Skocz do zawartości
IGNORED

jak nie thiel cs 1,5 - to co?

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Hybryd

z samolotów zielony jestem , kiedys mielismy tylko pomysł na malucha z wolnym wydechem jak silnik lotniczy :-)) w wersji baggy

to był szał jak zjechalismy tym na plaze na Jeziorsku /tam gdzie nie ma policji oczywiscie/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Redaktor, 19 Sie 2008, 21:21

>Czy może dystrybutor zechce się pokazać i coś takiego zaproponować?

Kpisz, czy o drogę pytasz?

Ten podły dystrybutor, co nie chciał odpowiednio za reklamy bulić? Którego bojkotuje cała makulatura audiosyfilska (kolektywnie),w tym i nasz Redaktor?

Wytoczyliście mu wojnę, a teraz takie teksty...

Kto podrzuci tu link do odpowiedniego wątka?

Robix'ie!

Jak wiesz miałem okazję słuchać u nieobecnego już "Ojca założyciela" wątku dwóch kolumn Audio Note i muszę Ci powiedzieć, że, pomimo ówczesnego przyzwyczajenia do nieco innego typu prezentacji (dziś powiedziałbym plastycznego, choć "mulącego"), od pierwszych taktów Audio Noty wywarły na mnie bardzo dobre wrażenie, czemu dałem uspust w "Lubuskich odsłuchach".

I naprawdę nie miałem wrażenia, że grały one "bum-cyk" ;-)

Jak sięgam pamięcią, to raczej moje odczucia były związane z pochwałą średnicy - jako nośnej i pełnej barw (choć raczej pastelowych, a nie olejnych)!

Ale może to też poniekąd zasługa nieśmiertelnych Omaków!

A Thiele??? Towarzyszyły mi długo, za co im chwała! I złego słowa nie dam powiedzieć!!! ;-)

Pozdrawiam

• Redaktorzy

"Ten podły dystrybutor, co nie chciał odpowiednio za reklamy bulić? Którego bojkotuje cała makulatura audiosyfilska (kolektywnie),w tym i nasz Redaktor?"

Audiostereo to nie makulatura (jeśli tak nazywasz pisma drukowane). Widzę, że klony dzisiaj rządzą, na raz wychynęło parę sztuk. A co do dystrybutora, to rozumiem, że ty decydujesz o tym, czy pozwoli forumowiczom posłuchać swoich skarbów?

Zostawcie Pana Redaktora w spokoju. Wstrętni wichrzyciele ! Tylko denerwujecie i denerwujecie tak, że Redaktor nawet nie może kota nakarmić i ten w końcu zdechnie. Chcecie mieć ślicznego kotka na sumieniu? Zastanówcie się ! Brutale !

• Redaktorzy

"Moze lepiej zorganizowalbyś spotkanko na ktorym posluchalibyśmy WA Sophia vs Tannoy Red Monitor ? Pośmiejemy sie, wypijemy maślankę mrągowską i nie będzie niepotrzebnych tematów."

A może by tak posłuchać sugestii lenama?

Bartku.. może faktycznie poniosło mnie, za co przepraszam Ciebie, Łukasza i pozostałych kolegów mających coś ciekawego do powiedzenia w podanym temacie. Zrzućmy to na karb ciężkiego dzisiajszego dnia. Mój wpis miał tylko wyrazić dezaprobatę dla personalnych wycieczek na forum. Może wybrałem złą formę wypowiedzi. Jeszcze raz przepraszam.

Luxmany i winyle 

>francuskie fajnie grały - Trjangle.

ale to nie byly prawdziwe Tjangle, tylko obudowy po Trjanglach :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 19 Sie 2008, 22:57

>McGay, ty lepiej lec tjuningowac MusicAngele! bo uciekna do cieplych krajow :D

Proszę złośliwie nie zmieniać tematu wątku bo zawołam Pana Redaktora i będzie kara.

foxbat, 19 Sie 2008, 23:18

>McGay

>kochany wiesz co on moze mnie zrobic? Jasiu powiedz panu...

Pan nie jest dobry. Zamiast napisać coś o fajnych kolumnach to mnie Pan zaczepia i straszy jeszcze Jasiem.

Pan redaktor wróci to zobaczymy kto jest tutaj najmądrzejszy.

