Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Hey Tom. Masz w swojej kolekcji trochę Roteli. Czy robiłeś w nich regulacje? Jeśli tak to jakie wrażenia i czy sam je robiłeś czy dałeś komuś? Chodzi mi właśnie po głowie co by mój 1070 dać do przeglądu.

Cześć

Właśnie nie regulowałem , jedynie z kurzu przedmuchałem ;) , ma kilka końcówek i tak sobie stoją , niektóre, nie używam już dość długo, w większości używam jedną ale też nie regulowałem, muszę kiedyś podjechać do kolegi Mariusza , o ile znajdzie dla mnie czas :-) i to zrobić

Pozdrawiam

Tomasz

Cześć

Właśnie nie regulowałem , jedynie z kurzu przedmuchałem ;) , ma kilka końcówek i tak sobie stoją , niektóre, nie używam już dość długo, w większości używam jedną ale też nie regulowałem, muszę kiedyś podjechać do kolegi Mariusza , o ile znajdzie dla mnie czas :-) i to zrobić

Dzięki za info. Ktoś z forum korzystał z usług kolegi i był zadowolony. Nie był to Kriss?

Ja podnoszę rękę do góry, kolegę Bumpalump polecam

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Na przyszłość jeśli wszystko gra to nie otwieraj obudowy :-)

Co tam jako laik szukałeś? :-)

Wcześniej ktoś wkleił zdjęcie RB 990 z otwartą obudową i z czystej ciekawości chciałem sprawdzić u siebie czy wszystkie podzespoły są takie jak na tym zdjęciu. Skręciłem, podłączyłem i gra, to chyba nic nie zepsułem. :)

Na przyszłość jeśli wszystko gra to nie otwieraj obudowy :-)

Co tam jako laik szukałeś? :-)

Widzisz sittek, czasem warto zajrzeć do środka, nie z ciekawości ale aby odkurzyć to i owo (zaleznie od miejsca gdzie stoi sprzęt, kurzy się całkiem mocno) a kurz nie jest przyjacielem elektroniki. Do tego już wspomniana regulacja bias.

A jezeli przy sprzedazy komuc przeszkadza, że sprzęt otwierany to.. to nich szuka dalej zaplombowanego :)

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Gość aqs

(Konto usunięte)

A jezeli przy sprzedazy komuc przeszkadza, że sprzęt otwierany to.. to nich szuka dalej zaplombowanego :)

dawno cię nie było, na czym słuchasz muzy obecnie, Michy sprzedane?

Oj, wielu chyba będzie szukać :-)

Widzisz sittek, czasem warto zajrzeć do środka, nie z ciekawości ale aby odkurzyć to i owo

Tylko żeby byle czego nie spsuć. :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A co tam psuć... pędzlek i sprężone powietrze,,,

No chyba, że ktoś ma matalowy pędzlek :)

dawno cię nie było, na czym słuchasz muzy obecnie, Michy sprzedane?

Obecnie mało czasu...

Marzy mi się infinity IRS... pasowało by do michi :)

Marzy mi się infinity IRS... pasowało by do michi :)

Cześć

A obecnie jakie kolumny męczysz ?

Pozdrawiam

Tomasz

Czyli w dalszym ciągu te co zamieniłeś po Xavian-ach ? pamiętam pisałeś że fajnie grają , ja już też znalazłem swoje brzmienie ( kolumienki ) ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Takie cusik sobie skleciłem

http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-Illuminator.htm

napędzam to rb-1090 ;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

PILNE!!! TDL nucleus 3 jak zagra metal z rotel ra921? Jak w porownaniu do mission 702e i tannoy mercury m3.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Witam Panowie potrzebuję waszej pomocy ,

Od wczoraj jestem szczęśliwym lub nieszczęśliwym sam już nie wiem posiadaczem odtwarzacza RCD 02 ,

Po wizycie kuriera sprzęt stał dobre 6/7 h i nabierał temperatury pokojowej . Po powrocie z pracy zacząłem testować .

Na pierwszy rzut poszły płytki które niedawno przepalałem , po włożeniu płytki mam informację NO DISC .

Stwierdziłem że pewnie coś się stało przy wypalaniu więc wrzuciłem oryginalną płytę i sytuacja podobna .

Po kilku nieudanych próbach w końcu wczytał płytkę . Po 20 minutach odsłuchu wrzuciłem z powrotem płytkę wypaloną

która wcześniej nie działała i nagle ruszyła za pierwszy razem . Przerzuciłem około 20 płytek i wszystko zaczęło działać jak powinno.

