Skocz do zawartości
IGNORED

Test kolumn ART Stiletto 6

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryte

Myślę że to jakaś wątpliwa rewelacja,najdroższe z tego wszystkiego to terminale WBT oraz obudowa ze sklejki a nie z mdf reszta to prawdopodobnie audiofilski bełkot możliwe że zwrotnica jest zbudowana z super podzespołów połączonych kablami ze szczerego złota.SZczytem wszystkiego jest zamontowanie płytki z terminalami takiej kaszanki to początkujący DIYowiec nie odstawia.

Ukryte

Te kolumny są co najmniej 4x za drogie. ... i te tandetne kolce ...

Gdybym nie musiał patrzyć na cenę tylko po prostu wybrać to już bym wolał RLS PHOBOS II ... które kosztują 4x mniej niż to to to tammto coś

Ukryte

Co by nie mówić. Wykonanie jest wyjątkowo tandetne. 9 kzł ? Producent chyba oszalał. W tej cenie ma to nie tylko grać zjawiskowo, ale również tak samo wyglądać. W tym względzie nie mam najmniejszych złudzeń. W tym kontekście np. wyorby AA to rewelacja.

Ukryte

"........wykonana jest bardzo starannie, pokryta naturalną okleiną, a jakość wykończenia szczegółów świadczy o pewnym wysiłku producenta. "

Sz.P. Redaktorze..... trochę szacunku dla czytających i oglądających ;))))

• Redaktorzy
Ukryte

Cóż, ja potwierdzam swoją wcześniejszą opinię. Widziałem bardzo dużo kolumn i wiem, ze obecnie przyjęte jest wykonywanie wszystkiego w Chinach na wysoki połysk, za tysiąc złotcyh z płyty wiórowej, "metalizowanego" plastiku i jakichś podróbek. Tutaj jest prawdziwa okleina, prawdziwa gruba sklejka, prawdziwe gniazda (najtańsze kolumny, w jakich dotychczas widziałem te terminale, kosztowały 12 tysięcy zł) i prawdziwe skandynawskie głośniki. Długo miałem kolumny ProAc i jakość wykonania była podobna. Ale je też robiono w Europie. Poza tym jestem pod wrażeniem - kilkanaście wpisów i wszystkie o tym, że brzydko wygląda. Ktoś się wysili na więcej?

Ukryte

No tu chyba się nie ma za bardzo co wysilac -podobnie jak i producent też się nie wysilił.

Nie przesadzajmy z tym że wszystko jest wykonywane w Chinach na tandetną nute-są jeszcze polscy producenci -a tu jakośc wykonania jest zdecydowanie lepsza niż w prezentowanych kolumnach.

No właśnie-dlaczego tak mało promujecie polski sprzęt!!!!!!!!!!

• Redaktorzy
Ukryte

Pokazujemy każdy polski sprzęt, jaki dostaniemy od producenta. Chyba, że byłby do kitu. Nieststy, polskiego sprzętu nie ma zbyt wiele, zwłaszcza takiego, który nie byłby przetestowany pięćset razy gdzie indziej. Mam obiecany do testu nowy topowy wzmacniacz SoundArt, co jeszcze dostanę, nie zależy tylko ode mnie, ale od polskich wytwórców. Liczę na zainteresowanie, ale weź pod uwagę, ze jako czasopismo internetowe zamieszczające recenzje istniejemy od czterech miesięcy i nie jesteśmy jeszcze bardzo sławni. Będzie sława, będzie więcej recenzji.

• Redaktorzy
Ukryte

Przypominam sobie, że McGyver coś też obiecał dać do recenzji. Tak czy tak, nie sądzę, aby zbyt dużo dało się osiągnąć przed końcem wakacji, mamy jednak sezon ogórkowy, połowa lipca to świetna pora na leżenie tzw. łopianem, na intensywną pracę raczej gorsza.

• 7 miesięcy później...
  • 3 miesiące później...
  • Redaktorzy
Ukryte

Nie wiem, bo to nie było u mnie. U mnie był wystarczająco obecny, bo odpowiednio wspierany przez pomieszczenie. Jak napisałem, było normalnie. Wystarczy starannie dobrać wzmacniacz, ale to już trzeba próbować. To są kolumny do pokojów rzędu 15-20 m2, moim zdaniem.

• 1 miesiąc później...
Ukryte

Malkontenci i Marudy,

napiszcie jakie kolumny podłogowe współcześnie produkowane grają na podobnym/zbliżonym poziomie i w podobnym charakterze, mają odpowiednie parametry do wysterowania ich przez kilku/nasto watową lampę i kosztują adekwatnie do użytych komponentów... 5 razy mniej? Może 10 razy mniej od Stiletto6?

Ukryte

Kolumny za 9.5k ze sklejki ?? Podejrzewam że koszt samych głośników, zwrotki i reszty materiałów to może 1.5-2k zł. ale żeby było audiofilsko to podbijają cenę do 9.5k

p.s ciekawe za ile poszłyby moje dali 104 gdybym je przerobił na "living Voice - Auditorium" :)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• Redaktorzy
Ukryte

Z tego co widać na zdjęciach projekt można uznać za dość skromny wzorniczo. Co do jakości wykonania to okleina wygląda na położoną starannie a że zamiast jakiegoś egzotycznego gatunku do wyboru są popularne (i tanie) klon, wiśnia i jasny dąb to już decyzja producenta. In plus na pewno warto zaliczyć wykorzystanie sklejki, która w zalewie azjatyckiego (często kiepskiej jakości MDFu, któremu popularny przy tego typu produktach transport morski na pewno nie pomaga) jest prawdziwym ewenementem. Zresztą nie oszukujmy się. Kolumny za 10kzł nie są skierowane do klienta kupującego oczami. Poza tym trudno oceniać kolumny jedynie na podstawie kilku zdjęć bez odsłuchu. Nie wiem jak Wy, ale ja płacę za dźwięk a nie za design ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi