Skocz do zawartości
IGNORED

nowe klocki marantza

tomecki_es

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

dariob135, 9 Lut 2009, 18:22

>no wlasnie na papierze widac przewage 8003 tylko ciekaw jak to sie ma w praktyce

>jak ucho slyszy ta roznice, mam jesze pytanie czy marantz wypusci na rynek pm 8003 ki ??

>czy ta seria nie bedzie sygnowana KI

seria 8xxx to jest własnie seria KI.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 1 miesiąc później...
Gość Warlords

(Konto usunięte)

Ostatnio mój bliski kolega, zakupił zastaw Marantza - PM 8003 + SA 8003. Sprzęt został sprowadzony przez sklep audio który handluje produktami Marantza ( w tamtej chwili nie było tych klocków u sprzedawcy ). Po kilku dniach od zakupu ( nie słuchał sprzętu przy odbiorze, bo uważał, że skoro nowy i oryginalnie zapakowany to wszystko powinno być O.K. ) zauważył, że jeden z kanałów gra ciszej. Po dokonaniu pomiarów okazało się że sygnał wyjściowy mierzony na terminalach głośnikowych przy włączeniu płyty testowej w jednym z kanałów jest mniejszy. Jako że wzmacniacz ma wyjście z przedwzmacniacza pomiary zostały również zrobione i tam. Okazało się, że uszkodzenie / wada leży w przedwzmacniaczu. Kolega skontaktował się ze sklepem gdzie zakupił w/w klocki. Dostarczył wadliwy sprzęt do sprzedawcy( choć w cale nie musiał tego robić ).

Po odsłuchu właściciel sklepu po kontakcie telefonicznym z Audio Klanem postanowił zatrzymać wzmacniacz i odesłać go do serwisu Audio Klanu. Własciciel postanowił skorzystać z prawa rękojmi, sporządzono odpowiednie dokumenty. Po niecałych 2 tygodniach został powiadomiony przez sprzedawcę listownie ( priorytet ) o terminie odbioru sprzętu. Udał się więc ok. 40 km po jego odbiór ( sprzęt powinien być dostarczony do domu ). Okazało się że w dokumentach które otrzymał z Audio Klanu wynikało że wzmak był i jest sprawny a wina leżała w połączeniu reszty systemu. Tylko że kilkakrotnie podłączane były inne kolumny, IC i głośnikowce jak również inne źródło dźwięku i rezultat był taki sam. Czy te matołki myślą że ktoś nie umie systemu połączyć ??? W karcie gwarancyjnej brak wpisów odnośnie jakiejkolwiek naprawy. Gołym okiem widać , że sprzęt był rozbierany. Audio Klan założył swoją plombę - tylko po co ??? Może po to, aby nie można było zdjąć pokrywy bo wtedy okazałoby się, że sprzęt był naprawiany. W takim przypadku właściciel powinien dostać nowy nienaprawialny i nierozbieralny sprzęt. Dodam że na CD i na wzmacniaczu nie było wcześniej plomb. Po dokonaniu pomiarów okazało się że wzmacniacz działa prawidłowo – czyżby cud się stał ???

Tak działa właśnie serwis Audio Klanu i cała firma.

Co do firmy Marantz ( sam mam tuner i CD ze starej serii i jestem zadowolony ) czy to nie wstyd że takiej jakości produkty wciska klientom ???

Potwierdzam -dlatego zacisnalem zeby,dolozylem troche i przesiadlem sie na Leema Acoustic -porzadny tradycyjny brytyjski i w UK robiony sprzet,no i 5 lat gwarancji a Denony,Marantze itp. niech sie schowaja.

no moze "troche",ale te dwa klocki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

mozna chyba dostac w cenie Denona 2000AE - a roznica w dzwieku b.znaczna.Yamaha 2000 tez nie powalczy

Ja osobiscie wybralem Tucane i Antille ale i tak mimo "niemalej" ceny konkurencja jest ok 2x drozsza,przynajmniej2x...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to moim zdaniem tez warto przeczytac

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

rbej, 23 Mar 2009, 17:36

>Według audio.com.pl PM8003 jest niewiele lepszy od PM5003 za 1200zł.

chyba według www.rbej.ru

bo nigdzie takiego porównania nie czytałem. I nie jestem fanem tej firmy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

miałem kiedys podobny przypadek w serwisie firmowym pewnej marki komórkowej . Sprzet dostałem nowy ( inne nr fabryczne )a w karcie gwarancyjnej napisali ...wymiana wyswietlacza ( nie stanowił reklamacji ! ) mam kolege pracującego w serwisie tak kochanej przez polaków Toyocie gdzie napraw gwarancyjnych sie nie wykazuje i niejednokrotnie nie mówi o nich klijentowi ! - stąd tez wysoka "bezawaryjności" taj marki

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

manta plus wzmak za 200 E to sam hiend !

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

>Warlords,

>Po odsłuchu właściciel sklepu po kontakcie telefonicznym z Audio Klanem

Hihi ;)

Audio Klan to nie jest firma tylko - n i e p o r o z u m i e n i e.

Raz miałem z nimi kontakt i to mi w zupełności wystarczy. Prędzej kupię sprzęt w Kamerunie niż za ich pośrednictwem.

Korzystajac z okazji pozdrawiam wszystkich zawszonych cymbałów z firmy Audio Klan. :)))

Wczesniej pisałem o odsłuchach nowej serii Marantza i że jakieś takie strasznie ostre. Zdanie podtrzymuję, aż do 7003. Jak do tej pory jedna z największych porażek dźwiękowych jakie przyszło mi w życiu słyszeć to właśnie wzmak i CD z tej serii w połaczeniu z Waflami Pacifik Evo 40-V2.

ale niedawno na tych samych kolumnach słuchałem 8003 i co, a no to brzmi zupełnie jak nie z tej paczki. To co wczesniej syczało i wyło, zrobiło się selektywne i dźwięczne. Podsumowując to zupełnie inna bajka i pomimo ceny 3899,- wart polecenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.