Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Żeby nie okazało się, że to będzie transport plików klasy odtwarzaczy plików za 3-5 tys tyle, że w ładniejszego obudowie.

Nie wiem , nie słuchałem tego urządzenia więc nie mam powodów aby nie wierzyć, że potrafi to co pisze producent.

W końcu to żadna kosmiczna technologia jak to mają w zwyczaju opisywać niektórzy odkrywcy kosmosu tutaj na forum.

Więc nie ma po co już deprecjonować czegoś co widziało się tylko na zdjęciach.

Polacy to zawistna nacja.

Założę się ,że większość ucieszyła by się jak by Amare projekt nie wyszedł i firma wtopiła by tylko kasę i przy okazji ośmieszyła się publicznie.

To byłby "sukces" ! ;(

P.S.

Myślę ,że kolega Marcin nie po to wypożyczał Lumina czy Aurendera ,żeby zrobić sobie z nim fotkę do albumu tylko w innym celu ? ;)

Edytowane przez jarek&ania

Jednak większość wypowiadających się na temat tego serwera życzy dobrze Amare. Może nie jesteśmy aż tak zawistni jak piszesz? A może to wpływ świat?:)

Konto w trakcie usuwania

Ja też życzę firmie sukcesu i sam jestem zainteresowany tym produktem ale napisałem jakie mniemanie o sobie mają polscy producenci. Nie napisałem tego złośliwie i nie dotyczy to Amare ale warto by podeszli do tematu na chłodno i nie dali się ponieść fantazji wiary we własny geniusz.

Ten sprzęt powinien zagrać pliki najlepiej jak to tylko możliwe, lepiej niż Aurender czy Linn. A nie będzie to proste bo tamte sprzęty są już dopracowane.

Ale poczekajmy,posłuchamy.

Edytowane przez sly30

Jeśli tylko ich serwer z oddzielnym zasilaniem zagra lepiej od W 20 to sam zagłosuje swoim portfelem. Ze sprzedażą W 20 nie będzie problemu :)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie znam firmy Amare i nie wiem czy to jest typowy "one man show" czy może coś więcej.

Firma z tego co wyczytałem i usłyszałem ma już jakieś doświadczenie na polu konstrukcji audio więc szanse powodzenia są.

Wszystko zależy od podejścia biznesowego.

Max. zysk przy min. nakładzie ( jak w Chinach) czy może jednak trochę inaczej.

Zobaczymy.

Obym się mile rozczarował.

Co do zawiści w tym kraju i podejściu rodaków do sukcesu innych ludzi to nie będę się na ten temat wypowiadał.

Wygląda bardzo obiecująco, Amare Musica Diamond.

Wreszcie coś polskiego i nowoczesnego.

Jakby jeszcze wyjście dla DSD,DXD, np. przez USB i cena tak do 10000 PLN.

Przydało by się coś takiego.

Sterowanie z iPad, może w przyszłości też AirPlay i podłączanie urządzenia Apple z doładowaniem.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Myślę, że Amare pójdzie w max.jakość brzmienia i wykonania. Wtedy na cenę 10tys raczej nie ma co liczyć. Ale w przyszłości możliwe że będą chcieli wejść na szerszy rynek z czymś bardziej masowym w tańszej obudowie i na tańszych podzespołach a nadal może to nieźle grać.

Kolega triode ma rację.

Skoro ktoś ma wydać 12.000 Pln to wyda też 13.000 czy 14.000 aby wyświetlacz był dopasowany do innych sprzętów kolorem i był porządny pilot (nie taki jak na filmie demo bo to obciach).

Tak ma np. CH Precision.

Kwestia do rozważenia przez producenta.

Ale dla mnie ważne jest tez wasze odważne stwierdzenie ,że gra lepiej niż Aurender czy Lumin.

Takie podejście producenta do tematu (prototypu) daje nadzieję ,że macie "cojones" i nie będziecie stosowali jakichś półśrodków i idiotycznych oszczędności w imię max. marży.

Mam przynajmniej taką nadzieję , że jest to projekt ambitny a nie typowo komercyjny chłam jakiego na rynku jest mnóstwo.

