Skocz do zawartości
IGNORED

IC Anticables kontra Belkin Synapse

tomaen

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam jeszcze ic anticables,

lecz to co pokazują głośnikowe anticables,

jest bardzo zachęcające.

Cenię Speltza i jego wyroby. Głośniowy za 100$ jest kablem, który nie

potrzebuje następcy. W moim systemie.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Głośnikowy Anti za 100$ to bardzo dobry drut jak na swoją cenę ale nie pozbawiony wad.

Oceniając w kategoriach bezwzględnych: U góry przyciemniony i brak mu delikatności, aksamitności i szczegółowości ale ma przyzwoitą rozdzielczość, w pewnym wąskim zakresie średnicy i w pewnych systemach potrafi dodać sporo jazgotliwej ostrości od siebie choć nie od razu rzuca to się w uszy, bas potężny i wypełniony, trochę poduszkowaty, brakuje z lekka konturu i zróżnicowania ale schodzi dość nisko, przybliża pierwszy plan i rzuca na twarz ale w w przyjemny i pełen artykulacji sposób. Ma przyzwoitą przestrzenność ale brak trochę powietrza - takie trochę granie w małym, dusznym pokoju.

IC jest całkiem podobny do głośnikowego.

Anticable to takie druty, które nie chcą nikogo urazić, pokazują muzykę w pastelowych kolorach, bardzo dobre połączenie wad i zalet kosztem przejrzystości. Udany kompromis o łagodnej twarzy.

Belkina mam i słuchałem tylko jako COAX, po kilku miesiącach użytkowania mogę stwierdzić że jest o wiele słabszy od stereovoxa xv2 COAX ale to już inna bajka.

Też ciekaw jestem jak sprawuje się w torze analogowym.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Słyszysz różnice w dźwięku pomiędzy interkonektami cyfrowymi SPDIF COAX przy transmisji cyfrowej ? - ktoś kiedyś powiedział: "po co ta cała cyfrowość skoro problemy iście analogowe" .... LOL

W kategoriach bezwględnych Antykable to czysty hi-end oczywiście w niektórych systemach....są i przejrzyste i rodzielcze z przyjemną gładkością na dodatek, o basie już nawet nie wspomnę, bo to poziom niedostępny dla innych kabli.....ale jak zawsze pewnie wszystko zależy od systemu. Jak się jednak wpasują zapomina się o kablach....

=> skyrobin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak tam sieciówka ? :) Jest nirvana czy nie ma ? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem posiadaczem kabli Anti, dla mnie sa bardzo ok, ale dla zaspokojenia ciekawosci wszczalem ten watek.

Jak dla mnie IC Anti jest super, wyparl IC Sonus Oliva, natomiast glosnikowe Anti mialem duzo wczesniej od IC Anti. U mnie glosnikowe wygnaly z systemy DNM Reson, porownywalem je tez z AQ Bedrock i moim zdaniem rowniez Anti okazaly sie lepsze. Obecnie mam rowniez kable glosnikowe Nuda Veritas, ale nie mialem okazji wpiac ich do swego systemu, bo ten jest w trakcie budowy ;)

Moim zdaniem Anti głosnikowy jest porównywalny z głosnikowym Sonus Oliva. Charakter brzmienia podobny choć SO to srebro a Anti miedź. W systemie stereo zostawiłem jednak SO a Anti gra w kinie domowym i jest idealnie. Bas jest świetnie kontrolowany i głosy ludzkie brzmią bardzo przyjemnie.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Witaj

Anti nie znam. Słuchałem przez chwilę u siebie interkonekt Belkina. Oczywiście w porównaniu do MIT Magnum był słabszy, ale wrażenie po przełączeniu było wcale zachęcające. Poza tym MIT jest chya kilkanaście razy drozszy od Belkina...

Belkin ma naprawde dobrą rozdzielczość, choć już szczegółowość nieco gorszą (przenosił mniej informacji, mniej wzbrzmień). Bas dobrze kontrolowany, średnica nieco suchawa, ale jeszcze w granicach przyzwoitości, góra dość jasa i szczególowa, odpowiednio metaliczna, ale nie przekraczająca granicy "krwi z uszu". Ogólnie dżwięk nieco po jaśniejszsej stronie nautralności. Najbardziej zabrało mi w nim masy i wypełnienia. Myślę, że balkin to bardzo dobry kabel w swojej cenie, może powlaczyć nawet z drutami tak pewnie do 1-1,5 tys zł.

Pozdrawiam Stempur

>stempur

Mówisz o Belkin jako analog rozumiem...

