Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Mark41- tylko taki kawałeczek jest gratis :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu masz do 701-ki. Może są podobne ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mark41- tylko taki kawałeczek jest gratis :-)

Ukryta Zawartość

A tu masz do 701-ki. Może są podobne ?

Ukryta Zawartość

Kasjel,dzięki.Dobre i to.Przynajmniej teraz jestem pewny,że to 12v 30mA.

Kasjel,wielkie dzięki.Co prawda ten drugi schemat jest od innego odbiornika,ale ma bardzo podobny system linek do skali.A u mnie jest zerwana i muszę ją założyć.Chyba bedę musiał poprosic kogoś o dużych zdolnościach manualnych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek41- Mam już całą serwisówkę do Twojego amplitunera. Jeśli nie uda ci się ściągnąć, to wrzucę na "wrzutę" i sobie pobierzesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek-41 - przepraszam źle odczytałem Twojego posta stąd mój wniosek że żarówka 6 V (..."Te które ma 12 voltowe świecą ,ale bardzo słabo"...)

Marek41- Mam już całą serwisówkę do Twojego amplitunera. Jeśli nie uda ci się ściągnąć, to wrzucę na "wrzutę" i sobie pobierzesz.

Ukryta Zawartość

Kasjel,czekam i dziękuje z góry.

Już mam,naprawdę wielkie dzięki.

Ukryta Zawartość

Gość sofistan

(Konto usunięte)

Tak sobie myślę, słuchając Yonsi z Philipsa, że ten wątek jest najbardziej wartościowym skupiskiem ludzkich myśli jaki kiedykolwiek w swoim życiu spotkałem, nużam się w nich.

Jest mi dobrze czytając Wasze posty, bo czuję, że nie jestem sam w swojej pasji :-)

Z Nowym Rokiem, samych dobroci, wszystkim

Jacek

Edytowane przez sofistan

Zbyszek, pochwalę się, że niedawno słuchałem Aloszy na żywo w Zielonej Górze i byłem pod ogromnym wrażeniem jego niesamowitej żywotności artystycznej i ... biologicznej !

Wszystkim magnetofonowym wariatom życzę samych sukcesów w 2011 r., kilometrów taśm z najwspanialszą muzyką i niezawodnych maszyn do jej nagrywania i odsłuchiwania.

Wojtek

Wojtek

Zbyszek, pochwalę się, że niedawno słuchałem Aloszy na żywo w Zielonej Górze i byłem pod ogromnym wrażeniem jego niesamowitej żywotności artystycznej i ... biologicznej !

Wszystkim magnetofonowym wariatom życzę samych sukcesów w 2011 r., kilometrów taśm z najwspanialszą muzyką i niezawodnych maszyn do jej nagrywania i odsłuchiwania.

Wojtek

Czasem dobrze jest położyć kota na niejadalne koturnowe Wagnery i im podobne i posłuchać normalnej melodyjnej bezpretensjonalnej muzyki <tiuremnobłatnoj>.Znam ponad 70 procent tego co śpiewa Awdiejew w innym wykonaniu i przeważnie w oryginale. < po rosyjsku >. Jutro o ile będę czuł się dobrze, znowu zacznę pchać swoje taczki pod górkę dzisiaj mam przerwę czego i innym życzę

Zbyszek

Awdiejewa Julianna jest może spokrewniona z Aloszą?

Nie wiem Aloszę wziąłem na odrutkę po tak zwanym Syndromie Konia Trojańskiego < = PIS BIS [PJN] + PIS > Jest to przykład muzykoterapii w najprostszym, wręcz prymitywnym tego słowa znaczeniu. Zaczęło się jednak od rewelacyjnie wykonanych i wyjątkowo ambitnych:

Ukryta Zawartość

Czyli Krzysztofa Cwynara

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Wytną to wytną najważniejsze, że już swoją rolę spełniły. A tak dla kawału mam zamiar powspominać ciepło młodszego ode mnie o 12 lat Johna Baldwina czytaj Johna Paula Jonesa nie chlał nie ćpał nie jadł kotów ani nie pił psiego smalcu

pozdrawiam

Zbyszek

Znów mnie wycieli?Moderacja jest gorsza od komuny!Pieprzyć takie forum...Niech zostaną reklamy i artykuły sponsorowane!

Edytowane przez paul_67

Witam! A co ma do znaczenia kto kogo lubi? Odrobina kultury osobistej wystarczy..

Pozdrawiam adam2948.

Moderacja nie czyta wpisów ze zrozumieniem,czego dała wyraz na PW.W tym cały problem.

