Skocz do zawartości
IGNORED

Lechu czy Bolek?

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

Skibus

21 Cze 2008, 18:46

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 591 / 832 / 0 tomek7776 > za swoje się bawi, nie za Twoje. trzymaj nos i łapy z dala od cudzych portfeli

dla scislosci ,,,nie za swoje,,,,

zreszta nigdy nie bawil sie za swoje,nawet kase naplywajace do zwiazku zdefraudowal,ale to szczegol.

to klamliwy ,parszywy donosiciel,denuncjator.

dla pieniedzy donosil.

dalej nie ma odwagi sie przyznac,mimo faktow i zeznan wielu roznych ludzi.i to z roznych opcji politycznych ,i nie tylko.

do tego zlodziej wlasnych donosow,ZLODZIEJ!!!!

I jak tu z takim rozmawiać gdy dzieci w Bombaju uczą się w szkole kim był Wałęsa a tu koleś z tego kraju

"A kim niby jest sam Pan Wałęsa, były prezydent RP?"

P.S.

Gdy kilka lat temu po wyrzuceniu blizniaków z Pałacu Prezydenckiego zaczęli akcję dyskredytowania Wałęsy i historii którą sami również tworzyli zastanawiałem się na jak podatny grunt trafi.Czytając tu wpisy i tok rozumowania przeczący zdrowemu rozsądkowi można im częściowo pogratulować.

a cala nocna zmiana w komplecie bawi sie ,na koszt jakiegos restauranta,nie wiedziec czemu?

ciekawe jak urzad skarbowy rozlicza te darowizne?

jak wiecie maja wprowadzic kasy fiskalne dla wynajmujacych mieszkania,i nawet 1 pokoj.

a TW sie dobrze bawia,bo to chyba najwiekszy spęd TW w jednym miejscu,i czasie.

>wladz, 21 Cze 2008, 21:03

zacznij w końcu sam ruszać głową bo póki co to twoją głową rusza gw, tvn, polsat i podobni.

to jest żenada a nie dyskusja z tobą, ty ewidentnych faktów nie pojmujesz a o okrągłym stole to się z tego wątku dowiedziałeś LOL

Napisz gdzie jeszcze o walesie uczą? podaj parę innych egzotycznych krajów

jeszcze jedno wladz,

ludzie gnili w więzieniach, ich rodziny umierały ze strachu, byli wyrzucani na bruk bez środków do życia ale mimo to się nie ugięli bo byli patriotami i walczyli o wolną ojczyznę.

A to właśnie Bolek i jemu podobni wysyłali ich do lochów. I nie pieprz mi tu o pokojowym przekazaniu władzy.

Potrafisz to pojąć ??? Myślę, że nie. A wiesz czemu? Bo ani ty ani nikt z twojej bliższej i dalszej rodziny kropli potu dla Polski nie uronił. I tylko ten świński nienakarmiony ryj wykształciucha jest twoim przewodnikiem.

Skibus, 21 Cze 2008, 01:02

>>Jutro balanga na 600 osób u Pana ex-Prezydenta a wy się dalej zastanawiajcie, czy kupić dziecku

>buty

>>czy sobie nową książkę.

>

>Za Twoje pieniądze robi imprezę ? Tak bardzo Cię boli, że On może a ty musisz wybierać ? Bieda to

>twój problem i ty go rozwiązuj, a innym pozwól wydawać na to na co mają ochotę. Oducz się zaglądać

>innym do portfela.

1. Jak powiedział w TVN24 organizator balangi, niejaki pan Kokoszka, impreza nie jest za pieniądze Bolesława tylko tzw. "sponsorów". Pieczonego strusia dla TW i jawnych esbeków "sponsorzy" doliczą sobie do rachunków (zapłacą ich klienci) lub dostaną odpowiednie ulgi w podatkach. Za balety u Bolesława zapłacisz więc ty. Ja, Bogu dzięki, nie, bo w Polsce już od dawna podatków nie płacę. Bym się porzygał, gdybym musiał płacić na wiecznie głodne mordy tych pasożytów - partia polityczna obojętna.

