Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

@XYZPawel, 27 Cze 2008, 08:07

>Ale napisz do site.pl, może mi zapłacą :)) jestem za. Ale obawiam się, że moje poglądy nie są w smak

>ŻADNEJ firmie pdrodukującej sprzęt,

Uderz w stół :) złe tłumaczenie, site.pl nie żyje z produkcji sprzętu, a z produkcji informacji w internecie, a akurat Ty wydatnie zwiększasz transfery ;)

Cytując Ciebie: Jeśli ktoś twierdzi inaczej, niech przedstawi jakieś dowody, wyliczenia, badania... - przedstaw dowód Twojej wersji, rzekomej pokuty za lata audiofili ;-P

Fakty - 108 dni, 12 tematów, 782 posty, ponad 7 dziennie. Większość założonych tematów jednoznacznie prowokacyjna, obliczona na wywołanie zamieszania. Pewnym wyjątkiem jest wątek "Czy światło wpływa na dźwięk ?"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , prowokacja w innym stylu :)

Faktem jest, że znasz świat audiofili i sposób ich myślenia, znasz rynek, posiłkujesz się masą informacji, jesteś aktywny na forum całą dobę. Umiejętnie podsycasz dyskusję, wiesz co napisać, by podkręcić umysł audiofila - sam potrafisz zachować dystans.

Nie wygląda to na pokutę, wygląda na działanie obliczone na wywołanie efektu, mające jakiś cel.

czuly_wojtek, antek_emigrant, kasia_lublin - macie wiele wspólnych cech :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>jerry223 Pawelek jest prawdopodobnie bezrobitny

rzuciłem okiem, trochę tego jest, może sobie dorabia? ;) Niemniej powód aktywności ma, jątrzy umiejętnie i cierpliwie, przykłada się najwyraźniej.

Oczywiście to tylko gdybanie. :) Bo nie można wykluczyć, że oprócz niewątpliwie jakiejś sporej wiedzy, jest po prostu bezdennie głupi. Zdarzyło mi się niestety w swoim życiu trafiać na takich osobników...

>Zaglądam z ciekawości w tą zakładkę i zadałem sobie pytanie:

>Co bym zrobił aby moja strona www. osiągnęła tak znakomite wyniki wyświetleń w google.

XYZ, tyle wysiłku a idzie to na marne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

środa 8:09 - 23:49, 24 wpisy, naprawdę nieźle

w czwartek tylko 15 wpisów ale od 11:07 twardo aż do 00:48, krótka przerwa na sen i już od 8:07 w piątek z powrotem na posterunku

jeszcze trochę i będziemy mieli pierwszy przypadek karoshi przy pracy społecznej...

O rany.. Kuknąłem w google, faktycznie Pawełek jest nieźle p..nięty. Ale do mojej głowy wciąż nie dociera jak można w ten sposób marnować swoje życie. Ale w sumie to nie mój problem, ba! nie mam prawa ingerowac w wybory drugiego człowieka. Ludzie jako społeczność tego nie rozumieją, dlatego powstają takie tworki Pawełki.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

mike1973, 27 Cze 2008, 17:35

>Drogi xyz to czy jesteś audiofilem trzeba by sprawdzić w ślepym teście. To czy w twoim wypadku

>słuchanie a słyszenie i ocena poszczególnych urządzeń wymagają udowodnienia że słyszysz i to trzeba

>zrobić oczywiście w ślepym teście. Ja cieszę się że jesteś jednym z najmniej naiwnych ludzi na >ziemi

drogi mike, oczywiście masz rację, ale nie do końca. Tego, czy ja jestem audiofilem nie trzeba udowadniać: nie jestem.

A to czy koledzy mają tak wspaniały słuch, tak, to należałoby sprawdzić :)

A do moich adwersarzy, zamiast tracić czas na śledzenie mnie w internecie lepiej spróbujcie odpowiedzieć na pytanie: dlaczego marantz w obudowie marantza brzmi inaczej niż ten sam marantz w obudowie mbl ? I dlaczego jest prawie 5 razy droższy ?!? ;)

Odpowiedź nasuwa się sama: on ma tak samo różne brzmienie, jak różnie brzmią te same kolumny w kolorze czarnym i białym ;)

Wystarczy wam inna obudowa, logo i cena, i już różnie słyszycie :)) Tyle warte są te Wasze uszy.

Co do Marantza vs. MBL nie będę się wypowiadał, nie widziałem, nie słyszałem. Być może Marantz zrobił dobry projekt ale wykonawczo go spaprał (jak zresztą większość obecnych klocków, stąd tuningi są tak popularne), MBL tylko wykorzystał ten potencjał. Takie przeróbki to żadna nowość.

>Wystarczy wam inna obudowa, logo i cena, i już różnie słyszycie :)) Tyle warte są te Wasze uszy.

Aha, zapomniałbym... XYZ, witaj na liście ignorowanch, mam dość czytania tych bzdur :)) Innym kolegom też to polecam.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 28 Cze 2008, 18:37

>Co do Marantza vs. MBL nie będę się wypowiadał, nie widziałem, nie słyszałem. Być może Marantz

>zrobił dobry projekt ale wykonawczo go spaprał (jak zresztą większość obecnych klocków, stąd tuningi

>są tak popularne), MBL tylko wykorzystał ten potencjał. Takie przeróbki to żadna nowość.