Już teraz ustawiam się w kolejkę na odsłuch tego transportu w wersji z osobnym zasilaniem.

pozdrawiam

Pilot tez będzie "pro" aluminiowy (piloty też potrafimy robić )

amare-musica-system-remote.png

Jakby jeszcze wyjście dla DSD,DXD, np. przez USB i cena tak do 10000 PLN.

oczywiście jest takie wyjście usb dsd/pcm

Edytowane przez Marcin-utopia
<br /> (piloty też potrafimy robić )<br />

Wyprodukować obecnie cokolwiek to nie problem, poobserwuję jak wypadnie sprzedaż; dziś dobrze mieć super marketingowców w zanadrzu :)

Oczywiście design całości bardzo elegancki!!! Oby była odpowiednia ilość "chromu w chromie" bo to się od pewnego poziomu klienta liczy; nie ma nic gorszego niż głupie oszczędności n.p. w pilocie brak łożyska podpierającego tak dużą gałkę potencjometru, zaraz jakiś "zdolny inaczej" ją skrzywi.

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wiem, pierwsze sztuki wychodzą drogo. Z rodakami wiadomo, różnie. Jednak większość rodaków wręcz czeka na sukces polskiej firmy. Ja też życzę udanego produktu, a zapowiada się ciekawie.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Wiem, pierwsze sztuki wychodzą drogo. Z rodakami wiadomo, różnie. Jednak większość rodaków wręcz czeka na sukces polskiej firmy. Ja też życzę udanego produktu, a zapowiada się ciekawie.

Dla tego na początek najlepiej z rodakami bez rodaków; wszystko daleko za granicę i ani jednego egzemplarza na kraj!

Jak ktoś będzie chętny niech sobie ściągnie z USA :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak to jest najlepsze rozwiązanie, tak powiedział mi serdeczny przyjaciel z Berlina z Polakami to kiedyś można było się napić, a teraz to pić z nimi się nie da.

Wysyłać za granicę!

A macie również zdjęcia tyłu z wyjściami ?

Mniej więcej tak będzie wyglądać model "podstawowy".

Wersja z zasilaczem zewnętrznym zamiast gniazda EIC, będzie wejście na zasilacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak, dopadną się Polscy dystrybutorzy, zaczną walić swoje ceny, to nastąpi koniec na samym początku,...

Pozwólcie posiadać te cuda, normalnym ludziom i udostępniajcie bez pośredników.

Ciekawe podejście, takie rewolucyjno-ludowe. Po co dystrybutorzy i dealerzy ze swoimi sklepami, po co mają zarabiać i nakręcać koniunkturę. Dać ludowi za pół darmo, bez sklepów, marży i innych cudawianek. Hurra!

Parker's Mood

Azus socjalista nie rozumie, że cały świat życie z pośrednictwa między produkcją a finalnym klientem. Dużo by pisać i nie w tym wątku ale jeśli Azus jest konsekwentny to rozumiem, że zaprzestanie składania kolumn? Bo przecież nie robi własnych przetworników tylko używa cudze np JBL i inne.

Po co firmy takie jak TAD czy JBL mają sprzedawać podzespoły Azusowi żeby ten składał z nich gotowe kolumny? Po co tym dużym firmom pośrednik w postaci Azusa skoro same mogą wyprodukować gotowe kolumny! Na pewno wielu klientów w Polsce zechce posiadać oryginalne i tańsze kolumny tubowe bez pośrednictwa Azusa nieprawdaż?

Zresztą to taki typowy przykład nierozumienia zasad wolnego rynku i funkcjonowania gospodarki. Często było to na forum, że jakoś produkt wg spisu części powinien kosztować 5000zł a kosztuje 20000zł i co za złodziej żąda więcej niż powinien. Ale te same osoby głoszące tak rewolucyjne teorie nie widzą już że same również zarabiają na pośrednictwie i gdyby policzyć koszt części produktów które sami oferują/sprzedają w swojej pracy to okazałoby się że też mają wyższe ceny niż wartość składowa poszczególnych elementów. Co więcej gdyby wyeliminować pośredników to sami w pierwszej kolejności zostaliby bez środków do życia. Czyli typowa dla ludzi mentalność Kalego. Nie chcemy płacić więcej za pośrednictwo innych osób ale nie wyobrażamy sobie by inny odmówili płacenia za nasze pośrednictwo bo przecież nam się należy ale już innym nie… :-)

Edytowane przez sly30

Ale to ty zawracasz i chciałbyś żeby wszystko było tańsze. Też bym chciał i każdy by chciał. Ale to pobożne życzenia. Pośrednicy są w każdej branży i z pośrednictwa żyje połowę świata w tym ty sam również, więc nie powinieneś na nich narzekać.

Ale nie unoś się. Taki jest świat. Jesteś dobry w budowaniu kolumn więc rób to i zarabiaj na tym. A to co zarobisz przeznaczysz na konieczne życiowe wydatki oraz na inne sprzęty, których będziesz potrzebował i tym samym trochę dasz zarobić innym. To napędza świat.

Jak, dopadną się Polscy dystrybutorzy, zaczną walić swoje ceny, to nastąpi koniec na samym początku,...

nie jest to niemozliwe , przecież kilka polskich firm tak robi i jakoś istnieją - wszystko zależy na ile ich ktoś wkręci i ile są w stanie zaryzykować oczarowani wizją podboju świata

znów odbiegacie od tematu wątku

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jt211

(Konto usunięte)

nie jest to niemozliwe , przecież kilka polskich firm tak robi i jakoś istnieją - wszystko zależy na ile ich ktoś wkręci i ile są w stanie zaryzykować oczarowani wizją podboju świata

znów odbiegacie od tematu wątku

To co nam zrobisz na bocznicę znowu wyślesz :)

Pisałem z metronomem by udostempnil sterowniki do linuxa cisza ,wiedz zostaje aes/ebu ,bnc lub spdif

Lepiej pisz od razu do źródła, czyli M2Tech.

PS. Chciałbym zobaczyć te obudowy na żywo. Jak to mówią - diabeł tkwi w szczegółach. Jeżeli obudowy będziecie robić w PL, to utrzymanie jakości będzie z pewnością wyzwaniem.

PS2. Cena 3500 euro będzie nie do utrzymania jeżeli będziecie chcieli z tym wyjść poza Polskę. Może uda wam się to dopiąć za tyle w sprzedaży bezpośredniej. Ale może lepiej nie ogłaszać na razie ceny za granicą ...

PS3. Na sprzedaży bezpośredniej oparł swój biznes Lampizator. I świetnie mu idzie. Obecnie produkuje ok 200szt. (!) przetworników rocznie - 99% na export. Średnia cena to ok $7k.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jak ten transport zagra tak jak wygląda to powinniście osiągnąć sukces w branży.

Nie jest to branża , w której można dorobić się wielkiego majątku ale można na pewno żyć na poziomie.

Wysyłanie czegokolwiek za granicę bez ustalonej siatki dystrybucji , marketingu i serwisu to karkołomny pomysł.

Najpierw testy na własnym podwórku i w kilku wpływowych czasopismach a potem to już pójdzie z górki.

Oczywiście jak się okaże ,że transport wart jest zainteresowania i wyróżnia się z tłumu (najlepiej dżwiękiem) a nie jest kolejną popierdółką ;)

Go Forrest , go !

Wersja z zasilaczem zewnętrznym zamiast gniazda EIC, będzie wejście na zasilacz

Ukryta Zawartość

Marcin jeżeli to tak gra, jak wygląda to zazdroszczę :-)

Dla mnie kapitalny projekt plastyczny.

A Accutona C-220 też wystrzeliłem kiedys w kosmos :-( Bolało bardzo.

pozdrawiam i życzę powodzenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez johny

Ciekawe podejście, takie rewolucyjno-ludowe. Po co dystrybutorzy i dealerzy ze swoimi sklepami, po co mają zarabiać i nakręcać koniunkturę. Dać ludowi za pół darmo, bez sklepów, marży i innych cudawianek. Hurra!

Przemyślałem swoją reakcję i uważam, że powyższy spam był niepotrzebny. Przepraszam! Jak już jesteśmy w temacie, to warto wspomnieć o kilku znanych graczach ligi hi-endowej, którzy zaczęli uprawiać ten odbiegający od standardów, styl... czy jednym z nich był Bob Carver...?

Parker's Mood

Na sprzedaży bezpośredniej oparł swój biznes Lampizator. I świetnie mu idzie.

Obecnie produkuje ok 200szt. (!) przetworników rocznie - 99% na export.

Średnia cena to ok $7k.

I to jest jedyny sensowny model sprzedaży tak niszowego urządzenia.

1 400 000 $ obrotu - jakoś z tego wyżyje ... :)

• Pokaż nowe odpowiedzi