Dziś rano sytuacja identyczna , czyli przez dobre 5/10 min miałem problem z wczytaniem płytek potem nagle problem sam zniknął .

Co powinienem w takiej sytuacji zrobić ? Oddać sprzęt czy dać mu trochę czasu ?

Oddaj. Laser się kończy.

tak przypuszczałem , a czy jest możliwość że podczas transportu mogło coś się zapylić bo wiadomo jak firmy kurierskie dbają o paczki .

może spróbuję jakiejś płytki czyszczącej czy nie ma sensu ?

Co powinienem w takiej sytuacji zrobić ? Oddać sprzęt czy dać mu trochę czasu ?

Jesli mozesz to oddaj bo sprzet wymaga naprawy

tak przypuszczałem , a czy jest możliwość że podczas transportu mogło coś się zapylić bo wiadomo jak firmy kurierskie dbają o paczki .

Nie

Wymień laser. Prosta rzecz. Tylko pamiętać by wylutować zworkę. Nie pamiętam jaki tam siedzi ale jakiś tańszy, kiedyś wymieniałem bratu

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Przepraszam ale zapomniałem dodać dość istotną informację że dostałem 6 miesięczną gwarancję od sprzedawcy , czyli najlepsze wyjście będzie po prostu odesłać i liczyć na wymianę lasera . Nie ukrywam że dźwięk mi się bardzo podoba i nie chce szukać kolejnej sztuki tym bardziej że zeszło się z tym dobry miesiąc bo konkretnie szukałem w kolorze srebrnym

Dzięki wielkie Panowie za podpowiedź .

Edytowane przez Marcin_64103

PILNE!!! TDL nucleus 3 jak zagra metal z rotel ra921? Jak w porownaniu do mission 702e i tannoy mercury m3.

Zagra słabo, tak na 30% swoich możliwości, tak jak i inne kolumny.

szymon1977 zrozumiesz wreszcie, że z tym RA-921 wlazłeś w ślepą uliczkę? :-)

Zrozumiesz wreszcie, że nie o wzmacniacz pytalem a charakter kolumn? Jak ci to ulatwi sprawe mozesz napisac jak sie zgra np. z ra940.

Edytowane przez szymon1977

A chcesz kupić RA-940BX?

I zdecyduj się gdzie mam odpisywać, bo pytasz o to samo w różnych miejscach :-)

Pisalem, ze mam w planie zmiane na lepszy. Odpisz gdzie chcesz bo na razie glowe zawracasz... dobrze, ze tylko w jednym miejscu.

Edytowane przez szymon1977

Takie cusik sobie skleciłem

http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-Illuminator.htm

napędzam to rb-1090 ;-)

Wygląda to obiecująco.

Jednak wyskrobałeś zaskurniaki i kupiłeś 1090 ??

Przyznaję, że to fajny klocek, jednak wolę michi.. może to te czerwone drewienko wpływa tak pozytywnie na dzwięk :)

Pisalem, ze mam w planie zmiane na lepszy. Odpisz gdzie chcesz bo na razie glowe zawracasz... dobrze, ze tylko w jednym miejscu.

:-) Trochę sie wystraszyłem, ale niech tam, napiszę.

Mam dla ciebie propozycję, jedyną w swoim rodzaju.

Zakup jakieś Tannoy'e M3 w dobrym stanie albo Dynaudio Audience 70, 72 a najlepiej 72SE, może Dali 505, 5005, może jakieś Avance Omega 503,505, może z serii Dana lub Epsilon, do tego i uzbieraj na RA-980BX lub RA-985BX ( albo jakąś dzielonkę z RA98x/99x) i latami będziesz z tego zestawu zadowolony. Słabsze modele będą tylko półśrodkiem, bo jak widzę zależy ci na jakości dźwięku i nawet gdy zakupisz trochę mocniejszego RA-940BX, może RA-960BX, podejrzewam, że zawsze będzie ci czegoś brakować.

Jednak wyskrobałeś zaskurniaki i kupiłeś 1090 ??

Przyznaję, że to fajny klocek, jednak wolę michi.. może to te czerwone drewienko wpływa tak pozytywnie na dzwięk :)

He he , powiedzmy była dobra okazja z RB-1090 :) od tej pory RB-1080 większość czasu urlopuje

Te drewniane boczki, uff mają swój urok coś wiem na ten temat , może nie do końca są czerwone, ale sam mam kilka klocków z Sony ES, które cholernie mi się podobają :-)

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.