Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  229 członków

Primare Klub
IGNORED

Klub zwolenników PRIMARE

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Leszek_52381 napisał:

Dzień Dobry,

czy ktoś z szanownych członków klubu Primare planuje w przyszłym roku pozbyć sie końcówki mocy A33.2???

Pozdrawiam

Lechu

Ja być może, jak "wygram w Totka" i znajdę w rozsądnych pieniądzach Classe CA-201 mkII lub CA-301 mkII.

16 godzin temu, mol01 napisał:

Ja być może, jak "wygram w Totka" i znajdę w rozsądnych pieniądzach Classe CA-201 mkII lub CA-301 mkII.

Dziękuje za info. 

W ramach akcji "zabij nudę" mam rozkminę czy dokupić ową końcówkę do posiadanego Primare I21, czy też wykosztować się i iść w Atoll iN300 lub któregoś Hegla. 

35 minut temu, Leszek_52381 napisał:

mam rozkminę czy dokupić ową końcówkę do posiadanego Primare I21, czy też wykosztować się i iść w Atoll iN300 lub któregoś Hegla. 

Nie wiem jak Altoll, ale Hegel to całkiem inny charakter grania od Primare.

33 minuty temu, NRK napisał:

Zostań wierny marce Primare, jak nie 33.2 to A32.

Tego też mam na uwadze, ale mając pre Classe CP-65 chcę też być wierny marce Classe 😉

W dniu 7.01.2023 o 12:06, sidru napisał:

Hejo.

Czy są tu posiadacze Primare Cd32 ?

Jeśli tak to napiszcie coś o tych odtwarzaczach.

Mam CD 31 i bardzo lubię. Bogate wyjścia , napęd z dvd który jest szybszy i na bieżącą wyłapuje luki w odczycie. 

Gość

(Konto usunięte)

Dzięki Adam.Piszcie proszę o odtwarzaczach CD,szczególnie ciekawią mnie opinie o cd32..wrażeniach z obsługi,jakości dzwięku, tunningach, czy używacie przełącznika upsamplingu i wreszcie jakie są wasze wrażenia po akcji serwisowej ?

Nie wiem czy każdy cd32 musiał ją  przejść. Była kiedyś nawet instrukcja na oficjalnej stronie Primare. Wiem że serwis z Cieszyna ją przeprowadzał.

Swoją drogą duża wpadka jak na sprzęt tej klasy ale uważam że warto.Odtwarzacz był najtańszym zródłem które załapało się na klasę hi-end w rankingach AvTest.

3 godziny temu, sidru napisał:

Swoją drogą duża wpadka jak na sprzęt tej klasy ale uważam że warto.Odtwarzacz był najtańszym zródłem które załapało się na klasę hi-end w rankingach AvTest.

Takich akcji serwisowych w urządzeniach Primare było kilka - choćby akcja wymiany wysychających końdów w końcówkach mocy. Chwali się, że producent się do tego otarcie przyznaje i udostępniania na swoim serwerze dokładne instrukcje, co i gdzie należy wymienić, a nie zamiata to pod dywan, jak by to zrobiło większość producentów...

Myślę jednak, że CD30.2 i CD31 są zdecydowanie lepiej zbudowane od CD32.

Witam, ma ktoś A30.3?

Jest różnica w dźwięku pomiędzy A30.2? Z tego co wiem to to samo tylko trzy i dwu kanałowy? 

30.3 nie ma opcji mostkowania jak chyba w 30.2 na monoblok? 

27 minut temu, Adamb83 napisał:

Jest różnica w dźwięku pomiędzy A30.2? Z tego co wiem to to samo tylko trzy i dwu kanałowy? 

30.3 nie ma opcji mostkowania jak chyba w 30.2 na monoblok? 

