Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

idiotyczne klakanie jarko-staszka i ich mierny markieting, czyli hiend po polsku :-)))

Właśnie za takie kretyńskie wypowiedzi masz u mnie profilaktycznie bana w wątku jako jedyny na forum.

Jak musisz się gdzieś wyżalić to znalazłeś w końcu może odpowiednie miejsce...

Najstarszy syn Dana D'Agostiono(Krell, Dagostinoinc.) założył firmę Audio i oferuje preamp, końcówkę stereo i monobloki. Fajny industrialny design.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

CES 2014 Preview:

D’Agostino: Having wowed the audiophile world with its Momentum mono and stereo amps and more recently the line preamp, Dan D’Agostino will launch the new Momentum Integrated amplifier at the show.

a możesz mi powiedzieć, gdzie w naszym pięknym kraju można posłuchać pass-ów.....Nieporęt czy inne miejsce

Nikt nie napisał że to czysta klasa A.

Nowe Passy 0.8:

4ilg.jpg

6mbr.jpg

Nowość od Naim Audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

there are no answers, only choices ....

jak na nowość 200000$ całkiem przystępnie :) wizualnie jak dla mnie bajka

a w temacie passa...coś wiadomo?

Edytowane przez mztv

Jakiś rok temu pisałem, że intuicja podpowiada mi, że za rok, może dwa MSB wypuści następcę DAC-a IV. Elb wtedy protestował, że wszystko co najlepsze juź jest i przez kolejne jeszcze wiele lat nie będzie nic nowego, tym bardziej, że przecież MSB ma program upgradowy. Pewnie troche racji miał ale co intuicja to intuicja i mamy jednak coś nowego. Nie jest to co prawda seria DAC V ale jednak coś lepszego niż DAC IV Diamond. Nazywa się Select, ma nieco odświeżony Design, wygląda lepiej i składa się z wszystkiego co MSB ma najlepsze ale to wszystko jest ręcznie selekcjonowane i dobierane pod każdy egzemplarz. Mamy więc absolutnie topowego MSB w nowej odsłonie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Jakiś rok temu pisałem, że intuicja podpowiada mi, że za rok, może dwa MSB wypuści następcę DAC-a IV. Elb wtedy protestował, że wszystko co najlepsze juź jest i przez kolejne jeszcze wiele lat nie będzie nic nowego, tym bardziej, że przecież MSB ma program upgradowy. Pewnie troche racji miał ale co intuicja to intuicja i mamy jednak coś nowego. Nie jest to co prawda seria DAC V ale jednak coś lepszego niż DAC IV Diamond. Nazywa się Select, ma nieco odświeżony Design, wygląda lepiej i składa się z wszystkiego co MSB ma najlepsze ale to wszystko jest ręcznie selekcjonowane i dobierane pod każdy egzemplarz. Mamy więc absolutnie topowego MSB w nowej odsłonie.

http://www.msbtech.com/products/dac4select.php?Page=platinumHome

Jak Tobie jakiś czas temu mówiłem Sly, że do DAC wejdzie DSD, to za bardzo nie widziałeś o czym mowa. Różnie, to z tą intuicją bywa :)

Gość Roxi

(Konto usunięte)

O nic, zażartowałem tylko z Twojej intuicji:), bo kiedyś o DSD rozmawialiśmy ogólnie... Jednak mam takie zdanie jak Ty, że za wiele ciekawej muzyki tematycznie tam nie ma i nie ma się co ekscytować DSD.

Jakiś rok temu pisałem, że intuicja podpowiada mi, że za rok, może dwa MSB wypuści następcę DAC-a IV.

Oj słaba coś ta twoja intuicja. To nie następca Diamonda, tylko kolejny 'Level' w ofercie MSB - dotychczasowy DAC IV Diamond został relegowany do roli drugiego od góry przetwornika w ofercie firmy, i oczywiście jest nadal oferowany.

DAC IV Diamond Select został zaprojektowany dla tych audiofilów, którzy gotowi są zapłacić 50% więcej za 'ręcznie selekcjonowane' elementy i większe poczucie ekskluzywności (które nie ukrywajmy - także na tym poziomie cen się liczy).

W PL cena będzie pewnie w okolicach 250tys zł.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Taki duży chłopiec jak ty powinien się wreszcie nauczyć czytać ze zrozumieniem. Przeczytaj raz jeszcze mój wpis a może twój umysł dostrzeże, iż napisałem, że to jeszcze nie jest DAC V ale jednak coś nowszego i najwyższego w ofercie MSB w nowej odsłonie bo design jest zmieniony.

Edytowane przez sly30

Nowość od Naim Audio

Ukryta Zawartość

Prośba, aby każda osoba która chce napisać coś o nowościach, zadała sobie te minimum trudu i wkleiła także zdjęcie.

