Skocz do zawartości
IGNORED

Antypicownia czyli sprzęty na minie

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

(..)nie tak dawno kupiłem na ibeju Lenco-l78. Przesyłka przez Hermes Versandt z naszej strony obsługuje ich DPD (jedna i druga firma to syf z gilem). dostałem w takim stanie. ale uczciwy niemiec jak zobaczył zdjęcie, natychmiast przelał mi z powrotem całą kasę. koniec końców ja odesłałem mu połowę (okrzyknął mnie za to "ebayerem miesiąca") i zostawiłem (naprawiłem)Lenco.(..)

Najgorsze jest to ze przez tego typu wypadki jest i będzie w obiegu coraz mniej pieknych często zabytkowych sprzetów vintage.Nie ma dnia żeby kurierzy lub poczta czegos nie rozpieprzyła.

>mi też DPD przywiozło uszkodzony sprzęt CA ale odebrałem w pracy a sprawdzałem w domu :-(

to i tak miałeś fart, że dowieźli, następna moja przygoda z dpd to wkładka gramo. rzecz drobna więc kurier uznał chyba, że w ogóle nie opłaca się z nią jeździć, wystarczy wpisać w raporcie, że się było tylko klienta niet. zaniepokojony długim oczekiwaniem i komunikatem na stronie hermesa, że mnie w domu nie ma zadzwoniłem i pojechałem do dpd. przy okazji sprawdziłem kiedy to rzekomo był u mnie kurier (2 razy!). okazało się że w obu przypadkach byłem cały dzień w domu, domofon sprawny.

DPD - DuPyDajemy. rozszyfrowałem ich ;-/

Kilka lat temu kupiłem w Media Markt amplituner Harman Kardon ( modelu juz nie pamietam ) .

Podłaczam głosniki i źródełko , naciskam guziczek z napisem POWER i.. cisza . Kolejne próby nie dają oczekiwanego rezultatu . Martwy . Bezpiecznik jest OK .

Pakuję klocek do pudełka i wracam do sklepu . Proszę o zwrot gotówki ponieważ nie chcę tandety i wymiana na inny egzemplarz mnie nie interesuje .

Sprzedawca daje mi do zrozumienia ,że jestem dziadem , który chciał sie zabawić ale nie miał ,, uczciwych zamiarów zakupu sprzętu " .

Mam teraz inny amplituner ale kiedy wchodzę do MM to czuję wzrok sprzedawców pełen nienawiści i podejrzliwości ...

...there is no spoon...

media i pochodne typu saturn to najokropniejsze sklepy, jakie znam w katowicach. pogon za sprzedawca albo jak ich tam zwal to normalny widok, niekompetencja (stoisko z płytami) i chamstwo (sprzet foto), gdy juz sie ich dorwie. kupowalem jakis czas temu cyfrowa lustrzanke i byla o 700 (tak siedemset) tansza w malym sklepie wyszukanym w internecie niz w mm. na pytanie dlaczego, kierownik stoiska odpowiedzial mi, ze nie musze tutaj robic zakupow. no toz sie zastosowalem i nie kupuje...

A ja parę dni temu kupowałem ojcu DVD Pioneera a żonie monitor LCD do kompa w MMarkcie ... Dwóch sprzedających wprowadziło mnie w błąd, który dopiero odkryłem w domu - wróciłem do sklepu i MM odmówił zwrotu kasy za w/w sprzęt - bo jak pani stwierdziła wiedziałem co kupuję a sprzęt jest sprawny ... po czym zaproponowała "talon" na wyminę na inny oczywiście ze sklepu MM!? Sprzedawcy wyparli się rozmowy ze mną a kierownik działu sugerował bym się douczył jak coś chce kupować z elektroniki - powiedział, że są gazety, internet ! Rozmawiał ze mną jak z idiotą a wieżcie mi byłem wybitnie pacyfistycznie nastawiony tego dnia ... To nie koniec ... monitor LCD, który kupiłem zonie nie chciał wspołpracować z oprogramowaniem kalibrującym kolory - straciłem chyba z pół dnia zanim odkryłem, że firmowo zapakowane drivery są do XP a ja mam Vistę - oczywiście sprzedawca z działu komputery powiedział mi, że jestem pierwszy, który się czepia a tak wogóle to po co kalibrować taki ładny obraz ... W końcu sam wyszperałem kodeki w necie i wszystko zrobiłem po swojemu ... wiecie co .... ręce opadają!

Kończąc - mam fajną opowieść o decku ... od pewnego czasu zaczął nierówno pracować - zwalniał i przyspieszał ... kupiłem więc (nie bez kłopotów) dobry silnik i zabrałem się do wymiany ... wymiana nic nie pomogła ... dopiero wtedy odkryłem malutkigo zasuszonego robaczka w jednym z głębiej usytuowanych trybików ...

