Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowe kable głośnikowe do NAD-a...

Robur

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny są nie zaciekawe... kupiłem okazyjnie zestaw NAD-a ale zabrakło mi na kolumny ;) Udało mi się kupić nowe monitorki Tonsila Excellence 1S za połowe ceny (500zł). Ogólnie cały sprzęt jak to się mówi "nie gra"... No ale dopóki nie uzbieram kasy na lepsze kolumny muszę jakoś to znieść... Na razie stać mnie na zmianę kabli głośnikowych (mam zwykłe, najtańsze). Chce po prostu żeby to choć trochę lepiej zagrało, przejrzyściej i dynamiczniej.

A przy okazji minimum jakie monitorki do pokoju 15m2 pasowały by do mojego zestawu NAD?

wielkie dzięki... a znasz może jakiś sprawdzony model przewodów tej firmy? Ceny pomiędzy 5zł a 11zł...

Cordial CLS 215 2*1.5 kabel głośnikowy Cena: 4,90

Cordial CLS 225-50 2*2.5 kabel głośnikowy Cena: 6,70

Cordial CLS 225-651 2*2.5 kabel głośnikowy Cena: 8,90

Cordial CLS 240-225 2*4.0 kabel głośnikowy Cena: 11,00

A przy jakiej maksymalnej długości przewodu głośnikowego sygnał nie traci na jakości (słyszałem że do 5m)? Która metoda wpinania przewodu głośnikowego jest lepsza - przez wtyk bananowy czy przez wkręcany zacisk? Czy wzmacniacza nie powinno się stawiać w sąsiedztwie np. monitora komputerowego?

1. Im krótszy kabel tym lepiej - 5m to faktycznie max. długość.

2. widełki, banany, szpilki - od najlepszego do najgorszego

3. wzmak powinien być z dala od kompa, telefonu komórkowego itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.