Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm monitor 3 + Denon PMA-560

nyno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy założony temat. Mam nadzieje ze nie pojdzie od razu do skasowania:D Wiem ze byl juz niemal identyczny jednak zamiast uzyskac odpowiedz to nabrałem jeszcze wiekszych watpliwosci... Otoz mam okazje nabyc wzmacniacz denon pma 560 po naprawde korzystnej cenie (300zł), praktycznie nie uzywany, bez żadnej ryski. Do tego w niedalekiej przyszłości chcialbym sobie sprawic kolumienki Paradigm monitor 3v.4. Bardzo sie na nie napaliłem:P(Swoją drogą ma ktos moze namiar gdzie mozna kupic je uzywane???) No i teraz pytanie, czy ta kombinacja bedzie ,,zgrana'' Przegladajac forum sporo osob ,,teoretyzuje'' ze zestaw sie nie zgra, natomiast czesc osob twierdzi ze ta kombinacja sprawdzi sie wysmienicie. Podkresle ze slucham glownie techno wiec nie pogardze mocnym, glebokim basem. Pokoj ma 10m^2 tak wiec malutki. No i jeszcze jedno małe pytanko... Zestaw ma byc podlaczony do komputera, a niestety aktualnie posiadam smieszna karte dzwiekową ( soundblaster jakis tam:P) Do pierdziawek sie sprawdza, jednak z wymienionym wyzej zestawem..... wątpie. Prosilbym abyscie poradzili mi jaka dzwiekowke mialbym wziac? Jakas niedrogą, moze byc uzywana. Mam bardzo ograniczony budżet:( Na wszystko ok 1300-1400zł I jeszcze czy potrzebne bedzie jakies specjalne okablowanie? Wielkie dzieki za odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/44802-paradigm-monitor-3-denon-pma-560/

Witam.

Sam używam Denona 925 z Paradigmami 3v2 i sobie bardzo chwalę. Podobno seria xx60 i xx80 gra trochę inaczej od x25

ale mam również staruszka PMA770 z '81 bodaj roku i nie słyszę jakiejś powalającej różnicy.

Nie słucham wprawdzie w domu techno ale w numetalu typu SOAD czy dobrym starym Laibachu Paradigmy spokojnie dają radę.

Już odpisywałem komuś na forum, że po odsłuchach na Musical Fidelity E11 (chyba?) u poprzedniego właściciela kolumn

dźwięk u mnie wydawał mi się początkowo deczko dudniący ale już następnego dnia monitory "ułożyły się" z Denonem aż miło :-)

Słucham w pokoju 3,4 na 4,8m ale zagraconym straszliwie :-/

Odnośnie karty się nie wypowiem, bo słucham z dziurki maca mini bez żadnych bajerów ale polecam uwadze ostrzeżenie kolegi Piotrka608 z wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam.

Niestety z pracy :-(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No to ciesze sie, ze monitory 3v.4 zgraja sie z tym denonem... Moze ma ktos takie ,,polaczenie'' i moglby sie wypowiedziec opierajac sie na wlasnym doswiadczeniu. Aha i jak z ta karta dzwiekowa oraz kablami?

Tylko miej na uwadze fakt, iż będziesz musiał postawić kolumny min. 30cm od śiany, bo może dudnić. Dźwiękówke kup np sb x-fi xtreme music - ostatnio są tanie na allegro, lub xtreme gamer.

proplayer, 3 Sie 2008, 22:45

>Tylko miej na uwadze fakt, iż będziesz musiał postawić kolumny min. 30cm od śiany, bo może dudnić.

>Dźwiękówke kup np sb x-fi xtreme music - ostatnio są tanie na allegro, lub xtreme gamer.

A właśnie. O tym nie wspomniałem bo zapomniałem. Po rzyniesieniu kolumn do domu rozstawiłem je byle na szybko podłączyć i posłuchać. Teraz grają węziej i bliżej (czyli dalej od ściany) ale brzmią dużo lepiej.

Przy okazji mam pytanie do kolegi proplayer o kartę. Widzę w profilu Audiotrak Prodigy ale poleca kolega sb.

Noszę się z zamiarem poskładania cichego peceta tylko do muzyki, bo miniak służy mi głównie do pracy i myślałem właśnie o Audiotraku. Warto? Niewarto?

mam X-Fi, gra zdecydowanie lepiej od zintegrowanego Realteka... ale nie jestem do końca zadowolony, brakuje mi odrobiny muzykalności, dźwięk jest jakby troche "suchy" (dużo lepiej mi odtwarza muzykę nawet moje dvd)

czy wymiana karty ma jakiś sens ? interesowałaby mnie tylko taka z wyjściem spdif, jakieś propozycje takiej "muzykalnej" karty ? ;)

Jeszcze ostatni raz zapytam nim kupie wzmaka bo bedzie za pozno :P Denon PMA560 idealnie zgra sie z paradigm monitor 3v.4?! A z ta dzwiekowka to jaka najlepiej kupic pod przyszly zestaw, przy dosc niskim budzecie? Wiem powtarzam sie, jednak wole sie 10 razy spytac niz potem byc niezadowolony :P

zawsze znajdziesz coś lepszego co zgra się jeszcze lepiej, ale czy w tej cenie ? wątpie...

także nie wybrzydzaj :P

z takich bardzo tanich wzmacniaczy mogę ewentualnie polecić NAD 3240PE, ale nie słuchałem go z wersją v4 Monitorów tylko z v5 (i w tym zestawieniu gra lepiej od Denona)

Jak chcesz się nad sobą zlitować, to odpuść sobie wzmak Denona. Bas rozlazły, środek wycofany i brudne wysokie. Inne firmy po prostu potrafiły zrobić lepsze urządzenia. A Paradigm potrafi atrakcyjnie zagrać, ale wzmak nie może być rozlazły. Im bardziej tzw. audiofilski, tym uzyskasz lepszy efekt. Ale nawet mocny Technics z kwadratowym przyciskiem sieciowym da lepiej radę niż Denon. Rozejrzyj się za starszymi Rotelami.

Jak nie denon pma 560 to co:]Sporo osob zachwala ten model denona ? Ogolnie to jest jeszcze wiekszy problem. Nigdzie nie moge dostac paradigm monitor 3v.4. Na allegro brak, w sklepach juz tez ich nie maja, wiec straszna lipa ogólnie:( Moze sa jakies bardziej basowe kolumny do 1000zł? (oczywiscie uzywki jak najbardziej wchodza w gre) Jezeli nie bedzie w tej cenie zadnych z lepszym basem to bede cierpliwie czekal az jakas sztuka paradigmów pojawi sie na jakiejs aukcji...

Sorka, jeśli ma łupać, to ten model Denona będzie ok. Paradigma Monitor 3 szkoda do łupanki - więcej dołu będzie miał Tonsil w skrzyniach z 2 basowcami i pośrodku wysokotonówką. Były kiedyś takie modele. Mam tylko nadzieję, że nie mieszkasz gdzieś w moim pobliżu :-)

No to co bedzie dobre do upanki...? Nie slucham specjalnie glosno muzyki wiec bas musi sie dac wyczuc juz na niskim poziomie glosnosci... Juz sie w tym troche pogubiłem:P Na wszystko = wzmak + kolumny mam 1400zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.