Skocz do zawartości
IGNORED

Lechu czy Bolek?

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawe słowa o lizusostwie wobec SB

" Ta wielkość zanurzona jest oczywiście w małości. Małości brutalnych swarów Wałęsy z kolegami, czego ponurym refleksem są dziś jego opowieści, jak to chciano go otruć czy porwać. Małości dworskiego systemu sprawowania władzy w związku piętnowanego już wówczas przez takich ludzi jak Bogdan Borusewicz czy Lech Bądkowski. Wreszcie małości dziwnych zachowań Wałęsy wobec obozu władzy będących mieszaniną odwagi i układności, pryncypialnych gestów i aktów lizusostwa, co tak dobrze oddają ówczesne relacje Czesława Kiszczaka czy Stanislawa Cioska. Ów "z chłopa król", ludowy trybun wyrosły na kłótniach o nieświeże jaja w pracowniczym bufecie, płaszczy się przed generałami, gotów wszystkiego się wyrzec, by ostatecznie nie żyrować niczego. Jak zaświadczają współcześni także dlatego, że obcy mu jest świat szlacheckich gestów, inteligenckiej "kultury honoru". Być może, powtarzam: być może, bo niczego nie wiemy na pewno, to klucz do zrozumienia jego najdawniejszych kontaktów ze Służbą Bezpieczeństwa."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Horst, 23 Cze 2008, 13:29

>niech mi kto powie, bez ściemy, dlaczego najbardziej zajadle bronią bolka właśnie komuchy,

>napierniczak, kalisz, kwas, super stacja itp.

>

>skąd ta miłość komuchów do "tego co obalił komune"

Horst, a ja mam inne pytanie. Dlaczego Wałęsę atakuje tylko wasza garsteczka? Co? Bo to naprawdę jest tycia garsteczka w porównaniu z całą reszta na świecie. Ja tu widzę główny problem waszej egzystencji?

Gdyby to napisał i wydał niezależnie niezależny historyk a nie panowie z IPN z nadania Kaczyńskich to można by mówić tylko o książce i zawartych w niej poszlakach.

Słuchałem Zybertowicza i nie ma złudzeń to jest kolejny argument za istniejącym układem.Wałęsa był agentem i może przestał nim być lecz znowu został a będąc prezydentem rządził sterowany ubekami.

W uproszczeniu DORADCA prezydenta tak skomentował publikację i jej głównego bohatera.

Horst przekręć głowę i przeczytaj listę gości na imieninach u Wałęsy.

wladz, 23 Cze 2008, 15:03

>Gdyby to napisał i wydał niezależnie niezależny historyk a nie panowie z IPN z nadania Kaczyńskich

>to można by mówić tylko o książce i zawartych w niej poszlakach.

w twoim "mówieniu" nic by się nie zmierniło

Horst

Wpisz w google

-Próba Stworzenia Neosolidarności-

przeczytaj pomyśl i porozmawiamy o wnioskach.To jest z IPN.Jest tam kilka zdań o Wałęsie przeczących lansowanej przez ciebie teorii.

anastazy

może powiedz co ja takiego mówię?

Wytykam niedorzeczność waszych teorii.

Ja nie mówię że nie był i nie mówię ze był.Mówię tylko że jest symbolem upadku komuny.Wasza grupka temu przeczy przywołując wypowiedzi ubeków i wyznawców skompromitowanej IV rzeczy.

Na pytanie mulsa o wasze bohatery z tamtych czasów do tej pory nie ma odpowiedzi.

Na podstawie waszych wpisów to nimi są stali pracownicy SB.

ty wladz to tak zaraz po PISdracku podchodzisz: "waszych teorii" albo "bohatery", "jakie były wasze bohatery"?

to Lechu mówi, ze przeskoczył przez płot i obalił komunę, moze trochę skromności?

sam to obalił? chyba pół litra z Kiszczakiem!