2. Bieda nie jest aktualnie moim problemem. Śmiem twierdzić, że moje aktualne problemy chciałaby mieć większość Polaków. Do teraz np. nie mogę się zdecydować, gdzie spędzić wakacje... i nie chodzi o pieniądze ale o wybór z setki opcji. Cena nie gra roli. :)

3. Aby jednak osiągnąć poziom życia BIAŁEGO CZŁOWIEKA musiałem opuścić własny kraj. W mojej ojczyźnie, mimo posiadania doskonałego fachu, po 15 latach harówy i zrobieniu dwóch specjalizacji, byłem tylko białym Murzynem. Otrzymywałem około 10% należnych mi pieniędzy. Resztę kradli mi tacy jak TW Bolek. Miałem już dość karmienia złodziejskich pasożytniczych mord, więc wyjechałem. Z moim talentem i wykształceniem jestem poszukiwanym specjalistą w każdym zakątku świata. Dziś pracuję wyłącznie na siebie i swoją rodzinę. Do portfela TW Bolka nie chce mi się zaglądać - mój jest ciekawszy. :)

4. Nigdy nie daruję sk***syńskiemu ubeckiemu układowi zawłaszczenia mojego kraju. Nigdy nie zaakceptuję zrobienia z mojej ojczyzny republiki bananowej. Dziś 90% PKB trafia do kieszeni może 10% społeczeństwa. Reszta jak woły na nich haruje a gdy się zużyją, są wyrzucani jak stara szmata. Ubeccy gnębiciele mają wyższe emerytury niż bojownicy o wolność. TW Bolek się bawi a dzieci chodzą głodne do szkoły.

5. Tu gdzie teraz mieszkam, aktywnie działam dla Polski. Ciągle organizujemy zbiórki, wspomagamy zdolne polskie dzieciaki, hospicja onkologiczne a nawet schroniska dla zwierząt. Robimy co możemy. Co ty zrobiłeś dla Polski, dla Polaków, dla bliźnich, poza pieprzeniem bez sensu i protekcjonalnym pouczaniem? Ja znam swoją wartość i jestem dumny z mojej przeszłej i obecnej pracy dla kraju. Ale w mojej wizji Polski nie ma miejsca dla ubeków, dla komuchów, dla agentów, dla złodziei, dla ludzi skorumpowanych. Ich miejsce jest na latarniach.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

dartman

ja nie czytam twoich wpisów.To co przekazujesz to ja już słyszałem od bohatery Giertychy,kobylanskirydzyk i od pewnego czasu od blizniaków i ich otoczenia.Ludziku ja w tych "krwawych" czasach żyłem i o dziwo przeżyłem.

Możesz sobie tu pisać co chcesz i chcesz czy nie chcesz zawdzięczasz to Wałęsie,Michnikowi,Kuroniowi i możesz pluć na nich z sadystyczną radością ale faktów nie zmienisz.

adios niedojrzałe pomidory.

"Aby jednak osiągnąć poziom życia BIAŁEGO CZŁOWIEKA musiałem opuścić własny kraj. W mojej ojczyźnie, mimo posiadania doskonałego fachu, po 15 latach harówy i zrobieniu dwóch specjalizacji, byłem tylko białym Murzynem. Otrzymywałem około 10% należnych mi pieniędzy."

...

Jednak wielu tu zostało i pracują, uważając że robią to nie dla jakichś Bolków czy Srolków, tylko dla siebie i dla kraju. Nie można cię ganić, ale nie jest to też żaden powód do dumy. Każdy wybiera swój los i to nie raz w życiu, ale wiele razy.

Opuściłeś i działasz na rzecz kraju ? Idź się utop z taką hipokryzją. Uwielbiam jak "patryioci" z zagranicy próbują ingerować, tyle, że nie mają zielonego pojęcia o realiach tu panujących.

Jedź na te wakacje a Polskę zostaw polakom, którzy tu mieszkają.

Można tu mieszkać i też sobie radzić, i na wakacje też spokojnie jechać.

