Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

BTW dostawca obudowy do Vermeera ma byc ten sam co do Nagry, moze to decyduje o cenie:)

Uzbrojona, skomplikowana obudowa do NAGRY to koszt 209 $, a u producenta i w hurcie pewnie z 30-40% taniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Uzbrojona, skomplikowana obudowa do NAGRY to koszt 209 $, a u producenta i w hurcie pewnie z 30-40% taniej.

Ukryta Zawartość

Zrobisz mi tej klasy uzbrojoną w potencjometry, modulometr i wysuwaną obudowę z wyświetlaczem LCD obudowę za 209$ chętnie kupię.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak zwykle nie masz pojęcia o czym piszesz dla nich robi ta fabryka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) robi tez dla większości producentów

Za obudowę naszego serwera przy zamówieniu 400 sztuk chcieli 900 euro na gotowo to nie pitol ze 200 dolarów.Twoja widza opiera sie jak dziecka neostrady z pudelka.pl nie masz żadnej wiedzy na ten temat ,to się nie wypowiadaj "fachowiec " zart.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marcin-utopia

Ukryta Zawartość

Tak jak pisze Marcin - prędzej uwierzę w 1000 euro, choć osobiście obstawiam 2000.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jak się samemu kupi parę obrabiarek i urządzeń+ budynek na nie (ostatnie można wynająć) może być taniej ale najpierw trzeba wyłożyć dużą kasę na te oszczędności.

Jak się samemu kupi parę obrabiarek i urządzeń+ budynek na nie (ostatnie można wynająć) może być taniej ale najpierw trzeba wyłożyć dużą kasę na te oszczędności.

Obrabiarka to nie wszystko ,kup dobre "prawdziwe np pa11" a nie chińskie i znajdź fabrykę co to po anoduje w Polsce . Bo ja takiej nie znalazłem a testowałem z 10 .?

Obrabiarka to nie wszystko ,kup dobre "prawdziwe np pa11" a nie chińskie i znajdź fabrykę co to po anoduje w Polsce . Bo ja takiej nie znalazłem a testowałem z 10 .?

Już pisałem wielokrotnie aluminium poza fajnym wyglądem i stosunkowo łatwą obróbką nie jest przeznaczone do audio :)

No ale to taki małpi trend :D

Już pisałem wielokrotnie aluminium poza fajnym wyglądem i stosunkowo łatwą obróbką nie jest przeznaczone do audio :)

No ale to taki małpi trend :D

No to pewnie pare tysięcy firm w audio załamało się po twoim wpisie . Jutro pewni będą robić z kartonu :)

Edytowane przez Marcin-utopia

No to pewnie pare tysięcy firm w audio załamało się po twoim wpisie . Jutro pewni będą robić z kartonu :)

Wilson Audio np. robi obudowy z inaczej zaaplikowanego kartonu ale ciiii.

Edytowane przez ASURA

. Z tego co wiem wilson nie robi elektroniki tylko kolumny . Ale co ja tam się znam :)

. Z tego co wiem wilson nie robi elektroniki tylko kolumny . Ale co ja tam się znam :)

Elektronikę topową jaki i kolumny robi inna firma i obudowy elektroniki nie robi z kultowego ulubionego przez parę tysięcy firm alumnium.

Tamte firmy są wtórne i jak te owieczki robia to co inne obok a ta jednak prze do przodu i z prawa i z lewa jak pies pasterza trzymając resztę za pysk.

Uzbrojona, skomplikowana obudowa do NAGRY to koszt 209 $,

Dajecie się robić w bambuko. To zwykła perfidna chińszczyzna, która najwyżej nadaje się na opakowanie do słodyczy.

Ja ostatnio widziałem na sprzedaż XA150.5 z panelem przednim z MDF.:) Rafaell, może to jest droga.

Edytowane przez hi_aro

Ja ostatnio widziałem na sprzedaż XA150.5 z panelem przednim z MDF.:) Rafaell, może to jest droga.

Nie żartuj, ale obciach.

Żeby nie było to nawet ja mam coś z tym g. alumnium na froncie, ech jak ta owco koza jak inni.

chętnie kupię.

A proszę bardzo -

Ukryta Zawartość

W komplecie:

- 45mm panel meterx2

- knobx1; type 27 potentiometer (50K)x1;

- rotary power switchx1;

- 30mm alu amp feetx1set;

- power socket with fusex1;

- and 6.35mm earphone socketx1

A teraz proszę walnąć barana w ścianę i grzecznie przeprosić.

Ukryta Zawartość

Nie no sorry - ale to jest jakaś tania chińska podróba. W dCSie tez kombinowali jak by obudowy w chinach robić (bo taniej) ... zamówili 20 sampli w różnych fabrykach, i co ? Dalej robią w UK. Niestety jakość kosztuje. Nagra robi w tej samej firmie w CH co Soulution, CH Precision czy Trinity. Tanio nie jest. Ale za to jakość perfekcyjna.

A wie ktoś z was co to ?

12038779_966678966707112_1503013729020639216_o.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No to ja wysiadam. Harpia porzuciła wybitną fenomenalną aluminiową kopułkę za150 zeta na rzecz berylowego scan Speaka. A na bas 26 cm Scan Speak Tylko na średnicy zostały jeszcze wybitne przetworniki,

odpowiadając Elberothowi na pytanie - "A wie ktos z Was co to?"

To narysowana w jakimś programie graficznym kolumna.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

No to ja wysiadam. Harpia porzuciła wybitną fenomenalną aluminiową kopułkę za150 zeta na rzecz berylowego scan Speaka. A na bas 26 cm Scan Speak Tylko na średnicy zostały jeszcze wybitne przetworniki,

No a konkretnie to co jest na tej średnicy?

