Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nie trzeba kupować, mam 4 szt NABów Tascam/Teac które pasują znakomicie. Chciałem tylko spróbować dopasować te od Otari żeby mieć wszystko Otari a tu taki zonk.

Spróbuję w niedzielę przy okazji dnia nawijania tasmy na szpule zobaczyć jak toto pasuje na talerzyk Revox/Studer. Zawsze mogę nagwintować taki pręt i wkręcić w spodnią część motylka żeby było tak jak w Ampeksie. Albo sprzedać te NABy. Ktoś chętny? Zapłaciłem ok. 62 EUR z przesyłką do Polski. To dobra cena.

Pozdro

Pozdro

.

Revox Studer ma podobne talerzyki ,więc chyba nici z tego.

Witam .

Kolejne fotki z moich zabaw w cięcie taśm .

Tym razem taśma 1 cal na 4 cwiartki .

Wygląda to obiecująco .

Teraz muszę to dokladnie doprecyzować..

Noży do cięcia narazie nie pokazuje -pokażę jak będzie po testach .

Pomysłów mam sto tysiaków tylko kasy brak , więc jeszcze nie znam wersji ostatecznej noży ..

Pozdrowienia dla wszystkich .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-19835-0-07782400-1363886108_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć,

kupowaliście te taśmy EMTEC z Polskiego Radia ?

Dziś przyszła pocztą informacja że im zalegam 52 zł (oczywiście zapłaciłem od razu) i wpisali mnie (po kilkunastu dniach) do Krajowego Rejestru Długów...

wtf ???

ok, ustalone, pomyłka w polskim radio...

Też miałem z nimi taki przypadek, wyjaśniło się, ale niesmak został. Nikt nie raczył przeprosić.

W.

Wojtek

Ja kupiłem w niedzielę, zapłaciłem przez Payu zgodnie z sugestią w opisie aukcji, a we wtorek listonosz dostarczył przesyłkę. Jak kupowałem duży zapas PER528, to odbierałem nazajutrz na miejscu z dowodem wpłaty i też nie było problemu.

Księgowość w PR działa szczególnie, bo to spółka publiczna - na każdą sprzedaż muszą wystawić fakturę, a jak nie potrafią powiązać faktury z wpłatą na konto, bo opis na wyciągu jest niejednoznaczny, to automatycznie wystawiają wezwanie do zapłaty. Jeśli ktoś nie dostał przesyłki w ciągu tygodnia, trzeba od razu dzwonić i wyjaśniać.

O kurde już wsio wykupili, kase dziś na konto wpłaciłem patrze a tu już nic nie ma.

Ciekawe czy jeszcze będą mieli może ma ktoś odsprzedać dosłownie parę sztuk ? :)

Fuck, także dostałem dzisiaj wezwanie do zapłaty. Za kasę którą dostali ode mnie przez PayU ze dwa tygodnie temu. I nawet fakturę już mam.

Masakra. To tak jak się radio bierze za sprzedaż.

Burdel w tym archeo maja okropny.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ta firma to powrót do przeszłosci.

Pełna komuna.Jak tam osobiscie odbierałem kupione na allegro drobiazgi,to przeżyłem horror.

Po pierwsze ,aby tam w ogóle wejść,to potrzeba wyrobić przepustke.Przy okazji patrzą na ciebie jak na dywersanta.Pózniej nie zostawiają ciebie samego,bo byś jeszcze zbłądził i zobaczył co nie trzeba.Mi się i tak udało na jakichś bocznych schodach napatotrzyć na Millera z obstawą.Biegasz więc sobie z tym twoim przewodnikiem po korytarzach i razem szukacie,gdzie ten towar jest do odebrania,bo tam nic nie jest łatwo.Jak już go namierzycie,to zaczyna się zabawa z potrzebnymi papierkami.Jedne są ,aby to móc wynieść,inne,aby zaksięgować itd.Ogólnie stracisz tam z dwie godziny i nabiegasz się solidnie.

Edytowane przez Marek-41

Czy jest sens reanimowania M2405S .Pomijąc brak walorów dźwiekowych , jak zniwelować wszelkie "obce " dźwięki głownie pochodzące z wirujących talerzyków, osi, itp..Jaka jest recepta na stykające się obwiednie , które w pewnych prędkosciach są generatorami hałasu.

Ta firma to powrót do przeszłosci.

(...) Ogólnie stracisz tam z dwie godziny i nabiegasz się solidnie.

No cóż, taki już urok obiektów "specjalnego przeznaczenia". Ich ochrona jest z dawno minionej bajki. Jestem dość częstym gościem na koncertach w studio im. Szpilmana i widzę tę boleść w oczach strażników, gdy muszą wpuszczać na pokoje tyle hołoty, bo się państwu redaktorom zachciało działalności kulturalnej. A wiadomo to, kto przyjdzie z ulicy na taki koncert???

Na Myśliwieckiej to jeszcze jest bramka, jak na lotnisku, i trzeba wyciągać wszystko z kieszeni (dobrze, że chociaż można portfel wnieść do środka).

Mam pytanie do Kolegów, którzy dostali powiastki o niezrealizowanych zobowiązaniach. W tytule przelewu podawaliście imię i nazwisko? Czy tylko to co generuje PayU, czyli nick i nr aukcji?

Podałem imię i nazwisko oraz nick z allegro,a i tak dostałem wezwanie do zapłaty taką sytuacje mam już drugi raz.Tym razem nawet dość miła Pani powiedziała przepraszam co mnie troszkę zaskoczyło.Pozdrawiam.

Wybaczcie laikowi...Jaka jest roznica miedzy Akai M 8 a M 9..? Technicznie i glownie dzwiekowo. Wiem, ze to "starocie" , ale jakos mi sie tak podobaja, no i lampowe sa -)))

Już kiedyś była o tym mowa, ale trudno odnaleźć te wpisy więc zapytam jeszcze raz...

