Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

nie moja zasluga ale producenta- ale nie ma za co:)

Po prostu nie spodziewałem się , że taki przycisk może być umieszczony od dołu , ale jest to wygodniejsze niż umieszczenie przycisku z tyłu.

Piotr83

Ciekawe czy wbrew wiekszej ilosci opini na tym forum `caspian` podejdzie Ci wraz z `minasami`.Czekamy na jakas relacje.

Z innej beczki to masz calkiem niezly wystroj pokoju.A i mebelki sie swieca jak...(lustro)

Pozdro.

Tomek , wiesz jak to jest , to co jest pisane na forum często nie pokrywa się z rzeczywistością , teraz jak tylko coś kupuje muszę to sprawdzić osobiście. Jest dobrze , troszkę inaczej niż z Heedem ale to pewnie dlatego , że nie miałem nigdy tyle basu.

Mebelki spoko tylko raz dziennie trzeba zasuwać ze ścierka :)

Minasy są szybkie, konturowe, szczegółowe i wyrównane, z kolei Caspian wolniejszy, ciemniejszy na górze, z dużym basem ale mniej kontrolowanym i piękną średnicą, pisze tu akurat o Caspian M2.

Więc takie połączenie myślę że da dobrą czytelną górę, cudowną przepiękna średnicę i dość dobry bas o potężnym zejściu.

Takie wnioski po słuchaniu w/w sprzętów razem :)

Powinien przypaść w gusta Piotr83 ale... okaże się :)

pzdr.

Jest dokładnie jak pisze Patryk , ale jeśli chodzi o średnicę to Heed ma ją również piękną.

Muszę trochę pograć i wtedy będzie wszystko jasne.

Na pewno mogę powiedzieć , że to kawał fajnego ,dobrze wykonanego wzmaka , ta jego prostota jest super, dobrze się wpasował do reszty towarzystwa :)

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Teraz na pewno spasuje na jakiś czas , w marcu będzie drugi potomek takze finansów już brak , trzeba odkładać na łóżeczko itp. rzeczy :)

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

wydawało mi się, że jesteś anty :)

jednak jak spojrzałem w Twój opis to uświadomiłem sobie, że się pomyliłem;)

W każdym razie z mojego doświadczenia zmiany jakie wprowadzała wymiana sieciówki nigdy nie były tak zauważalne jak zmiana głośnikowych czy IC.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Ja kiedys zrobilem kilka kabli sieciowych na "beldenie" i jest git;-) Jest gruby, ekranowany i tani w zakupie. Lepszego nie potrzeba, szkoda kasy...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Gość Heliand

(Konto usunięte)

Ja miałem poprzednio Furutecha FP-314Ag z rodowanymi wtykami, potem ze złoconymi - ten mi bardziej pasował, a potem zamieniłem na Tunami GPX, teraz też mam 2x Tunami. Generalnie mogę polecić.

sqad,

nie jestem ani anty, ani specjalnie za.

Po prostu Gigawatta LC-1, który jest teraz z Caspianem, chcę przepiąć do listwy Tomanka ,z którym się fajnie zgrywa.

No i wówczas wypadałoby czymś logicznym wzmaka zasilić.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

W m1 może tak bardzo nie było czuć różnicy zmiany zasilającego, ale przy dacu to już była bardzo duża różnica. Warto bawić się w przewody zasilające.

Jeszcze zapytam czy ten LC-1 wnosi znaczną poprawę względem oryginalnego?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• 4 tygodnie później...

Panowie czy miał ktoś styczność z nowym kandy K2 BT (wzmacniacz zintegrowany) ? Przybyło w nim mocy, brzmieniowo podobno też mam być lepiej.

Mam u siebie na odsłuchu zwykła wersję K2 i bardzo fajnie gra ten piecyk. Muzykalnie, dynamicznie z ładną, pełną średnicą bas trzymany w ryzach. Teraz wiem co znaczy ta muzykalność roksana ;) Przyznam, że bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ten wzmacniacz, szczególnie w tej cenie.

Cześć

Jakby ktoś był chętny, to

za 9999 pln oddam swój zestaw:

- 2,5 letniego idealnego Caspiana M1NG

- 2-letnie cd Caspiana M1 z Decibela

- 2-letnie idealne Dynaudio X16 z pięcioletnią gwarancją

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Nadal Dynaudio, bo mi mocno podeszły, ale wyżej, bo F160.

Na wzmaka jeszcze mam konkretnego kandydata. Nie wiem, co po Caspianie i boję się, żeby się nie zawieść.

No i nie pali mi się, mam czas ze sprzedażą.

Ktoś się zdecyduje wcześniej, to za pół cen katalogowych będzie miał zgrany zestaw i szybko się ucieszy z nowych zabawek.

