Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kable audioquesta z dość wysokiej polki wiec odpada ich zakup,i uwierzcie mi ze mimo ceny jaka zaplacilem za ra10 nie jest zle a teraz z tym cd to calkiem znośnie.Wolalbym jakiś wzmacniacz z pilotem

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Kolega Croowab sprzedaje RA-980BX

Jestem zawsze wrogiem linkowania aukcji (poza stosownym tematem) , ale w tym przypadku uważam, że to dobra okazja, bardzo dobry sprzęt, jak nie najlepszy w tej cenie z Rotela i biorąc dodatkowo pod uwagę jeszcze to, że dotyczy Klubowicza. Daje to większą pewność zakupu i zaznaczam, że kolegi Croowab nie znam :-)

Gdybym nie miał RA-1520 to bym sam kupił :-)

Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Koledzy, ja też uważam, że nie powinniście. Dziękuję bardzo, ale nie znacie mnie.

A może wyjdzie, że ktoś komuś wciska kit a Wy go polecacie.

kolegi Croowab nie znam :-)

NO właśnie!

Myślę, że dobrze jest polecać sprzęt a nie konkretne aukcje, no chyba, że się jest czegoś pewnym.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

A może wyjdzie, że ktoś komuś wciska kit a Wy go polecacie.

To jest tak zwany kredyt zaufania. Jeśli wyjdzie kant to wtedy w stosunku do tego delikwenta wszczniemy inne stosowne procedury, a ta sprzedaż będzie jego ostatnią :-)

To by się nie opłacało : D

;) Brzmi groźnie, ale co racja to racja, było już na tym forum kilku kanciarzy, na dobre im to nie wyszło. PS: Kolego sittek, ostatnio jakoś coraz bardziej darzę cię sympatią .

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

A co z modelami ra-1062 i wyżej ?

Słyszałem jak gra ra-1070 z dynaudio 52se i było całkiem dobrze. Myślę, że w cenie 2tyś jest to dobry wybór.

Edytowane przez Croowab

Croowab ten Twój pasowalby mi teraz do tego cd ,i skoro to jest taka dobra maszyna to może ponegocjujemy?

PS: Kolego sittek, ostatnio jakoś coraz bardziej darzę cię sympatią .

Dziękować :-)

to może ponegocjujemy?

Zmykaj na pw.

MaMammMmam podobne odczucia co do kolegi sitek,odkad jestem na forum i o cos pytam to zawsze doradza..,a croowab znikl..

Klawiatura mi siada,pisalem ze zawsze jak o cos spytam to Ty dajesz jakies sugestie i dlatego tez zaczynam Cie lubic,skoro już tak poslodzilem to czy ktoś odpowie jak gra ten 980 względem 1520 ?

Tak kolega sittek z tego ca zauważyłem, pomaga bardzo dużo, a co najważniejsze przeważnie ma rację.

Normalnie taka wazelina ze mnie :)

Edytowane przez Croowab

Ja i może bym napisał parę słów, ale nie będę ryzykował!!;) PS: Polecam brać RA-980BX

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Czyli wszyscy sa zgodni ze 980 to dobry piec,oplaca się dac 1100zl i razem z cd 971 będzie stanowil niezły duet a jak nie podejdzie to zmienie cm1 na dynadio..tak?

Chłopaki dajcie spokój :-P

jak gra ten 980 względem 1520 ?
O dźwięku już pisałem. Skupię się może bardziej na funkcjach technicznych i wizualnych.

RA-980BX jest bardziej masywny niż jego młodszy kolega, który ma zaokrąglenia, które tak naprawdę mnie nie bawią. I ma kultową czerwona diodkę, a nie niebieską okrągła jarzeniówkę, która dla mnie jest wizjonerską porażką, która z powodzeniem oświetla w nocy pokój 20 m2 ( na szczęście można nakleić firmową zaślepkę- oczywiście jak się równo uda). Najlepszym wizualnym połączeniem jak dla mnie to był RA-980BX(RA-985BX) i RCD-991 (RCD-991AE). "Mocniejszego" zestawu nie widziałem.