Mianowicie kupiłem taśmę kalibracyjną prod. ZRK. Nie była droga i wygląda na prawie nie używaną. Ale jaka jest jakość tych taśm ? Czy według nich można cokolwiek sprawdzić i ustawić ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jest sens reanimowania M2405S .Pomijąc brak walorów dźwiekowych , jak zniwelować wszelkie "obce " dźwięki głownie pochodzące z wirujących talerzyków, osi, itp..Jaka jest recepta na stykające się obwiednie , które w pewnych prędkosciach są generatorami hałasu.

Sens wyłącznie sentymentalny, jeśli akurat ten magnetofon ma dla Ciebie jakieś znaczenie. Nawet w stanie fabrycznej nowości hałas mechanizmu można było tylko zagłuszyć, ale nie usunąć. Konstrukcja oparta na skaczącym kółku tak już ma. Można to polubić i trzymać jako eksponat, ale do słuchania raczej mieć coś innego.

Wybaczcie laikowi...Jaka jest roznica miedzy Akai M 8 a M 9..? Technicznie i glownie dzwiekowo. Wiem, ze to "starocie" , ale jakos mi sie tak podobaja, no i lampowe sa -)))

Wojtek,

O ile pamiętam to oba magnetofony miał Henryk Konstanty i mam nadzieję, że Ci odpowie, ale M9 to nie jest lampa.

Mam pytanie do Kolegów, którzy dostali powiastki o niezrealizowanych zobowiązaniach. W tytule przelewu podawaliście imię i nazwisko? Czy tylko to co generuje PayU, czyli nick i nr aukcji?

To nie ma znaczenia. Do mnie paczka z taśmami doszła, czyli mieli wszystkie dane adresowe. Otrzymałem również potwierdzenie o wpłynięciu mojej wpłaty a po wystawieniu pozytywnego komentarza otrzymałem taki sam. Jednak po kilku (!!) miesiącach dostałem maila jak kolega z wcześniejszego wpisu - z ponagleniem o wpłatę i pogróżkami o wpisaniu na czarną listę.

W.

Wojtek

Potwierdzam to co napisał kolega Wojtek 41 M8 to lampa, M 9 tranzystor. Polecam M8. Wymaga co prawda "troskliwej ręki", ale za to odwzajemnia się dźwiękiem o którym długo można by pisać. M8 rok produkcji 1964 mechanicznie nie do zajechania. Elektronicznie - bardzo prosta konstrukcja moim zdaniem dlatego tak dobrze brzmi. Po wymianie lamp i kilkunastu kondensatorów może pracować następne 40 lat. Gdy zdecydujesz się kupić. Pomogę Ci w przywracaniu do życia. Pozdrawiam Konstanty

Zgadzam się całkowicie z kolegą Forecast88. "Poprawiać" firmę oczywiście można, ale to już nie będzie egzemplarz kolekcjonerski. Koszty były by jednak wysokie a rezultaty raczej mierne. (tulejowanie rolek, szlifowanie, wyważenie dokładne wirnika silnika. )Receptą jak to napisałeś na "stykające się obwiednie" jet szlifowanie tych powierzchni w tym również gumy na szlifierce kłowej. O elektronice już nie piszę, aby nie zanudzać.

To nie ma znaczenia. Do mnie paczka z taśmami doszła, czyli mieli wszystkie dane adresowe. Otrzymałem również potwierdzenie o wpłynięciu mojej wpłaty a po wystawieniu pozytywnego komentarza otrzymałem taki sam. Jednak po kilku (!!) miesiącach dostałem maila jak kolega z wcześniejszego wpisu - z ponagleniem o wpłatę i pogróżkami o wpisaniu na czarną listę.

W.

Wszystko, co czytam tutaj na temat PR, skutecznie zniechęca mnie do dokonywania u nich jakichkolwiek zakupów. Mam pomysł. A może by w przypadku ponaglenia zapłaty pozwać Polskie Radio do sądu o wyłudzenie (domagają się pieniędzy, które już raz zostały wpłacone), a potem powiedzieć na ich temat trochę prawdy w innych mediach, w tym w Internecie. Jest jakaś granica w traktowaniu klientów i robieniu sobie z nich kpin. Powinni za to moim zdaniem zapłacić. Ostre słowa - ale nie znoszę, jak mnie ktoś traktuje niepoważnie i bezpodstawnie oskarża. Za takie rzeczy należy płacić. Drogo.

Co do M2405S - zgadzam się, że reanimowanie tego sprzętu - poza względami stricte sentymentalnymi - nie ma sensu. Jestem przekonany, że nawet w przypadku Arii i Opusów nie ma.

Edytowane przez krzysiekg1981

To nie ma znaczenia. Do mnie paczka z taśmami doszła, czyli mieli wszystkie dane adresowe. Otrzymałem również potwierdzenie o wpłynięciu mojej wpłaty a po wystawieniu pozytywnego komentarza otrzymałem taki sam. Jednak po kilku (!!) miesiącach dostałem maila jak kolega z wcześniejszego wpisu - z ponagleniem o wpłatę i pogróżkami o wpisaniu na czarną listę. W.

Hm. Ja też u nich zrobiłem zakupy. Wszystko przebiegło prawidłowo, ale mając na uwadze powyższe nie jest takie pewne, że to koniec kontaktów z tą szacowną instytucją.

Master z szafy:

Ukryta Zawartość

Czy nie macie takich taśm? Chętnie wszedłbym w posiadanie.

BTW nadmieniamy też o cytowanym teraz Polskim Radiu.

Pozdor

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

• Pokaż nowe odpowiedzi