Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Faktycznie, jak sobie przypominam, to ten kabelek był tylko na wyposarzeniu z CD-ekiem i z przedwzmacniaczem, na to wygląda, że w wzmacniaczach nie jest na wyposarzeniu . Czy kabelek już naprawiłeś, czy jednak kupiłeś gotowca?

:) naprawiony ,

działa w stereo, ale jak mocno zegnę przy jack,u to trochę zniekształca, to wina przegrzania izolacji przy lutowaniu, kabelek bardzo cienki i izolacja też, jak się chce coś samemu lutować to trzeba szukać z grubszych skrętek i grubszych izolacji.

gotowy kosztuje 8 pln mnie 4 + frajda z pracy. więc jak ma działać bez zakłóceń to lepiej kupić gotowca.

jeśli będę go częściej używał to kupię jack X 2 chinch żeby był z tyłu wzmaka.

robiłem go pod kątem taniego połączenia kompa ze wzmakiem i jest ok.

minusem jest że jeśli odtwarzam film z kompa na TV przez hdmi to nie idzie mi dźwięk po analogu czyli przez Jacka :(

albo muszę pogrzebać w ustawieniach kompa, albo jeśli jest aktywne hdmi to wyłącza analog, albo spróbuję połączyć komp z tv typowym kablem do monitora(ten bez dźwięku) i dźwięk po analogu do wzmaka

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Witam,panowie jaka jest roznica miedzi ra06se a ra 1520?jaka cee można zaplacic z drugiej reki by była to okazyjna cena?Planuje zakupić ktorys z powyższych mam obecnie ra10

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Jeśli w idealnym stanie z pudełkiem, o chyba warto. Nie jest to super mocarz, ale do budżetowego stereo się nadaje.

Jakie kolumny chcesz nim napędzić ?

Słucham muzyki - nie sprzętu.

1520 nowy jakies 3400 a mogę go mieć za 1700 ale nie wiem czy wart tych pieniedzy

Nowy to tyle kosztował ponad rok temu, teraz są po ok. 2700 złotych. 1700 to dobra cena, i jest zdecydowanie lepszy niz RA-06. Ma bardziej zróżnicowany dół pasma, i na przykład u mnie tak szybko nie narasta wzmocnienie. Średnie są mniej nachalne i ogólnie czuć większą przestrzeń a całe pasmo jest bardziej zwarte.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

minusem jest że jeśli odtwarzam film z kompa na TV przez hdmi to nie idzie mi dźwięk po analogu czyli przez Jacka :(

Jaki system jest zainstalowany w tym laptopie i jakiej marki jest ten telewizor, oraz model? podejrzewam, że sygnał audio jest wyłączony w ustawieniach HDMI AUDIO. Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Ja też miałem zawsze kłopoty z ustawieniem dźwięku poprzez złącze HDMI i ostatecznie również łączyłem przez minijacka i przejściówkę 2xRCA (HP Pavilion).

Mialby grac z cm1 ale to jest porazka .Byłem na odsłuchu takiego zestawienia i to po prostu do siebie nie pasuje wiec gdy kupie ten wzmacniacz to kolumny będą do zmiany.Mam jeszcze pytanie czy rcd 971 wart jest 800zl ?będzie pasowal do tego 1520?

Wizualnie nie bardzo, ale rcd971 to bardzo fajny odtwarzacz.

O ile jest w ładnym stanie to chyba warto.

Mam okazję kupić roksana ST1308 i strasznie mnie kusi.

Ale cały czas się zastanawiam czy warto bo czuję, że będę żałował.

Wizualnie nie bardzo, ale rcd971 to bardzo fajny odtwarzacz.

Wizualnie do RA-1520 idealnie pasują tylko modele z serii 15. Ale to nie jest najważniejsze, ja mam od Rotela każdy z innej parafii i graja cudnie. I wyglądają też nieźle, nie jest nudno i nie przypominają idealnej wieży Technicsa.

Co do RCD-971 nie spotkałemjeszcze z Rotela tak interesująco brzmiącego odtwarzacza. Żałowałem, że sprzedałem. Jak ktoś chce mogę wymienić się z nim na swój RDV-995 :-) Chociaż szuflada w dvd chodzi magicznie, w RCD-971 tacka wyjeżdżała jak w mikrofalówce.

@Croowab

Nie chcę być złym prorokiem, ale jestem ciekaw oceny w porównaniu z miśkiem

<br />w RCD-971 tacka wyjeżdżała jak w mikrofalówce. <br />

SONY chciało być głośne i szybkie jak Porsche 911 Turbo

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Koleś nie chce mi go dać do domu abym podłączył pod xaviana. Szkoda, ale w sumie nie dziwię mu się.

Stwierdziłęm, że jeśli sprzedam rotela to go wezmę w ciemno.

Ale ten dziwek mi naprawdę odpowiada i cały czas się zastanawiam czy warto brnąć w to dalej.

Pogoń za króliczkiem:) to chyba każdy audiofil ma to w genach,-)) Zafunduj mu podróż do siebie i w jego obecności przetestuj sprzęt , tak chiba będzie taniej i na pewno mniejsze ryzyko zadowolenia.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Audio jest dla twardzieli, decyzje podejmuje się jak na parkiecie na Wall Street. Cieszy się albo długo żałuje.

ten rotel jest na allegro i mam niedaleko moglbym podjechać,ma tylko pilot jakby od nowszej seri.Chodzi mi czy będzie pasowal brzmieniowo bo wizualnie to bardziej chyba do mojego ra10.Czyli te 800 to dobra cena tak?moze cos urwe jeszcze..

http://allegro.pl/rotel-rcd-971-pilot-2-pcm-63-p-hdcd-i3641638516.html

Kolego decyzje finansowe podejmuj sam. Na temat cen , zalet i wad sprzętu Rotela pisaliśmy wiele, teraz ruch jest po twojej stronie.

A może warto poszukać duetu 971? Albo 971 + 980? W jednym i drugim przypadku powinno wyjść poniżej 2000 zł.

Wydaje mi się, a nawet jestem przekonany, że większej różnicy nie będzie. Liczy się pierwsze wrażenie dźwięku całego systemu i jego akceptacja. Kiedyś chłopaki z forum przeprowadzali testy i porównywali między sobą różne wzmacniacze, w tym RA-980, i jak pamiętam po drugim przesłuchu odróżnić ich między sobą nie byli w stanie. Ja przyznam szczerze, że różnice pewne słyszę, o nich niedawno pisałem, ale radykalnej zmiany nie ma. Jest, ale wyłącznie w przypadku zmiany kolumn albo wymiany wzmacniacza na zupełnie inną firmę i półkę.

971 już stoi u mnie,chyba teraz zapoluje na jakiś inny wzmacniacz czy jest jakiś inny niż 980 wart uwagi?

A do jakiej kwoty? RA-980 to dobra integra, nie chcę nikomu stawać na odcisk, ale wspominałeś o RA-1520

<br />1520 nowy jakies 3400 a mogę go mieć za 1700 ale nie wiem czy wart tych pieniedzy <br />

Dysponując kwotą 2tyśięcy, można nabyć ciekawszą propozycję z rodziny wzmacniaczy ROTELA .

Pozdrawiam

Tomasz

Kolega Croowab sprzedaje RA-980BX uważam, że cena jest dobra( parę rysek), wart zainteresowania, a resztę możesz zainwestować w kable. http://allegro.pl/rotel-ra-980bx-i3642014859.html , A jeśli jesteś cierpliwy to za 2klocki z kawałkiem można wyrwać RA-1070 POLECAM

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.