Wałęsa mógł to w 1992 roku wyjaśnić(SB), ale ten chłopek poszedł w zaparte, przywrócł tym samym czerwonych do władzy, itd, była już o tym mowa a mówili tak, takie tuzy jak jaro_747 i inni :-)

więc po co bić pianę? Wałęsa po prostu ponosi konsekwencję swojego postępowania, za to że podpisał, za to że kłamał, za to że się nie przyznał, za to że mataczył, za to że miał ciebie za dupka, wladź

:-)

• Redaktorzy

"Wałęsa mógł to w 1992 roku wyjaśnić(SB), ale ten chłopek poszedł w zaparte, przywrócł tym samym "czerwonych do władzy,"

Czerwonych do władzy przywróciła Solidarność działająca przez swojego posła Alojza niejakiego Pietrzyka, który zgłosił wotum nieufności, poparte przez towarzyszy związkowych, co obaliło rząd Suchockiej. Ta strona sceny politycznej miała już wtedy silną skłonność do walenia głównie w swoich, ku radości lewicy, która mogła tylko uśmiachać się i inkasować. Jak teraz. Ciekawe, komu podskoczą notowania za jakiś czas?

>anastazy, 23 Cze 2008, 15:48

> Wałęsa mógł to w 1992 roku wyjaśnić(SB), ale ten chłopek poszedł w zaparte, przywrócł tym samym

>czerwonych do władzy, itd, była już o tym mowa a mówili tak, takie tuzy jak jaro_747 i inni :-)

Kolega jak zwykle nic nie zrozumiał. Ja pisałem, że:

-w pewnym okresie Wałęsa współpracował

-mógł i powinien się do tego przyznać

-gdyby to zrobił w odpowiednim momencie wszyscy by mu wybaczyli.

Nie pisałem wiele (o ile w ogóle) o jego roli w rewolucji (skądinąd fascynujący temat).

Twój wywód: "poszedł w zaparte, przywrócł tym samym czerwonych do władzy" jest w najlepszym przypadku jakimś kosmicznym skrótem myślowym.

Oceniłem prezydenturę Wałęsy jako katastrofę, chociaż Zaremba jest jaszcze bardziej krytyczny, żeby nie powiedzieć brutalny.

Nie pisałem o żadnym przywracaniu czerwonych. Lechu miał cudowną skłonność do dziwnych intryg i rozgrywek których zresztą z powodu lenistwa nigdy nie doprowadzał do końca. Nie sądzę, żeby zbudował jakiś układ czy kogoś wypromował. Jemu wystarczała świadomość swych możliwości (zmultiplikowanych talentem Falandysza) i obawa przed tym, ze ktoś wyrośnie ponad niego i odbierze mu rolę arbitra.

Jestem Europejczykiem.

to takie sbeckie szuje trzymaja w szachu wielu politykow,

Ukryta Zawartość

ciekawe czym byl(jest)szantazowany bolek?jakies kompromitujace fotki obyczajowe?

Ukryta Zawartość

CIEKAWE,CZY I TEM KONFIDENT BEDZIE SIE BURZYL,MOZE I JEGO WESCIE W OBRONE?

Ukryta Zawartość

esbeckie scierwo.

Ukryta Zawartość

To jest żywy człowiek i wypadało by mieć choć trochę szacunku. A jak Ty nie masz do ludzi, to nie spodziewaj się, że do Ciebie ktoś będzie miał. Więc sam jesteś ścierwo, tyle że pisowskie. Dla mnie nawet gorzej, bo w SB przynajmniej część była ludzi inteligentna.

>Skibus, 23 Cze 2008, 20:30

>Dla mnie

>nawet gorzej, bo w SB przynajmniej część była ludzi inteligentna.

Szkoda, że ci się taki sbecki "inteligent" do dupy nie dobrał....Nie mógłbyś takich bzdur wypisywać.

Ciągle nie mogę się nadziwić, że w tak pięknym kraju 90% ludzi to idioci.

Inteligentni byli ci, co przyszli do Rozenfelda. Bo poeta Alek Rozenfeld, po którymś z kolei najściu przez ubeckich burków, napisał list do bodaj ministra spraw wewnętzrnych: "Panie ministrze, jeśli już ktoś musi do mnie przychodzić, to niech to chociaż będzie ktoś inteligentny"." I potem przyszło dwóch, i "My jesteśmy ci inteliegentni" - przedstawiło mu się.