Mam jeszcze jedno :) kolega wydał majątek na końcówkę mocy/przedwzmacnicz SONY ES w roku 91 ... pewnego dnia (kilka dni po zakupie) zasiadł, włączył i z końcówki mocy poszedł tylko dym ...

Okazało się, że jego ulubiony kot odlał się na nią .... a teraz morał trzymajcie zwierzaki, dzieci i żony z dala od sprzętu!

Macie jakieś opowieści o zniszczeniach spowodowanych przez domowników? ;)

Ja sobie bardzo chwalę Saturn mimo, że to jest to samo co MM. Na płytotekach można dostać to czego nie ma tzw muzykę niszową. RTV Euro AGD omijam z daleka, ponieważ, jak miałem kartę stałego klienta, to byłem fajnym klientem, ale jak robiłem na czarnucha i chciałem kupić na raty, to beee mimo, że byłem wypłacalny. A w MM mi zaczęli sprzedawać i kupiłem tam różne fajne rzeczy z AGD. Czasami w MM kupuję płyty, ale jednak wolę Saturn. w Empiku też już nic nie kupuję, bo przeważnie mają na półkach "Feela" i "Timbalanda".

• 3 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

sylwek36, 3 Wrz 2008, 22:26

>Ja sobie bardzo chwalę Saturn mimo, że to jest to samo co MM. Na płytotekach można dostać to czego

>nie ma tzw muzykę niszową. RTV Euro AGD omijam z daleka, ponieważ, jak miałem kartę stałego klienta,

>to byłem fajnym klientem, ale jak robiłem na czarnucha i chciałem kupić na raty, to beee mimo, że

>byłem wypłacalny. A w MM mi zaczęli sprzedawać i kupiłem tam różne fajne rzeczy z AGD. Czasami w MM

>kupuję płyty, ale jednak wolę Saturn. w Empiku też już nic nie kupuję, bo przeważnie mają na półkach

>"Feela" i "Timbalanda".

Zależy między którymi półkami blądzisz

Witam,

miałem kiedyś wolnostojące kolumny Acuton Audiolabor LS 120 z wylotem labiryntu w dolnej części. Jakie było moje ździwienie, gdy po kilku tygodniach odkryłem tam wyschniętą "ciecz". Obudowa jednej z kolumn była w tym miejscu już w stanie daleko posuniętego napęcznienia.

Sprawcą okazał się mój pinczer miniaturowy. Kolumny sprzedałem na Allegro z opisem uszkodzenia. Nie wspomniałem tylko o rodzaju cieczy jaka się tam znajdowała.

Jak narazie eksmisji psa nie było. Chyba podlewa doniczkę z kwiatkiem. Ale jakoś nie mam na to niezbitych dowodów... Poczciwe zwierzę z niego.

bigos, 26 Wrz 2008, 13:26

>Niema czegoś takiego jak zwrot pieniędzy za zakupiony towar. To jest TYLKO i wyłącznie dobra wola

>sklepu.

Guzik prawda, możesz wszystko oddać bez podania powodu żądając zwrotu kasy w terminie 7dni od daty zakupu.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

opteron:

>Guzik prawda, możesz wszystko oddać bez podania powodu żądając zwrotu kasy w terminie 7dni od daty

>zakupu.

Żebyś się nie zdziwił, jak sprzedawca poprosi cię kiedyś o podanie podstawy prawnej twojego żądania ;)

Zwrotów "na żądanie" w przypadku kupna w fizycznym sklepie w Polsce nie ma. Sorry, Winetou.

"Guzik prawda, możesz wszystko oddać bez podania powodu żądając zwrotu kasy w terminie 7dni od daty zakupu."

jeśli to prawda to czy chodzi o towar nigdy niewypakowany czy może byc używany ale w idealnym stanie?

bigos, 26 Wrz 2008, 14:43

>To znajdz mi gdzie to jest napisane? Niema zwrotów, zwrot to tylko wola sklepu.

ustawa z dnia 2 marca 2000 r. Dz.U. 2000 nr 22 poz. 271 art 2,3 i 4.

bigos, 26 Wrz 2008, 14:51

>Aha, sklep i sklep internetowy to są dwie całkiem różne sprawy.

Nie wiem jak Ty ale ja piszę cały czas o sprzedaży wysyłkowej... Aha i termin to 10 dni nie 7 mój błąd.

umowę ze sklepem internetowym można zerwać do (o ile mnie pamięć nie myli) 10 dni od daty zakupu. Sprzęt ma być nie uszkodzony i tyle. Dostajesz przesyłkę, rozpakowujesz, nie podoba się to wysyłasz listem poleconym odstąpienie od "umowy na odległość". jak list dotrze wysyłasz zakupiony sprzęt i czekasz na zwrot kasy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.