Polak z Ciebie taki jak z koziej dupy trąba. I zacytują za Twoim ulubieńcem: "Spieprzaj dziadu"

>Skibus, 22 Cze 2008, 00:20

>Opuściłeś i działasz na rzecz kraju ? Idź się utop z taką hipokryzją. Uwielbiam jak "patryioci" z

>zagranicy próbują ingerować, tyle, że nie mają zielonego pojęcia o realiach tu panujących.

Skibus,

skąd tyś się wziął chochole?

wladz, 21 Cze 2008, 23:39

>

>dartman

>

>ja nie czytam twoich wpisów.To co przekazujesz to ja już słyszałem od bohatery

>Giertychy,kobylanskirydzyk i od pewnego czasu od blizniaków i ich otoczenia.Ludziku ja w tych

>"krwawych" czasach żyłem i o dziwo przeżyłem.

>

>Możesz sobie tu pisać co chcesz i chcesz czy nie chcesz zawdzięczasz to Wałęsie,Michnikowi,Kuroniowi

>i możesz pluć na nich z sadystyczną radością ale faktów nie zmienisz.

>

>adios niedojrzałe pomidory.

:p wladku a oni na to: niemożliwe :p

>dartman, 20 Cze 2008, 21:16

Pieprzysz jak dziecko które twierdzi, że wygrałoby Kampanię Wrześniową rzucając na Wehrmacht odwody pancerne złożone z czołgów T-72.

>ten okrągły stół i jego obserwuję każdego dnia prowadząc firmę w naszym kochanym kraju, widząc jak

>ten POKOJOWY UKŁAD trzepie kasę w najlepsze, dbając o to abyś nie obudził się nigdy bez właściwych

>informacji w gazecie wyborczej, tvn i polsat

Bidulku! Interes idzie kiepsko to wszystkiemu winni komuniści?

A jak ci brakuje właściwych informacji to tobie na bocznicy przeczytaj codzienną prasówkę Tomcia albo Helmuta.

Jestem Europejczykiem.

>dartman, 21 Cze 2008, 22:08

>I tylko ten świński nienakarmiony ryj wykształciucha jes twoim przewodnikiem.

No tak. Biznes ci nie idzie, bo nie lubisz wykształciuchów. Zatrudnianie niewykształconego personelu gwarancją porażki w interesach.

Jestem Europejczykiem.

tu na tym forum cos nsmierdzi,,,,,

albo co poniektorzy sa TW,albo w rodzinie,tatus,lub mamusia kablowala,

temu z taka zacietoscia zwalczaja ludzi i ich poglady,chcac ich dezawaluowac na tym forum.

tomek7776, 22 Cze 2008, 09:16

>tu na tym forum cos nsmierdzi,,,,,

>albo co poniektorzy sa TW,albo w rodzinie,tatus,lub mamusia kablowala,

>temu z taka zacietoscia zwalczaja ludzi i ich poglady,chcac ich dezawaluowac na tym forum.

to już tomku jest dawno ustalone, nawet swego czasu niektórzy się przyznali!

jest to tez jeden z powodów na których za czasów Lukara panował taki syf na bocznicy,

Lukar troche niedorozwinięty, nie kumał o co chodzi.

obecne władze sa bardziej przytomne :-)

jako "własciciel" watku apeluje do dyskutantów : BEZ INWEKTYW, PANOWIE!

:-) MK:

.."Moi kochani Rodacy, odpowiedź jest prosta. Strach! Strach zaglądnął w oczy partii PiS, kiedy zobaczyła, że po pierwsze z tym Wałęsą to strzał w pisowskie kolano, bo jak wyjaśnić 40 milionom Polaków, skuteczne wypromowanie "Bolka" na prezydenta IIIRP, przez dwóch takich co nie tylko księżyc, ale i Telegraf okradli? Oni wiedzieli i wybrali Bolka, oni siedzieli przy okrągłym stole i w Magdalence, więc oni niech lepiej siedzą cicho i cicho oni siedzą..."

Skibus, 22 Cze 2008, 00:20

>Opuściłeś i działasz na rzecz kraju ? Idź się utop z taką hipokryzją. Uwielbiam jak "patryioci" z

>zagranicy próbują ingerować, tyle, że nie mają zielonego pojęcia o realiach tu panujących.

>Jedź na te wakacje a Polskę zostaw polakom, którzy tu mieszkają.