No a konkretnie to co jest na tej średnicy?

Wybitny głosnik średniotonowy za jedyne 150 zł

Ukryta Zawartość

Jaja na całego.

Ukryta Zawartość

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Wybitny głosnik średniotonowy za jedyne 150 zł

Ukryta Zawartość

Jaja na całego.

To żeby gało musza być drogie głośniki ?

Tu akurat liczy się wiedza by dobrze zestroić kolumnę ,wilson tez nie daje drogich przetworników .

Ukryta Zawartość

Vic polega na tym że takie głośniki przeważnie są przerabiane pod wymagania producentów kolumn

To żeby gało musza być drogie głośniki ?

Tu akurat liczy się wiedza by dobrze zestroić kolumnę ,wilson tez nie daje drogich przetworników .

Marcin tylko Wilson nie kupuje głośników OEM z półki :)

Na przykład Scan w WATT ma 95dB a w OEM ma wspólny ... wygląd.

Nie no sorry ...

Przeprosiny przyjęte !

- tania

- chińska

- podróba

TANIO - źle, musi być drogo i bez dyskusji - przynajmniej 2000 Eur.

CHIŃSKIE - źle, bo szwajcarzy robią z prawdziwego "amelinium"

PODRÓBA - nadużycie niezgodne z definicją tego słowa,ale jak chce

się uderzyć, to kij zawsze się znajdzie. Nie dajmy się zwariować !

Tu masz foty z Monachium fabryki co robi dla nagry ,

Ukryta Zawartość

może wysłali komuś projekt w chinach ,ale jak im przysłali obudowę to sie załamali :)

i dlatego robią u szwajcarów

Ukryta Zawartość

@BoDeX

ale czy miałeś w ręku taką obudowę?.

Porównywałeś jakość anody np. z obudową MacBook?.

Jest miękka, głęboko trawiona, spasowanie nijakie. Tu odstaje, tam jest za duży luz. Połowa tej obudowy jest wykonana z gotowych wyciskanych profili . Powierzchnia posiada widoczne podłużne skazy. Nikt się tym nie przejmuje, ponieważ są stosowane do DIY.

Nie ma to w ogóle powiązania z hi-end.

Dlatego jest tanio i nosi znamiona podróbki. Ponieważ nie są w stanie przeskoczyć pewnego poziomu.

Nie twierdzę że wszystko co chińskie to kupa. Aby uzyskać odpowiednią jakość trzeba zapłacić a w przypadku chińczyków, musisz mieć swoich kontrolerów jakości u nich w fabryce.

W przypadku Szwajcarów, wysyłasz rysunki, określasz parametry i za każdym razem masz ten sam produkt.

Edytowane przez hi_aro

Ale proszę Cię - zrobią Ci taką jaką chcesz i w dowolnym reżimie jakościowym - nie róbcie z tego

7 cudu świata i przeszkód nie do przeskoczenia. To nie jest robota kowala-rzemieślnika, tylko tak

samo precyzyjnych obrabiarek. Pewnie, można zapewne dobrać lepsze "amelinium" lub co Ci się

tam zamarzy, ale to ciągle będzie tylko różnica w cenie 3 kg materiału - czyli niewielka. Zobacz

na cenę, a to nie jest działalność charytatywna - w tych 200$ są wszystkie koszta jak i niezła marża,

a także elementy dodatkowe ... czyli można i wcale nie musi to kosztować krocie za łatkę Hi-End.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

A wie ktoś z was co to ?

12038779_966678966707112_1503013729020639216_o.jpg

To w zasadzie skończony projekt naszej nowej kolumny.

W przyszłym tygodniu powinna grać finalna wersja.

Prawie na pewno będzie na Audio Show :)

Ale proszę Cię - zrobią Ci taką jaką chcesz i w dowolnym reżimie jakościowym - nie róbcie z tego

7 cudu świata i przeszkód nie do przeskoczenia.

Ponawiam pytanie, czy miałeś w ręku i porównywałeś?. Tylko odpowiedz, nie wykręcaj się zbędnym gadaniem.

Firma, która wykonuje te obudowy, bo to co pokazałeś to tylko jakiś przedstawiciel, sprzedawca zapewnia obróbkę CNC blachy aluminiowej do grubości 4mm. Powtarzalność koloru anody jest przypadkowa. Nic nie gwarantują.

Powtarzam, bez własnej kontroli jakości na każdym etapie produkcji w fabryce w Chinach, każda partia będzie wyglądać inaczej.

A proszę bardzo -

Ukryta Zawartość

W komplecie:

- 45mm panel meterx2

- knobx1; type 27 potentiometer (50K)x1;

- rotary power switchx1;

- 30mm alu amp feetx1set;

- power socket with fusex1;

- and 6.35mm earphone socketx1

A teraz proszę walnąć barana w ścianę i grzecznie przeprosić.

Szacun wystarczy czy mam przepraszać?

Ale wiemy gdzie to jest robione :)

Dzięki za linka przyda się bo doszedłem do etapu gdzie do moich kabli potrzebne są estetyczne pudełka :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli ta technologia zostanie sfinalizowana to może być przełom w zastosowaniu PC jako odtwarzacza audio.

Ukryta Zawartość

To w zasadzie skończony projekt naszej nowej kolumny.

W przyszłym tygodniu powinna grać finalna wersja.

Prawie na pewno będzie na Audio Show :)

wygląda bardzo ładnie....a tak na marginesie.....ile będzie kosztować?

• Pokaż nowe odpowiedzi