Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogówki z mocnym bassem+przestrzenią

pierdzioch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, noszę się z zamiarem kupna podłogówek do ok.10-11kzł.

Najbardziej przypadły mi do gustu AP Virgo V, ale ze wzgl.na cenę(ponad 20kzł)są poza zasięgiem.

Słuchałem mniejszych AP Tempo VI, ale to już nie to.Słuchałem także B&W 704, ale wysokie "kłują w uszy". W Virgo najbardziej spodobały mi się potężny bass i wspaniała przestrzeń. Kolumny będą grać w zestawie z cd Rotel-1072 i wzmakiem Accuphase E-308. Czy możecie mi coś polecić?

Jeżeli spodobały Ci się AP, to posłuchaj Scorpio - nie jest to poziom Virgo ale (moim zdaniem) są lepsze od Tempo IV. Alternatywnie Dali Mentor 6 lub 8, ewnetualnie Dali Ikon 7 lub 8 - wybór wersji zależnie od wielkosci pokoju. Te kolumny na pewno dobrze zagrają z E-308. Jeżeli masz możliwość odsłuchu, to sprawdą jeszcze Usher 6311. Pozycja Rotela Cd-1072 wydaje się tu być zagrożona :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak juz, to na PARADIGM REFERENCE SIGNATURE S8 w polpaku mają wyprzedaz. Ale czy te signature takie dobre? Po co te 4 takie same przetworniki (basowce?). Dla mnie te kolumny są jakieś dziwne :)

Ukryta Zawartość

pierdzioch, 8 Lip 2008, 20:13

>Wątpię, żeby z 18 klocków można było zjechać do 11?!

Właśnie z tego powodu je poleciłem - są w okazyjnej cenie (9100 za parę) sprzedawane przez producenta więc chyba warto się nimi zainteresować:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zyzio, 8 Lip 2008, 20:03

>=> McGyver

>Jesli Ty Paradigmy Signature uważasz za ostre i na dodatek z Accu to nie mam więcej pytań.....

Jeżeli twierdzisz, że JA uważam Paradigmy Signature za ostre, to JA nie mam więcej pytań - na temat Twojej umiejętnosci czytania ze zrozumieniem. Bo ja jedynie uważam, że komuś, kogo B&W 704 (których bynajmniej nie uważam za ostre, może jedynie nieco rozjaśnione) kłują w uszy wysokimi , to i P. Signature mogą nie podejść.

Może przesadziłem z tym "kłuciem", wydaje mi się tylko, że B&W miały znacznie bardziej rozjaśnioną górę niż AP. Niestety nie mogłem je bezpośrednio porównać. Może to tylko autosugestia, a może kwestia kabli, pomieszczenia odsłuchowego itp..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.