Edytowane przez paul_67

Muszę się podzielić swoją radością. Stałem się szczęśliwym posiadaczem stareńkiego UHERa ROYAL Stereo dwuśladowego. Radość moja byłaby większa gdybym posiadał taśmę z dobrym zapisem dwuśladowym w celu sprawdzenia toru odczytu i ustawienia głowic. Czy któryś z kolegów zechciał by pożyczyć mi małą taśmę z takowym nagraniem, odeślę na drugi dzień.

Włodek.

Muszę się podzielić swoją radością. Stałem się szczęśliwym posiadaczem stareńkiego UHERa ROYAL Stereo dwuśladowego. Radość moja byłaby większa gdybym posiadał taśmę z dobrym zapisem dwuśladowym w celu sprawdzenia toru odczytu i ustawienia głowic. Czy któryś z kolegów zechciał by pożyczyć mi małą taśmę z takowym nagraniem, odeślę na drugi dzień.

Włodek.

Po pierwsze primo nie grzeb, po drugie primo, odkręć dwie moletowane nakrętki nad osłoną bloku głowic i przemyj głowice, usuń kurz i brud z dźwigni i je naoliw umyj i zmatuj rolkę dociskową po trzecie primo szukaj następnego UHER-a ROYAl lub tylko czterościeżkowego [kopftragera] bloku głowic - [ mam czterościeżkowego Uher-a Royal C odtwarza ale nie nagrywa głowice w stanie średnim]. Royal-e [trzy głowice] i Variacord-y [dwie głowice] są naprawdę dobrymi magnetofonami zmontowanymi z solidnych części.

Pozdrawiam

Zbyszek

Czy ma ktoś z Was jakieś części z magnetofonów szpulowych Sony ? Potrzebuję tylko jedną nakładkę "motylek" na oś szpuli. To ta którą się pociąga na sprężynie i obraca, aby szpula nie spadła.

Czy ma ktoś z Was jakieś części z magnetofonów szpulowych Sony ? Potrzebuję tylko jedną nakładkę "motylek" na oś szpuli. To ta którą się pociąga na sprężynie i obraca, aby szpula nie spadła.

.

<Na Niemieckim E Bayu jest tego sporo.

Pozdrawiam.

Po pierwsze primo nie grzeb...

Oczywiście nie ruszam ustawienia głowic. Był tylko odkurzony i naoliwiony, rolka równa nie zwulkanizowana. Działa prawie bezszelestnie, równo układa zwoje na szpulach. Mój jest cztero głowicowy ma funkcję echo. Nie posiadam danych dwuśladowego a bardzo jestem ciekaw, czy w porównaniu z czterośladem tylko odstęp od szumów się poprawia, czy również pasmo przenoszenia jest szersze? Specjalnie polowałem na magnetofon dwuśladowy, czterośladowy już mam.

Dziękuję za przestrogę i rady.

Serdecznie pozdrawiam. Włodek

Przechodzę na DAT-a: AIWA DIGITAL AUDIO TAPE RECORDER HD-S1 poszukuję 10 sztuk akumulatorków o średnicy takiej jak AAA ale znacznie dłuższych < dłuższych niż AA oraz kasetek DAT starych lub nowych. Z analogu nie rezygnuję ale muszę pewne rzeczy nagrywać zwłaszcza w terenie na sprzęcie cyfrowym.

Pozdrawiam

Zbyszek

Choć to trochę spóznione 'życzenia',ale nie mogłem się powstrzymać,,od śmiechu.

PRZEPROWADZKA W KARKONOSZE

2 SIERPNIA

Przeprowadzilismy sie do naszego nowego domu w Karkonoszach. Jak tu pieknie!

Drzewa wokol wygladaja tak majestatycznie. Wprost nie moge sie doczekac, kiedy pokryja sie sniegiem

4 PAZDZIERNIKA

Karkonosze sa najpiekniejszym miejscem na ziemi!!!

Wszystkie liscie zmienily kolory na tonacje pomaranczowe i czerwone

Pojechalem na przejazdzke po okolicy i zobaczylem kilka jeleni. Jakie wspaniałe i okazałe.

Jestem pewien, ze to najpiekniejsze zwierzeta na swiecie!

Tutaj jest jak w raju. Boze!!! Jak mi sie tu podoba!

11 LISTOPADA

Ostatniej nocy wreszcie spadl snieg. Obudzilem sie,a za oknem wszy stko bylo przykryte biala, cudowna pierzynka. Wspaniały widok.

Jak z pocztowki bozonarodzeniowej. Wyszlismy cala rodzina na zewnatrz. Odgarnęlismy snieg ze schodow i odsniezylismy droge dojazdowa do naszego pieknego domku. Pozniej zrobilismy sobie swietna zabawe-bitwe

sniezna ( oczywiscie ja wygralem ! )

Wtedy nadjechal plug sniezny i zasypal to, co wczesniej odsniezyliśmy. Więc znowu zaczelismy odsniezac droge dojazdowa. Super sport. Kocham Karkonosze!!!

12 GRUDNIA

Zeszlej nocy znowy spadl snieg Odsniezylem droge, a plug sniezny znowu powtorzyl dowcip z zasypaniem drogi dojazdowej. Po prostu kocham to miejsce.

19 GRUDNIA

Kolejny snieg spadl zeszlej nocy.Ze wzgledu na nieprzejezdna droge dojazdowa nie moglem pojechac do pracy.

Jestem kompletnie wykonczony ciaglym odsniezaniem. Na dodatek ciągle jezdzi ten pieprzony plug.

22 GRUDNIA

Zeszlej nocy napadalo jeszcze wiecej tego bialego gowna. Cale lapy mam w pecherzach od lopaty .Jestem pewien,

że plug sniezny czeka juz za rogiem, zeby wyjechac jak tylko skoncze odsniezac droge. sk***ysyn!!!

25 GRUDNIA

Wesolych, pier**lonych Swiat!!! Jeszcze wiecej napadalo tego gownianego sniegu. Jak kiedys wpadnie mi w rece ten sk***iel od pluga, przysięgam - ZABIJĘ ch*ja!!! Nie rozumiem, dlaczego nie posypują drogi sola jak w miescie,

zeby rozpuscic to zamarzniete sliskie gowno.

27 GRUDNIA

Znowu to biale k**ewstwo napadalo w nocy. Przez 3 dni nie wytknalem nosa z domu, oczywiście z wyjątkiem odsniezania tej j**anej drogi dojazdowej za kazdym razem,kiedy przejechal plug. Nigdzie nie moge dojechac.

Samochod jest pogrzebany pod wielką gora bialego gowna. Na dodatek meteorolog w telewizji zapowiedzial

25 cm dalszych opadow tej nocy. Mozecie sobie wyobrazic, ile to jest pelnych lopat sniegu????

28 GRUDNIA

Jebamy meteorolog się pomylil!!! Napadało 85 cm tego bialego k**ewstwa. Ja pier**le!: teraz to nie

stopnieje nawet do lipca!!!

Plug sniezny na szczescie ugrzazl w zaspie, a ten ch*j przylazl do mnie pozyczyc lopate. Myslalem, ze go od razu zabiję, ale najpierw mu powiedzialem, ze juz szesc lopat polamalem przy odśniezaniu.

Za to siodma-ostatnia ro***erdoliłem na jego zakutym, goralskim lbie.

4 STYCZNIA

Wreszcie jakos wydostalem sie z domu. Pojechalem do sklepu kupic coś do jedzenia i picia. Kiedy wracalem,pod samochod wskoczyl mi jelen. Ten pojebany zwierz z rogami narobil mi szkod na 3000 zł. Przez chwilę przebieglo mi przez mysl,ze jest on chyba w zmowie z tym ch*jem od pluga. Powinni powystrzelac te pieprzone jelenie.

Ze tez mysliwi nie rozwalili ich wszystkich w sezonie lowieckim!!!

3 MAJA

Dopiero dzisiaj moglem zawiezc samochod do warsztatu w miescie. Nie uwierzycie,jak go zzarło od tej j**anej soli

(którą jednak sypali na drogę). Na podjezdzie stal zaparkowany umyty i blyszczący plug sniezny z nowym kierowca.

Tamten podobno jeszcze leczy rozjebany leb. Na szczęscie od uderzenia stracil pamiec, bo jeszcze poszedlbym siedziec za ch*ja

18 MAJA

Sprzedalem te pieprzona rudere w Karkonoszach jakiemus wypacykowanemu inteligentowi z miasta.

Powiedzial, ze o tym marzyl i zbieral kase, aby na emeryturze odpoczac.

A to sie palant zdziwi, jak przyjdzie zima i ten drugi ch*j wyjdzie ze szpitala!!!!!

Ja przeprowadzilem się z powrotem do mojego ukochanego i urokliwego miasta. Nie moge sobie wyobrazic, jak ktos majacy chociaz odrobine rozumu i zdrowego rozsadku moze mieszkac na jakims zasypanym

i zamarznietym zadupiu w Karkonoszach.

SZCZESLIWEGO 2011 ROKU :

Ukryta Zawartość

To zamiast dobranocki

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Marku brak w tym tekście (formalnie)tylko dedykacji. Zabawę miałem "przednią". Mógłbym mieć "wszystkie klocki świata" i co roku jeździć na narty coraz to inne góry.

Henryk x

Marku brak w tym tekście (formalnie)tylko dedykacji. Zabawę miałem "przednią". Mógłbym mieć "wszystkie klocki świata" i co roku jeździć na narty coraz to inne góry.

Henryk x

Właśnie o tobie pomyślałem,jak ten tekst czytałem.Powodzenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi