Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kondycjoner rozwiąże problem ???

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

ABs=>

jest drobne "ale" ten piasek co tam lata w środku ;-) No i trzeba by z tym później iść do lekarza pierwszego kontaktu, aby wydał skierowanie.

Nie do psychiatry !!! Choć to, też by się przydało, ale chodzi mi o tą komorę kriogeniczną czy inne lodowisko, aby cię tam wpuścili z tym kondycjonerem pod pachą, ale to jak ten lekarz pierwszego kontaktu się dowie ,że ty tam z kablami chcesz wejść to bez psychiatry się nie obędzie,

chyba ,żeby znaleźć takiego lekarza audiofila - wariata jak my, ale to znowu nie będzie ten pierwszego kontaktu, to się robi dość skomplikowane ;-)

A tak poważnie przymierzam się od "odsłuchu" Shunyata Hydra Model - 2 , 8 i V-RAY.

Gutekbull, miej własny rozum i nie rób baranów z innych. McGyver miał zrobić Hydrę aby udowodnić, że to gówno. Nic nie zrobił i nie zrobi, podwyższa tylko ciśnienie. Hydra jest jednym z najlepszych urządzeń jakie miałem, mam nadal Vray'a i nic nie znalazłem lepszego.

Gutekbull jak cena hydry jest za duża to kup ją na raty. Zobaczysz, że będzie warto, nie słuchaj oszołomów którzy nie mieli hydry a dużo piszą i mówią.

Andrzej Marków też chciał poprawić Audio Note'a, chociaż elektrycznie to i miał rację.

Gutekbull, ciekawe kto ci pożyczy V_ray'a do odsłuchu. Na pewno nie Audiofast. Kup sobie Accuphase'a 1200V, będzie gówno ale w takim samym kolorze co reszta.

Mirek Potempski=> ??? za dużo pomidorów zjadłeś ,czy jak .... !!!

Jaki problem z odsłuchem jak kładziesz kasę na stół ??? Ja już tam kupowałem ;-)

Gutekbull w Audiofaście to ty chyba pomidory kupowałeś.

Moja uwaga miała na celu wyprostowanie pewnych poglądów na temat urządzeń których się nie zna a pomimo tego wypowiada się o nich opinie.

Gutekbull a jaką ty masz akustykę bo to podstawa do dalszych dywagacji, bez akustyki to gówno wiesz o muzyce, przemaluj na różowo to żółte A50 będzie bardziej się twojemu psu podobało. Może puknie to różowe twój piesek albo ty sam?

Gutekbull, twoje opinie są tyle warte ile akustyka, którą masz (czyli nic). Piszesz dużo a poglądy masz durne, jesteś szkodliwym durniem i nie myśl, że coś wiesz o muzyce.

Mirek Potempski =>

No nareszcie ,objawił się nam - mamy następnego forumowego wszystkowiedzącego guru ;-)

Czy to nie ty przypadkiem produkowałeś kiedyś kolumny ,miałem je okazję słuchać - tragedia,

faktycznie po takiej wpadce można się naprawdę załamać, mimo wszystko współczuje i życzę powrotu do zdrowia ;-)

Gutekbull ja kolumn nigdy nie produkowałem, owszem kiedyś miałem komplet robiony ale ty wtedy słuchałeś Altusów ale zastanawia mnie coś innego, czy nie jesteś głupszy od swojego psa.

Wiesz co gadać mi się z tobą nie chce ;-) Znikaj z tego wątku. Zaczepiasz, wywołujesz awantury ,mniemanie o sobie masz niesamowite, a z kulturą na "TY" coś jak Leper ;-)

-> gutekbull

"Mirek Potempski=> ??? za dużo pomidorów zjadłeś ,czy jak .... !!!"

Chyba bardziej buraków.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

No proszę, niezależnie od wszystkiego gość chyba rozp... wątek.

Moim zdaniem nie ma się co przejmować, gdyż personie takiej jak Mirek i tak nie dorównamy, wszak to znajomy znajomych ludzi, którzy pomagają konstruować urządzenia Audio Research i pewnie parę jeszcze innych. Posiadacz sprzętu wielkiej klasy i dyrektor wielkiej firmy...tylko cholera zarządy wielkich firm nie bywają anonimowe, a dokładne poszukiwania pokazują, że jedyne miejsce gdzie występuje nazwisko Mirosław Potempski to lista TW w IPN... świat się kończy :-)

-> gutekbull

IMO nie ma co się przejmować a takie zaczepki w necie należy pozostawiać bez komentarza - inaczej karmi się tylko trolla.

-> Mirek

Bardzo łatwo jest pisać korzystając z (pozornej) anonimowości w necie. Ciekaw jestem czy na żywo byłbyś tak samo pyskaty :-) Niemniej życzę powodzenia w obcowaniu ze znajomymi znajomych...

