Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  415 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Zamowilem Colibri i NEELa 14 Gold. Juz sie nie moge doczekac przesylek :-)

Mialem te sieciowke i szczerze powiedziawszy zawiodlem sie na niej - jest mocno przereklamowana.Ok. jak sie wepnie w system gdzie byl wczesniej zwykly drut to jest lepiej ,ale nie tak jak pisza i nie tak jak mozna.Zdeczdowanie lepszy jest Blue Energy a b.dobry i wcale nie drogi Silverman Laboratories Clarity z wtyczkami od Furutecha,tyle ze u nas nie znany.Na Colibri sie nie zawiedziesz,tylko daj mu czas - to nie spektakularny prezacy muskuly cyrkowiec,ale wywazony,dojrzaly profesjonalista w klasie sredniej.

masza1968, 26 Paź 2009, 14:26

>Czy ćwiczył ktoś połączenie accu E-212 z JMLab Focal Electra 936? Czy ten wzmacniacz sobie z nimi

>poradzi? Skuteczność niby 92dB.

Kolokwialnie mówiąc z palcem w nosie. :-)

masza1968, 29 Paź 2009, 19:04

Masza, postąpiłem identycznie. Nie żałuję :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jednak E-213 (podobno ostatnia sztuka w kraju) do E-250 to spora różnica w cenie. Mało jest tu wpisów czy warto tę różnicę dopłacać.

Za używane wzmacniacze serii 200 na świecie chcą prawie tyle co zapłaciłem za nową 213. U nas nikt nie chce się pozbywać używek w idealnym stanie. A 5 lat gwarancji jednak mnie przekonało.

Też nie jestem przekonany czy warto dopłacać do 250 , jak już to wyższy model.

Na pewno nowy to nowy, jak będziesz chciał go odsprzedać np. na rynku niemieckim

to prawie nic nie stracisz.

Pozdr.

W Gdyni w Albatrosie stoi na półce jeszcze jeden nowy egzemplarz E-213 - można go kupić za 9000zł. Zastanawiałem się nawet czy by go nie kupić i nie wystawić na eBay za 12000zł.

Wydaje mi się, że byłby to dość prosty interes :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zapięte ;-)

Grają miodzio, ale R1 akustyka nie mają się czego wstydzić. Ustępuja średnicą, ale nadrabiają basem i górą. Qrna, coraz bardziej doceniam R1. A po porównaniu R1 z dynaudio, 52se skreśliłem z listy.

Wracając do klubu, to Accu 212 i harbeth są sobie przeznaczone. 212 robi z nimi co chce. Fotki i więcej wrażeń za parę dzionków.

Zapięte ;-)

Grają miodzio, ale R1 akustyka nie mają się czego wstydzić. Ustępuja średnicą, ale nadrabiają basem i górą. Qrna, coraz bardziej doceniam R1. A po porównaniu R1 z dynaudio, 52se skreśliłem z listy.

Wracając do klubu, to Accu 212 i harbeth są sobie przeznaczone. 212 robi z nimi co chce. Fotki i więcej wrażeń za parę dzionków.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A na razie idzie to po RCA. Ciekawe co zestaw pokarze po wpięciu XLRów i wymianie kabli głośnikowych.

Póki co zamówiłem XLRy ViaBlue (AES/EBU w poprzednim systemie zagrał doskonale) i QED Genesis Silver Spiral w wersji bi-wire.

jako że zamarł ruch w wątku... to ponawiam swoje pytanie...

wzmacniacz słuchawkowy - chciałem kolegów zapytać czy i jakich wzmacniaczy słuchawkowych używają... i czy korzystają z wbudowanych "dziurek" w Accu, pozdrawiam

krzychlis, 6 Lis 2009, 22:54

Witaj,

jeśli tak można napisać, jestem słuchawkowcem. Kolekcjonuję je również. Accuphase słucham tylko na słuchawkach i w mojej ocenie dziurka jak to napisałeś jest dobra, jednak najlepszy efekt dla niektórych słuchawek dynamicznych osiągniesz wpinając je "od tyłu" do końcówki mocy.

Szokujące ? Tak, właśnie to jest optymalne rozwiązanie. Należy uważać i nic się nie stanie. Napisałem to, na podstawie wieloletniej praktyki. Jest tylko jedno zastrzeżenie, nie można tego zrobić ze słuchawkami, które nie mają odseparowanej masy kanału prawego i lewego, np. Grado GS 1000. Można natomiast z AKG K1000, Grado PS1000, Sennheiser HD800.

Dla mnie prawdziwy smak "wzmacniaczy wysokiego lotu" zaczyna się od wzmacniaczy Stax SRM-007tII i SRM-727 II (poprzednie modele również np. 007 i 717) i Sennheiser HEV90.

Nie dość, że cieszą oko, to jeszcze sposób prezentacji muzyki z dedykowanymi do nich słuchawkami Omega oraz HE90 daleko odbiega od słuchawek dynamicznych. Bardzo, bardzo daleko.

Warto przynajmniej spróbować posłuchać, na pewno te pierwsze będą na Audio Show u Pana Sebastiana Kienitza z Audio Grobel. Te drugie niestety nie, ale dla Kolegów klubowiczów drzwi otwarte.

:)

Z poważaniem

Wiktor

dzięki wielkie !!! ja początkuje i wiem że chyba popełniłem błąd zaczynając od zakupu słuchawek [AKG 272 HD] bez myślenia o synergicznym wzmacniaczu...

Model słuchawek może nie najwyższy... ale spodobał mi się dźwięk bardziej niż z Senhisserów 600... ot takie subiektywne wrażenie... ale teraz dojrzałem żeby może uderzyć w coś konkretniejszego w zakresie słuchawek...

dzięki raz jeszcze za ciekawy wpis...

Morven, 2 Lis 2009, 20:41

>plustek jest ZNAKOMITY! To wrecz niezwykle, ze kawalek druta moze tak radykalnie odmienic brzmienie zestawu.

Bardzo sie ciesze z Twojego efektu.Mam nadzieje,ze choc odrobine w decyzji pomoglem.(ja korzystam z serii-600-dlugo do tego dochodzilem,ale efekt!... - no mysle ze sam sie domyslasz)Co do sieciowki,to jezeli zalezy Ci na dzwieku szybkim,z b.dobrze kontrolowanym basem i naturalnie brzmiaca dynamiczna gora(ani na jote nie przesadzona) to ponawiam sugestie wyprobowania Silverman Laboratories Clarity z wtyczkami z Furutecha.Na tej stronie http://www.pro-musica.net/index2.html

masz adres i telefon goscia ktory naprawde zna sie na rzeczy,choc sam fanem Accu nie jest(ze wzgledu na wygorowane ceny)Jedyny problem to koniecznosc znajomosci niemieckiego.Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Drobne pytanko odnośnie używania wzmacniacza Accu z obcym źródłem po XLR.

Co zazwyczaj robicie?

a) grzebiecie z lutownicą w XLR zamieniając piny?

b) zamieniacie + z - na terminalach głośnikowych?

c) osrywacie temat i słuchacie muzyki?

Żaden Accu nie ma przełacznika pinów na XLR ,najprosciej jest zamienic + z - w terminalach głosnikowych,wersja drozsza kupic CD Accu lub innej Japonskiej firmy

pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.