A ja mogę słuchać muzyki na małym radyjku, dziwne.

Pawełku, zawiść z ciebie drzwiami i oknami się wylewa. Zrób coś z tym, zrealizuj się jakoś-tam bo naprawdę nieprzyjemnie natykać się na twoje wpisy. Powód już teraz (chyba) znasz.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Jak dla mnie te bloczki są w dechę. Też bym sobie coś takiego sprawił, ale z innego kamienia i w innych rozmiarach, ale to już kwestia gustu. Ech... gdyby koleżanka małżonka zezwoliła ;)

Ponadto bloczki te nie muszą być pełnymi blokami kamienia - mogą być po prostu skrzynkami z granitu pustymi w środku albo wypełnionymi czymśtam. Na takim granicie przy łączeniu na fazkę 45* spoina nie będzie nawet widoczna.

poranna porcja zwyczajowych grzecznosci z wątkow Pawła została juz wymieniona

mnie pozostaje dodac ze zdjecia sa na tyle kiepskie ze klocki granitowe moga byc rownie dobrze drewnianą skrzynią oklejoną folią tylko dla wrażeń estetycznych właściciela

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jasne, może to ładnie wyglądać. Ale podobno jeszcze postawienie sprzętu na czymś takim ma poprawiać dźwięk :) Jeszcze powiedzmy że w przypadku kolumn to może i ma jakiś sens, ale w przypadku klocków?

Na tym polega zabawa, że trzeba próbować - ja jakoś nie zostawiłem u siebie vibrapodów, opasek na kable, demagnetyzera czy podstawek pod kable, zostawiłem to co miało zdecydowanie pozytywny wpływ na dźwięk w MOIM systemie.

>>Może jest fajnym gościem, ale po cholerę wydaje kasę na sprzęt

>Bo ma taka cholerną, egoistyczną zachciankę. Jasne?! Poza tym jest inteligentny, ma dobry smak i

>fajne podejście do życia.

Podobny poziom inteligencji, dobrego smaku i fajnego podejścia do życia, prezentuje większość klientów sklepów RTV-AGD, kupując największy i najdroższy telewizor LCD tylko po to, żeby efektownie się prezentował w salonie. Najlepiej wyłączony, bo osiedlowej kablówki nie da się na tym oglądać, tym bardziej z odległości półtora metra... No, ale taki telewizor to wydatek kilku, może kilkunastu tysięcy, nie to co Porsche Cayene czy BMW X-5 na przykład i inne oczojebne gabloty, którymi można szyku zdać na mieście, więc... więc każdy orze jak może. "Ekskluzywne" stoliki pod sprzęt grający czy "ekstrawaganckie" gadżety też nie kosztują tyle co dobrej klasy klocki czy kolumny, a jak się nie ma co się lubi, to się lubi... "www.audiovoodoo.com - poleca: ... "

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Wg mnie nie jest tak źle z tym pokojem na audiogonie, przynajmniej w tym ustawieniu gdzie kolumny stoją na scianie przed oknem, z lewej strony w miejscu pierwszego odbicia stoją te półki z ksiązkami, prawej strony dobrze nie widać ale jest jakaś kanapa, dywan jest na podłodze przed słuchaczem. Sufitu nie widać ale tak naprawdę to mało kto ustraja sufit (choć warto). Coś rozpraszającego albo tłumiące kotary na okno by się przydały, ale jest do niego dostyć daleko więc może nie jest tak źle. Pokój wygląda na duży jak ma dobre proporcje to może być samograjem, elementów rozpraszających trochę jest.

Jedyne co to te ustawienie WLMów nie wykorzystuje ich potencjału, powinny być ustawione szerooooko 1:1,4 czyli protokąt mocno rozwary (to jest podane w samej instukcji dołączanej do tych kolumn) aby wykorzystać ich potencjał budowy sceny muzycznej. Ja bym ustawił je w poprzek tego pokoju z wystarczającym zdaje się miejscem po bokach i z tyłu.

parantulla, 17 Cze 2008, 12:12

> No, ale taki telewizor to wydatek kilku, może kilkunastu

>tysięcy, nie to co Porsche Cayene czy BMW X-5 na przykład i inne oczojebne gabloty, którymi można

>szyku zdać na mieście, więc... więc każdy orze jak może.

parantulla znasz ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wątek? ;-)

lansowóz to zdaje mi się kupowany jest zazwyczaj po to żeby dawać po gałach, co?

;-D

Ukryta Zawartość

zyzio, 17 Cze 2008, 12:10

>=> rafal996

>Łooo Jezu, spróbuj to się dowiesz....te wieczne pieprzenie o niczym po xxxxx razy jest wk***iające

>na dłuższą metę mówiąc wprost.....

To może popieprzymy o konkretach dla odmiany?

Konkret - co konkretnie się zmieniło (uległo poprawie) i z jakiego konkretnie powodu?

Podpowiedź - wyraźnej poprawie uległo nasycenie barw bla, bla, bla... po zastosowaniu czarodziejskiego ple, ple, ple... to nie jest konkret.

