Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczynam zbierać butelki i szmaty. Za 10 lat powinienem na niego uzbierać :-)

Jeśli pozwolisz to może kolektywnie , kto chętny z klubu pomoc koledze w zbieraniu ? ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Znacie może tego pajaca z Gdyni który sprzedaje RA-920AX za 850 zł? Przecież takich naciągaczy powinno się surowo karać.

No i przez takich pajaców są właśnie potem zawyżane, urządzenia Rotela. Ten wzmak jest warty dla mnie 300zł. Dla niego 850+koszt przesyłki 45zł !!! Czy powinno się ich karać? Zdecydowanie tak. Publiczne wybatożenie.

Wolny rynek panowie...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Znacie może tego pajaca z Gdyni który sprzedaje RA-920AX za 850 zł? Przecież takich naciągaczy powinno się surowo karać.

Faktycznie cena z sufitu

https://www.olx.pl/oferta/rotel-ra-920-ax-bajeczny-dzwiek-perfekcja-doznan-super-stan-CID99-IDfdVGf.html#069e652b9d

Polujcie na Czeskich aukcjach, sąsiedzi mają taniej, będzie ze dwa lata jak kupiłem z Bazos cz RA-920AX za 150zł od pierwszego właściciela i w idealnym stanie ;)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Takie szybkie pytania. RC-03 jak się ma ten preamp w stosunku do np. RC-1070, RC-1080 itd. Czy ożenienie go z RB-1080 będzie sporym mezaliansem ??

Lubię kiedy gra muzyka...

A jest coś takiego ? ;-)

Oj tam, oj tam. No ale powinno być. Podświadomie wytknąłem niekonsekwencję firmy Rotel. RC-1082 ;) No ale mogłeś odpowiedzieć. Jest jakiś RC-03 po pieniądzach, wiec potrzebuje szybkiej odpowiedzi.

03 nie znam , sądząc po budowie brzmienie nie będzie daleko odbiegać od RC-1070 , zdanie co do RC-1082 moje już znasz , masz tu krótką moją opinie co do

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-rotela_44719.html/page__view__findpost__p__3961764

Pozdrawiam

Tomasz

Witam klubowiczów.

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Rotela RA-931. Chciałbym sobie jeszcze kupić jakiś model z lat 70-tych. Bardzo podobają mi się RA-314, RA-611, RA-714.

Miał ktoś z Was któryś z ww. modeli? Jakiego brzmienia można się po nich spodziewać?

Pozdrawiam.

Sebastian.

03 nie znam , sądząc po budowie brzmienie nie będzie daleko odbiegać od RC-1070 , zdanie co do RC-1082 moje już znasz , masz tu krótką moją opinie co do

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-rotela_44719.html/page__view__findpost__p__3961764

Bo RC-03 za 449zł jest i się zastanawiam.

Witam panowie,

To czego slucham to rap i wszystkie tego gatunku odnogi. Czyli bas i dynamika musi byc.

Podobaja mi sie JBL Studio 280.

Do kupienia jest Rotel RA12 z DAC ktory jest mi potrzebny. Albo Rotel RA06 a DAC osobno dokupic. A moze w inny model celowac w ogole?

Nadaje sie ten wzmacniacz tutaj do tego typu kolumn i muzki?

Pozdrawiam.

Witam panowie,

To czego slucham to rap i wszystkie tego gatunku odnogi. Czyli bas i dynamika musi byc.

Podobaja mi sie JBL Studio 280.

Do kupienia jest Rotel RA12 z DAC ktory jest mi potrzebny. Albo Rotel RA06 a DAC osobno dokupic. A moze w inny model celowac w ogole?

Nadaje sie ten wzmacniacz tutaj do tego typu kolumn i muzki?

Pozdrawiam.

Halo moze ktos doradzic z Rotelowiczow.

Tak się modliłem do tej aukcji i modliłem. No i wymodliłem. Ktoś się nabawił RC-1082 i ten ktoś to nie ja.

Tak się modliłem do tej aukcji i modliłem. No i wymodliłem. Ktoś się nabawił RC-1082 i ten ktoś to nie ja.

Cena była bardzo atrakcyjna , dawno już takiej nie spotkałem , ten pream chodzi od koło 2tyś wzwysz i rzadko się pokazują , ten się pokazał wczoraj i już ...

Szkoda , że go nie hapłeś ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Zamiast RA12 szukaj 980Bx.

A to nowy nabytek Rotel RA-1070.

( dokładnie jest to 10 szt .1070 jaką kupiłem)

Teraz szukam Rcd-1070 lub 1072 czarnego.

post-23358-0-54295200-1479060302_thumb.jpg

post-23358-0-84067300-1479060324_thumb.jpg

Edytowane przez ortadragon

Cena była bardzo atrakcyjna , dawno już takiej nie spotkałem , ten pream chodzi od koło 2tyś wzwysz i rzadko się pokazują , ten się pokazał wczoraj i już ...

Szkoda , że go nie hapłeś ;)

K.... ...

Zamiast RA12 szukaj 980Bx.

A to nowy nabytek Rotel RA-1070.

( dokładnie jest to 10 szt .1070 jaką kupiłem)

ale ciekawe podstawki pod nóżki.... - to tylko dla ozdoby czy faktycznie coś to daje?

Zrobił mi jez znajomy na tokarce i wzmacniacz ma lepsze chłodzenie od spodu. Mam jeszcze kilka par w tym wyzsze. Zmian w dzwieku nie stwierdziłem.

post-23358-0-88617400-1479062303_thumb.jpg

Edytowane przez ortadragon

Po koleżeńsku odradzam zakup tych odtwarzaczy , no chyba że dasz max 400zł , ich brzmienie nie jest więcej warte .

Pozdrawiam

Tomasz

Nic nie dają.

oj, nie umisz

doświadczony audiofil powiedziałby, że poprawiła się separacja instrumentów, więcej powietrza, selektywność transjentów, a żona siedząc w drugim pokoju powiedziała, że sprzęt jakoś lepiej gra

;-)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

oj, nie umisz

No to fakt

doświadczony audiofil powiedziałby, że poprawiła się separacja instrumentów, więcej powietrza, selektywność transjentów, a żona siedząc w drugim pokoju powiedziała, że sprzęt jakoś lepiej gra

;-)

Absorbery hi-end robione na zam. Z własnym projektem

:):):

@Eydryen co się tak pieklisz? Klub Rotela to nie piekarnia, tu się na spokojnie podejmuje decyzje, szczególnie w przypadku Rotela :-)

RA-12 lub RA-06SE

Jak masz kasę to RA-1070

Jak masz więcej to zwróć się bezpośrednio do tomaszE :-)

Jak nie masz kasy to zapoluj na RA-840BX4, RA-970BX, 980BX, RA-985BX.

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Rotela RA-931. Chciałbym sobie jeszcze kupić jakiś model z lat 70-tych. Bardzo podobają mi się RA-314, RA-611, RA-714.

Miał ktoś z Was któryś z ww. modeli? Jakiego brzmienia można się po nich spodziewać?

Graja delikatniej, czystą górą i lżejszym basem niz późniejsza seria 8xx. Jakość tych wzmacniaczy z lat 70-tych zależy od wyższego modelu. Pamiętaj jednak, że niektóre mają już prawie 50 lat :-) Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jak masz więcej to zwróć się bezpośrednio do tomaszE :-)

Dzięki , ale nie wiem czy uda mi się na wszystkie pytania odpowiedzieć w sprawie Rotela ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Dzięki sittek.

Bardziej się boję 30-to latek szukających męża niż 50-cio letnich wzmacniaczy :)

nie ma sie czego bac trzeba korzystac :)

• Moderatorzy

RA-12 lub RA-06SE

O ile mi wiadomo to RA 06 i RA06 SE to ten sam wzmacniacz, a zmiana nazewnictwa wynikała z dopasowania do równolegle produkowanego odtwarzacza, gdzie w SE zmieniono OP-AMPY, lecz mógłby sie raczej nazywać RCD 06.2

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.