Co do funkcji to uważam, że RA-1520 jest nowocześniejszy i praktyczniejszy. Ma wyjście pre-out ( bez problemu można podłączyć subwoofer), ma też trigger 12V. Jest poza tym dużo młodszy.

980 to najwyższa integra rotela. Odpowiednik późniejszego 1070 czy obecnego 1570. 1520, to poziom niższy (następca 1060 i 971). To tak bardzo poglądowo.

Kupując komplet 971+980 za ok 1800-1900 zł, w przypadku ewentualnej odsprzedaży, strata będzie niewielka (może nawet nie będzie żadnej).

a nie niebieską okrągła jarzeniówkę, która dla mnie jest wizjonerską porażką, która z powodzeniem oświetla w nocy pokój 20 m2

Mnie się tam podoba ten niebieski, a świeci ich trochę w moim zestawie.

Pozdrawiam

Tomasz

Ja moje niebieskie świecidełko musiałem lekko zgłuszyć, bo mi nie pasował do RT-12 i przeszkadzało w czasie oglądania filmów.

@sittek

Czy ty jeszcze utrzymujesz równowagę na nogach? trochę cię spiłem w ten weekend ;-)) Pozdr. Tomasz

Pomysle i może zaryzykuje.

Ja powiem wprost, nie myśl za długo, bo .... wszyscy ci doradzamy tego RA-980, to chyba cos jest na rzeczy, a jeśli to jeszcze potwierdza kolega smykus_likas , którego darze dużą sympatią za wiedzę, to zadowolenie musi być 100% . Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

@sittek

Czy ty jeszcze utrzymujesz równowagę na nogach? trochę cię spiłem w ten weekend ;-)) Pozdr. Tomasz

Sprawdziłem, faktycznie jestem w stanie upojenia alkoholowego. :-)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Może jednak to ,

http://allegro.pl/koncowka-mocy-rotel-rb-870bx-i3612882181.html

i na początek to pre.

http://allegro.pl/rotel-rc-971-i3630986527.html.

Końcówka bardzo solidna ! po zmostkowaniu w tryb mono 300 W , dokupując następną napędzimy chyba wszystkie kolumny :)

Do tego z czasem, Pre-amp lampowy i gra gitarrra ! :)

Bym zapomniał !

Pozdrowienia dla Rotelowców !

Edytowane przez rydz

RC-971 nie słyszałem, ale czy nie jest tak samo metaliczna i męcząca na górze pasma jak RA-971 i RA-972?

@rydz

Dziękuje i również pozdrawiam

Tomasz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Jak tu kurde milusińsko się zrobiło, ale niestety muszę lecieć na Bocznicę, robota czeka :-)

Pozdrowienia dla Rotelowców !!!!

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Może jednak to ,<br /><br />http://allegro.pl/koncowka-mocy-rotel-rb-870bx-i3612882181.html<br /><br />i na początek to pre.<br /><br />http://allegro.pl/rotel-rc-971-i3630986527.html.<br /><br />Końcówka bardzo solidna ! po zmostkowaniu w tryb mono 300 W , dokupując następną napędzimy chyba wszystkie kolumny :)<br /><br />Do tego z czasem, Pre-amp lampowy i gra gitarrra ! :)<br /><br />Bym zapomniał !<br />Pozdrowienia dla Rotelowców ! <br />

Nawiązując do postu mojego powyżej.

Przed chwila wystawiony został Pre-amp do kompletu końcówki za przyzwoitą cene !

http://allegro.pl/rotel-rc-870-na-alps-ach-i3644386046.html

Jeszcze raz wkleję końcówkę.

http://allegro.pl/koncowka-mocy-rotel-rb-870bx-i3612882181.html

Edytowane przez rydz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.