Jakie konkretnie aspekty brzmienia ("nasycenie barw" itp. to nic nie mówiący bełkot) i co konkretnie miało na to wpływ ("zastosowanie" tego czy owego, jego budowa, działanie itp. też nic mi nie mówi, chociaż bywa efektowne nawet) czyli które konkretnie parametry "ulepszacza" miały wpływ na poprawę konkretnych słyszalnych zjawisk i dlaczego - to są konkrety i o tym możemy pogadać, bo JA SLYSZE I WALCIE SIE NA RYJ to raczej średnio przekonujący argument, podobnie jak to, że JA SLYSZE I NIKOMU NIE MUSZE NICZEGO UDOWADNIAC bo faktycznie nie musisz, ani Ty, ani nikt inny, ale może niektórzy przed wydaniem w ciemno kasy na obietnice bez pokrycia, chcieliby się dowiedzieć czego KONKRETNIE mogą się spodziewać i na czym KONKRETNIE polega działanie czarodziejskich ulepszaczy ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

kubedes, 17 Cze 2008, 12:26

>parantulla znasz ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wątek? ;-)

>lansowóz to zdaje mi się kupowany jest zazwyczaj po to żeby dawać po gałach, co?

>

>;-D

To dobrze Ci się zdaje, tylko nie wiem czy doczytałeś do końca ;) Ostatecznie wybór padł na auto mało efektowne, ale za to w miarę wygodne i funkcjonalne, które służy głównie do sprawnego przemieszczania się z punktu A do punktu B, a nie do lansowania, także porównanie uważam za średnio trafione, bo wyobraź sobie, że do dziś nie kupiłem błyszczących felg ani spojlera na tylną klapę, chociaż mógłbym w każdej chwili, tylko... po co? Żeby sobie "ulepszyć" średniej klasy autko, którego osiągi są jakie są i żadne "ulepszacze" tego nie zmienią, a jeśli nawet, to tylko na gorsze? Nominalnie większe koła od fabrycznie przewidzianych dla danego modelu, może i fajnie wyglądają na samochodzie, ale pożytek z nich żaden, a wręcz przeciwnie. Podobnie jak z BMW serii 7 w ruchu miejskim czy pseudo sportowego cabrio w kraju, gdzie stan dróg pozostawia wiele do życzenia, a słońce świeci przez dwa miesiące w roku ;)

Ukryta Zawartość

Redakcja, 17 Cze 2008, 10:39

>"nautilus81

>>włascicel tego systemu to kretyn z 2 powodów:

>(...)

>XYZPawel

>>Może jest fajnym gościem, ale po cholerę wydaje kasę na sprzęt"

Po pierwsze nie nazwałem tego kolesia kretynem ze w zględu ma posiadany sprzet (słowo kretyn miało byc przenosnią do dwuch podpunktów a mianowice :

1) Dziwnych stozków umieszczonych na kolumnach i sprzecie.

2) Klocków granitowych .

Co do akustyki pomieszczenia to wcale nie musi byc zła sprzet jest sensownie rozstawiony jak i inne przedmioty. Zresztą za duza ilosc miękkich przedmiotów typu dywany, poduszki moze byc nie wskazana.

Co do samej osoby tego człowieka to nic do niego nie mam .Widac ze jest muzykiem (ma gitary), ma taki sam sprzet jak poza kolumnami które napewno swietnie sie zgywają z pozostałym torem (producent wlm diva zaleca je do dobrej triody).

Sam miałem zamiar kupic te kolumny ale moja przyszła zona ( za miesiąc juz zona) jak je zobaczyła powiedziała nie nie nie - ja jej tez tak odpowiem po złosci na slubie :).

Wiekszosc osób z forum by uzyło gorszych słów na tego czlowieka widzac ile zapłacił za klocki amplifona (6200 doalarów za cd i 4600 za wzmacniacz). Dla mnie głupotą jest wydawanie pieniędzy na jakies stozki i inne pierdoły. Co do tych klocków granitowych to jest to nawet całkiem estetyczne ale z praktycznego punktu widzenia .... bez komentarza.

Pozdrawiam.

parantula

samochody ktore wymieniasz nie słuza do tłuczenia ich dojazdami do pracy a kupuje sie je jako kolejny wózek w domu dla przyjemnosci

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Redakcja, 17 Cze 2008, 10:39

>"nautilus81

>>włascicel tego systemu to kretyn z 2 powodów:

>(...)

>XYZPawel

>>Może jest fajnym gościem, ale po cholerę wydaje kasę na sprzęt"

Po pierwsze nie nazwałem tego kolesia kretynem ze w zględu ma posiadany sprzet (słowo kretyn miało byc przenosnią do dwuch podpunktów a mianowice :

1) Dziwnych stozków umieszczonych na kolumnach i sprzecie.

2) Klocków granitowych .

Co do akustyki pomieszczenia to wcale nie musi byc zła sprzet jest sensownie rozstawiony jak i inne przedmioty. Zresztą za duza ilosc miękkich przedmiotów typu dywany, poduszki moze byc nie wskazana.

Co do samej osoby tego człowieka to nic do niego nie mam .Widac ze jest muzykiem (ma gitary), ma taki sam sprzet jak poza kolumnami które napewno swietnie sie zgywają z pozostałym torem (producent wlm diva zaleca je do dobrej triody).

Sam miałem zamiar kupic te kolumny ale moja przyszła zona ( za miesiąc juz zona) jak je zobaczyła powiedziała nie nie nie - ja jej tez tak odpowiem po złosci na slubie :).

Wiekszosc osób z forum by uzyło gorszych słów na tego czlowieka widzac ile zapłacił za klocki amplifona (6200 doalarów za cd i 4600 za wzmacniacz). Dla mnie głupotą jest wydawanie pieniędzy na jakies stozki i inne pierdoły. Co do tych klocków granitowych to jest to nawet całkiem estetyczne ale z praktycznego punktu widzenia .... bez komentarza.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.