Ale ja nie o tym. Ja mam dla wszystkich cytat:

"[...] Jeszcze nigdy nie zdarzyło się dziejach Polski tak, aby wielkie powstanie, po pierwsze zakończyło się sukcesem, po drugie nie kosztowało ani jednej kropli krwi, a takim powstaniem był Okrągły Stół. Nie obchodzi mnie co obiecano komunie, powiem więcej, domyślam się co obiecano komunie i uważam, że to była śmieszna cena za wolność i powrót Polski do cywilizowanego świata. Polityczne sekty zawsze będą się odwoływać do założycielskich traumatycznych mitów, mimo że sami te mity tworzyli. Sekta PiS w osobach braci, wiedziała o Bolku od samego początku i mimo to wywindowała go na prezydenta. Obaj sekciarze siedzieli przy okrągłym stole, młodszy pił wódę z Kiszczakiem w Magdalence i dziś powinni być z tych osiągnięć dumni, bo to nie było romantyczne, ale niesamowicie skuteczne i wielkie, tymczasem sekciarze załatwiają się na własne życiorysy. Ich sprawa, ale niech robią pod siebie, nie dookoła siebie.

MK"

>Arden, 23 Cze 2008, 22:05

>Ale ja nie o tym. Ja mam dla wszystkich cytat:

>

>"[...] Jeszcze nigdy nie zdarzyło się dziejach Polski tak, aby wielkie powstanie, po pierwsze

>zakończyło się sukcesem, po drugie nie kosztowało ani jednej kropli krwi, a takim powstaniem był

>Okrągły Stół. Nie obchodzi mnie co obiecano komunie, powiem więcej, domyślam się co obiecano komunie

>i uważam, że to była śmieszna cena za wolność i powrót Polski do cywilizowanego świata.

>MK"

Właśnie o to chodzi, że komunie obiecano wszystko czego zechcieli i słowa dotrzymano. Obiecano nietykalność, sterowanie z tylnego siedzenia, pieniądze, powrót do władzy i salony. Społeczeństwu zaś biedę, 30% bezrobocie, chory system emerytalny i ochrony zdrowia, zbójecką prywatyzacj, uzależnienie od gazpromu itpitd.

I do tych waszych różowych zakutych łbów nie może dotrzeć, że mogło być inaczej... i jeszcze mi tu bolka do Piłsudskiego jakiś kretyn porównywał.

A te cyctaty MK rodem z NIE urbana to sobie w dupę wsadzić możecie

Dartman, krótko i dobitnie to napisałeś. Szkoda, że tak mało ludzi kuma co tu się dzieje. Brak wiedzy, brak zdolności kojarzenia faktów, zwykła arogancja, klapki na oczach, tatuś esbek, indoktrynacja mediów, sam nie wiem. Wiem tylko, że gdyby nie tacy jak Ty to bym już dawno zwątpił w Polskę.

"Właśnie o to chodzi, że komunie obiecano wszystko czego zechcieli i słowa dotrzymano. Obiecano nietykalność, sterowanie z tylnego siedzenia, pieniądze, powrót do władzy i salony. Społeczeństwu zaś biedę, 30% bezrobocie, chory system emerytalny i ochrony zdrowia, zbójecką prywatyzacj, uzależnienie od gazpromu itpitd."

To już jest tylko twoja opinia na temat, co obiecano. Ale nie dziw się, ze większość ludzi jest innego zdania. To nic złego: chyba że przyjmie się, ze jest się posiadaczem jedynej prawdy. Wtedy oczywiście musi się cierpieć. Ale mało kto lubi cierpiętników, nawet w Polsce. Można jednak pocieszać się, ze to cierpienie za dobrą sprawę. Mam tylko nadzieję, ze w tym cierpieniu nie posuniesz się do tzw. działań atrybucyjnych. Dopóki nie będziesz starał się siłowo udowodnić, ze w Polsce jest strasznie, wszyscy jakoś sobie poradzimy. Ty cierpiąc, inni w miarę swych możliwości radując się życiem.

>Właśnie o to chodzi, że komunie obiecano wszystko czego zechcieli i słowa dotrzymano. Obiecano

>nietykalność, sterowanie z tylnego siedzenia, pieniądze, powrót do władzy i salony. Społeczeństwu

>zaś biedę, 30% bezrobocie, chory system emerytalny i ochrony zdrowia, zbójecką prywatyzacj,

>uzależnienie od gazpromu itpitd.

Akurat idealnie pasuje ten wspaniały tekst do kolegi, który parę postów wcześniej napisał, że powodzi mu się świetnie, własny interes idzie, zatrudnia 100 osób i zyje z roli, i wielkie szczęście, ze zywnośc drożeje...

Buauachahaha, rzeczywiście dzięki takim ludziom można nie zwątpić w polską... ale hipokryzję.

