Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze reszta toru może wpływać na całość, więc trudno tu porównywać. U mnie punktowy na pewno nie jest, ale też nie powiedziałbym, że jest rozmiękczony specjalnie, jest bardziej zwarty niż w NADzie np lub Musicalu. Kwestia punktu odniesienia.

Edytowane przez zentaur

Wydaje mi sie ze Roksan slabo smaruje i dlatego nie sa zainteresowane gazetki z ladnymi recenzjami? Moze sa pewni swego produktu i im nie zalezy? Ciezko powiedziec:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Witam.

Tak mam dalej m2 i zostanie chyba dozywotnio.Jest na tyle dobry ze pod niego kupie glosniki.Akcja ta mi sie ciagle odwleka ale za niedlugo powinienem zaczac `praktyczne` poszukiwania`.Nawt jak bedzie kiedys mnie stac na duzo lepszy piec to m2 laduje w sypialni.

(uzgodnione z zonka).

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

torszkę przesadzili z tym chromowanym kaplem , w m2 są zaokrąglone lepiej to wygląda,

ale jeżeli zrobią wejście cyfrowe w cd i można będzie go jako DAC używać to duży plus

Focal + Naim

Troche przypadkiem i zupelnie w ciemno kupilem kolumny K2 Tr5 ktore mam zamiar spasowac z Caspianem. Ktos moze slyszal to polaczenie? Czy zgra mi sie to lepiej niz z MA RX1 ktore w polaczeniu z caspianem graja zbyt jasno?

Gdyby kogos interesowalo to te kolumny swietnie zgrywaja sie z caspianem. Jest pelna synergia i niesamowicie detaliczny i przestrzenny dzwiek niepozbawiony ciepelka i nasyconej srednicy. Bas jak na podstawki gra naprawde dobrze

• 5 tygodni później...

W przyszłym tygodniu mam zamiar wysłać cd M1 na modyfikację do Sonus Oliva. Chyba będę pierwszym na forum modyfikujacym ten klocek. Jesli sie mylę, to niech pionier się pochwali.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Mają byc zmienione kondensatory z caspianowych Elna Simlic na polipropylenowe Silver Sound SCR, ktore rozjaśnią brzmienie otwierajac górę i dodając detali - takie założenie.

Ma byc tez dodana druga para wyjść RCA Eichmanna z miedzi złoconej wraz z dobrym hebelkowym selektorem wyjść specjalnie dla headampa. Całość około 500 pln.

P.S. Sorki, ze tak dlugo, ale przypadkiem mialem weekend bez fona i bez neta. Czy wiecie, jak to relaksuje? :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

imho CD M1 nie brakuje góry i detali, tylko barwy na średnicy ale to moje odczucie :)

w każdym razie daj znać jak zmiana wpłynęła na całość.

Pozdrawiam.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.