Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  415 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

navy 1,ja czekam na głośnikowe Acrolinki,w tej chwili w Warszawie nie ma ani jednej pary do słuchania niestety.Shunyaty nie słuchałem,mając 2500 raczej pójdę również w głośnikowe Acrolinki ;).Jeśli Tobie uda się coś z tego posłuchać to podrzuć wrażenia.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Morven -> postaraj się posłuchać wzmacniaczy Accu z CD o dużym poziomie wyjściowym, dynamicznym i grającym z wykopem. Sam do wzmacniacza Accuphase używam CD AYONa i uważam, że zestawienie jest doskonałe bo właćnie ten odtwarzacz daje wzmacniaczowi Accuphase więcej wigoru i przysłowiowego kopa. A o przewodach też chętnie poczytam bo właśnie stoje przed wyborem nowego okablowania do mojego systemu. No i chętnie dołącze do klubu Accuphase, zasadniczo.

Rozwazam czy nie sciagnac XLO Signature3 ze Stanow w ciemno. Wiem, nie powinno sie kupowac w ciemno, ale jestem wielkim fanem XLO i jakos nie wierze w ich wtope... A moze jakas wysoka Tara? Tylko ktora? Pomozecie?

Morven,w tym zestawieniu ja bym raczej odpuścił XLO,szukałbym czegoś bardziej neutralnego,mniej dodającego od siebie,XLO chyba zbyt bardzo nadaje swoją sygnaturę brzmienia (w niektórych zestawieniach ok,ale myślę,że nie w tym przypadku).Jednak pożycz coś do słuchania zanim kupisz w ciemno,to samo z sieciówką,coś posłuchaj zanim zasugerujesz się opiniami.

Dokładnie. Mój Accu E-212 grający z AkusyKami R1 SE potrzebował coś wprost przeciwnego. Zamieniam Thetę III na coś spokojniejszego o lekko ocieplonym, analogowym brzmieniu. Coś co stonizuje neutralne i dynamiczne granie mojego zestawu. Pomimo że accu gra barwnie i zaokrąglonym konturem, to u mnie (i dla mnie)było trochę za jasno itp. Tak samo jak w innych zestawieniach, tak i w przypadku accuphase nie można przegiąć w żadną stronę, tym bardziej że accu wyraźnie pokazuje co jest do niego podpięte.

Każdy Accu zawsze będzie ładnym klockiem ;).Dałbyś tym kolumnom trochę więcej przestrzeni,nie widać całego pokoju,ale z pewnością zbyt blisko ścian :).

Hej Wlasnie podpialem XLO REference3 i pojawila sie dynamika. Accu juz nie przymula i zyskal tempo i drive, jakkolwiek jeszcze nie jest tak jakbym chcial. Chetnie byl kupil Signature3 z drugiej reki ale nie sadze by sie pojawilo... A co innego mozecie zaproponowac? Ma grac szybko dynamicznie z nisko schodzacym basem, ale krotko trzymanym. Gora ma byc bardzo sczegolowa ale bez ostrosci. Nie moze dodatkowo dosycac barw.

>>stefek

Zdjęcie troszkę przekłamuje. AkustyKi stoją ok.90 cm(licząc od przedniej ścianki kolumny) od tylniej i 150cm od bocznej ściany. Poza tym ściana za kolumnami jest wypełniona 15cm wełną mineralną. Accu dobrze trzyma bas, a więc problemów z basem nie ma. Niemniej nad akustyką pokoju muszę jeszcze popracować.

Im dluzej sobie slucham mojego nowego Accu, tym wiekszy zachwyt i zdziwienie mnie ogarnia... Chyba zostane fanatycznym wyznawca firmy ;-) Cale szczescie, ze nie kupilem Caspiana. A niewiele brakowalo...

I jeszcze jedno info. bo parę osób się tutaj przymierza do różnych konfiguracji. Jak zdecydowałem się na DP-500 to próbowałem go w dwóch konfiguracjach. Integra 550 vs. końcówka A-20V. Oba zestawienia ciekawe ale wybrałem A-20V bo było bardziej prawdziwie i to pomimo braku pre. Po dołożeniu pre Luxmana do końcówki, co w sumie daje budżet taki jak na 550, jest dużo lepiej. Dlatego proponuję dzielony zestaw Accu z Luxmanem jako tańszą alternatywę na drogie pre Accu.

Morven, gratuluję!

Jako IC używam miedziany Acrolink 6N. Jest dobrze!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

>>Arek

Ale ten twoj Luxman to jakis "egzotyczny" ;-) i chyba tylko s-h bo w polskiej ofercie Luxman'a go nie widzialem. Ciekawe co piszesz, moze A-20V gra wyraznie inaczej od nowej A-35, ale u mnie zestawienie DP-500, A-35 i PS5.1 bylo zbyt geste i za wolne (na moich kablach, bo na Tarze 0.8 bylo sporo lepiej, ale to bez sensu zeby wzmacniacz gral dobrze dopiero z kablem w cenie jego samego). Ciekawe to tym bardziej, ze twoje Virgo sa raczej cieplejsze od PS'ow.

Nie chcę krytykować marki ale czasami jest tak, że stare jest lepsze niż nowe. Szczególnie gdy można coś bezpośrednio porównać. A 550 niestety jest troszeczkę przereklamowana:)

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Morven, 10 Paź 2009, 23:19

>Im dluzej sobie slucham mojego nowego Accu, tym wiekszy zachwyt i zdziwienie mnie ogarnia... Chyba

>zostane fanatycznym wyznawca firmy ;-) Cale szczescie, ze nie kupilem Caspiana. A niewiele

>brakowalo...

Witamy nowego kamikaze armii Accuphase:]

Tadeo, też masz wpięte to "różowofioletowobeżowe coś" w CD? Ja z 20min temu przepiąłem i jest jakby... czyściej(?). Dynamiczniej także... no na pewno inaczej. Muszę dłużej posłuchać.

Napisz proszę jeszcze, jak ci się IC sprawuje. Ta moja Tara choć leciwa ale gra nieźle, to będzie chyba kolejny element do wymiany na Audioquesta jakiegoś. Przymierzam się do SKY [może za rok]. Generalnie odkryłem, że przewody Audioquesta to "moja" filozofia dźwięku i bardzo mi pasuje sposób podawania przezeń dźwięku.

Dodam, że tego Midnighta+ mam w tri-wire.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Acuumaniacs.

Oyaide mam podączoną do CD Ayona ,mam też tego co Ty Furutecha ,jest to moja "rezerwowa" sieciówka ,podłączam okazjonalnie nawet do wzmacniacza.

Wzmacniacz zasila sieciówka Gigawatt LC-2.

Używam aktualnie dwóch IC Audioquesta /Sky i Cheetah/,pomiędzy pre Lebena a Luxmanem wykorzystywanym jako końcówka mocy , niedługo wymiana jedenego z Audioqestów na coś z "większym dociążeniem na basie" bo Audioquesty podają dzwięk zbyt "zwiewnie".

Fajnie, ze poruszacie temat sieciowek. Moj Accue gra na razie na zwyklym dolaczonym kablu bodajze Kawasaki. Oczywiscie mysle o wymianie na cos lepszego... Czy NEEL 14 Gold bedzie dobry z Accu? I jeszcze jedno pytanko: jaka powinna byc prawidlowa polaryzacja kabla? Jesli srodkowy bolec z uziemieniem jest u gory, to patrzac od frontu wzmacniacz, goracy wtyk ma byc z prawej strony, a patrzac od tylu z lewej. Mam racje, czy sie myle?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.