>Można tu mieszkać i też sobie radzić, i na wakacje też spokojnie jechać.

>Polak z Ciebie taki jak z koziej dupy trąba. I zacytują za Twoim ulubieńcem: "Spieprzaj dziadu"

Polacy z innych krajow czasami maja znacznie lepszy oglad polskich sprw niz siedzacy pod miedza 'w realiach'. Bronisz tak bardzo tego co masz bo nie wiesz jak moze byc inaczej. Szanuj ludzi, ktorzy na obczyznie pomagaja Polce, bron prawdy bo tylko prawda czegos uczy.

Dlaczego nikt nie probuje postawic sie w sytuacje Walesy? Wybierzcie 2 opcje. Pierwsza - nie byl Bolkiem. OK, nie jestem Bolkiem zatem nie intereuja mnie papiery na Bolka, to nie moje papiery. Dlaczego mialbym sobie je zamawiac do przegladania? Dlaczego mialbym jakies papiery na Bolka wypinac z teczek i palic w kominku? Dlaczego mialbym wdawac sie w dyskusje na temat papierow, ktore ze mna nie maja nic wspolnego? Dlaczego nie mialbym byc 'ponad' ta sprawa skoro to przeciez nie ja i ja o tym wiem najlepiej?

Druga opcja - jestem Bolkiem i jestem bohaterem narodowym, jestem najlepszy i jestem najwiekszym z pyszalkow. Kurna, no nie pasuje bym ja jako najlepszy mial taka parszywa przeszlosc. Trzeba ja usunac, wymazac, zniszczyc. Fakt, ludzie juz w latach 70-tych czepiali sie mnie za moja przszlosc ale nie maja dowodow. A ja spale te dowody i bedzie cacy. Koncepcja wygra! Moja koncepcja. Jestem strategiem i taktykiem najlepszym na swiecie, mam nosa a moje strategie nigdy nie zawodza. Puszcze TV w skarpetkach a uzyskane w ten sposob pieniadze rozdam biednym, po 100 milionow kazdemu by nie mowili, ze Walesa zly.

pzdrw

soso

PS

Chichotem historii moze jeszcze byc za kilka lat zblizenie z Rosja i udostepnienie przez nia archiwow z papierami Bolka. Po cholere przezywac jeszcze raz ten wstyd? Nie lepiej czyscic gniazdo samemu. Jezeli Bolek to Walesa to przeciez 38 mln ludzi jest wszytych w ta sprawe, sa ofiarami tego, ze nie dorobilismy sie jeszcze panstwa opartego na zdrowych zaadach a jestesmy w panstwie, gdzie wciaz licza sie uklady, kto na kogo ma jakie papiery i gdzie robi sie kase nie zdolnosciami, mozliwosciami, praca a tym, czy sie jest we wlasciwym kolku kolesiow czy nie. Dziwie sie, ze wycyckani przez takich malych cwaniaczkow jak Walesa tak zaciecie go bronia. W imie polskiej legendy. Ta legenda i tak upadnie jezeli prawda jest nie tak swietlana. Dlaczego Walesa jest tak sznowany przez lewice? Dlaczego tak wynosza go byli komunistycznie ministrowie praw wewnetrznych? Dlaczego tak gladko poszedl okragly stol? Dlaczego jest jak jest? Naprawde warto bronic szamba szczegolnie jezeli jest sie w nim umoczonym?

soso

To jest obraz Polski dla Polaka na obczyznie

"Aby jednak osiągnąć poziom życia BIAŁEGO CZŁOWIEKA musiałem opuścić własny kraj."

"Resztę kradli mi tacy jak TW Bolek. Miałem już dość karmienia złodziejskich pasożytniczych mord, więc wyjechałem."

"Nigdy nie daruję sk***syńskiemu ubeckiemu układowi zawłaszczenia mojego kraju. Nigdy nie zaakceptuję zrobienia z mojej ojczyzny republiki bananowej. Dziś 90% PKB trafia do kieszeni może 10% społeczeństwa. Reszta jak woły na nich haruje a gdy się zużyją, są wyrzucani jak stara szmata. Ubeccy gnębiciele mają wyższe emerytury niż bojownicy o wolność. TW Bolek się bawi a dzieci chodzą głodne do szkoły."

I te wpisy tak komentujesz

"Polacy z innych krajow czasami maja znacznie lepszy oglad polskich sprw niz siedzacy pod miedza 'w

realiach'. Bronisz tak bardzo tego co masz bo nie wiesz jak moze byc inaczej. Szanuj ludzi, ktorzy

na obczyznie pomagaja Polce, bron prawdy bo tylko prawda czegos uczy."

Ty nie musisz wyjeżdżać i widzisz to samo.Może się mylę?

Co do twoich teorii na temat Bolka i radzieckich korzeni to wczuj się w rolę ubecji gdy publicznie w prasie i telewizji oczerniała Lecha Wałęsę przed społeczeństwem(ja pamiętam te programy) Nie wykorzystała posiadanych kwitów na niego a stworzono zespół do robienia fałszywek i dziwnym trafem gdy Kaczyńscy wylecieli z pałacu prezydenckiego te papiery zaczęły nowym życiem żyć.

P.S.

Żyłem kilka lat poza Polską

Lachu i prowadzący go ubecy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wladz, 22 Cze 2008, 13:25

>soso

>Ty nie musisz wyjeżdżać i widzisz to samo.Może się mylę?

Nie mieszkam w Polsce.

>P.S.

>

>Żyłem kilka lat poza Polską

No i co to ma mi powiedziec? Zalezy co robiles - zbierales jagody, machales mlotkiem a moze byles czescia tamtejszego spoleczenstwa zgodnie z twoim wyksztalceniem. Tylko w tym ostatnim wypadku czuje sie bluesa. Ale ten ostatni przypadek zapewnie nie zachodzi bo bys nie wrocil.

Siedzisz w Polsce, widzisz co sie dookola dzieje, jak wyglada twoja okolica, jak wygladaja stosunki w pracy, jak dziala prawo, jak dzialaja sady, gminy, powiaty, jak sie zalatwia sprawy i jaki jest stosunek panstwa do ludzi, widzisz jak wladza jest powiazana ze zlobem i widzisz sam ow zlob z roznym dostepem do niego. Podoba ci sie to? By Polska sie poprawiala, podnosila, rozwijala, by ludzie mieli sile i pasje by tu zyc, pracowac, budowac swoje zycie nie moze byc tak, ze czlonkowie jakiejs partii, poslowie, burmistrzowie i inni z wladza w reku pracowali dla siebie a nie dla ciebie. Chcesz by strajki nakrecaly inflacje, by szpitale byly miejscami dorabiania sie, by emerytury byly marne, by politycy klamali w zywe oczy to zamknij oczy tak jak zamykasz na inne prawdy. Zyj w uludzie.

pzdrw

soso

soso

Generalnie masz racje że ludzie u władzy myślą osobie.

Tylko nie wiem dlaczego wymagasz od Polski coś więcej niż od Hiszpanii Włoch Kanady Niemiec Wielkiej Brytani itd... żyłem w kilku krajach na dwóch kontynentach i politycy są tacy sami.Afery korupcyjne,oszukiwanie społeczeństw obietnicami itd.....Nawet afery z agentami to samo....

"No i co to ma mi powiedziec? Zalezy co robiles - zbierales jagody, machales mlotkiem a moze byles

czescia tamtejszego spoleczenstwa zgodnie z twoim wyksztalceniem. Tylko w tym ostatnim wypadku czuje sie bluesa. Ale ten ostatni przypadek zapewnie nie zachodzi bo bys nie wrocil."

Nie mam tak niskiej samooceny mojego kraju jak w twoim przypadku i będąc częścią społeczeństwa i mogąc być obywatelem wróciłem tutaj.W przeciwieństwie do Ciebie ja lubię to miejsce.Świat obecnie to globalna wioska i nie ważne gdzie mieszkasz tylko jak myślisz.Czy nadal to zaścianek zakompleksionego polaka czy normalny kraj jak każdy inny ze swoimi specyficznymi bolączkami.

"Zyj w uludzie"- jakiej ułudzie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.