"przeróbki" :)) Aaaa faktycznie, zakleili napis HDAM. A to przepraszam. To już teraz zupełnie inaczej brzmiący CD :)) A cena pewno dlatego, że wiedzieli co zaklejać ? :))))))

Szkoda, że tracimy tak rozrywkowego dyskutanta :))

O rany, już 9 godzin minęło i psychiczny nic nie pisze... Pawełku, prosimy! Ulżyj sobie.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

czy ktoś miłby ochotę na porównanie bezpośrednie i ślepy test takich urządzeń jak YBA Initial CD z Harmana HD750/HD755, Goldmunda Eidos 18 z Pioneer DV-585 itd.

a czy okablowanie też będzie miało wpływ na dźwięk??

polecam:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Auto wątku jest chwilowo zajęty na forum miłosników wina, gdzie udowadnia, że wszystkie wina smakują tak samo, bo są zrobione z winogron. Tam dopiero ma pole do popisu. Ci wszyscy idioci, którzy twierdzą, że można rozpoznać pochodzenie i rocznik po jednym łyczku! No, ale jal kogoś stac tylko na Sofię ...

Gość

(Konto usunięte)

Genesis, 29 Cze 2008, 12:00

Idź kup sobie tego MBL albo YBA i słuchaj "prawdziwego" hajendu. Przecież Cię stać ? To jest najważniejsze :)))

Jeśli to jest głównym motorem Twoich zakupów, to OK. Opad szczęki gości jest bezcenny (nawet jak większość się puka później w głowę ;). Tylko nie zdejmuj nalepek z ceną !! Goście mogą nie zapytać, i cały wysiłek na nic !!!

oho, Pawel znalazł sobie kolejny punkt zaczepienia. kilka (może naście) przykładów z sąsiedniego wątku.

a może sam jakiś podasz?

może Twój audiolab? chociaż szczerze wątpię abyś posiadał jakikolwiek sprzęt audio.

Genesis, 29 Cze 2008, 12:00

>Auto wątku jest chwilowo zajęty na forum miłosników wina, gdzie udowadnia, że wszystkie wina

>smakują tak samo, bo są zrobione z winogron. Tam dopiero ma pole do popisu. Ci wszyscy idioci,

>którzy twierdzą, że można rozpoznać pochodzenie i rocznik po jednym łyczku!....

powyższy wpis jest idoityczny, ładnych pare lat temu austryjackie wino wylewano na ulicę zimą w celu odladzania tychże ulic ze względu na uszlachetnienia tych win glikolem, który ma niższą temperaturę zamarzania w porównywaniu do wody, oczywiście kiedy wyszło na to jaw,

glikol używa się w chłodnictwie ze względu na jego wspomniane właściwości...

Gość

(Konto usunięte)

pawcio, 29 Cze 2008, 12:15

>oho, Pawel znalazł sobie kolejny punkt zaczepienia. kilka (może naście) przykładów z sąsiedniego

>wątku.

>a może sam jakiś podasz?

>może Twój audiolab? chociaż szczerze wątpię abyś posiadał jakikolwiek sprzęt audio.

Mój audiolab też może być :)

Jak wykupił go TAGMclaren, wymienił gałki i dał cenę x 2 :))

Autor wątku to typowy neo-bolszewik, któremu wcale nie chodzi o żadne audio. Jednym z haseł Lenina, a potem innych lewaków była urawniłowka, czyli "wszyscy mamy takie same żołądki". Według tej ideologii wszyscy pownniśmy mieszkać w M3, jeździć polonezem, pić Dorato (tak samo smakuje jak szampan) i słuchać sprzętu z Tesco. Acha, jeszcze pownniśmy nosić chińskie mundurki, jeść paprykarz szczeciński i myć się szarym mydłem.

Zaraz, zaraz paprykarz jest dobry :)

Kazde forum ma sojego pajacmistrza i tylko tyle, a zeby nie zdechł bidula z głodu zawsze znajdzie karmiacych go dyskutantów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Genesis, 29 Cze 2008, 15:51

>Cytat z wypowiedzi pracownika produkcji zapytanego co znajdue się w tym wyrobie: "Panie, paprykarz

>wszystko przyjmie". Smacznego.

Ja powiedziałem ręce precz a nie wszystko przecz.

Dziękuję.

Gość

(Konto usunięte)

Genesis, 29 Cze 2008, 15:34

>Autor wątku to typowy neo-bolszewik, któremu wcale nie chodzi o żadne audio. Jednym z haseł Lenina,

>a potem innych lewaków była urawniłowka, czyli "wszyscy mamy takie same żołądki". Według tej

>ideologii wszyscy pownniśmy mieszkać w M3, jeździć polonezem, pić Dorato (tak samo smakuje jak

>szampan) i słuchać sprzętu z Tesco. Acha, jeszcze pownniśmy nosić chińskie mundurki, jeść paprykarz

>szczeciński i myć się szarym mydłem.

Fajni są tacy dyskutanci, co jak dostaną bobu to zaraz wyskakują z jakimś bzdurnym postem, co to ja niby nie myślę. Chłopie, jak nie wiesz co ja o czymś myślę, to zapytaj, a nie zmyślaj. Takich kiepskich biografów to mi nie trzeba.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.