>jar1, 23 Cze 2008, 23:20

>Akurat idealnie pasuje ten wspaniały tekst do kolegi, który parę postów wcześniej napisał, że

>powodzi mu się świetnie, własny interes idzie, zatrudnia 100 osób i zyje z roli, i wielkie

>szczęście, ze zywnośc drożeje...

>Buauachahaha, rzeczywiście dzięki takim ludziom można nie zwątpić w polską... ale hipokryzję.

jaruniu,

napisałem, ze zatrudniam prawie 200 osób, firma prosperuje lepiej bo ceny żywności wreszcie pozwalają rolnikom nie dokładać do interesu. Skutki okragłego stołu odczuwam do dziś, bo nie znając kolesi sbeków nie można wygrać intratnego przetargu publicznego czy też wejść do "już prywatnych przedsiębiorstw".

Głównie współpracuję ze zgniłym zachodem.

Dobrze się mam bo stać mnie na własne zdanie a nie na oglądanie się gdzie idzie większość zmanipulowanych baranów.

czego i tobie życzę jaruniu

>Arden, 23 Cze 2008, 23:13

>To już jest tylko twoja opinia na temat, co obiecano. Ale nie dziw się, ze większość ludzi jest

>innego zdania. To nic złego: chyba że przyjmie się, ze jest się posiadaczem jedynej prawdy. Wtedy

>oczywiście musi się cierpieć. Ale mało kto lubi cierpiętników, nawet w Polsce. Można jednak

>pocieszać się, ze to cierpienie za dobrą sprawę. Mam tylko nadzieję, ze w tym cierpieniu nie

>posuniesz się do tzw. działań atrybucyjnych. Dopóki nie będziesz starał się siłowo udowodnić, ze w

>Polsce jest strasznie, wszyscy jakoś sobie poradzimy. Ty cierpiąc, inni w miarę swych możliwości

>radując się życiem.

To co obiecano to widać gołym okiem Arden, niestety przypadłość bolkowej rodziny, pomroczność jasna rozprzestrzeniła się znacznie.

Ja nie cierpię Arden, cierpieli moi przodkowie.

A tak w ogóle bujaj się z tymi wykształciuchowymi tekstami.

tak na marginesie dartmaniak jakby staly jeszcze wojska radzieckie u nas, co to je bolek wygonil...to miaby lepsy zbyt ...na miejscu.I dugie kontrakty.Ale ty oczywiscie znowu bys... nie nadazyl.Z mysleniem.za radzieckimi..

jar1, 23 Cze 2008, 14:50

>Horst, a ja mam inne pytanie. Dlaczego Wałęsę atakuje tylko wasza garsteczka?

dlaczego ty dziadu czerwony, a dlaczego banuje się tu dudivana, przedtem maćka

dlatego bo zostali tu betonowo mulsie czerwono różowe pierniki, którzy tylko marzą o cenzurze, o zamknięciu ipn i nielicznych prawicowych mediów

czerwony zamordysto

Skibus

23 Cze 2008, 20:30

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 594 / 832 / 0 To jest żywy człowiek i wypadało by mieć choć trochę szacunku. A jak Ty nie masz do ludzi, to nie spodziewaj się, że do Ciebie ktoś będzie miał. Więc sam jesteś ścierwo, tyle że pisowskie. Dla mnie nawet gorzej, bo w SB przynajmniej część była ludzi inteligentna.

mam nadzieje ze ogladales wczoraj film Trzech kumpli,

jak notariuusz,wczesniej esbek,dumny i usmiechniety,mowil jak donosil na Pyjasa,ze robil to dla pieniedzy,bo musial cos robic,

a robil to co Pyjas,czytal te same zakazane ksiazki,tak samo balowal,ale trzeba bylo zarobic na pensje esbeka,wiec donosil.

taki czlowiek,jest obecnie notariuszem

a jego koledzy esbecy zakatowali Pyjasa,strzelili mu w glowe,mial dziure.upozorowali wypadek,nawet biegly lekarz byl w zmowie z esbekami.

i ta mafia esbecka nadal ma wladze ekonomiczna w polsce,sadownictwo,itp

broniac ich i bolka ,stajesz sie jednym z nich.

dla wszystkich co nie wierza ze walesa byl bolkiem ,zadam proste pytanie,,,,,,,,czy sa donosy bolka na walese?????????????????????????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.