Taki duży chłopiec jak ty powinien się wreszcie nauczyć czytać ze zrozumieniem.

Taaaa ...

Może zobacz co wtedy pisałeś, to wtedy wrócimy do rozmowy.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Lumin rozszerza ofertę i teraz będzie miał 4 odtwarzacze sieciowe. D1, T1, A1 i S1. Obecny to A1, a S1 będzie topowym na kościach Sabre.

Nowy budżetowy Aurender 'od środka':

IMG_7446ss.jpg

Lumin rozszerza ofertę i teraz będzie miał 4 odtwarzacze sieciowe. D1, T1, A1 i S1. Obecny to A1, a S1 będzie topowym na kościach Sabre.

IMG_7969ss.jpg

IMG_7972ss.jpg

najnowszy 'budżetowy' darTZeel - integra z DACiem.

Tylko po co mu ten radiator rodem z kompa ?

IMG_8682ss.jpg

IMG_8684ss.jpg

A tu nowy Lampizator.

Łukaszu, nie idź tą drogą ! (co MSB ...) ;) Po co to wielkie logo ?!

IMG_8714ss.jpg

A tu monobloki Lampizatora na GM70. Moim zdaniem bardzo uczciwa propozycja za bodajże 20 (?) kzł.

IMG_8719ss.jpg

Ciekawe czy pociągnęłyby Magico ?

Nowy 'mały' Mac:

IMG_7885ss.jpg

IMG_7890ss.jpg

Wadia 321:

IMG_7898ss.jpg

Przykład na to, jak można rozmienić na drobne image firmy - nowe klocki Pathosa ...

IMG_7595ss.jpg

Czy to jeszcze projektują włosi ?

Kolejny artysta - Krell. Czy razem z produkcją, do Chin przeniesiono także dział designu ?

IMG_7621ss.jpg

Clarus Cables.

Sposób na biznes:

- kupujemy jak najgrubsze kable w chinach

- wkładamy je w atrakcyjne koszulki

- lutujemy gigantyczne wtyki

- wywalamy cenę w kosmos

- dajemy 80% off dystrybutorowi

- czekamy na jelenia.

IMG_7673ss.jpg

Prima luna - dobry przykład na to, że jeszcze nie wszyscy w hi-endzie oszaleli:

IMG_7720ss.jpg

Elac Boss Edition. To chyba jakieś nawiązanie do Mustanga ?

IMG_7729ss.jpg

Nowe Passy:

IMG_7757ss.jpg

Aurender W20 i Vivaldii w czerni. Fajny stolik Magico :)

IMG_7859ss.jpg

Coś dla kolegi sly - Grande Utopie (z lampami VAC):

IMG_7914ss.jpg

IMG_7915ss.jpg

IMG_7917ss.jpg

A tak wygląda Pan Vladimir Lamm - jedyny człowiek jakiego znam, który zmienił swoje prawdziwe nazwisko na nazwę swojej firmy (!).

Szukamy jelenia, odcinek # 1234:

IMG_7986ss.jpg

To może chociaż siecióweczkę !

IMG_7987ss.jpg

Lamm gdzieś się zagubił ... o, już jest:

IMG_7942ss.jpg

designerska MASAKRA!

Za taką kasę mogli by chociaż poradzić się projektantów... a większość z nich pewnie o tym nawet nie pomyślała.

Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

Shunyata pozazdrościła Nordostowi:

IMG_8228ss.jpg

USB w ofercie każdej firmy kablarskiej być musi !

IMG_8231ss.jpg

Kondo Kagura - $200k. W przeciwieństwie do DACa firmy fiku miku za $120k, za Kondo bym tyle dał ... gdybym miał :)

IMG_8409ss.jpg

Swoją drogą zestawienie z B&W - co najmniej egzotyczne.

najnowszy 'budżetowy' darTZeel - integra z DACiem.

Tylko po co mu ten radiator rodem z kompa ?

LHC-208 to KOMBAJN jak Devialet.

Player sieciowy - DAC - Integra 200W na kanał w jednej obudowie.

Końcówki są chłodzone przez heat-pipe i wolnoobrotowe wentylatory.

13 000 $ i nie ma dylematu z kablami ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BoDeX

Snake River czy Snake Oil ?

IMG_8674ss.jpg

A tu są bardzo fajne kolumny z Włoch - Diapason. Nie wiem czy ten model nadaje się do nowości - w praktycznie niezmienionej formie, produkowany jest już ze 20 lat ! Na górze Scan D2010 a na dole chyba dalej Seas z transparentną membraną. Pamietam że słuchałem tego ze 20 lat temu na wystawie w Londynie, i bardzo mi się to granie podobało. Ale żeby aż 20 lat w produkcji ?

IMG_8675ss.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi