Skocz do zawartości
IGNORED

Wątki dotyczące Profesora - i co dalej?

xanax

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowny Panie Prezesie,

łatwo zrozumieć słowa ubolewania wyrażone w Pana wątku po wydarzeniach na forum, jakie miały miejsce wczoraj po informacjach o tragicznej śmierci B. Geremka...

Jasne, można napisać "jest mi przykro", ale czy to aby na pewno rozwiązuje problem? Czy jest Pan pewien, że słowa przeprosin i zamknięcie wątków to jedyne działania, jakie można i należy podjąć? Czy nie zauważył Pan i Pańscy współpracownicy, że wśród forowiczow jest kilku takich, którzy permanentnie zatruwają (krypto)antysemickimi i ksenofobicznymi wystąpieniami Pańskie i nasze forum? Jak Pan uważa, czy nie należy w końcu pociągnąć tych osób do personalnej odpowiedzialności i skończyć raz na zawsze z wystąpieniami , które na każdym innym cywilizowanym forum byłyby absolutnie niedopuszczalne? Wszak raczej wszyscy tutaj zgromadzeni są dorośli i powinni osobiście odpowiadać za swoje słowa i czyny na forum, nawet jeśli są to czyny czy zachowania skrajnie idiotyczne. I to tym bardziej, że łatwo te osoby zidentyfikować i - jeśli to okaże się konieczne - nawet wykluczyć z forum, aby tak skandaliczne rzeczy nie miały więcej miejsca. Chciałbym, po prostu wiedzieć, czy podejmie Pan jakieś działania w związku z ostatnimi wystąpieniami osób, za które Pan przepraszał...

Czy też może znów kolejne przejawy jawnego, wulgarnego antysemityzmu i nietolerancji, wyrażone do tego w tak niestosownym momencie, zostaną zamiecione pod dywan, pod pretekstem dziwnie pojętej „wolności słowa”?

z poważaniem,

xanax

a jesli znikna ci panowie to... problem zniknie??Czy nie jest jednak lepiej wiedziec, co jeszcze moze wymyslec ta czy inna ...a.I wiedziec czego mozna sie jednak spodziewac.Jak daleko zaszlo zidiocenie czesci spoleczenstwa.Czy nie lepiej to ...WIEDZIEC?Jednak.

jasne muls, problem nie zniknie... i nie po to zakładałem tren wątek.

jest on zaproszeniem do dyskusji, co dalej, czy tacy ludzie naprawdę są tu potrzebni? gdzie jest granica? co prowadzi do takiego zezwierzęcenia? i czy chcemy to jeszcze oglądać, czytać wypociny rozmaitych tutejszych "tytanów myśli politycznej i społecznej" podobne do ich wczorajszych wyskoków?

no i chciałbym - drobny żuczek - wiedzieć, co ma na ten temat do powiedzenia sam Pan Prezes...

x.

wiesz xanax...kiedys nie czytalem wypocin roznych na onecie i nie bylem swiadom.Pewne rzeczy wydawaly mi sie tak oczywiste ze..... .Dopiero jak zobaczylem co GLUPOTA ludzka moze wymyslec w kazdym temacie.jak ta glupota przepojona jest NIENAWISCIA.Jak przeczytalem listy idiotow skierowane do sparalizowanego z jastrzebia ktory poprosil sad o zgode na smierc, a ktory po zmianie jego statusu dostaje listy ze zabiera pieniadze innym, rozwniez poszkodowanym -stwierdzilem ze takie rzeczy nalezy PUBLiKOWAC.I skonczyc raz na zawsze z tym samozadowoleniem ciagnacym sie przez historie.

muls, ależ ja się z Tobą zgadzam, że patologią należy się interesować, bo w innym przypadku patologia zainteresuję się nami ;-) nie wiem jednak - i to jest druga strona medalu - czy dobrym pomysłem jest trzymania na forum o tematyce audio osób jawnie głoszących poglądy ksenofobinczne, rasistowskie, antysemickie itd. i dlatego pytam Pana Prezesa, czy i co zamierza z takimi osobnikami zrobić? a wczorajsze "wyskoki" za które p. Welc publicznie przepraszał, to tylko dobra okazja do zadania takiego pytania...

x.

Witam,

Drogi Xanax:

długo się zastanawiałem jak Panu (Wam) odpowiedzieć . dlaczego ? dlatego, że to Forum ma swój specyficzny …nazwijmy to : rytm krwi. Tętno.

Nie będę się wdawał w rozważania na temat wolności słowa i jej granic – w świecie w którym wszystko jest relewantne, względne, podważalne, a to co wczoraj zostało napisane o Profesorze…

szkoda słów na takie dywagacje.

Tym razem parę słów ze strony …nazwijmy to właścicielskiej. Tej nie-demokratycznej.

Cytując Pana: ”ci którzy permanentnie zatruwają (krypto)antysemickimi i ksenofobicznymi wystąpieniami Forum” – zostaną usunięci z Forum.

Kolejny cytat: „przejawy jawnego, wulgarnego antysemityzmu i nietolerancji” - nie będą tolerowane, wątki będą kasowane.

Przypomnę: to jest Forum poświecone określonej tematyce. Udział w tym Forum jest dobrowolny.

Z wyrazami szacunku

Piotr Welc

Dokładnie.Poprzez forum poznaję poglądy skrajne o istnieniu których zapomniałem.Lokowałem je w podręcznikach historii a tu młodzież wyhodowano na nienawiści i kłamstwie.Poznajesz sposoby partyjnej propagandy,mniej bardziej udane manipulacje faktami.Dobrze o tym wiedzieć wcześniej a nie po przegranych wyborach.

Witam,

Drogi Xanax:

długo się zastanawiałem jak Panu (Wam) odpowiedzieć . dlaczego ? dlatego, że to Forum ma swój specyficzny...nazwijmy to : rytm krwi. Tętno.

Nie będę się wdawał w rozważania na temat wolności słowa i jej granic - w świecie w którym wszystko jest relewantne, względne, podważalne, a to co wczoraj zostało napisane o Profesorze…

szkoda słów na takie dywagacje.

Tym razem parę słów ze strony...nazwijmy to właścicielskiej. Tej nie-demokratycznej.

Cytując Pana: "ci którzy permanentnie zatruwają (krypto)antysemickimi i ksenofobicznymi wystąpieniami Forum" - zostaną usunięci z Forum.

Kolejny cytat: "przejawy jawnego, wulgarnego antysemityzmu i nietolerancji" - nie będą tolerowane, wątki będą kasowane.

Przypomnę: to jest Forum poświecone określonej tematyce. Udział w tym Forum jest dobrowolny.

Z wyrazami szacunku

Piotr Welc

wladz,

na miłość boską, jaka młodzież?! o proszę, np. wczorajsza "gwiazda", tomek7776 sam się chwali w "o mnie", że jest z rocznika 1963, więc stuknęło mu już okrągłe 45 wiosen. a rozumu... no, nie dokończę. poza tym, od poznawania skrajnych poglądów są fora o nieco innej tematyce, niż audio, stereo, KD i co tam jeszcze dźwięk wydaje...

Piotr Welc,

dziękuję za konkretną odpowiedź, udzieloną nie tylko mnie, ale wszystkim forowiczom, którzy czytali tych kilka chamskich wczorajszych postów oraz od dłuższego czasu są świadkami podobnych wyczynów na naszym forum. Cieszą mnie Pańskie deklaracje, dotyczące zapowiedzianych działań przeciwko niedopuszczalnym zachowaniom na forum; teraz pozostaje już tylko czekać na konkretne czyny.

z poważaniem,

x.

wladz,

po pierwsze - kolegę tomek7776 podałem jako przykład, napisałem przecież cyt. "o proszę, np. wczorajsza "gwiazda", tomek7776 sam się chwali (...)"

po drugie - to, że coś nazywa się "bocznica" nie wskazuje w żaden sposób, że służy to wypisywaniu wszystkiego co ślina na język przyniesie. to raz.

a trzy - i to jest najważniejsze - to właściciel forum decyduje o tym, co i kto będzie tu wypisywał.

wyjaśnię, że poprosiłem pana Piotra Welca by napisał, czy i jak on i spółka SITE SA mają zamiar reagować na wyskoki osób, które prezentują tu poglądy niezgodne z polskim prawem oraz kłócące się ze zwykłą ludzką z przyzwoitością...

naprawdę wolność słowa nie oznacza, że wszyscy mogą wypisywać wszystko i wszędzie.

x.

>wyjaśnię, że poprosiłem pana Piotra Welca by napisał, czy i jak on i spółka SITE SA mają zamiar

>reagować na wyskoki osób,

A jeżeli nie zareagowaliby wcale, to gdzie byś naskarżył?

> które prezentują tu poglądy niezgodne z polskim prawem oraz kłócące się ze

Istnieją poglądy niezgodne z polskim prawem? Ja myślałem, że mamy wolność przekonań (przynajmniej teoretycznie).

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less,

>wyjaśnię, że poprosiłem pana Piotra Welca by napisał, czy i jak on i spółka SITE SA mają zamiar

>reagować na wyskoki osób,

A jeżeli nie zareagowaliby wcale, to gdzie byś naskarżył?

nigdzie, gdyż nie skarżyłem, jak to mi imputujesz, zapytałem tylko z ciekawości, a pan prezes mi odpowiedział...

> które prezentują tu poglądy niezgodne z polskim prawem oraz kłócące się ze

Istnieją poglądy niezgodne z polskim prawem? Ja myślałem, że mamy wolność przekonań (przynajmniej teoretycznie).

może wyraziłem się nieprecyzyjne... tak mamy wolność przekonań, istnieją jednak takie poglądy - np. propagujące faszyzm, komunizm, nawołujące do nienawiści np. rasowej czy etnicznej lub negujące zbrodnię oświęcimską. mam nadzieję, że wystarczy Ci tych tłumaczeń...

x.

>Poglądy możesz mieć jakie chcesz, ale manifestowanie np. faszyzmu jest już karane

Gdzie jest granica między manifestowaniem a wyrażaniem?

Od kiedy zaczyna się faszyzm?

Czy zgodne z prawdą twierdzenie, że za Hitlera podatki były niższe niż obecnie, to już faszyzm?

Less is more

>może wyraziłem się nieprecyzyjne... tak mamy wolność przekonań, istnieją jednak takie poglądy - np.

>propagujące faszyzm, komunizm, nawołujące do nienawiści np. rasowej czy etnicznej lub negujące

>zbrodnię oświęcimską. mam nadzieję, że wystarczy Ci tych tłumaczeń...

Poglądy niczego nie propagują, co najwyżej mogą być propagowane. Nadal wyrażasz się nieprecyzyjnie.

Less is more

"to właściciel forum decyduje o tym, co i kto będzie tu wypisywał....które prezentują tu poglądy niezgodne z polskim prawem"

I to są jedyne ograniczenia.A jak trudno udowodnić propagowanie faszyzmu to przerobiliśmy ostatnio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14383-100009651 1216040665_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Zgadza się, krótko ostrzyżeni, przystojni jak Juliusz Cezar, jeden nawet ma coś w rodzaju sukienki wokół lędźwi. To są te zaginione legiony, których zwrotu od nieszczęsnego Warusa żądał Oktawian August.

>Przypomnę: to jest Forum poświecone określonej tematyce. Udział w tym Forum jest dobrowolny.

Od treści poza tematem forum jest Bocznica. Kto będzie oceniał czy ktoś jest antysemitą czy jeszcze nie? A antykomunistą? Od takich spraw są sądy. Co nie znaczy, że problem zniknie jeśli się napisze "Udział w tym Forum jest dobrowolny", co mniej więcej znaczy - jak się nie podoba to wyp*****lać! (sorry) Może nie tak drastycznei ale zawsze... jakoś mi się to nie zgadza z początkowymi deklaracjami.

W tej smutnej sytuacji należy rozdzielić tragiczne okoliczności śmierci prof. Bronisława Geremka od symapii czy jej braku do prowadzonych przez niego działań, polityki i wypowiedzi, ze względu chociażby na szacunek i pamięć o zmarłym. Niestety jeśli się pomiesza te dwie sprawy wychodzi dość nieciekawy obraz.

Natomiast takie odgórne ingerowanie Prezesa w forum i zamykanie aż trzech wądków na raz trochę razi i trąci mininą epoką (tzn. jeszcze nie minioną). No ale to już nie jest forum Lukara. Czuć ten knebel lekko.

Umieściłem tu kilka merytorycznych wpisów które zniknęły. Nazwałem w nich kolegę tomka gnidą lub wszawą gnidą nie z powodu emocji lecz w reakcji na jego wpisy na temat Zmarłego. Jego epitetów nie będę powtarzał, ale między innymi stwierdził, że to dobrze, że prof. Geremek nie żyje. Publikował też treści rasistowskie. Nazywając go kłamcą dostarczyłem na to dowodów i uczyniłem to świadomy ew. odpowiedzialności cywilnej. Nie rozumiem więc, dlaczego moje wpisy zostały usunięte. Ten fakt, jak również usuwanie wpisów tego nacjonalistycznego debila jest według mnie pogwałceniem mojego prawa do swobodnej wypowiedzi. Nie oczekuje na tym forum ani jakiejś szczególnej ochrony, ani analizy tego, kto ma rację, ale oczekuje, że nazwanie po imieniu rasizmu i chamstwa nie zostanie ocenzurowane w imię zachowania świętego spokoju. Za swoje wpisy ponoszę pełną odpowiedzialność której jestem gotów bronić przed sądem. W tym celu przekażę Redakcji swoje dane osobowe w zamian za co proszę o przestrzeganie mojego prawa do nazywania po imieniu chamów i kłamców. Niech czarne będzie czarne, a białe białe.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747

Mi pokasowano wątki z pytaniem dlaczego?

Jesteśmy uzależnieni od jedno dwu może trzy osobowej rady "mędrca,mędrców" którzy wiedzą jak najlepiej prowadzić forum.....możemy tylko intuicyjnie poruszać się wpisami z świadomością usunięcia ich bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia.Ruska ruletka.

no to cos napisze,,

wczoraj po poludniu poprosilem w mailu Redakcje o usuniecie moich wpisow,

uwazam ze we wczorajszym dniu byly nie na miejscu,zagalopowalem sie,nie wazne z jakiego powodu.

czy jozwa zrobil to sam,czy nie to bez znaczenia.

>tomek7776, 14 Lip 2008, 18:43

Szanowny Kolego!

Z uznaniem i szacunkiem przyjmuję refleksję Kolegi odnośnie swoich wpisów. Jednocześnie dla uniknięcia wszelkich niedomówień publikuje swój list do Redakcji:

"Szanowny Panie Redaktorze!

Pragnę wyrazić swoje zaniepokojenie faktem cenzurowanie moich wpisów będących bezpośrednią reakcją na chamskie i antysemickie wpisy pojedyńczych forumowiczów po śmierci prof. Geremka. W swoich wpisach starałem się odnieść merytorycznie do treści tych wypowiedzi nazywając jednocześnie określonych Kolegów gnidami i wszawymi gnidami. Podyktowane to było emocjami związanymi z faktem, ze kilka godzin po śmierci obrażano cześć Zmarłego w sposób haniebny i kłamliwy. Po opadnięciu emocji związanych ze śmiercią prof. Geremka podtrzymuję swoje sformułowania odnośnie Kolegi Tomka. W związku z tym proszę o przywrócenie skasowanych wpisów. Jednocześnie podaje swoje dane osobowe, ponieważ jestem zdecydowany bronić swych wypowiedzi w sądzie zdejmując w tym zakresie wszelką odpowiedzialność z Właściciela portalu www.audiostereo.pl:

(dane)

z poważaniem

Jaro_747"

Jestem Europejczykiem.

i mnie zniknely TAKIE piekne watki.Np o ryju swini ze zeschnietym lajnem-ktory bardzo mi sie podobał,ktory to ryj.... itditd.Mysle ze mozna bedzie podokuczac troche redankcji i na kazda reklame zatykajaca okienko pisac kontreklamy .To zmniejszy ilosc reklamodawców a wiec zaczniemy miec wplyw na sama redankcje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.