Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Warto zamieniać integrę caspiana na wzmacniacz lampowy Yaqin 100b ? Czy wzmacniacze lampowe nie mają z caspianem szans?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Według mnie caspian przestrzenność ma na przyzwoitym poziomie, mógłby za to być nieco bardziej selektywny z konturami, ale i tu aż tak nie kuleje... więc na dobrą sprawę to takie czepianie się na siłę:)

witam wszystkich posiadam intergre caspiana mk I i cd Thule audio CD 100 kolumny to Dali Ikon 6 i teraz szukam jakiegos interkonektu dobrego bo narazie mam lichego Oehlbacha NF 2 chcialbym cos kupic w granichach 300-400 zl najlepiej uzywane o dlugosci 0,5 m nie wiem czy miedziane czy srebrne doradzcie jakie kable by sie najlepiej sprawowaly pod tym zestawieniem.chcialbym polepszyc przestzrzennosc dziekuje z gory za pomoc (myslelem o jakis Tara Labs )

mrdark

Jeszcze jest, no szkoda ale co mi po nim jak mi z kolumnami się nie zgrywa, jak nie sprzedam za taką cenę jak obecnie w ogłoszeniach to zostawiam sobie.

To jest główny powód no i mocy więcej by się przydało, a CD na razie zostaje :-), cd jest świetne i na prawdę nie będzie błędem podłączenia go do nawet znacznie droższej reszty toru.

W unilecie mieli mieć w marcu Roksana Platinium, zapomniałem się zapytać jak byłem ostatnio.

Daj znać jak będziesz coś wiedział więcej o platinum.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

W tym tyg. pojadę to uniletu to się dowiem.

Wcześniej pisałem o usterkach mojego wzmacniacza, w sumie spędził w serwisie z 3 miesiące i nie mogli nic znaleźć a mi już ręce opadały.

Przy następnych objawach wpadłem na pomysł nagrania tejże usterki.

Wysłałem go Joe z uniletu a on z kolei wysłał ten film do Roksan do samego szefa.

Zadzwonili aby przywieźć ten wzmacniacz i po zbadaniu okazało się że był zimny lut w sekcji mute, więc poprawiono wymieniając też dla pewności ten przełącznik na nowy, obecnie wzmacniacz gra znacznie lepiej, przede wszystkim na basie, jest go jakby więcej.

Ostatecznie prawdzany był przez samego Guru przez kilkanaście dni a naprawa zajął się jego brat który opracował ten wzmacniacz i resztę "zabawek" Roksan.

Piszę to dlatego, że jak ktoś kupi nowego caspiana i będzie miał ten sam problem to będzie wiedział co robić czy sugerować w serwisie gdzie szukać, a jak powszechnie wiadomo to nie tylko caspian jest robiony w chinach więc mogą się usterki takie powtarzać.

Panowie,

Czy ktoś może napisać czym się różnią M-1 Series przed i po numerze seryjnym 0115000 ??

Spotkałem się z tą liczbą w kilku miejscach ale nigdzie nie było opisane dokładnie co zostało zmienione i jaki to miało wpływ.

Z góry dzięki

----------------------------------------------------

>Panowie,

>Czy ktoś może napisać czym się różnią M-1 Series przed i po numerze seryjnym 0115000 ??

>Spotkałem się z tą liczbą w kilku miejscach ale nigdzie nie było opisane dokładnie co zostało

>zmienione i jaki to miało wpływ.

>Z góry dzięki

70W vs 85W przy 8Ohm. Wcześniejsze miały zdaje się trafo 350VA,a późniejsze 460VA (tak widnieje na moim). Ktoś zna więcej różnic?

Porównywał ktoś może wcześniejsze wersje mkI mkII z nową m1? Słyszałem, że nowa jest bardziej przejrzysta, mniej ciepła... to znaczna różnica? Ciekaw jestem czy warto byłoby się przesiadać na nowszą. Jednak wciąż pozostał mi do kupienia cedek i tu myślę o tym nowszym jednak. Cichom jak oceniasz charakter brzmienia swojego systemu?

Coś już wiadomo o platinum?