Jako COAX Belkin też ma ograniczoną szczegółowość i jest jakiś taki bezpłciowy. Może taki powinien być neutralny COAX... Ale czy ktoś z Was słuchał COAX stereovoxa xv? To powietrze, czystość, niskie zejścia, szczegółowość...Powiew wiosny :)

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

>zyzio

Fadel Coherence PC One

Z odtwarzaczem CD

Na średnicy dużo "ciemnego" powietrza i przestrzeni - to jest pierwsze, intensywne wrażenie. Ujawnia się delikatnie sygnaturka kabli Fadela z przejrzystą, zróżnicowną średnicą pełną blasku - tak jak lubię. Z Harbeth daje to niewymownie przyjemny, czarujący efekt. Bas bardzo szybki, głęboki, konturowy, dobrze wypełniny ale nie przewalony. W zasadzie reszta pasma jest taka jak być powinna, nie ma się do czego przyczepić. Stereofonia, szczegółowość i zróżnicowanie barw robi wrażenie. Fadel jak na tą chwilę i do CD jest dla mnie strzałem w 10.

Ze wzmacniaczem

Wszystkiego poza wolnym miejscem pomiędzy instrumentami jest znacznie, znacznie więcej, lepiej i mocniej w stosunku do kabla komputerowego czy np. niższych Tary Labs, Acoustic Zena, Isoteca, kilku DIY. Chciałby podkreślić, że te zmiany na lepsze nie są na granicy percepcji. Jak na moje ucho, zmiany w odbiorze tego co dociera do mnie z głośników pomiędzy dwoma dobrze zaprojektowanymi DACami są mniejsze niż pomiędzy dwoma różnymi kablami sieciowymi.

Dalej, dominuje dynamika, bezpośredniość, rozmach, energia, nisko schodzący, wypełniony, szybki, kontrolowany, konturowy bas, ale zbyt mocny jak na mój gust. Skala instrumentów jest imponująca, jednocześnie nie zachodzą na siebie ale jednak czuć, że przestrzeń jest praktycznie ściśle wypełniona i nie ma w niej za wiele miejsca dla kolejnych muzyków. Jednak pierwszy plan nie jest rzucony przed linię głośników i nie przytłacza.

Co do Anti to moje zdanie jest takie, że starają się naśladować hi-end ale zbyt dużo w nich kompromisów. Za te pieniądze jest wręcz genialny!

zyzio, poszukuję neutralnej, przejrzystej sieciówki do wzmacniacza. Czy mógłbyś mi jakieś zaproponować pod rozwagę?

Pozdrawiam

Neutralna i przejrzysta sieciówka do wzmacniacza - Artech Thunder ( nic nie upiększy, obiektywny drut, szybki i dynamiczny) lub droga Shunyata Helix Python Alpha jesli jest podobna do Pythona VX, którego mam przy CD - Shunyata ma niebiańską górę, a reszta jest mega poukładana, niczego nie brakuje, wszystko ma silny fundament, czuć dużą klasę :)

Właśnie od kilku dni myślę o Shunyata Python Helix Alpha :) ale w audiofilu mają remont i nie mogą znaleźć kabelków :)

>Kyle

"Słyszysz różnice w dźwięku pomiędzy interkonektami cyfrowymi SPDIF COAX przy transmisji cyfrowej ? - ktoś kiedyś powiedział: "po co ta cała cyfrowość skoro problemy iście analogowe" .... LOL"

Przynajmniej tak mi się wydaje. Mam wrażenie, że te różnice są najmniejsze ze wszystkich kablarskich odsłuchów porównawczych i mniejsze od różnic brzmieniowych pomiędzy DACami, ale to nie zmienia faktu że je słychać a wyraźna sygnatura kabla COAX wpływa w naturalny sposób na odbiór całości przekazu muzycznego.

Jeżeli chodzi o interkonekty, to porównywaliśmy u kumpla Belkina Synapse Gold Analog (nie platinum) z Antykablem na bulletach. Zestawem testowym były Ushery v601, pioneer a777, pd9700 i procaby na zmianę z antykablem. Oba interkonekty zagrały prawie tak samo, z lekką przewagą Belkina. Belkin zagrał bardziej ekspresywnie, z silniejszym, bardziej sugestywnym wokalem, także krawędzie dzwięku były dużo wyraźniej zarysowane. Mieliśmy także Sonus Olive na bulletach, tyle, że jeden wtyk się nadłamał i nie posłuchaliśmy jej już. Miałem też swego czasu dwie wersje Belkina: Gold i Platinum przecięty na pół. Finalnie został u mnie Gold. Platinum miał wiecej blasku na górze, ale ogólnie grał mniej dynamicznie, zwiewniej, miał mniejsze zejście na basie oraz nie miał takiego dobicia i kontroli jak Gold. Nie umiał także poprawnie ułożyć sceny w moim pomieszczeniu. Grał nieco "rozchlapcianym dzwiękiem".

• 2 lata później...

Właśnie zamierzam kupić te szczytowe IC Sonus Olivy jeżeli zyzio możesz to napisz gdzie można kupić Anti IC za ile no i ile to kosztuje? Bo może się okazać że nie warto przepłacać

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Ukryta Zawartość

Ceny Reference Anti-IC podawałem w wątku dot. zamówienia kabelków od Paula.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.