Przecież M. Potempski to ponoć dobry znajomy Elberotha, który to sprzedawał mu na audiogonie preampa AR Reference 3, bo wykształcony Mirek po angielsku ni w ząb zdanka skleić nie potrafi, zresztą z polskim też mu idzie fatalnie....

Prześledziłem wpisy M. Potempskiego na tym forum i wszędzie to samo. Rozwalanie wątku, oszczerstwa. Każdy kto śmie mieć inne zdanie jest durniem, debilem itp. Legitymacją MP jest jego system (rzeczywisty czy urojony, whatever).

Do amplifona pisze: "powinien się pan wstydzić za siebie i swoje wyroby" - bo amplifon nie zgodził się w jednej kwestii co do lamp.

Do Dogona pisze: "Dogon jesteś bydło" - bo ten miał odrębne zdanie.

Do Gagacka: "Cały ten wątek to RYNSZTOK a jeżeli ktoś to czyta to wie "że dupa jest od tego żeby sr** tak jak muzyk jest od tego żeby grać"

Do Marekzawa: "zacznij od zjadania swojego gówna a będziesz srał złotem, prościej nie"

itd. itp.

Niestety, czasem poziom chamstwa jest wprost proporcjoanlny do ceny systemu. Jedyna metoda (wiem że trudna) to ignorować, nie odpowiadać na zaczepki.

Dobra, a wracając do tematu. Ma ktokolwiek porównanie między dumą polskich producentów - niesławnym Gigawatt/PAL i takim np. PS Audio? Na temat Accuphase'ów słyszałem bardzo różne opinie...

Nadal jestem ciekawy czy którakolwiek z Hydr (H-2 do V-RAY) poza niewątpliwym wpływem na dźwięk, stanowi wystarczające zabezpieczanie przed burzą ???

Czy wydając sporo kasy mogę wyjść z domu i przypadkowa burza nie spowoduje,że będę kompletował sprzęt od nowa ???

Widziałem gdzieś w necie listwy za parę groszy do których firma daje gwarancję zwrotu kasy w razie usterek wynikających z uszkodzeń przed którymi miała ona chronić ???

Żadna listwa i żaden kondycjoner nie ochroni Cię przed piorunem !!!! Trzeba wyłączyć sprzęt z gniazdka - to jedyna ochrona !!! Zwroty kasy to marketingowy bełkot !!!! Nikomu, nigdy nie zwrócili !!!

>zyzio, 23 Lip 2008, 09:49

>Żadna listwa i żaden kondycjoner nie ochroni Cię przed piorunem !!!!

Skąd ten pesymizm u Kolegi? Są systemy zabezpieczeń każdy może sobie założyć za sensowne pieniądze, z pewnością mniejsze od audiofilskiego powietrza w różnych dziwnych listwach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Przed piorunami chronią jedynie piorunochrony.

Uszkodzenie sprzętu przez piorun jest tak samo prawdopodobne jak to że meteoryt spadnie na głowę.

gutekbull

Pieniądze na kondycjoner można wydać nawet duże.

Sama Hydra nic nie pomoże bez dedykowanych sieciówek.

Nie zmieni to jednak faktu że muzyka popłynie nadal wieczorem.

Jaro_747=>

jestem laikiem w tych sprawach ,ale z tego co sugerujesz to tylko wysoce profesjonalne zabezpieczenia mogą dać spokojny sen ? ;-(

Trochę odszedłem od tematu wątku,ale z dawien dawna pamiętam zrozpaczoną minę sąsiada mieszkającego w zwykłym komunistycznym bloku, gdy pewnego dnia rano stwierdził, że burza w nocy załatwiła TV i magnetowid firmy "Otake" koszt samego magnetowidu to ok.400$ ( ja wtedy miesięcznie zarabiałem ok.17-20$ za co utrzymywałem całą rodzinę ;-) ;-)

Problem jak w tytule ,tylko wydając sporo kasy chciałem jeszcze dodatkowo zapewnić bezpieczeństwo moim klockom,, ale widzę ,że nie jest to możliwe........ ?

Gutek - najomy z Warszawy, właściciel m.in. Accu 800/801, zamienił ostatnio Accu 1210 na Hydrę V-Ray. Jest więc może coś w tym co Pisze Mirek Potempski, choć osobiście trudno mi sie przemóc do wydania +20k zł (razem z dodatkową sieciówką do zasilania Hydry) ma puste pudełko z jakimś magnetycznym "piaskiem" w środku. Accu dla odmiany waży kilkadziesiąt kilogramów. Ale gra podobno gorzej ... i bądź tu mądry. Jakbyś się uparł koniecznie na Accu to tego kloca chyba jeszcze nie sprzedał.

PS Audio Power Plant miałem u siebie, ale we wczesnej wersji P-300 MW2. U mnie sie nie sprawdził. Pisałem już o tym wcześniej - użyj search. Te najnowsze podobno są jednak sporo lepsze. Ze stanów niestety nie ściągniesz, bo działają tylko na 115V. Pozostaje rozejrzeć się gdzieś w Europie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.