Daj link do tej informacji

• 2 tygodnie później...

Ktoś miał z was okazję słuchać Platinum?

Witam z szacunkiem wszystkich i rzadko zaglądających. :)

Ma ktoś więcej info na temat nowej serii? Nie znam ni groma angielskiego... Nie szperam więc specjalnie po ichnich forach. Stoję przed zakupem na pewno ROKSANA CASPIAN, albo może nowego "czegoś".

Pozdrawiam!

witam wszystkich Roksanowcow :) czy moze ktos z klubu jest z wielkopolski ?? albo najlepiej z okolic ostrowa wlkp :) chcialbym z kims z tych okolic sie spotkac na jakis odsluchach najlepiej z posiadaczem CD Casiana bo mam wzmacniacz i jestem ciekaw jak gra w polaczeniu cd Casiapa posiadam obecnie CD THULE AUDIO CD 100 i reszte sprzetu jak w ,,O mnie'' jestem ciekaw jaka bylaby roznica mniedzy tymi CD w moim zestawie.jesli ktos taki jest prosze pisac na priv :) Pozdrawiam wszystkich :)

Moim zdaniem kolumny troszkę cię ograniczają.

mi sie wydaje ze ikony 6 to w miare dobre kolumny i nic wielkiego im nie brakuje fakt ze nie sa to najwyzszej klasy kolumny ale w swoim przedziale cenowym wypadaja naprade niezle.wieksze watpliwosci mam wlasnie do CD i jestem ciekaw jak moja konfiguracja by zagrala z lepszym zd=rodlem :)

Zanim kupiłem Focale to byłem na odsłuchu Monitor Audio Platinium 100, i spytałem o Dali bo też tam mieli cały asortyment a mógłbym posłuchać w tym samym czasie, a gość mi mówi że musiałbym dołożyć z tysiąc-dwa funtów żeby Dali zaczęły grać, za mniej one po prostu se graja, (ale dla mnie to było już za dużo), w Monitor Audio dobry dźwięk uzyska się szybciej, za mniejsze pieniądze.

Nie myśl że ja robię jakiś atak czy coś, ale opinia gościa ze sklepu daje sporo do myślenia.

wiem o co chodzi jestem otwarty na wszystkie sugestie ale teraz mam jeden powazny problem od jakiego czasu mam wrazenie ze jeden kanal w moim Caspiane gra nieco ciszej ;/ scena jest przesunieta w strone lewego kanalu przekladalem IC bo myslelem ze plyta tak nagrana ale nic to nie zminilo.za to przelozenie glosnikowcow troche pomienialo i przesunela sie scena na druga strone ;/ nie na wszystkich plytach to slychac.na czesci plyt slabiej badz mocniej co moze byc powodem mial ktos kiedys taki problem ?? rozbieralem wzmaka ale nie widac bylo zeby bylo cos kiedykolwiek grzebane wszystkie luty i elementy wygladaja na orginalne :) moze starosc na niego wchodzi :) mam wersje MK I prosze o jakas pomoc lub rady :)

Zrób tak jak miałeś na początku, poruszaj wtykami, możliwe że nie wzmak a wtyki, banany się poluzowały albo zimny lut, może się ułamało coś w środku.

A to że czasem słychać a czasem nie to jak chodzisz płytę zmieniać to może coś przypadkowo i niezauważalnie poruszysz, poruszaj końcówkami przy kolumnach i przy wzmaku.

Co do sugestii dźwięku to zależy co lubisz, ja idę w kierunku realizmu, bez upiększania czy osładzania więc wszystko zależy, ale kolumny zawsze staraj się kupić jak najlepsze.

wlasnie chodzi o to ze wtyki i cala reszta jest ok mozliwe ze rzeczywiscie gdzies jest zimny luy bo jak zminiam kable z lewego na prawy scena sie przesuwa na glosnik podlaczony do lewego kanalau.jest to nieduza roznica ale jest.w ktorym miejscu moze byc taki lut ?? i jak sie to objawia bo z lutowaniem u mnie na bakier niestety ;/ dziekuje za jakakolwiek pomoc !

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.