Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj po dynaudio 1.3se.

W pięknym stanie ale.. jeden tweter wgnieciony i wyciągnięty.

Grały z arcamem a38.

Posłuchałem, zamieniłem kilka zdań z właścicielem i .. wróciłem niezadowolony do domu.

Wzruszyła mnie Twoja historia.Może nigdy tak się nie wzruszę, jeśli admin tego portalu może wreszcie przestanie cenzurowaćwpisy.

Byłem dzisiaj po dynaudio 1.3se.

W pięknym stanie ale.. jeden tweter wgnieciony i wyciągnięty.

Grały z arcamem a38.

Posłuchałem, zamieniłem kilka zdań z właścicielem i .. wróciłem niezadowolony do domu.

no to powiedz,że oni kłamią

"pier**lisz"

Edytowane przez clash

Wzruszyła mnie Twoja historia.Może nigdy tak się nie wzruszę, jeśli admin tego portalu może wreszcie przestanie cenzurowaćwpisy.

"pier**lisz"

Masz jakiś problem?

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Gość aqs

(Konto usunięte)

"pier**lisz"

I po co te prymitywne komentarze

Panowie RB-1070 ile to to warte dzisiaj może być i co ewentualnie zamiast w podobnej cenie.

Warunek jest taki, że musi być czarne i mieć napis Rotel, żebym nie musiał w domu kłamać i kręcić

skąd to znowu mam i na co mi to potrzebne jest ;)

Jeśli chodzi o pre, to u mnie nie występuje.

Jedyne ustrojstwo na drodze od źródła do wzmocnienia, to pasywny potencjometr z selektorem źródeł,

ale nigdy nie mówię nigdy i nie wykluczam zestawu z firmowym pre (o ile dodatkowy wydatek ma coś wnieść) czy na przykład integry.

Nie chciałbym jednak przekraczać kwoty powiedzmy 2.000zł, bo powyżej mam już upatrzone coś z innej stajni, najwyżej sprajem front przemaluję...

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość aqs

(Konto usunięte)

"pier**lisz"

I po co te prymitywne komentarze

Kolega zapewne sprzedaje te dynki albo zna ich właściciela :)

Moim zdaniem i tak miał pacjent szczęście, że nie trafił na bardziej wyrywnego klienta

i liścia na michę nie wyłapał na do widzenia za odstawianie krzywych manewrów i palenie głupa.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

podpisuje się pod tym co powyżej - rb-990bx i kropka- w tej cenie niczego lepszego sie nie znajdzie.... ale trza szukać , pytać bo to za często sie w sprzedaży nie trafia.... :(

?

Witam

Mam pytanie do właścicieli Rotela 1570. Mam ochotę go kupić, ale potrzebuję jednej informacji. Chodzi mi o wejście main in do podłączenia amlpitunera.

Nigdy nie miałem do czynienia z wejściami na zworki. Proszę mi odpowiedzieć czy ktoś z Was ma tak podłączony amplituner i o co w tym w ogóle chodzi.

Czy zworki mogą być wyciągnięte i na stałe wpięty tam amplituner z pre outu? i czy nie trzeba ich znowu wkładać słuchając muzyki np. z CD podpiętego prosto do Rotela. Bardzo proszę o w miarę wyczerpującą odpowiedź.

Ewentualnie proszę o poradę czy do tego wzmacniacza odpowiednie będą kolumny KEF R-700, czy lepsze będą Focus Aria 948?

Mam pytanie , jak oceniacie jakościowo jeśli chodzi o dźwięk , użyte podzespoły , napęd odtwarzacze Rotela RCD-971 i RCD-1072 . Który jest lepszy waszym zdaniem .

Edytowane przez Incubus73

witam..panowie ile mozna dac za koncowke rotela RMB-1075..mam okazje kupic i moze polaczyc z amplitunerem..narazie wystawiona jest za 695 euro ale cene mozna targowac..z gory dzieki za odp aha to jest razem z procesorem RSP-1068

Edytowane przez darulok

Panowie , przed wystawieniem na portalu aukcyjnym informuję że jest do sprzedania moja końcówka RB 981 w bardzo dobrym stanie i idealnym technicznie... Cena do uzgodnienia na PW.

Witam

W zwiazku z problematyczna dostepnoscia i rosnacymi cenami RC1580 czy Ktos z Szanownego Grona Rotelowcow zestawial koncowke RB1080 lub RB1582 z PRE/DAC "Asus Xonar Essence One MUSES EDITION"???

-wiem ze jest filmik na YouTube ale chodzi mi o faktyczny odsluch i wrazenia...

Pozdrawiam

Edytowane przez rydziu81

Powitać,

Mam do sprzedania zestaw RA-12 i RCD-12, niedługo trafią na portal aukcyjno - handlowy. Jak ktoś zainteresowany to wiadomość nas PW. Cenę dam atrakcyjną.

Pozdr.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Mam do sprzedania zestaw RA-12 i RCD-12, niedługo trafią na portal aukcyjno - handlowy. Jak ktoś zainteresowany to wiadomość nas PW. Cenę dam atrakcyjną.

No jak widać, to chyba najmniej udana seria. Najwięcej tego na wyprzedażach i to niekiedy za połowę ceny;)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Najwięcej?? Na Allegro nie ma wcale. W sklepach też raczej promocji nie ma. Ale może źle szukam. :P

Dużo jest na ebay i na olx też widziałem. Swego czasu na allegro bardzo często: Ra-10, 11 i 12. Fakt trochę przesadziłem, że za połowę ceny, ale niekiedy zdarza się na prawdę tanio. Co tu dużo mówić miałem RA-11+RCD 12, pisałem nieraz już o tej serii. Jak dla mnie niezbyt udana. Dla przykładu w audiostrefie RA-11 jest za 2800 ja go kupiłem już 2 lata temu za 2400 od nich. W Top HiFI też cenę opuszczą o jakieś 400 stówki. Ostatnio ra-12 na allegro poszedł za równe 2000. Swoją drogą teraz okres letni, na allegro coś mały wysyp Roteli. Pewnie wszyscy myślą o wakacjach;)

No jak widać, to chyba najmniej udana seria. Najwięcej tego na wyprzedażach i to niekiedy za połowę ceny;)

Gość w sklepie w Krakowie stwierdził, że z tej serii najlepiej gra RA-10 ale widać, że ta seria nie zrobiła furory. Kriss sprzedał, Boolt, ja sprzedałem i widze, że inni też się powoli pozbywają. Co ciekawe często pisze się, że do Rotela Dynaudio a jak powiedziałem gościowi, że mam dynie z Rotelem 1070 to się wykrzywił. Jak widać zdania są podzielone. Z Krissem przerabialiśmy ten temat;)
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Hyh, no to garnie się na język kwestia a filmu: "Ja to się zawsze w coś wp...lę" ;)

Pociesz się, że nie tylko Ty jeden ;)

Rotel to taki mały diabełek-oszust. Najpierw się w nim zakochujesz, a potem masz ochotę dać mu w mordę;)

Cześć chłopaki !!!! Już mnie wypuścili :-)

Dziękuję za pamięć. h053.gif

Trochę poczytałem co tu wypisywaliście, i przyznam, że kolega Kriss 73 trochę zaszalał z Rotelami i Dynkami.

Jakiś Mocarz zaszkodził ? o090.gif

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.