Nie wiem, jaka jest różnica w brzmieniu (miałem tylko A30.2), ale konstrukcyjnie to zupełnie inne wzmaki - układ jest w dużej miejrze podobny, ale A30.3 niema wiejść XLR, ma tylko jeden radiator, na którym umiejscowione są ciasno tranzystory wszystkich 3 kanałów, a nie jak w A30.2, dwa radiatory z "cieplnym dual mono", każdy kanał ma tylko dwa kondy głównej filtracji, nie cztery, prostszy układ prostownika napięcia itd.

Edytowane przez mol01
1 minutę temu, Adamb83 napisał:

A33.2 vs A34.2 ??

Jakie różnice? Co lepsze? 

Kwestia preferencji, aczkolwiek ja bym się skłaniał ku 33.2, z tym że możesz sobie pomarzyć by kupić tą końcówkę. To jest praktycznie niemożliwe do zrobienia. 

46 minut temu, NRK napisał:

Kwestia preferencji, aczkolwiek ja bym się skłaniał ku 33.2, z tym że możesz sobie pomarzyć by kupić tą końcówkę. To jest praktycznie niemożliwe do zrobienia. 

Widzę teraz 2 takie. 

16 minut temu, Adamb83 napisał:

Za ile? 

Jedna jest w Szwecji za 8500 koron a druga chyba w Poznaniu. Jeśli to ta o której myślę, to dziwne że ją sprzedaje. Jeszcze jakiś czas temu kolega z Poznania nawet nie dopuszczał myśli że to zrobi.

Zajrzałem do streamera NP 5 i w moim moduł WiFi nie wygląda jak bajerancko jak na zdjęciach u producenta. Nie wiem czy to coś zmienia w praktyce, ale na pewno zakłóca dobre samopoczucie. 

0001.jpg

primare-np5-prisma-mk2.jpg

3 godziny temu, jaszcze1 napisał:

Zajrzałem do streamera NP 5 i w moim moduł WiFi nie wygląda jak bajerancko jak na zdjęciach u producenta. Nie wiem czy to coś zmienia w praktyce, ale na pewno zakłóca dobre samopoczucie. 

Jeśli chodzi Ci wyłącznie o wygląd puszki ekranującej moduł Wi-Fi/Bluetooth, to ta różnica absolutnie nic nie wnosi, reszta wygląda identycznie, ale Twoja fota jest zbyt kiepskiej jakości, by ocenić, czy są jakieś różnice w zastosowanych układach (a to już by zmieniało sporo w praktyce).

7 godzin temu, jaszcze1 napisał:

0001.jpg

primare-np5-prisma-mk2.jpg

Te wifi to nieporozumienie, włącznie z kartą ethernet.

Jeśli ktoś był by zainteresowany, to mieszkam w na stałe  Norwegii i mogę pomóc przy zakupie sprzętu tutaj. Czasami trafiają się używanie w dobrej cenie (nie tylko primare)

Mam przewoźnika jeżdżącego do Polski co dwa tygodnie. 

Dla znajomych już trochę sprzętu wysłałem. Wzmacniacze , kolumny, monitory graficzne , drukarki fotograficzne, aparaty, rowery itp. 

Jeśli tos poważnie zainteresowany to zapraszam do kontaktu na priv by tu nie zaśmiecać. 

W dniu 13.01.2023 o 17:20, NRK napisał:

Że też chce ci się w to bawić.😃

Swojego czasu, nakupowałem trochę klocków w USA i też korzystałem z pomocy ludzi na miejscu. Polamer się nazywają. Nie wiem jak teraz, bo niedawno nie raczyli odpowiedzieć na email, ale kiedyś byli spoko. Dobrze mieć kogoś w Norwegii, bo tam faktycznie są są szerokie, niedrogie możliwości.

Mam do sprzedania 35.2 srebrny. 

Zakupiony czerwiec 2022. Używany sporadycznie.

Stan igła!!

Komplet z kartonem, rachunkiem , gwarancja.

Z wysyłką do domu za 11000 PLN. 

Pozdrawiam 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.