Ma może ktoś lub słuchał Caspiana z CA Stream Magiciem 6 ?

A najlepiej jeszcze z Focusami 160 ? ;)

Dzięki Firma.

CA SM6 nie ma przewijania utworów?

Ale gapless ma ?

Co tam jeszcze szwankowało w funkcjonalności?

No i napisz, jak to grało z M1NG i F160?

Edytowane przez whiter1

gralo fajnie porzadny kpl co tu pisac, przed zakupem i tak proponuje odsluchac, wypozyczyc za kaucja

gaplessa od poczatku nie bylo ale jest juz od dosyc dawna po kolejnych zmianach firmware

co szwankowalo..chyba nic wiecej, swietny jest Dac i gitara

nie ma przewijania, niestety

Edytowane przez FIRMA

Minasy są szybkie, konturowe, szczegółowe i wyrównane, z kolei Caspian wolniejszy, ciemniejszy na górze, z dużym basem ale mniej kontrolowanym i piękną średnicą, pisze tu akurat o Caspian M2.

Więc takie połączenie myślę że da dobrą czytelną górę, cudowną przepiękna średnicę i dość dobry bas o potężnym zejściu.

Takie wnioski po słuchaniu w/w sprzętów razem :)

Powinien przypaść w gusta Piotr83 ale... okaże się :)

pzdr.

Tobie Patryk-1980 to połączenie nie spasowało podczas odsłuchu, więc nie wiadomo, jak Piotrowi83. U mnie Caspian M2 z Harpią Amstaff Mini dobrze kontrolował bas, także to zależy od konfiguracji:)

Edytowane przez profundis

Ma może ktoś lub słuchał Caspiana z CA Stream Magiciem 6 ?

Whiter, dwa razy się zastanów, zanim pozbędziesz się pary Caspianów. Całościowo one tworzą naprawdę fajną synergię. W każdym razie swego czasu szukałem daca, słuchałem m.in. M-Daca i SM6 i to zawsze było granie o klasę niżej. Na SM6 wokale kobiece straciły seksapil, zrobiły się ciut wredne. ;) W ogóle w porównaniu z Caspianem dźwięk jest mniej naturalny, na instrumentach smyczkowych pojawia się metaliczny nalot. M-Dac Audiolaba z softem, który polecał gdzieś Emil, bardziej mi się podobał.

Ja jak wiesz, wybrałem Gold Note dac-7, ale dlatego że najbardziej pasował mi tonalnie, nie faworyzował skrajów pasma. Ale to też zdecydowanie nie jest na poziomie odtwarzacza caspiana, nie ma tej masy dźwięku, spójności przekazu, dynamiki, po prostu klasy, to są rzeczy trudno opisywalne. Trochę go przewyższa przestrzenią, trójwymiarowością sceny (przewyższa w zasadzie wszystkie daki, które słuchałem).

SM6 jako strumieniowiec, zważywszy funkcjonalność, może być hitem, ale w sensie czysto dźwiękowym IMHO jest przereklamowany, a na pewno rozczaruje ucho obyte z odtwarzaczem Caspiana. :) Zresztą próbuj, może akurat z focusami 160 zabrzmi wyjątkowo.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Pzedmowca dobrze pisze choc nie do konca, SM6 nie jest przereklamowany bo to swietny sprzet ale nie pozbywaj sie zestawu Caspiana bo mowie ci, ze do niego wrocisz

...a tak w ogole whiter, sluchales F160 z zestawem Caspiana?

FIRMA. SM6 jest przereklamowany, gdy pisze się o nim jako urządzeniu hi-endowym. To przesada. Zresztą o ile dobrze pamiętam, sam wybrałeś swego czasu PS Audio Digital LinkIII. Też go słuchałem i podobał mi się bardziej niż SM6.

Ale OK. SM6 to też nie jest żadna lipa.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Koledzy

Na pierwszy rzut pójdzie wymiana X16 na F160. Ale to i tak za 2-3 miesiące.

Potem, jak nie bedzie zadowalająco, poslucham CA SM6 w miejsce cd Caspiana. Albo poslucham daca zaraz po wygrzaniu Focus ów. Bo to faktycznie może być udane trio. Się zobaczy, się usłyszy.

Stąd moje pytania.

No, chyba że trafi się amator na mój set.

P.S. Firma, nie słuchałem, ale wiem, ze z F160 będzie lepiej niż z X16 :)

Nie cierpię tutaj pisać z czegoś takiego jak tablet :/

whiter1,

Jak Ci lezy szkola Caspiana M1 NG (co wcale mnie nie dziwi:) to z wlasnego doswiadczenia polece pomyslec o innym zrodle niz cd Caspaian'a - moim zdaniem zrodlo mozna znalezc ciekawsze - posluchaj czegos na lampie w CD.

----------------------------------------------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.