Zobaczy Pan Foxbat, że wszystko powiem Panu Redaktorowi.

nie, to kto jest tu najmadrzejszy nie ulega kwestii, rzeklbym, ze jest prawie dogmatem co widac po cieciach w tym watku :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

robix

Oswiadczam ze w tamtych konkretnych warunkach Thiel okazal sie godnym partnerem i konkurentem dla

>Tannoya a nawet przewyzszal go w kilku aspektach (robtango byl innego zdania ale tez byl pod

>wrazeniem)

oswiadczenie przyjęte, tylko ze ani ja ani koledzy nie sluchaliśmy kolumn o ktorych piszesz :)

...a w porownaniu z Red Monitor to Thiel 1.5, 1.6 to sobie mogą poćwierkać....niestety. Bo uwazam ze kolumny ladne, a Jim zestroił zwrotnice perfekcynie...w tym wypadku to jednak za mało.

Stirling to wogóle z tego co widzę inny glośnik....na burczybasowym zawieszeniu i z innym tweeterem.

Twoje oświadczenei traktuję jako cenną informację, a dla autora wątku tez pewnie jest to jakas wskazowka...po co zmieniać kolumnę na równorzędną?:) Dlatego osobiście proponuje zdecydowanie lepsza :)

viniu, sorki jezeli forma dyskusji zeszla na poziom jaki widac. Zapewniam ze nie mialem zlych intencji. Zależalo mi tylko na tym zeby doszlo na neutralnym gruncie do takiego porównani. Wnioski koledzy wyciągnęli sami. Akurat ciesze sie ze takie a nie inne....choć przyznam bylbym mocno zdziwiony gdyby było inaczej. Śłuchalem credo przy thielu 1.6 i to nie byl lepszy dźwiek, a TRM od credo dzieli naprawdę sporo i to w kazdym aspekcie.

Ani mi za tym ani po tym, nie handluję/sprzedaję itp Tannoy. Nie mam pojęcia czy wszytskie głośniki w ofercie tej firmy prezentują soba taki poziom. ale te konkretnie zdecydowanie znajdują sie powyzej poziomu jakijkolwiek konstrukcji ktorej propozycja padła w tym wątku.

Pozdrowienia

PS. to forum jak dla mnie zaczęło drogę w kierunku o którym piszesz od dnia jego przejęcia. Chore zeby moderować wpisy w tym wątku. Jedyne co to moze wyrzucilbym drętwy epitet americano i to wszystko.

Nie rozumiem dlaczego mialbym jako rownorzędne traktowac opinie ludzi ktorzy danej konstrukcji nie sluchali(nigdzie).

To mniej wiecej tak jakbym napisał, ze thiel gra slabo bo ma metalową kopulkę a ja słyszalem metalową kopulkę w zestawach tonsilu, wygladala("na oko") na lepszą i nie gralo to za dobrze.

I to jest wlasnie zaśmiecanie serwisu i merytorycznego wątku.

I nie patrz KTO pisze, tylko co ten wpis wnosi do tematu. w tej chwili po wykasowniu z wątku pewnie kilkunastu wpisów obraz będzie/jest znieksztalcony. I na tym wlasnie polega proces zachodzący na tym serwisie ktory Cie tak martwi.

W sumie trzy osoby zawalily ten wątek a najbardziej jozwa, który bezmyślnie(moim zdaniem) powyrzucał wszystko co mu sie wydawalo "podejrzane".

zwolennik łagodności

Panie Lucmaster,

Nie polecam Panu tych kolumn Tanoja. To takie stare kolumny, że onę nie mogą grać nowocześnie tylko staro.

Jak zobaczą te kolumny u Pana koledzy to się będą głośno śmiali. O tak: Ha-ha-ha

Proszę kupić te Avalony Symbol, bo są takie ładne i reklamowane gazetach. Te inne kolumny - Thiel to też są dobre. Zawsze je reklamują takim fajnym zdjęciem salonu, ze skórzaną, drogą kanapą. Ja sobie myślę, że jak ktoś bogaty ma takie kolumny w salonie to chyba wie co robi i te kolumny muszą być dobre, bo bogaty byle czego sobie do salonu nie wstawi.

pozdrawiam

McGaywer.

lenam >>> Golda z AlNiCo tez sluchalem co ciekawe te Thiele 1.5 maja bardzo podobna sygn brzmieniowa co Tannoy oczywiscie skala dzwieku jest mniejsza ale cos w nich jest takiego ze mimo metalowych twetwrow da sie z nimi obcowac.

Yorkminstery ma moj kolega i upss slucha glownie rocka na 18 W ponoblokach Phasta +pre +dzielony CEC +kabelki Kondo a nawet nie jest audiofilem (mial kaprys to mu pomoglem nabyc te zabawki).

robix

>robix

" Golda z AlNiCo tez sluchalem"

A Reda lub Silvera miales moze rowniez okazje posluchac ? Opinie sa takie, ze Gold troche od nich odstaje, a najslabiej wypada z Duali HPD. Zapewne te opinie maja odzwierciedlenie w rzeczywistosci, bo wyraznie to widac po cenach, jakie osiagaja na rynku.

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.